Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Asten

De huizenmarkt in Asten is vrij uniek vanwege de lokale economie en woonvoorkeuren. In mei 2024 is er een uptrend te zien in verkoopprijzen, wat kansen biedt aan potentiële verkopers. Op deze pagina krijg je inzicht in diverse vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen en het aantal transacties in Asten, wat je kan helpen bij de verkoop van jouw woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Asten

De gemiddelde verkoopprijs in Asten is in de laatste 3 maanden € 439.445 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 490.473 euro. Dit onthult veel over de stand van de huidige woningmarkt in de gemeente. Om je te helpen deze cijfers te visualiseren, zal de volgende grafiek een helder beeld geven van de trends in verkoop- en vraagprijzen in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Asten

Afgelopen 3 maanden

€ 204.000
€ 372.000
€ 540.000

Het kan interessant zijn om naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te kijken bij de aankoop of verkoop van een woning in Asten. Het stelt je namelijk in staat om een beter begrip te hebben van de huidige staat van de huizenmarkt. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Asten € 3.159 euro. Om een visueel overzicht te krijgen van de fluctuerende verkoop- en vraagprijzen in de afgelopen maanden, verwijzen we naar onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Asten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.800
€ 3.700

Prijsontwikkeling Asten laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is de huizenmarkt in Asten volop in beweging geweest. Veranderingen in woningprijzen geven aan dat deze markt allesbehalve statisch is.

Vorige maand stond de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Asten op € 439.445. De actuele ontwikkeling van deze prijzen is te zien in de grafiek hieronder:

Wat is mijn woning in Asten waard?

De woningmarkt is continu in beweging, wat betekent dat de waarde van jouw woning in Asten doorlopend verandert. Deze veranderingen worden beïnvloed door factoren zoals vraag en aanbod, economische trends, en de staat van jouw woning zelf. Het is dus van groot belang om je bewust te zijn van de huidige waarde van je woning.

Om een heldere kijk te krijgen op deze veranderlijke waarde, is het aan te raden om een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Een duidelijk inzicht in de waarde van je woning helpt bij het maken van belangrijke beslissingen, zoals verkopen of verbouwen. Je kan de gratis waardebepaling aanvragen via deze link.

Een waardebepaling aan huis is een vriendelijke manier om informeel kennis te maken met de huidige waarde van je woning. De makelaar komt bij je thuis en je hoeft jezelf niet te verplaatsen. In ongeveer 30 minuten krijg je een realistisch beeld van de waarde van je woning, waardoor je inzicht krijgt in je mogelijkheden.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een gegeven dat de woningmarkt geen statisch geheel is en zijn eigen dynamiek kent die per locatie kan variëren. Het geen uitzondering dat de huizenprijzen in de gebieden rondom Asten afwijken van de prijzen binnen Asten zelf. Dit verschil geeft een unieke kijk op de huidige staat van de woningmarkt en levert essentiële informatie op.

Door niet alleen naar de prijzen in Asten te kijken, maar ook naar omliggende gemeenten te onderzoeken, krijgen we een sterker en realistischer beeld van de huidige marktsituatie. Deze vergelijking kan inzichten verschaffen die anders verstopt blijven. Zo vormen we een heel standpunt van dit stukje van de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Asten

In Asten zijn er talloze makelaars actief, elk met hun unieke manier van werken en verschillende prestatieniveaus. Als online platform houden we constant de cijfers van de woningmarkt en de prestaties van deze makelaars bij. Zo helpen wij je de geschikte makelaar te vinden, door prestaties en verkoopcijfers naast elkaar te leggen. We kijken bijvoorbeeld naar de snelheid waarmee ze een woning verkopen en de gemiddelde verkoopprijzen die ze behalen.

Door deze informatie beschikbaar te stellen, helpen wij je om de keuze te maken die het beste bij jouw situatie en wensen past. Een juiste makelaarkeuze kan namelijk een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopsnelheid en de verkoopprijs van jouw woning. De beste makelaar voor jou is de makelaar die past bij jouw persoonlijke situatie en behoeften.

Vergelijk makelaars in Asten Of lees meer over makelaars in Asten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Asten

Als je in Asten een huis wilt verkopen, is de courtage van de makelaar natuurlijk iets waar je rekening mee wilt houden. Een gemiddelde makelaar rekent in Asten een courtage van 1,12% op de verkoopprijs. Op een gemiddelde verkoopprijs in Asten van € 439.445, betekent dit dat je makelaarskosten hebt van € 4.922. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat courtages per makelaar kunnen verschillen.

Advies dat we je graag willen geven: probeer niet alleen maar te focussen op dit courtagepercentage. Het is natuurlijk prettig als de courtage laag is, maar de waarde die de makelaar voor jouw huis kan realiseren is misschien nog wel belangrijker. Kijk vooral naar wat de makelaar voor je oplevert aan extra verkoopwaarde. Veel succes met de verkoop van je huis in de mooie gemeente Asten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Asten

In Asten vind je een tevredenstellende mix van woonmogelijkheden. Er is een deel van de woningen bestemd voor sociale huur, maar het grootste gedeelte van de huizen is bedoeld voor koop. Met 4019 koopwoningen heeft Asten voornamelijk aanbod voor mensen die graag zelf eigenaar van een woning willen zijn.

Aantal verkochte woningen in Asten

In Asten is er in de afgelopen 12 maanden een bepaald aantal woningen verkocht. Dit aantal komt tot stand door het optellen van alle succesvolle transacties. Daarnaast werden er ook woningen aangemeld, wat inhoudt dat ze te koop werden aangeboden. Het aantal verkochte woningen in deze periode is 89. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer details:

Ben je van plan jouw huis in Asten te verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Asten te verkopen, zijn er talrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Zo zijn het laten uitvoeren van een gedetailleerde waardebepaling door een makelaar en het aanvragen van een up-to-date energielabel, beide cruciale stappen. Maar dat is nog niet alles. Het is ook verstandig om je te verdiepen in de kosten van de verkoop van een huis, zodat onverwachte uitgaven je niet in de problemen brengen. Elke stap die je neemt tijdens dit proces kan een impact hebben op de uiteindelijke verkoop van je woning.

Gezien de complexiteit kan het behulpzaam zijn om een stappenplan voor de verkoop van je huis te volgen. Dit vermindert niet alleen de kans op vergeten details, maar kan ook helpen om het hele proces te stroomlijnen. Een goed georganiseerde aanpak kan de stress van de verkoop verminderen en je kans op succes verhogen. Neem je tijd om alles goed te organiseren en onthoud altijd dat een goed georganiseerde verkoop vaak een succesvolle verkoop betekent.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het digitale platform Huis Verkopen krijg je een helder beeld van de woningcijfers in Asten, omdat we deze informatie met veel zorg en precisie voor je samenstellen. Dit overzicht geeft je niet alleen inzicht in de huidige huizenprijzen in Asten maar houdt je ook continue up-to-date over de ontwikkelingen op de lokale markt. Zeer belangrijk wanneer je succesvol je woning wilt verkopen. We adviseren je dan ook om deze gegevens regelmatig te raadplegen om het juiste verkoopmoment te bepalen.

Hulp bij het verkopen van je woning

In dit digitale tijdperk is het verkopen van een woning eenvoudiger dan ooit, dankzij platforms als Huis Verkopen. Wij offeren een veelzijdig pakket aan diensten en tools aan die jou als woningverkoper helpen om je woningverkoop soepel te laten verlopen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van onze gratis dienst om de waarde van je woning te bepalen of onze handige makelaarsvergelijker om de beste lokale makelaar te vinden zonder dat je hier zelf veel tijd en energie in hoeft te steken. Onze website is zo ontwikkeld dat je met een paar klikken alles kunt regelen, zonder belangrijke stappen over het hoofd te zien. Zo wordt je woning verkopen in Asten een fluitje van een cent!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen