Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Meijel

In Meijel is het verkopen van je huis een interessante uitdaging. De lokale woningmarkt kent eigenaardigheden die je mening over de verkoopprijs kunnen beïnvloeden. Je zult willen weten wat de huidige m2-prijs is, omdat dit mede je uiteindelijke verkoopopbrengst bepaalt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Meijel

De gemiddelde verkoopprijs in Meijel is in de laatste 3 maanden € 455.887 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 400.611 euro. Hieruit blijkt dat de vraagprijzen doorgaans hoger liggen dan de uiteindelijke verkoopprijs van huizen in deze regio. Dit toont dat kopers onderhandelingsruimte hebben bij het aankopen van onroerend goed. Let op de volgende grafiek voor een illustratieve weergave van deze prijzen:

Huizenprijzen in Meijel

Afgelopen 3 maanden

€ 155.000
€ 330.000
€ 506.000

Je kent het gezegde wel: "Locatie, locatie, locatie." Bij het bepalen van de waarde van een woning speelt de locatie een sleutelrol, maar vergeet ook de prijs per vierkante meter niet. Vooral in een plaats als Meijel is dit een belangrijke factor. Maar waarom? De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Meijel is namelijk: € 3.336. Deze maatstaf geeft je een meer realistisch beeld van de woningprijzen in de omgeving dan de totale verkoopprijs van een woning. Bekijk het zelf in onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Meijel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.300
€ 3.400

Prijsontwikkeling Meijel laatste 12 maanden

In de laatste 12 maanden zijn de woningprijzen in Meijel in beweging geweest. Informatie over de specifieke veranderingen in de verkoopprijzen kun je hieronder vinden. Het is interessant om te vermelden dat de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand in Meijel € 455.887 was. Laten we nu eens kijken naar de verdere vastgoedcijfers:

Wat is mijn woning in Meijel waard?

De waarde van jouw huis in Meijel is van diverse factoren afhankelijk. Zo spelen het type woning, het oppervlak, de staat van de woning en de situatie op de huizenmarkt allen een rol in het bepalen van de waarde van jouw huis. En dan zijn er nog de specifieke kenmerken van het dorp Meijel die invloed op de waarde kunnen hebben.

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning in Meijel? Dan is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar een prima stap. Zo’n waardebepaling brengt helderheid over de waarde van jouw huis, wat je kan helpen bij het maken van een beslissing om te verkopen. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op deze webpagina.

Een gratis waardebepaling van een makelaar biedt diverse voordelen. De makelaar onderzoekt de woning grondig en houdt rekening met alle relevante factoren. Hierdoor krijg je een realistisch en betrouwbaar beeld van wat jouw huis waard is. Een rustige en overwogen keuze omtrent het verkopen van jouw huis in Meijel is dan een stuk eenvoudiger.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Inzicht in de woningmarkt is complex en hangt af van verschillende variabelen, waarbij geografische trends een grote rol spelen. Het is een belangrijk gegeven dat de huizenprijzen flink kunnen variëren, afhankelijk van de locatie. Zo is het marktbeeld in Meijel bijvoorbeeld niet representatief voor de hele regio.

Indien er enkel wordt gekeken naar de verkoopprijzen in Meijel, ontstaat er geen volledig beeld van de huidige marktbewegingen. Door een vergelijking te trekken met omringende plaatsen, kun je een genuanceerder beeld vormen. De woningmarktcijfers schommelen per locatie en een breder scala aan gegevens kan helpen bij het ontcijferen van de markt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Meijel

Aan de hand van verzamelde data van de woningmarkt in Meijel, ziet Huis Verkopen welke makelaars het beste scoren qua snelheid, prijs en volume van verkochte woningen. De prestaties van deze makelaars zijn variërend, met ieder hun eigen specialiteiten en sterkte punten. Met deze kennis helpen we jou om op basis van deze gegevens een geschikte makelaar in Meijel te vinden.

Het vinden van de best passende makelaar kan een groot verschil maken. Op basis van de statistieken die wij voor je vergelijken, kun je een makelaar kiezen die het beste bij je past en je het meeste voordeel oplevert. Het is altijd raadzaam om informatie in te winnen van meerdere makelaars voor de beste vergelijking.

Vergelijk makelaars in Meijel Of lees meer over makelaars in Meijel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Meijel

In de wereld van de huizenverkoop is courtage een term die je vaak zal tegenkomen. Het betreft de commissie die een makelaar rekent voor zijn diensten. In Meijel ligt de gemiddelde courtage momenteel rond de 1,08% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Natuurlijk variëren deze tarieven per makelaar, dus het is belangrijk om veelzijdig onderzoek te doen.

Om een goed overzicht te krijgen van alle prijzen waar je mee te maken kunt krijgen bij het verkopen van een huis, hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Bekijk het overzicht kosten huis verkopen voor meer informatie. Daarnaast is het raadzaam om te reflecteren op wat je echt nodig hebt van een makelaar. Een goede makelaar ondersteunt je gedurende het gehele proces, en kan doorslaggevend zijn voor een vruchtbare verkoop.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Meijel

In Meijel zijn er in totaal 2031 koopwoningen. Dit betekent dat een scala aan potentiële kopers jouw huis kunnen zien als hun toekomstige thuis. Woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben, afhankelijk van de unieke wensen en behoeften van de koper. Dit kan variëren van een comfortabele gezinswoning, een thuis voor een jong stel dat hun eerste stappen op de vastgoedmarkt zet, tot een ideale investeringsmogelijkheid voor mensen die hun geld in onroerend goed willen beleggen. Door je woning in Meijel te verkopen, open je een wereld van mogelijkheden voor al deze verschillende soorten kopers.

Aantal verkochte woningen in Meijel

In de afgelopen 12 maanden is een aanzienlijk aantal woningen in Meijel van hand veranderd. Zowel in termen van aanmeldingen - woningen die te koop werden gezet - als van transacties - daadwerkelijk verkochte woningen - was er bedrijvigheid. Bekijk hieronder de exacte gegevens: 31 woningen zijn verkocht.:

Ben je van plan jouw huis in Meijel te verkopen?

Als je overweegt je huis in Meijel te verkopen, zijn er heel wat zaken die noodzakelijk zijn om op te letten. Niet alleen moet je ervoor zorgen dat je woning er piekfijn uitziet - zowel binnen als buiten -, maar ook het regelen van papierwerk zoals een geldig energielabel en de overdrachtsakte is van groot belang. Hiernaast is het kiezen van een betrouwbare makelaar en wellicht een verhuisbedrijf ook iets om in gedachten te houden.

Met zoveel om te onthouden, kan een goed georganiseerd stappenplan essentieel zijn om het verkoopproces gestroomlijnd en overzichtelijk te houden. Op deze gedetailleerde pagina vind je een stappenplan dat specifiek is afgestemd op de verkoop van jouw woning in Meijel. Van het regelen van het noodzakelijke papierwerk tot aan de uiteindelijke overdracht, elk aspect van het proces wordt gedekt om de verkoop van je huis zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je weet waarschijnlijk dat woningmarktcijfers geen statisch gegeven zijn. Specifiek in Meijel veranderen deze gegevens regelmatig. De data op deze pagina reflecteert de meest recente cijfers en wordt continu bijgewerkt. Deze informatie is zeer nuttig als je jezelf een realistisch beeld wilt vormen van de huidige staat van de woningmarkt. Zo ben je goed voorbereid, of je nu overweegt om binnenkort je huis te verkopen of als je gewoon nieuwsgierig bent.

Tips voor een succesvolle woningverkoop in Meijel

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat de verkoop van je woning een grote stap kan zijn. Daarom bieden we handige tools aan die je kunnen helpen in dit proces. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen en gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken. Ook is het mogelijk om door middel van een eenvoudige aanvraag makelaarstarieven op te vragen. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt voor de diensten van de makelaar. Ons handige stappenplan vertelt je precies wat er voor jouw woning geregeld moet worden voor de verkoop, zodat je geen enkele stap over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen