Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sterksel

Bij het overwegen van het verkopen van je huis in Sterksel, speelt de huidige staat van de huizenmarkt een belangrijke rol. Zoals altijd speelt de hypotheekrente een belangrijke rol in de ontwikkeling van de huizenprijzen. Op onze webpagina bieden we relevante statistieken en vastgoedcijfers, bijgewerkt tot juni 2024, om je te helpen met jouw beslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sterksel

De gemiddelde verkoopprijs in Sterksel is in de laatste 3 maanden € 768.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 518.333 euro. Verdere analyse van de huizenmarkt laat zien dat er een stabiele prijsontwikkeling is. Dit biedt potentieel voor zowel kopers als verkopers. Hieronder zie je de grafiek met de meest recente gegevens:

Huizenprijzen in Sterksel

Afgelopen 3 maanden

€ -182.000
€ 318.000
€ 819.000

Er gaat niets boven inside-informatie bij het bepalen van de juiste prijs voor je woning. Een belangrijk element is de waarde per vierkante meter in Sterksel. Door het aantal vierkante meters van jouw woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde woningprijs per m2, krijg je een indicatie van de mogelijke opbrengst. Zie het als een eerste stap in de verkoopprognose. Nu bevindt de opheldering zich net onder jouw vingertoppen:

Huizenprijzen in Sterksel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.600
€ 3.600

Prijsontwikkeling Sterksel laatste 12 maanden

Het traceren van huizenprijzen in Sterksel kan een indicatie geven van markttrends. Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs € 768.500 euro, een cijfer dat kan bijdragen aan het begrijpen van de woningmarkt.

Alhoewel er geen specifieke opvallendheden worden benoemd, is het opmerkelijk dat de markt in Sterksel de algemene bewegingen van de Nederlandse woningmarkt weerspiegelt. Zie de volgende grafiek voor een visuele weergave van de prijsontwikkeling gedurende de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Sterksel waard?

De waarde van jouw woning in Sterksel is geen onbeweeglijke factor, maar verandert continu. Deze verandering is te wijten aan verschillende factoren zoals de huidige huizenmarkt, ontwikkelingen in je buurt en de staat van het onderhoud van je huis. Dit maakt het lastig om op elk moment een nauwkeurige inschatting te maken van je huiswaarde.

Om meer helderheid te krijgen over de waarde van je woning, is het zinvol om een professionele, doch gratis waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Het aanvragen van een gratis waardebepaling biedt je immers een betrouwbaar en deskundig inzicht in de huidige marktwaarde van je huis. Dit voorkomt onnodige verrassingen op het moment dat je besluit je woning te verkopen.

Bovendien vindt de gratis waardebepaling aan huis plaats, waardoor je je niet naar een kantoor hoeft te verplaatsen. De makelaar komt naar je toe, bekijkt je huis grondig en neemt de tijd om de waarde te bepalen. Dit is een comfortabele manier om zekerheid te krijgen over de waarde van je huis, zonder dat je er zelf veel tijd of moeite in hoeft te steken.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de huidige woningmarkt volgt, kan het opmerkelijk zijn hoe verschillend de cijfers per plaats kunnen zijn. Neem Sterksel, waar de huizenprijzen niet op één lijn liggen met veel plaatsen eromheen.

Een breder perspectief biedt inzicht: kijkend naar de huizenprijzen in andere gemeenten, werp je een helderder licht op het marktbeeld van dit moment. Met name in de omgeving van Sterksel laat dit een bijzonder contrast zien.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Sterksel

Sterksel makelaars kunnen aanzienlijk variëren in prestaties - sommigen verkopen sneller, andere behalen hogere verkoopprijzen en weer andere verkopen gewoon meer huizen. Daarom verzamelt HuisVerkopen.nl data over hun prestaties om je te helpen de makelaar te vinden die perfect past bij jouw verkoopdoelen. Je kunt dus heel gericht vergelijken.

Het kiezen van een geschikte makelaar in Sterksel kan echt een verschil maken. Niet alleen kan een goede makelaar een betere prijs voor je woning realiseren, maar ze kunnen ook de stress van het verkoopproces verminderen. Wij helpen je daarbij door het aanleveren van relevante feiten en cijfers.

Vergelijk makelaars in Sterksel Of lees meer over makelaars in Sterksel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sterksel

Het is van groot belang dat je op de hoogte bent van de gangbare courtages bij makelaars. In Sterksel ligt het gemiddelde tarief, de courtage, die makelaars hanteren op 1,11% van de verkoopprijs. Dat lijkt misschien veel, maar het inhuren van een goed gekwalificeerde makelaar kan je uiteindelijk veel tijd en moeite besparen. Het behartigen van jouw belangen bij het verkopen van je huis is immers een vak apart.

Mocht je je afvragen wat er nog meer komt kijken bij de kosten van het verkopen van je huis, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op deze handige lijst met kostenposten. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor de goedkoopste makelaar, is dit lang niet altijd de beste keuze. Let daarom niet alleen op de courtage, maar ook op de ervaring en de service die de makelaar kan bieden. Een goede makelaar is goud waard voor een soepele en succesvolle verkoop van jouw woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sterksel

Sterksel biedt voornamelijk koopwoningen aan, waarvan het exacte aantal is uitgedrukt in deze notatie: 617. Toch is er ook een diversiteit aan andere soorten woningen, zoals (sociale) huurwoningen. En hoewel het zwaartepunt ligt bij koopwoningen, biedt Sterksel ook onderdak aan woningen met een andere functie of bestemming, die het woonlandschap in het dorp mede vormgeven.

Aantal verkochte woningen in Sterksel

De afgelopen 12 maanden is er een variërend aantal woningen aangemeld en verkocht in Sterksel. Woningen die te koop zijn gezet, zijn geregistreerd als 'aanmeldingen'. De daadwerkelijk verkochte woningen zijn opgenomen als 'transacties'. Het precieze aantal verkochte huizen in Sterksel is 18. Ter verduidelijking van de woningbewegingen de afgelopen periode, bekijk je de onderstaande grafiek voor aanmeldingen en transacties per maand en jaar:

Ben je van plan jouw huis in Sterksel te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Sterksel is het een flinke klus om rekening te houden met alle noodzakelijke zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van het energielabel, met de gemeente overleggen over eventuele verkoopvoorwaarden en de juiste makelaar selecteren die de plaatselijke markt door en door kent. Niet te vergeten, daarnaast dien je ook nog eens een mogelijk verhuisbedrijf te regelen.

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet bij de verkoop van je huis, is een goed stappenplan geen overbodige luxe. Door het volgen van een gestructureerd plan krijg je duidelijk inzicht in wat er allemaal bij het verkoopproces komt kijken en zorg je ervoor dat alle stappen op het juiste moment en in de juiste volgorde worden genomen. Een overzichtelijk stappenplan geeft rust en zekerheid tijdens dit ingewikkelde proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je geïnteresseerd bent in de woningmarkt van Sterksel, dan ben je aan het juiste adres. Hier zijn de laatste cijfers en trends te vinden, die constant aan verandering onderhevig zijn. Je krijgt de meest actuele informatie op een overzichtelijke en toegankelijke manier gepresenteerd. Dankzij deze real-time marktgegevens krijg je een goed beeld van de huidige staat van de huizenmarkt en ben je in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen omtrent de eventuele verkoop van je woning.

Extra diensten van HuisVerkopen.nl

Maar de hulp die HuisVerkopen.nl je biedt, gaat veel verder dan alleen het leveren van actuele marktgegevens. Het platform heeft een breed scala aan extra diensten. Zo is er de mogelijkheid om advies over verkoop te krijgen van experts, makelaars te vergelijken om de beste match te vinden, en rechtstreeks tarieven op te vragen. Ook kun je een gratis waardebepaling van jouw woning aanvragen, essentieel om een realistische vraagprijs te stellen. Daarnaast kun je controleren of je huis een geldig energielabel heeft. En mocht je er geen hebben, dan kan je makkelijk en snel een energielabel aanvragen via de website. Tot slot biedt HuisVerkopen.nl een handig stappenplan zodat je zeker weet dat je niets vergeet in het proces van de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen