Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heusden

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt in Heusden? Deze pagina houdt je up-to-date over alle belangrijke vastgoedcijfers van Heusden. Woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties worden allemaal op een rijtje gezet om een helder overzicht te geven voor de huizenmarkt in Heusden. Implementeren we dit met de laatste data van juni 2024, dan krijg je het meest recente beeld.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heusden

De gemiddelde verkoopprijs in Heusden is in de laatste 3 maanden € 474.819 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 687.500 euro. Hoewel Heusden uniek is, vertoont de woningmarkt er veel gelijkenissen mee aan de nationale trends. Bekijk de grafiek hieronder voor een actueel overzicht van de prijzen in Heusden:

Huizenprijzen in Heusden

Afgelopen 3 maanden

€ -138.000
€ 300.000
€ 738.000

In de huidige woningmarkt kan het waardevol zijn om de vierkante meterprijs in Heusden nader te bekijken. Dit geeft je een goed beeld van de waarde van een woning ten opzichte van de gemiddelde marktprijs. Zo ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter momenteel op € 3.321. Dus, voor een completer beeld van de lokale vastgoedmarkt, zie de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Heusden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 3.000
€ 3.900

Prijsontwikkeling Heusden laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van woningen in Heusden kan je inzicht geven in hoe deze markt zich beweegt. Het volgen van deze trends kan je ondersteunen bij het adequaat inspelen op de woningmarkt, zonder aannames te doen over de toekomstige richting van de prijzen.

In de afgelopen maand werd in Heusden een gemiddelde woningverkoopprijs gerealiseerd van € 474.819. Nu nodigen we je uit om zelf de onderstaande grafiek te verkennen voor een duidelijk beeld van de prijsontwikkeling gedurende het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Heusden waard?

De inschatting van de waarde van je huis in Heusden hangt samen met onder andere het soort woning dat je hebt, de afmeting van je pand, het onderhoudsniveau en natuurlijk de huidige marktsituatie. Deze verschillende elementen zijn bepalend voor de prijs die gemoeid is met de verkoop van je huis.

Als je benieuwd bent naar de exacte waarde van je pand in Heusden, is er geen betere optie dan een gratis waardebepaling uitgevoerd door een makelaar. Dit geeft je de duidelijkheid die je nodig hebt om te beslissen of je wilt overgaan tot verkoop. Je kunt een gratis waardebepaling uit laten voeren door op de volgende link te klikken: waardebepaling aanvragen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat deze professional een bezoek brengt aan je woning en een inschatting maakt van de huidige marktwaarde. De makelaar neemt daarbij alle relevante elementen mee in zijn berekening. Hierdoor kan je met vertrouwen je woning verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het klopt dat de woningmarktcijfers per plaats variëren. De prijzen in de omgeving van Heusden bijvoorbeeld, zijn niet gelijk aan die in Heusden zelf. Dit is het intrigerende aan de huizenmarkt: elke plaats heeft zijn eigen unieke kenmerken en trends.

Het analyseren van de huizenprijzen in andere steden en dorpen helpt bij het vormen van een gedegen overzicht van de huidige markt. Vooral het kijken naar de gemiddelde verkoopprijzen en de gemiddelde prijs per vierkante meter kan zeer verhelderend zijn bij het uittekenen van dit grotere beeld.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Heusden

Als je jouw huis in Heusden wilt verkopen, zul je ontdekken dat er verschillen zijn tussen makelaars. Zo kan het successcorepercentage, de snelheid van verkoop en de gemiddelde verkoopprijs aanzienlijk variëren. Het is daarom belangrijk om grondig onderzoek te doen om de makelaar te vinden die het beste bij jouw situatie past.

Het kiezen van de juiste makelaar kan het verschil betekenen tussen een snelle verkoop en een lange, moeizame verkooptraject. Het kan handig zijn om de kracht van verschillende makelaars tegen elkaar af te wegen. Door dit te doen, vergroot je de kans om een makelaar te vinden die het beste resultaat kan behalen bij de verkoop van je huis in Heusden.

Vergelijk makelaars in Heusden Of lees meer over makelaars in Heusden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heusden

Het is goed om te weten dat de courtages van makelaars niet standaard zijn. In Heusden bijvoorbeeld, variëren deze sterk van de ene tot de andere makelaar. Desalniettemin, het gemiddelde courtage percentage ligt rond de 1,14%. Toch is het niet enkel de kostprijs die belangrijk is, maar eveneens wat de makelaar je kan opleveren.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het handig om ook de rest van de kosten in de gaten te houden die verbonden zijn aan de verkoop. Op de kostenpagina van huisverkopen.nl vind je een uitgebreid overzicht van alle verwachte uitgaven. Kijk hierbij verder dan de courtages alleen. Kwaliteit, dienstverlening en resultaat zijn net zo belangrijk bij de verkoop van je woning. Let daar dus goed op bij jouw keuze voor een makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heusden

In het pittoreske dorpje Heusden bevinden zich 802 koopwoningen. Deze woningen kunnen verscheidene bestemmingen hebben, afhankelijk van de wensen en behoeften van de eigenaar. Of je nu denkt aan zorg- of mantelzorgwoningen, wonen en werken gecombineerd, verhuurdoeleinden of het traditionele eigen gebruik, verschillende mogelijkheden zijn aanwezig. Houd bij het voornemen om je woning te verkopen rekening met deze diversiteit aan woonbestemmingen, het kan bijdragen aan het verhogen van de aantrekkingskracht van je woning op de markt.

Aantal verkochte woningen in Heusden

In het afgelopen jaar zijn er op de markt in Heusden veel woningen aangemeld en verkocht. Kijkend naar het aantal transacties, kunnen we zien dat er in totaal 29 woningen zijn verkocht. In de onderstaande grafiek krijg je een duidelijk overzicht van het aantal aanmeldingen en voltooide transacties over de afgelopen 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Heusden te verkopen?

Je huis in Heusden verkopen is een flinke klus en er komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Het is niet alleen een kwestie van een bord in de tuin zetten en afwachten tot de telefoontjes binnenstromen. Je zult bijvoorbeeld een energielabel moeten regelen, een betrouwbare makelaar moeten selecteren en mogelijk ook een verhuisbedrijf in moeten schakelen.

Gezien de veelzijdigheid van het verkoopproces, is het volgen van een systematische aanpak een slim idee. Te weten, een stappenplan kan je hier enorm bij ondersteunen. Op onze site hebben we speciaal voor jou een helder stappenplan samengesteld, dat belangrijke zaken rondom de verkoop van jouw woning in Heusden overzichtelijk maakt. Dit zal je helpen om niets over het hoofd te zien bij je verkoopavontuur.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan om jouw woning in Heusden te verkopen? Dan is het van belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de huizenmarkt. Op HuisVerkopen.nl, waar je nu bent, houden we deze ontwikkelingen nauwgezet bij. Of je nu geïnteresseerd bent in de vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties of de nieuwste aanmeldingen, de informatie wordt voortdurend geactualiseerd.

Voordelen van voorbereiden met HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is een nuttige tool, voorbereiding en regeling van de woningverkoop. Via onze website kan je gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen, makelaarstarieven opvragen en makelaars vergelijken, wat helpt bij het vinden van de beste makelaar in Heusden. Daarnaast bevat ons platform een stapsgewijs verkoopplan en zijn aanvullende diensten zoals een energielabel en verhuisdiensten gemakkelijk te regelen. Door gebruik te maken van HuisVerkopen.nl leg je de basis voor een succesvolle verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen