Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Maasbree

In Maasbree is de huizenmarkt volop in beweging. Het verkopen van je huis in dit dorp kan interessant zijn, gezien de vele transacties en variërende vraag- en verkoopprijzen. Bijgewerkte vastgoedcijfers en statistieken van de huidige situatie in april 2024 helpen je bij deze uitdaging.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Maasbree

De gemiddelde verkoopprijs in Maasbree is in de laatste 3 maanden € 388.381 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 390.454 euro. Deze verschillen kunnen je inzicht geven in hoe de lokale huismarkt presteert. Wellicht helpt dit bij het bepalen van jouw onderhandelingspositie bij het kopen of verkopen van een huis. Laten we de ontwikkelingen visualiseren in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Maasbree

Afgelopen 3 maanden

€ 267.000
€ 354.000
€ 440.000

Bij de verkoop van je woning in Maasbree biedt het inzicht in de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter een waardevol perspectief. Het stelt je in staat om een realistische prijs voor je woning te bepalen en de markt beter te begrijpen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Maasbree is volgens HuisVerkopen.nl € 3.701 euro. Kijk eens naar de onderstaande grafiek om deze trend visueel beter te begrijpen:

Huizenprijzen in Maasbree per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Maasbree laatste 12 maanden

In Maasbree hebben we in de afgelopen 12 maanden beweging waargenomen in de woningprijzen. Het is altijd boeiend om deze fluctuaties in de huizenmarkt te observeren. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand bedroeg € 388.381. Observeer deze trend in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Maasbree waard?

Als je overweegt om je huis in Maasbree te verkopen, is het allereerst van belang om een idee te krijgen van wat je woning in de huidige woningmarkt waard is. De waarde van je woning kan namelijk een bepalende factor zijn in deze beslissing, aangezien deze aangeeft wat je potentieel kunt ontvangen bij verkoop.

Overweeg je echt om je woning te verkopen? Dan is het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar een verstandige eerste stap. Deze waardebepaling kan je een indicatie geven van wat je woning in de huidige markt zou kunnen opleveren, wat van nut is voor je besluitvormingsproces.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar een schatting geeft van de verkoopwaarde van je huis op basis van verschillende factoren. Het kan wijs zijn om de waardebepaling door meerdere makelaars te laten uitvoeren, aangezien de geschatte waarden kunnen variëren. Je kunt in jouw aanvraag aangeven dat je meerdere waardebepalingen wilt ontvangen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is goed om te beseffen dat woningmarktcijfers erg plaatsgebonden zijn. De prijzen van huizen in Maasbree kunnen op een ander niveau zitten dan die van de plaatsen eromheen. Hierdoor kunnen inzichten in de huizenmarkt aanzienlijk variëren.

Ook het overzicht houden van huizenprijzen in aanpalende gebieden werpt licht op het marktbewegingen. Dit helpt enorm om het huidige marktbeeld scherp in beeld te krijgen. Zie daarom de onderstaande grafieken voor een helder overzicht:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Maasbree

In het gevarieerde makelaarslandschap van Maasbree zien wij als online platform grote verschillen in prestaties en methodieken. Door onze nauwkeurige statistieken van de woningmarkt en makelaarsprestaties, helpen we je de topmakelaars in Maasbree te identificeren, hoe snel ze woningen verkopen, welke makelaars hogere verkoopprijzen realiseren en hoeveel woningen ze hebben verkocht.

Door de juiste makelaar te selecteren, kun je waardevolle winst behalen. Dit uit zich niet alleen in de verkoopsnelheid, maar ook in de gerealiseerde verkoopprijs. Onze makelaarsstatistieken vormen het fundament om de makelaar te vinden die het best aansluit bij jouw specifieke wensen en omstandigheden in Maasbree.

Vergelijk makelaars in Maasbree Of lees meer over makelaars in Maasbree

Gemiddelde tarieven van makelaars in Maasbree

Als we denken aan courtages, blijken deze bij de makelaars in Maasbree behoorlijk te variëren. Sterker nog, het gemiddelde courtage in Maasbree ligt rond de 1,12%. Laten we dit in perspectief plaatsen. Stel je verkoopt een huis in Maasbree dat gemiddeld € 388.381 waard is, dan betaal je gemiddeld zo'n € 4.350 aan de vastgoedmakelaar. Een behoorlijk bedrag, dus het loont zeker om verschillende makelaars op courtage te vergelijken.

Maar hoe is dat gemakkelijk te doen? Nou, op huisverkopen.nl hebben we een functionele manier om te helpen bij dit makelaars vergelijken in Maasbree, op basis van jouw specifieke voorkeuren. Onthoud dat, hoewel courtage belangrijk is, je moet ook letten op andere aspecten zoals de verkoopstrategie van de makelaar, hun track record, en hoe ze passen bij jouw persoonlijke behoeften en verwachtingen. Dit zal je in staat stellen de meest geschikte makelaar te vinden die bij je past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Maasbree

In het sfeervolle Maasbree vind je voornamelijk koopwoningen. Met een aantal van 2188 koophuizen domineren zij het woningaanbod. Toch kunnen we niet om het feit heen dat naast koopwoningen, er ook woningen van andere aard zijn. Hierbij kun je onder andere denken aan sociale huurwoningen of panden met een specifiek ander doel. Zo divers is het woningaanbod van Maasbree dus!

Aantal verkochte woningen in Maasbree

In de afgelopen 12 maanden waren er in Maasbree verschillende woningen die in de verkoop geplaatst werden. Dit kenmerkt zich door een variatie in het aantal aanmeldingen. Daarnaast zagen we tal van transacties plaatsvinden. Het precieze aantal van deze verkochte woningen uitdrukken we met de notatie 39. Bekijk de onderstaande grafiek voor een overzicht van de maandelijkse en jaarlijkse aantallen:

Ben je van plan jouw huis in Maasbree te verkopen?

Als je jouw huis in Maasbree wilt verkopen, kan je voor flink wat uitdagingen komen te staan. Zo is de woningmarkt in kleinere plaatsen niet altijd even toegankelijk als in grote steden. Een ander obstakel kan de vraagprijs zijn, het is tenslotte het doel om jouw woning voor de hoogst mogelijke verkoopprijs van de hand te doen. Tegelijkertijd wil je de woning ook voor een competitieve prijs op de markt zetten, zodat geïnteresseerden ook daadwerkelijk toeslaan.

Maar maak je geen zorgen, er zijn meerdere oplossingen die dit proces een stuk eenvoudiger kunnen maken. Zo kan een goede makelaar je helpen om de juiste balans te vinden tussen een aantrekkelijke vraagprijs en de gewenste verkoopprijs. Daarnaast zal een makelaar je woning natuurlijk ook adverteren, zodat het onder de aandacht komt bij potentiële kopers. Om een precieze planning en stappenoverzicht te hebben voor jouw verkoopproces, kun je ons gedetailleerde stappenplan raadplegen. Dit stappenplan helpt je bij het regelen van bijvoorbeeld een energielabel, maar geeft ook advies over de inzet van een verhuisbedrijf.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen zorgen we er altijd voor dat de woningmarktcijfers van Maasbree up-to-date zijn. De woningmarkt is constant in beweging en het is belangrijk dat je daar als woningverkoper van op de hoogte bent. Deze actuele gegevens zijn relevant bij het bepalen van de verkoopprijs van jouw woning en het inschatten van andere verkoopaspecten.

Ideale hulpmiddelen voor woningverkoop

Huis Verkopen biedt diverse handige diensten die je helpen bij de voorbereiding en uitvoering van de verkoop van je woning. Via onze gratis waardebepaling krijg je inzicht in de mogelijke verkoopprijs. Ook kun je via onze website makelaars vergelijken en makelaarstarief opvragen. Zo heb je in een oogwenk de beste lokale specialisten van Maasbree gevonden en bespaar je op de makelaarskosten. Het stappenplan neemt je mee door het gehele proces van de verkoop, zodat je niets vergeet! Kortom, Huis Verkopen is het ideale platform voor woningverkopers die niets over het hoofd willen zien, en een maximale opbrengst willen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen