Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Tegelen

In Tegelen is de huizenmarkt volop in beweging! Woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties, je vindt het allemaal in één overzicht. Ontdek hier alle interessante statistieken en vastgoedinformatie om succesvol jouw huis in Tegelen te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Tegelen

De gemiddelde verkoopprijs in Tegelen is in de laatste 3 maanden € 340.573 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 348.476 euro. Dit geeft een indicatie van de huidige woningmarkt in Tegelen, rekening houdend met zowel verkochte als te koop staande huizen. Voor een beter inzicht in de prijsontwikkeling in Tegelen verwijzen we je naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Tegelen

Afgelopen 3 maanden

€ 205.000
€ 302.000
€ 398.000

Bij het inschatten van de potentiële opbrengst van je woningverkoop in Tegelen, speelt de waarde per vierkante meter een grote rol. Elke vierkante meter heeft zijn eigen waarde en door de vloeroppervlakte van je huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2, kun je een grove indicatie krijgen van wat je kunt verwachten. De onderstaande grafiek geeft een duidelijk overzicht van de recente ontwikkelingen omtrent verkoopprijzen en vraagprijzen per m2:

Huizenprijzen in Tegelen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 2.900

Prijsontwikkeling Tegelen laatste 12 maanden

In Tegelen is er het afgelopen jaar een duidelijke beweging geweest in de woningprijzen. Zonder specifieke richting of bijzonderheden te duiden, kan wel gesteld worden dat de gemiddelde verkoopprijs van de woningen in de afgelopen maand zich bevond op € 340.573 euro. Bekijk hieronder de ontwikkeling van de huizenmarkt in Tegelen over de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Tegelen waard?

De waarde van jouw woning in Tegelen staat niet vast, maar verandert voortdurend. Dit komt door externe factoren zoals de huidige marktsituatie, veranderingen in de buurt of de staat van onderhoud van je huis. Elk van deze factoren kan een impact hebben op de verkoopwaarde van je woning op elk gegeven moment.

Het is dus verstandig om zicht te krijgen op de actuele waarde van je woning. Deze kennis kan een rol spelen in meerdere beslissingen die je mogelijk wilt maken, zoals het oversluiten van je hypotheek of het plannen van toekomstige investeringen. Een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar biedt in dit geval uitkomst. Je kunt deze gratis waardebepaling aanvragen via een eenvoudige online procedure.

Een bijkomend voordeel is het feit dat de gratis waardebepaling aan huis plaatsvindt. Hierdoor hoef je niet zelf op pad te gaan, wat je toch weer wat tijd en moeite bespaart. Binnen de comfort van jouw eigen woning zal de makelaar de situatie beoordelen en je een realistisch beeld geven van de mogelijke waarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarkt bekijkt, is het goed om je te realiseren dat de huizenprijzen sterk kunnen variëren. Dit hangt niet alleen af van de locatie van het huis, maar ook van de economische omstandigheden in die specifieke omgeving. Kijk bijvoorbeeld naar de huizenprijzen in and rondom Tegelen, deze verschillen duidelijk van elkaar.

Om een volledig beeld te krijgen van de woningmarkt, is het zinvol om ook de huizenprijzen in aangrenzende gemeenten in de gaten te houden. Hierdoor kan je zelf de vergelijking maken en zien hoe Tegelen zich verhoud tot soortgelijke plaatsen. De onderstaande grafieken zullen je een duidelijk beeld geven van de huidige staat van de markt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Tegelen

Bij het verkopen van je huis in Tegelen zoek je natuurlijk de meest presterende makelaar. We merken dat er zeker verschillen zijn tussen makelaars in dit gebied. Enkele zijn beter in het bepalen van de marktwaarde, terwijl andere makelaars excellente onderhandelaars zijn of een indrukwekkend snel verkooprecord hebben.

De keuze voor een goede makelaar in Tegelen is een belangrijke stap in het verkoopproces. Het kan de snelheid en de prijs van de verkoop enorm beïnvloeden. Daarom raden we je aan om makelaars te vergelijken en je door meerderen te laten informeren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Tegelen Of lees meer over makelaars in Tegelen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Tegelen

Tarieven spelen een belangrijke rol bij de keuze voor een makelaar. Gemiddeld hanteren makelaars in Tegelen een courtage van 1,21%. Dat betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 340.573 een bedrag van € 4.121. Hoewel dit een indicatie geeft, variëren de kosten per makelaar. We raden aan om dit nader te onderzoeken via tarieven opvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de tarieven die gelden in jouw omgeving.

De goedkoopste makelaar is niet per se de beste keuze. Het is verstandig om na te denken over de verhouding tussen de prijs en kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld naar de ervaring van de makelaar en de tevredenheid van eerdere klanten. Vergeet niet dat een succesvolle verkoop van je woning meer is dan alleen een lage courtage. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in de kennis en het advies van de makelaar die je bijstaat bij de verkoop van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Tegelen

In Tegelen zijn in totaal 4523 koopwoningen. Als verkoper heb je keuze over de bestemming van je woning, zoals het als woonhuis, vakantiewoning of beleggingsobject aanbieden. Belangrijk is dat je weet welke bestemming bij jouw wensen past voor de volgende stap in jouw vastgoedavontuur.

Aantal verkochte woningen in Tegelen

In de afgelopen 12 maanden is er in Tegelen een bepaald aantal woningen te koop gezet en verkocht. In deze periode noteerden we een aantal aanmeldingen, dit zijn woningen die te koop werden gezet. Daarnaast hebben er ook verschillende transacties plaatsgevonden, dat zijn de daadwerkelijke verkoop van woningen. Het totaal aantal verkochte woningen in Tegelen is 82. Dit biedt inzicht in de activiteit binnen de lokale huizenmarkt. Bekijk hieronder de grafiek voor meer details:

Ben je van plan jouw huis in Tegelen te verkopen?

Bij het plannen om jouw huis in Tegelen te verkopen, duiken er onvermijdelijk tal van vragen en taken op die je goed moet ordenen. Een eenvoudige manier om het proces te structureren en inzicht te hebben in wat je kunt verwachten, is gebruik maken van het heldere stappenplan op Huis Verkopen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle stappen die bij de verkoop van jouw woning in Tegelen komen kijken, inclusief het regelen van een energielabel en het kiezen van een solide verhuisbedrijf.

Het hart van een succesvolle woningverkoop is een goede makelaar. Zo'n professional kan je ondersteunen, adviseren en je door het gehele proces leiden. Het is vrij lastig om zelf zonder enige ervaring of kennis de verkoop van je huis te navigeren. Daarom kun je best jouw keuze voor een makelaar zorgvuldig maken en geef bijzondere aandacht aan iedere stap in het verkoopproces, om te zorgen dat alles vlot verloopt en je het meeste uit de verkoop haalt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is je wellicht al opgevallen, de huizenprijzen in Tegelen zijn altijd in beweging. Op de plek waar je nu bent, wordt deze prijsontwikkeling voortdurend bijgehouden. De vraagprijzen, verkoopprijzen, aantal transacties en nieuwe aanmeldingen, alles wordt hier actueel gehouden. Dus als je overweegt je huis te verkopen, ben je op het juiste adres voor de meest recente informatie.

Handige tools voor woningverkoop

Huis Verkopen is het online platform dat speciaal is ontworpen om je te helpen bij het regelen van de verkoop van je woning. Zo is er bijvoorbeeld een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken om de beste uit Tegelen te vinden. Je kunt makelaarstarieven opvragen om te besparen en het stappenplan vertelt precies wat je moet regelen, zodat je niets over het hoofd ziet. Je bent dus verzekerd van een soepele verkoop en de beste deal bij lokale specialisten in Tegelen met Huis Verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen