Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Helden

Je denkt erover om je woning in Helden te verkopen en wilt graag meer inzicht krijgen in de lokale woningmarkt? Op deze pagina houden we real-time gegevens bij over vraagprijzen, verkoopprijzen, de ontwikkeling van huizenprijzen en het aantal woningverkopen. Door deze up-to-date informatie kun je een beter geïnformeerde beslissing maken over het verkopen van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Helden

De gemiddelde verkoopprijs in Helden is in de laatste 3 maanden € 357.518 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 621.388 euro. Deze cijfers geven een duidelijk beeld van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Helden. Voor een visuele weergave van deze gegevens kun je terecht bij de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Helden

Afgelopen 3 maanden

€ -375.000
€ 148.000
€ 671.000

Als je een woning in Helden wilt kopen of verkopen, is een belangrijk aspect waar je op moet letten de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. In de huidige markt is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Helden € 3.203. Deze informatie is belangrijk omdat het jou helpt om een realistisch beeld te krijgen van de woningmarkt in Helden. Laten we dit illustreren met marktcijfers in een onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Helden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.300

Prijsontwikkeling Helden laatste 12 maanden

In Helden zijn de woningprijzen in de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. Wat de exacte richting of bijzonderheden van deze beweging zijn, laten we in het midden. We zullen ons in deze analyse richten op de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand, die bedroeg: € 357.518. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer detail over deze en andere relevante marktcijfers:

Wat is mijn woning in Helden waard?

Wat jouw huis in Helden waard is hangt af van diverse factoren. Zo speelt het type woning, het oppervlakte, de staat van het onderhoud en de huidige huizenmarkt een zwaarwegende rol bij het bepalen van de waarde. Al deze elementen, samen en afzonderlijk, vormen de sleutel tot een realistische prijsbepaling van je huis.

Overweeg je om de sprong te wagen en te ontdekken wat jouw huis in Helden waard is? Een gratis waardebepaling kan helderheid bieden. Verricht door een makelaar, helpt dit jou om een geïnformeerde beslissing te nemen, zoals of het wel of niet het juiste moment is om je woning te verkopen. Het kan daarnaast nooit kwaad om deze waardebepaling door meerdere makelaars te laten uitvoeren voor een nog betrouwbaarder beeld.

Een gratis waardebepaling door een professionele makelaar is een efficiënte manier om zekerheid te krijgen. De makelaar doet uitvoerig onderzoek naar de eigenschappen van jouw woning en vergelijkt deze met soortgelijke objecten in Helden. Met deze waardebepaling krijg je een betrouwbaar en objectief beeld van de waarde van je huis, waardoor je een sterkere positie inneemt op de woningmarkt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te weten dat de woningmarkt sterk verschilt per locatie. De huizenprijzen zijn dan ook niet hetzelfde in en om Helden. Jouw blik alleen richten op Helden is niet voldoende om een volledig beeld te krijgen van de markt.

Door ook de huizenprijzen in naburige gemeenten onder de loep te nemen, krijg je een breder perspectief en een helder beeld van de situatie in het huidige marktlandschap. Dit kan leiden tot waardevolle inzichten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Helden

De prestaties van makelaars in Helden lopen flink uiteen. Waarom? Omdat ieder huis en elke situatie anders is, zijn er geen makelaars die eenduidige resultaten leveren. Ze verschillen op vele fronten, denk aan de verkoopsnelheid, de vraagprijs versus de uiteindelijke verkoopprijs, maar ook in de communicatie naar jou, de verkoper.

Veel voordeel kan er bij een juiste keuze van de makelaar worden behaald. Als de door jou gekozen makelaar prima past bij jouw situatie en de specifieke eigenschappen van jouw huis, zul je dit terugzien in het verkoopproces en de uiteindelijke verkoopprijs. Om dit optimaal te bereiken kun je makelaars in Helden vergelijken op onze website.

Vergelijk makelaars in Helden Of lees meer over makelaars in Helden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Helden

Eerst is het belangrijk om te begrijpen wat courtage betekent. Courtage is de provisie die de makelaar ontvangt voor de diensten die ze leveren bij de verkoop van een huis. Het is meestal een bepaald percentage van de verkoopprijs van het huis. Voor een makelaar uit Helden, kan je rekenen op een gemiddeld courtage van 1,08%. Dit betekent bij een gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Helden, die momenteel € 357.518 is, de courtage ongeveer € 3.861 is.

Als je jouw huis wilt verkopen in Helden, is het allereerst handig te weten hoeveel je kunt verwachten te betalen aan jouw makelaar. Bepaal of de verkoopprijs van je huis rechtvaardigt wat je uiteindelijk zou betalen aan courtage. Overweeg zorgvuldig de toegevoegde waarde dat een makelaar biedt voor dit tarief, zoals onderhandelingsvaardigheden, marktkennis, verkoopnetwerk en ervaring. Schroom niet om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken en de beste deal te vinden die past bij jouw situatie en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Helden

Als je door de straten van Helden loopt, zal je merken dat de meerderheid van de woningen koopwoningen zijn, een totaal van 2088 om precies te zijn. Maar Helden herbergt een diversiteit aan woonopties; er mogen dan wel veel koopwoningen zijn, maar er zijn ook andere huismogelijkheden. Vergeet niet de sociale huurwoningen en de panden met bijzondere bestemmingen die het woonlandschap van Helden vormgeven en diversifiëren.

Aantal verkochte woningen in Helden

In de afgelopen 12 maanden hebben we in Helden 28 woningtransacties geregistreerd. Dit betreft woningen die daadwerkelijk van eigenaar zijn veranderd. Interessant om te weten is ook het aantal aanmeldingen, ofwel woningen die te koop werden aangeboden. Realiseer je dat het mogelijk is dat een woning in een latere maand verkocht wordt dan hij is aangemeld, omdat de verkoop van een huis soms langer dan een maand kan duren. Eén ding is zeker, deze woningmarkt blijft in beweging. Voel je vrij om hieronder de grafiek te bestuderen voor een gedetailleerder overzicht van de aanmeldingen en transacties in Helden in de afgelopen 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Helden te verkopen?

Ben je van plan je huis in Helden te koop te zetten? Dan bevind je je op het juiste moment op Huis Verkopen, waar je gestructureerd geholpen wordt bij elk aspect van dit proces. Sterker nog, er is een gedetailleerd stappenplan beschikbaar dat je inzicht biedt in alles wat erbij komt kijken als je jouw woning wilt verkopen.

Onmiskenbaar ligt er een sleutelrol voor een capabele makelaar in het gehele verkoopproces. De kundigheid van de makelaar is van fundamenteel belang bij de prijsbepaling en de onderhandelingen, maar ook bij administratieve zaken. Vanzelfsprekend zouden alle verkoopstappen met zorgvuldigheid moeten worden uitgevoerd, en Huis Verkopen heeft als streven om je hierbij te begeleiden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wist je dat de woningmarktcijfers in Helden voortdurend veranderen? Het is daarom van groot belang dat je altijd kunt rekenen op de meest actuele cijfers op deze pagina. De data worden continu aangepast zodat jij altijd over de meest recente informatie beschikt. Deze cijfers stellen je in staat om op de juiste momenten strategische beslissingen te nemen omtrent jouw woning. Of het nu gaat om het vaststellen van de juiste vraagprijs, het inschatting van de vraag op de huizenmarkt in Helden of het tijdstip van verkoop, accurate woningmarktcijfers kunnen je daarbij enorm helpen.

Eenvoudig je woningverkoop voorbereiden met HuisVerkopen.nl

Op de website HuisVerkopen.nl vind je verschillende handige tools die jou helpen bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Of je nu een waardebepaling door een makelaar wilt aanvragen of lokale makelaarstarieven wilt vergelijken, alle nodige informatie staat op de site. Een uitgebreid stappenplan neemt je bij de hand en leidt je door het gehele verkoopproces, zodat je niets over het hoofd ziet. Op HuisVerkopen.nl regel je de verkoop van je huis op een moderne, simpele en doeltreffende manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen