Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Belfeld

Ben je benieuwd naar de actuele stand van zaken op de woningmarkt in Belfeld? Hier vind je handige statistieken en vastgoedcijfers die betrekking hebben op het verkopen van je huis in deze regio. De huizenprijzen hier worden continu gevormd door de balans tussen vraag en aanbod.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Belfeld

De gemiddelde verkoopprijs in Belfeld is in de laatste 3 maanden € 454.666 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 334.991 euro. Deze prijzen weerspiegelen de huidige status van de huizenmarkt in Belfeld en loopt in lijn met de trends die we landelijk zien. Inschattingen maken over de waarde van je huis of wanneer het beste moment is om je huis te verkopen, kan soms lastig zijn. Hieronder zie je een overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen periode:

Huizenprijzen in Belfeld

Afgelopen 3 maanden

€ -61.000
€ 222.000
€ 505.000

Wanneer we over de woningmarkt spreken, wordt de waarde van een woning vaak bezien in verhouding tot de vierkante meters. Dit is ook het geval in Belfeld. De reden hiervoor is simpel: de prijs per vierkante meter geeft een duidelijker beeld van de prijs-kwaliteitverhouding dan de totale verkoopprijs. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Belfeld is € 2.412 euro. De onderstaande grafiek geeft een duidelijk overzicht van de recente ontwikkelingen:

Huizenprijzen in Belfeld per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 2.000
€ 3.000

Prijsontwikkeling Belfeld laatste 12 maanden

In Belfeld zijn de woningprijzen het afgelopen jaar in beweging geweest. Deze bewegingen zijn onderdeel van de natuurlijke fluctuaties in de vastgoedmarkt.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Belfeld afgelopen maand was € 454.666. Bekijk de onderstaande grafiek voor de gedetailleerde prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Belfeld waard?

Het besluit om jouw woning in Belfeld te verkopen hangt vaak samen met de vraag: "Wat zou mijn huis momenteel opbrengen?" In de huidige krappe woningmarkt fluctueert de woningwaarde behoorlijk en dit kan een grote rol spelen bij je beslissing. Duidelijkheid hierover is dan ook noodzakelijk om een goede keuze te maken.

Overweeg je de verkoop van je woning in Belfeld? Een eerste stap die je zou kunnen zetten is een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Dit voorziet je van een objectieve indicatie van de waarde van je eigendom en kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Hoe gaat een gratis waardebepaling door een makelaar precies in zijn werk? Allereerst zal de makelaar jouw woning grondig bekijken en de staat van onderhoud, het woonoppervlak en de locatie beoordelen. Het kan aanbevolen zijn om meerdere makelaars deze waardebepaling te laten uitvoeren, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Bij jouw aanvraag kan je aangeven dat je door meerdere makelaars de waarde wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt laat zich niet eenduidig samenvatten. Verkoopcijfers en huizenprijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de plek waar je kijkt. Neem plaatsen in de omgeving van Belfeld; de tendensen in deze gemeenten lopen behoorlijk uiteen ten opzichte van Belfeld zelf.

Een goed inzicht in het marktbeeld krijg je dus niet door enkel te kijken naar de cijfers uit één gebied. Interessant en verhelderend is het om te zien wat de gemiddelde verkoopprijzen zijn, maar zeker ook de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Belfeld

Op Huis Verkopen, ons online platform, doen we continue onderzoek naar makelaars in Belfeld. We houden zicht op zaken als verkoopsnelheid, gemiddelde verkoopprijs en het aantal verkochte woningen. Zo kunnen we jou voorzien van nuttige informatie om makelaars te vergelijken, rekening houdend met het feit dat iedere woning en situatie uniek is.

Het selecteren van een geschikte makelaar in Belfeld kan een groot verschil maken. Niet alleen in termen van hoe snel je woning wordt verkocht, maar ook voor de uiteindelijke verkoopprijs. Daarom benadrukken wij het belang van het maken van een weloverwogen keuze die goed aansluit bij jou en jouw unieke situatie.

Vergelijk makelaars in Belfeld Of lees meer over makelaars in Belfeld

Gemiddelde tarieven van makelaars in Belfeld

De courtages van makelaars in Belfeld vormen een belangrijk onderdeel waar je op moet letten bij het verkopen van je huis. Makelaarstarieven variëren behoorlijk en het is dus goed om te weten dat in Belfeld een makelaar gemiddeld 1,11% vraagt van de verkoopwaarde van een huis. Deze courtage wordt door de makelaar genomen omdat hij je begeleidt tijdens het volledige proces van de verkoop van je pand.

Mijn advies is om je niet teveel te laten leiden door enkel de makelaarstarieven. Het is veel belangrijker dat je kiest voor een makelaar waarbij je je prettig voelt en die je vertrouwt. Kijk ook goed naar wat je precies krijgt voor hun tarief en welke meerwaarde zij jou kunnen bieden. Er zullen meerdere kosten zijn bij het verkopen van je huis, bekijk eens dit overzicht van verkoopkosten om voorbereid te zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Belfeld

Belfeld heeft 1568 koopwoningen, maar een ongebruikelijk klein percentage daarvan staat op dit moment te koop. Dit betekent dat als je van plan bent om jouw woning te verkopen, het een aantrekkelijk aanbod zou zijn voor potentiële kopers. Het gebrek aan beschikbare woningen betekent dat jouw woning zeker opgemerkt zal worden door geïnteresseerden, wat de verkoopkansen aanzienlijk zou kunnen verhogen.

Aantal verkochte woningen in Belfeld

In de afgelopen 12 maanden is er binnen Belfeld een bepaalde hoeveelheid aan woningen te koop gezet, ofwel: er zijn 'aanmeldingen' geweest. Daarbij moeten we ook kijken naar het aantal daadwerkelijk verkochte woningen, de zogenaamde 'transacties'. Praktisch gezien zien we dat er 17 woningen van eigenaar verwisseld zijn. Dit beeld komt tot uiting in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Belfeld te verkopen?

Als je jouw huis in Belfeld wilt verkopen, kan je voor een aantal uitdagingen komen te staan. Misschien is het wel de eerste keer dat je een woning verkoopt en weet je niet goed waar je moet beginnen. Of kan je hulp gebruiken bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Ook komen er bij de verkoop van een huis veel administratieve zaken kijken, van het regelen van een energielabel tot het opstellen van een verkoopcontract.

Gelukkig is er een manier om het verkoopproces een stuk soepeler te laten verlopen. Op onze website hebben we een stappenplan samengesteld specifiek voor de verkoop van je woning in Belfeld. Dit plan helpt je bijvoorbeeld bij het vinden van een geschikte makelaar, het bepalen van de vraagprijs en het afronden van de administratieve taken. Met dit gestructureerde plan heb je een duidelijk overzicht van wat je te wachten staat en dat maakt het allemaal een stuk minder overweldigend!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt is net als het weer: altijd aan verandering onderhevig. Vooral in Belfeld, waar de woningmarkt volop in beweging is. Om goed geïnformeerd te blijven over deze bewegingen, zijn de woningmarktcijfers voor Belfeld op deze site altijd actueel. Inzicht in deze cijfers is enorm nuttig, niet alleen om trends te volgen maar ook om die cruciale beslissingen te maken. Wil je je huis verkopen of ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan zijn deze actuele gegevens onmisbaar voor je.

Nuttige hulpmiddelen op HuisVerkopen.nl

Naast de laatste marktcijfers, biedt HuisVerkopen.nl nog veel meer nuttige hulpmiddelen om je huisverkoop te regelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om kosten bij verkoop in kaart te brengen. Ook kun je tarieven van lokale makelaars vergelijken en direct opvragen via onze site. Wil je precies weten wat je huis waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan bij een ervaren, lokale makelaar. HuisVerkopen.nl helpt je ook bij het aanvragen van een energielabel. Op HuisVerkopen.nl/tips vind je waardevolle tips om je woning op de slimste en meest effectieve manier te verkopen. Daarnaast biedt ons stappenplan een helder overzicht van wat je moet regelen voor de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen