Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Beesel

De huizenmarkt in Beesel is volop in beweging. In de maand juli 2024 zie je interesse in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Als je overweegt jouw huis in Beesel te verkopen, bieden de recente statistieken en vastgoedcijfers een waardevolle basis om mee te starten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Beesel

De gemiddelde verkoopprijs in Beesel is in de laatste 3 maanden € 613.125 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 620.500 euro. De kloof tussen deze twee prijzen kan inzicht geven in de gangbare prijsonderhandelingen in de lokale vastgoedmarkt. Als de vraagprijs bijvoorbeeld aanzienlijk hoger is dan de verkoopprijs, kan dit duiden op een kopersmarkt waarin verkooponderhandelingen in het voordeel van de koper kunnen verlopen. Zie hier de gereflecteerde verkoop- en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Beesel

Afgelopen 3 maanden

€ 479.000
€ 575.000
€ 671.000

Het verkennen van de huizenmarkt kan een behoorlijke uitdaging zijn. Een kijkje nemen naar de prijs per vierkante meter van woningen kan daarbij behulpzaam zijn. In Beesel bijvoorbeeld, liegt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter er niet om. Met een waarde van € 2.705 biedt deze statistiek een objectieve basis om te bepalen of een potentiële woningaankoop al dan niet in lijn is met de markt. Zie hieronder de grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Huizenprijzen in Beesel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.500
€ 3.000

Prijsontwikkeling Beesel laatste 12 maanden

In het afgelopen jaar is er merkbaar beweging geweest in de woningprijzen in Beesel. De conjunctuur op de woningmarkt is tastbaar, maar we bevinden ons in een tijd waarin objectiviteit key is, dus laten we neutraal blijven.

De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand was € 613.125. Zonder verdere aannames te doen of speculaties te wekken over opvallendheden, laten we de cijfers voor zichzelf spreken in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Beesel waard?

De waarde van jouw woning in Beesel is constant in beweging. Deze fluctuaties worden met name veroorzaakt door veranderingen in de vastgoedmarkt. Deze veranderingen komen voort uit componenten zoals de economische situatie, de vraag en aanbod, en de aantrekkelijkheid van de omgeving.

Het is wijs om scherp inzicht te hebben in de waarde van je woning, om zo de hoogst haalbare verkooprijs te kunnen nastreven. Voor dit heldere inzicht kan een gratis waardebepaling door een professionele makelaar uitkomst bieden. Met een juiste waardering ben je goed onderbouwd en voorbereid op het verkoopproces.

Een gratis waardebepaling wordt ter plaatse in jouw woning in Beesel uitgevoerd. Deze service maakt een diepgaande analyse van jouw eigendom mogelijk, waardoor de uitkomst uiterst nauwkeurig en op maat is. Het enige wat nodig is, is toegang tot jouw woning, waardoor het moeiteloos in te plannen is in je dagelijkse planning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt vertoont diversiteit, waarbij de gemiddelde woningprijs sterk kan variëren van plaats tot plaats. Zo kan Beesel worden omringd door gemeenten waar de huizenprijzen sterk verschillen. Jouw indruk van de huidige marktsituatie wordt vollediger door deze situatie in omliggende gemeenten in ogenschouw te nemen.

Het verschil in huizenprijzen kan lokale factoren hebben. Verschillen in populariteit, beschikbaarheid van voorzieningen en de algemene leefomgeving kunnen allen bijdragen aan prijsverschillen. Kijk even mee naar de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Beesel

In Beesel zijn er een aantal verschillen tussen makelaars die je moet onderzoeken. Deze variëren op basis van ervaring, succespercentages, de verkoopsnelheid en de service die ze bieden. Houd ook rekening met de manier waarop ze hun marketing doen, en hoe up-to-date ze zijn met de huidige markttrends.

Je kunt enorm baat hebben bij het selecteren van de juiste makelaar voor jouw situatie. Het is belangrijk om je tijd te nemen om een makelaar te vinden waarbij je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Genoeg informatie en advies over verschillende makelaars vind je op de vergelijkingspagina van de website.

Vergelijk makelaars in Beesel Of lees meer over makelaars in Beesel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Beesel

Wanneer je een huis wilt verkopen, zijn de kosten van een makelaar, ook wel courtage genoemd, een belangrijke factor om rekening mee te houden. In Beesel ligt het gemiddelde courtagepercentage op 1,14%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van een huis in Beesel, namelijk € 613.125, komen de gemiddelde makelaarskosten dus neer op € 6.990.

Het kiezen van de juiste makelaar gaat verder dan alleen het tarief. Het is ook belangrijk dat je een makelaar kiest die past bij jouw wensen en verwachtingen. Om het je makkelijker te maken, bieden wij de mogelijkheid om makelaars te vergelijken op basis van bijvoorbeeld werkwijze, verkoopstrategie en aanpak. Daarbij is het goed om te weten dat de courtage meestal pas wordt verrekend bij daadwerkelijke verkoop van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Beesel

In Beesel zijn er momenteel 881 koopwoningen. Elk van deze woningen kan verschillende bestemmingen hebben. Zo kunnen woningen dienstdoen als hoofdverblijf, maar ook als tweede huis, vakantiewoning of als investering voor de verhuur. Het is belangrijk dat je nadenkt over de bestemming van je toekomstige woning, aangezien deze keuze invloed kan hebben op zowel de waarde als de mogelijke kopers van je huis.

Aantal verkochte woningen in Beesel

In de afgelopen 12 maanden heeft er in Beesel onroerend goed beweging plaatsgevonden. Het vastgoedlandschap kan worden begrepen aan de hand van twee belangrijke factoren: aanmeldingen en transacties. Aanmeldingen verwijzen naar de woningen die in de markt werden geplaatst, terwijl transacties woningen zijn die uiteindelijk zijn verkocht. In deze context werd er een totaal van 23 geregistreerd. Zie de onderstaande grafiek voor een gedetailleerde weergave van de aanmeldingen en transacties per maand en jaar:

Ben je van plan jouw huis in Beesel te verkopen?

Bij het op de markt brengen van je dierbare huis in het prachtige Beesel komen heel wat stappen kijken. Er zijn namelijk nogal wat kwesties om in overweging te nemen. Denk aan de positionering van jouw huis in de huidige markt, het bepalen van een strategische verkoopprijs en het kiezen van de meest effectieve verkoopmethode. Daarnaast heb je nog de minder zichtbare, maar oh zo belangrijke, aspecten zoals het regelen van een energielabel of het voorbereiden op onderhandelingen met potentiële kopers.

Het kan overweldigend zijn om dit allemaal zelf op een rijtje te zetten. Daarom kan een goed geordend stappenplan het verschil maken. Dit geeft je inzicht in de volgorde van zaken die geregeld moeten worden en zorgt voor een soepeler proces. Van het voorbereiden van de woning voor bezichtigingen, tot de juridische afhandeling van de verkoop. Zo kun je georganiseerd en met vertrouwen jouw woning in Beesel op de markt brengen en streven naar de hoogst mogelijke verkoopprijs.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Beesel verandert de huizenmarkt voortdurend. Het is haast een levende entiteit op zichzelf, die continue veranderingen ondergaat. De nieuwste statistieken en cijfers worden consequent bijgewerkt op deze site, zodat je altijd toegang hebt tot de meest actuele informatie. Dit is handig omdat het je helpt om de marktsituatie te begrijpen en strategische beslissingen te nemen bij het kopen of verkopen van een woning.

Waarom HuisVerkopen.nl je uitgelezen hulpmiddel is

HuisVerkopen.nl is meer dan een informatiebron voor de huizenmarkt in Beesel. Het is een platform ontworpen om je bij te staan bij elke stap van het verkopen van jouw woning. Hier kan je alles te weten komen over de kosten van de verkoop, handige tips krijgen voor het slim en effectief verkopen van je woning, en waardebepalingen opvragen om een gefundeerde beslissing te kunnen maken. Bovendien, als je wilt weten hoe het is gesteld met het energielabel van jouw huis, kun je ook hier terecht. Je kan een label opvragen bij een lokale energieadviseur via onze site. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om makelaars te vergelijken of tarieven op te vragen bij lokale makelaars. Voor iedere stap in het verkoopproces hebben we nuttige informatie en tools voor jou op onze site beschikbaar gesteld.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen