Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Someren

Als je van plan bent je huis in Someren te verkopen, dan is het een interessante tijd. De huidige woningmarkt in Someren schetst namelijk een opvallend plaatje. Aan de hand van actuele statistieken en vastgoedcijfers, waaronder woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties, helpen we je graag een beeld te vormen van de situatie in februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Someren

De gemiddelde verkoopprijs in Someren is in de laatste 3 maanden € 469.261 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 567.516 euro. Deze prijzen laten zien hoe de woningmarkt in Someren zich ontwikkelt. In de onderstaande grafiek zie je de verkoopprijzen en vraagprijzen van de huizen in Someren over de afgelopen 3 maanden in detail:

Huizenprijzen in Someren

Afgelopen 3 maanden

€ 123.000
€ 370.000
€ 618.000

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Someren, is het niet alleen van belang om naar de totale prijs te kijken. Analyse van de prijs per vierkante meter is minstens zo relevant. Dit geeft meer inzicht in de vastgoedmarkt en helpt je om een op feiten gebaseerd besluit te nemen. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Someren € 3.312. Bekijk de onderstaande grafiek voor een compleet overzicht van de verkoop- en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Someren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.400

Prijsontwikkeling Someren laatste 12 maanden

Als je de huizenmarkt in Someren nauwlettend volgt, zal het je niet ontgaan zijn dat de huizenprijzen in deze gemeente de afgelopen 12 maanden fluctuaties hebben doorgemaakt. Om jou op de hoogte te houden, geven wij de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand weer met de volgende waarde: € 469.261. Bekijk hieronder de grafiek voor een volledig overzicht van de laatste ontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Someren waard?

De waarde van jouw woning in Someren is niet statisch, maar wijzigt voortdurend. Factoren zoals veranderingen in de lokale huizenprijzen, marktomstandigheden en tevens de staat en onderhoud van je eigen huis hebben invloed op de actuele waarde ervan.

Gezien de constante schommelingen is inzicht in de huidige waarde van je woning van groot belang. Via een betrouwbare waardebepaling kun je deze informatie verkrijgen. Een gratis, onafhankelijke waardebepaling van een erkende makelaar, welke aangevraagd kan worden via deze link, biedt hierbij uitkomst.

De waardebepaling vindt plaats aan huis, wat gemak en efficiëntie garandeert. De makelaar komt zelf bij je langs, bekijkt grondig de woning en baseert de waardebepaling op zijn bevindingen. Dit maakt de waardebepaling tot een handige en nauwkeurige methode die je zelf minimale inspanning kost.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een bekend feit dat de woningmarktcijfers en huizenprijzen niet universeel zijn. Deze indicatoren variëren per plaats en zelfs in relatieve nabijheid kunnen er significante verschillen zijn. Neem bijvoorbeeld de situatie in en rond Someren.

Bij het beoordelen van de huidige marktsituatie, is het nuttig om ook de huizenprijzen in andere buurgemeenten te overwegen. Deze variëteit aan informatie biedt een meer genuanceerd beeld van de huidige marktstand van zaken en stelt je in staat deze in een breder perspectief te zien.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Someren

Het speelveld van makelaars in Someren is breed en divers. Niet iedere makelaar hanteert dezelfde werkwijze of heeft hetzelfde verkoopresultaat. Kenmerken zoals vraagprijs, verkooptijd en mate van service kunnen enorm variëren afhankelijk van de gekozen makelaar. Het is belangrijk te onthouden dat elk huis en iedere situatie uniek is. Kiezen voor een makelaar die goed bij jou en jouw situatie past is daarom geen overbodige luxe.

Een doordachte selectie van een makelaar kan een wereld van verschil betekenen voor de verkoop van je woning. Een sterke match kan resulteren in een hogere verkoopprijs en een snellere doorlooptijd. Op onze website vind je handige tools om verschillende makelaars te vergelijken. Met de juiste keuze til je de ervaring en het succes van de woningverkoop naar een hoger niveau.

Vergelijk makelaars in Someren Of lees meer over makelaars in Someren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Someren

Als je van plan bent je huis te verkopen in Someren, moet je op de hoogte zijn van de gemiddelde courtage die makelaars in rekening brengen. Het is goed om te benoemen dat het gemiddelde courtage in Someren 1,13% bedraagt. Bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Someren (€ 469.261), betekent dit dat je gemiddeld € 5.303 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Als je een succesvolle verkoop wilt realiseren, is een goede makelaar onmisbaar. Een makelaar met kennis van de markt en een strategisch verkoopplan kan het verschil maken. Het is daarom nuttig om vooraf de tarieven van makelaars in Someren op te vragen en te vergelijken. Daarmee kun je een weloverwogen beslissing nemen, gebaseerd op zowel kosten als de beloofde service van de makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Someren

Hoewel er ook een segment van sociale huurwoningen in Someren te vinden is, bestaat de meerderheid van het woningaanbod uit huizen die te koop worden aangeboden. Deze eigendomswoningen vormen de hoofdmoot van het lokale woninglandschap. Met een stevig aantal van koopwoningen, kun je zien dat de nadruk in Someren op woningbezit ligt.

Ben je van plan jouw huis in Someren te verkopen?

Heb je plannen om je knusse nestje in Someren te verkopen? Dat is een grote stap waarbij behoorlijk wat komt kijken. Bij Huis Verkopen helpen we je graag door dit proces heen met gedegen advies en ondersteuning, zodat elk aspect van de verkoop zorgvuldig wordt aangepakt. Een goede makelaar, bijvoorbeeld, is meer dan een prettige extra - het is een sleutel naar een succesvolle verkoop.

Voordat de ‘Te Koop’-bord in je voortuin staat, zijn er nog veel aspecten waar je over na moet denken. Een zorgvuldig uitgewerkt stappenplan kan je hiermee enorm helpen, zodat je niets over het hoofd ziet. Van het noodzakelijke energielabel tot het eventueel inschakelen van een verhuisbedrijf voor jouw woning in Someren; alles wordt helder in kaart gebracht! Zo regel je iedere stap van het verkoopproces met gemak.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen vind je betrouwbare en nauwkeurig samengestelde woningcijfers over de huizenmarkt in Someren. Het kiezen van een geschikt verkoopmoment kan uitdagend zijn en wij doen ons best om je daarmee te ondersteunen. Onze vastgoeddata, die een helder beeld geeft van de huidige situatie op de markt, wordt continu up-to-date gehouden. Consistent raadplegen van deze woningcijfers kan je helpen om een tactisch besluit te nemen over het timing van de verkoop van je pand.

Navigeer stressloos naar een succesvolle woningverkoop in Someren

Als platform gericht op woningeigenaren die hun woning willen verkopen, biedt Huis Verkopen een scala aan handige hulpmiddelen. Zo kun je op onze site terecht voor een gratis waardebepaling, het vergelijken van makelaarstarieven en het opvragen van verkoopadviezen van gerenommeerde makelaars. Om het nog eenvoudiger te maken, hebben we een handzaam stappenplan opgesteld dat je inzicht geeft in wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Dit omvat aanvullende diensten zoals het aanvragen van een energielabel, het inschakelen van een verhuizer of een ontruimer en zelfs woningstyling. Op die manier zorgen we dat je niets over het hoofd ziet en ondersteunen we jou bij het maken van de beste verkoopbeslissingen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen