Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Maasbree

Op zoek naar een verkoopmakelaar in Maasbree? Let op drie belangrijke verschillen tussen makelaars. Ten eerste speelt ervaring een grote rol, een ervaren makelaar biedt doorgaans een soepeler proces. Ten tweede het netwerk, om de juiste kopers te bereiken. Tot slot de service: sommige makelaars bieden extra diensten zoals professionele fotografie.

Over makelaars in Maasbree

Het kiezen van een mondige makelaar in Maasbree is een essentiële fase in de voorbereiding van de verkoop van je woning. Echter, dit is slechts een deel van het verkoopproces. Er zijn nog andere belangrijke fases, zoals het beoordelen van de marktcondities, het verbeteren van de aantrekkelijkheid van je woning en het opstellen van relevante documenten. Om je volledig voor te bereiden op de verkoop, kun je een kijkje nemen op onze stappenplan voor handige tips en informatie over dit proces.

Op ons platform, bieden wij hulp bij het vinden van de meest passende verkoopmakelaar in Maasbree voor jouw specifieke situatie. Wij richten ons op alle relevante aspecten. Dat betekent het vergelijken van tarieven, rekening houdend met kennis van de lokale markt en matchen van je persoonlijk voorkeuren met de kwaliteiten van de makelaar. Zo staat geen enkel detail in de weg voor het realiseren van een succesvolle verkoop van je huis.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.350
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.963
Besparing (gem.)
€ 1.282

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Maasbree is € 388.381 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.701. Deze actuele informatie vind je op onze huizenprijzen pagina.
 • Wist je dat de gemiddelde makelaarscourtages in Maasbree momenteel 1,12% bedragen? Dit zijn de courtages die je gemiddeld betaalt bij de verkoop van een huis in Maasbree april 2024.
 • De tarieven van makelaars in Maasbree lopen flink uiteen. Het kan lonen om deze tarieven te vergelijken. Dit kan je gemiddeld zelfs € 1.282 besparen!

Makelaars in de omgeving van Maasbree

In Maasbree zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Maasbree gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Maasbree verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Maasbree Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Maasbree?

Een makelaar in Maasbree rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 388.381 in Maasbree komt dit neer op € 4.350 aan makelaarskosten (update april 2024).

Een courtage dient als een motivatie voor de makelaar om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopopbrengst, hoe meer de makelaar verdient. Dit systeem zorgt dus voor een win-win situatie voor zowel verkoper als makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Maasbree 0,66% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.282 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. In de aanloop naar de verkoop van je huis is het zaak om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Zo maak je een weloverwogen keuze en sta je sterker in het proces.

Kosten van makelaars in Maasbree

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Maasbree

In Maasbree is het gangbaar dat makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn bedoeld om de initiële werkzaamheden te dekken die de makelaar voor je uitvoert. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's van jouw woning, het opstellen van een pakkende verkoopadvertentie en de marketing van jouw woning op verschillende platformen. Houd er rekening mee dat deze kosten meestal bovenop de courtage komen, die je betaalt na de succesvolle verkoop van jouw woning.

De hoogte van de opstartkosten varieert per makelaardij. Gemiddeld genomen liggen de opstartkosten tussen de € 400 en € 700. Afhankelijk van het dienstenpakket dat je kiest, kan dit bedrag hoger of lager uitvallen. Het is verstandig om vóór je een makelaar kiest, helder te krijgen welke kosten er exact in rekening worden gebracht en waarvoor je deze betaalt. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Maasbree

Mocht je overwegen om jouw woning in Maasbree te koop te zetten, dan is het handig om te weten dat veel makelaars zogenoemde intrekkingskosten kunnen berekenen. Intrekkingskosten zijn kosten die je moet betalen als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan voorkomen als je bijvoorbeeld van gedachten verandert, als er persoonlijke omstandigheden veranderen of als de verkoop niet gaat zoals je had gehoopt.

De intrekkingskosten kunnen per makelaar verschillen, maar het gemiddelde bedrag dat je kunt verwachten te betalen in Maasbree, is € 500. Deze kosten zijn bedoeld als vergoeding voor de tijd en middelen die de makelaar in de verkoop van jouw woning heeft geïnvesteerd. Het is belangrijk om je hier van bewust te zijn voordat je de verkoop start, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Maasbree met een vast tarief

In Maasbree opereren diverse makelaars met een aantrekkelijke propositie: ze werken namelijk met een vast tarief. Het voordeel hiervan? Je weet op voorhand precies wat de kosten zullen zijn voor de verkoop van jouw woning. Geen onverwachte kosten, geen verborgen items. De gemiddelde intrekkingskosten bij deze makelaars liggen rond de € 3.250 (update: april 2024).

Maar er zit ook een mogelijke valkuil aan de keuze voor een vast tarief. Stel je voor, je verkoopt jouw woning binnen een zeer korte periode. In zo'n situatie zouden de courtage kosten aanzienlijk lager kunnen uitvallen dan het vaste tarief dat je van tevoren hebt afgesproken met de makelaar. In zo'n geval betaal je met een vast tarief dus helaas meer dan nodig.

Tip: Het is belangrijk om jouw keuze voor een makelaar te baseren op diverse factoren, en dus niet alleen op het tarief. Bekijk ook de ervaring, reputatie en toewijding van de makelaar voordat je een besluit neemt. Zo kies je de makelaar die het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

4 feitjes over makelaars in Maasbree

 • Het is opmerkelijk dat in Maasbree de voorkeur van veel verkopers gaat naar makelaars die een goede balans aanbieden tussen de kwaliteit en de prijs van hun diensten, veeleer dan naar de makelaar die simpelweg de goedkoopste is.
 • Een tekenende trend in Maasbree is dat 93% van de huizenverkopers liever vertrouwt op een lokale full-service makelaar dan kiest voor een internetmakelaar. Het persoonlijke contact en de grondige kennis van de lokale markt lijken hierbij een belangrijke rol te spelen.
 • Als we kijken naar de snelheid van de huizenverkoop in Maasbree, is het fascinerend om te zien dat de inzet van een makelaar leidt tot een 45% hogere snelheid van verkoop in vergelijking met het zelf verkopen van het huis.
 • Daarnaast is het interessant om op te merken dat de verkoop van huizen in Maasbree met een makelaar veelal leidt tot een 10% hogere winst dan wanneer de huiseigenaar het verkoopproces zelf leidt.

Wat levert de beste makelaar in Maasbree op?

Wat een makelaar je oplevert in Maasbree is van groter belang dan wat de makelaar je kost. Een kundige makelaar haalt namelijk meer winst uit de verkoop van je woning dan wat je bespaart met een budgetmakelaar.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Maasbree:

 • Onze statistieken tonen aan dat de uitmuntende makelaars in Maasbree woningen doorgaans voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Dit bedrag ligt gemiddeld rond de € 10.670.
 • Daarnaast blijkt uit onze cijfers dat de vlotte makelaars in Maasbree doorgaans woningen 15 dagen sneller weten te verkopen dan de gemiddelde makelaar in Maasbree.

De beste makelaar in Maasbree vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Maasbree? Het gaat niet zozeer om de best beoordeelde of de grootste makelaar, maar om de makelaar die naadloos aansluit bij jouw specifieke woning, situatie en verkoopwensen. Maak je keuze op basis van een persoonlijke match!

Geen idee hoe je deze 'match' moet vinden? Geen probleem. Via ons vergelijkingsformulier kun je makelaars uit Maasbree eenvoudig met elkaar vergelijken. Vul je adres, situatie en gewenste benadering tot verkoop in, en vind je perfecte match!

Waar moet je op letten bij makelaars in Maasbree?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Maasbree voor de verkoop van je huis zijn er meerdere aandachtspunten die het verschil kunnen maken:

1. Ervaring van de makelaar

Controleer hoeveel jaar ervaring de makelaar heeft in het vak en in Maasbree specifiek. Lokale kennis kan een groot verschil maken bij de verkoop van je huis.

2. Tarieven en voorwaarden

Bekijk de tarieven en voorwaarden van de makelaar grondig. Je kunt de tarieven van verschillende makelaars gemakkelijk vergelijken door ze hier op te vragen: .

3. Dienstenpakket

Onderzoek welke diensten de makelaar aanbiedt. Sommige makelaars bieden bijvoorbeeld ook professionele woningfotografie of styling advies aan, welke de verkoop kunnen bespoedigen.

4. Reviews en referenties

Kijk naar de ervaringen van voorgaande klanten. Reviews en referenties kunnen je inzicht geven in de betrouwbaarheid en professionaliteit van de makelaar.

5. Persoonlijke klik

Tot slot, vergeet de persoonlijke klik niet. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de makelaar en dat deze je wensen begrijpt en respecteert.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wanneer je overweegt je huis in Maasbree te verkopen, kan het inschakelen van een ervaren makelaar onontbeerlijk zijn. NVM-makelaars zijn bekend met de lokale woningmarkt en bieden professionele hulp bij de verkoop.

NVM-makelaars zijn niet de enige professionals in Maasbree. Er zijn ook makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO die je assistentie bieden bij de verkoop van je huis. Elk met hun eigen expertise en benadering, maar allemaal met hetzelfde doel: het realiseren van een succesvolle verkoop.

Tip: Door te kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar geniet je van bepaalde zekerheden. Denk aan de strenge kwaliteitseisen waar aan voldaan moet worden, up-to-date kennis over de lokale markt en altijd een snelle en efficiënte aanpak.

Wat doet een makelaar in Maasbree?

Een makelaar in Maasbree kan je assisteren bij de verkoop van je woning, door je tegelijkertijd tijd, stress en mogelijk geld te besparen. Het is een complex proces, waarbij ervaring en kennis onmisbaar zijn.

Met onpartijdig advies, maakt een makelaar in Maasbree het verschil. Ze nemen de organisatie van het verkoopproces op zich, zodat je zonder zorgen je huis kunt verkopen. Zelf je huis verkopen is een taak die vaak zijn tol eist, zowel in tijd als in energie.

 • Vaststellen van een realistische vraagprijs
 • Hulp bij de presentatie van je huis
 • Organiseren en uitvoeren van bezichtigingen
 • Onderhandelen met geïnteresseerde kopers
 • Voltooien van de juridische formaliteiten

Waarom een makelaar in Maasbree inschakelen?

Het succesvol van de hand doen van je woning in Maasbree vergt begrip van een aantal stappen die genomen moeten worden. In dit proces kan een professionele makelaar enorm waardevol zijn om verwarring te voorkomen en het optimale resultaat te behalen. In de volgende paragrafen zullen we de priesters toelichten en voorbeelden geven van hoe de vaardigheden en ervaring van een makelaar nuttig zijn bij elke stap.

Waarde van je huis bepalen

Waardebepaling vormt de eerste stap in het verkoopproces. Een makelaar helpt door een accurate waardebepaling te doen, gebaseerd op recente marktgegevens, jouw huis en de omgeving. De makelaar gebruikt deze informatie om een marktconforme vraagprijs vast te stellen.

Verkooppresentatie voorbereiden

Bij de verkooppresentatie van je huis komt een goede makelaar echt tot zijn recht. De makelaar zorgt voor professionele foto's, plant plattegronden en schrijft een aantrekkelijke objectbeschrijving om potentiële kopers te lokken.

Bezichtigingen organiseren

Het organiseren van bezichtigingen wordt gecoördineerd door de makelaar. Hij plant de bezichtigingen in, rondt de potentiële kopers rond en beantwoordt alle vragen om het huis zo goed mogelijk te presenteren.

Verkoopovereenkomst afsluiten

De laatste stap is het afsluiten van de verkoopovereenkomst. Je makelaar ondersteunt je door te helpen bij het opstellen en controleren van het koopcontract en het begeleiden van het hele proces tot aan de overdracht bij de notaris.

Makelaars in Maasbree vergelijken

Voor het maken van een slimme keuze in het verkopen van je huis, fungeert Huis Verkopen als jouw betrouwbare tool. Vergelijken van verkoopmakelaars in Maasbree wordt door ons eenvoudig en overzichtelijk gemaakt.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken.
 • Bespaar op makelaarskosten.
 • Een scherper makelaarstarief.
 • Krijg een gratis waardebepaling.

We geloven dat vergelijken je helpt om de makelaar te vinden die perfect bij jouw wensen en situatie past. Of je jouw woning nu snel of voor de maximale prijs wilt verkopen, met onze verzamelde statistieken en onafhankelijke positie leiden we je naar de beste verkoopmakelaar in Maasbree.

Vergelijk makelaars in Maasbree Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Maasbree

Let op de ervaring van de makelaar, de verkoopsnelheid en de courtage. Bekijk vergelijkingsresultaten van makelaars in Maasbree op onze website en vraag verkoopadvies aan bij verschillende makelaars. Zo kan je de beste keuze maken.

De gemiddelde makelaarskosten in Maasbree zijn € 4.350. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar. Vergelijk daarom altijd verschillende makelaars.

Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van een reële verkoopprijs. Op onze pagina met 'waardebepaling' vind je makelaars in Maasbree die je kunnen helpen bij het vaststellen van de verkoopprijs.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Maasbree is 58 dagen. Echter, de verkoopsnelheid kan per makelaar verschillen. Bekijk daarom goed welke makelaar het beste bij jouw wensen past.

Ja, je kan besparen op makelaarskosten. De gemiddelde besparing door te vergelijken is € 1.282. Bezoek onze 'tarieven' pagina om de tarieven van verschillende makelaars in Maasbree te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen