Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leende

Ben je van plan je huis in Leende te verkopen? Blijf op de hoogte van belangrijke vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen en aantal transacties. Je vindt hier op HuisVerkopen.nl de meest recente informatie, gebaseerd op gegevens tot en met mei 2024, om een goed onderbouwde beslissing over je verkoop te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leende

De gemiddelde verkoopprijs in Leende is in de laatste 3 maanden € 477.195 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 543.000 euro. Als de verkoopprijs gemiddeld hoger is dan de vraagprijs, toont dit een hoge vraag en een competitieve markt. Hieronder visualiseren we deze prijsbewegingen in grafiekvorm:

Huizenprijzen in Leende

Afgelopen 3 maanden

€ 207.000
€ 400.000
€ 593.000

Als je jouw huis wilt verkopen, is een inzicht in woningprijzen in de nabije omgeving van groot belang. Daarbij is de waarde per vierkante meter een nuttig richtpunt. In Leende, bijvoorbeeld, ligt de huidige gemiddelde verkoopprijs op € 3.467 euro per vierkante meter. Het begrijpen van deze prijs kan helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor jouw woning en geeft je een voorsprong bij onderhandelingen. Blader door de onderstaande grafiek om te zien hoe de prijzen zich in het afgelopen kwartaal hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Leende per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Prijsontwikkeling Leende laatste 12 maanden

Door de ontwikkelingen van de huizenprijzen in Leende in de laatste 12 maanden te observeren, kun je goed geïnformeerd zijn over de prijsschommelingen. Sterker nog, de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Leende van vorige maand was € 477.195 euro. Dit draagt bij aan het begrip van de huidige huizenprijstrends. Bekijk de grafiek hieronder voor meer gedetailleerde informatie:

Wat is mijn woning in Leende waard?

De woningwaarde van je huis in Leende is niet zomaar te bepalen. Factoren zoals het type woning, het totale oppervlak, de staat van het huis en de actuele stand van de huizenmarkt hebben allemaal invloed op de waarde. Deze combinatie maakt elke woning uniek en dus is ook de waarde van elk huis uniek.

Ben je nieuwsgierig naar de huidige waarde van jouw huis in Leende? Het beste wat je in deze situatie kunt doen, is een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar. Niet alleen geeft dit je duidelijkheid over de waarde van je woning, maar het helpt je ook om een goede beslissing te nemen over een mogelijke verkoop. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen voor meer inzicht.

Een gratis waardebepaling door een makelaar bestaat uit een grondige inspectie van je woning. De makelaar houdt rekening met verschillende factoren, zoals de staat van de woning, het woonoppervlak, en de locatie. Dit geeft een betrouwbaar beeld van de marktwaarde van je woning. Het is dan ook een goede eerste stap wanneer je overweegt jouw huis in Leende te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren aanzienlijk per plaats. Dit impliceert dat de huizenprijzen in plaatsen rondom Leende, verschillen van de prijzen die in Leende zelf gelden.

Een grondige observatie van de huizenprijzen in omliggende gemeenten schetst een genuanceerd marktbeeld. Dit is bepalend om de situatie in Leende in de juiste context te plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Leende

Als je van plan bent je huis in Leende te verkopen, is het goed om te begrijpen dat makelaars onderling sterk kunnen verschillen. De statistieken van verschillende makelaars in Leende variëren namelijk. Het zit hem niet alleen in de verkoopsnelheid van een woning, maar ook in de service die ze bieden en hun kennis van de lokale markt. Het kiezen van een makelaar is dus geen kwestie van lukraak een naam selecteren.

Echt voordeel haal je uit een makelaar die naadloos aansluit bij jouw specifieke woning en situatie. Deze keuze kan je verkoopsucces flink beïnvloeden. Een handige tool om de juiste makelaar te vinden, is bijvoorbeeld op onze website het vergelijken van makelaars middels deze link. Dit kan je helpen in je zoektocht naar de makelaar die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Leende Of lees meer over makelaars in Leende

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leende

Laat je ogen niet langer verslinden door torenhoge courtages! In Leende ligt de gemiddelde courtage van een makelaar rond de 1,11%. Transparantie in tarieven ontbreekt helaas vaak, maar laat je niet afschrikken. Het is onze missie om je zo volledig mogelijk te informeren. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 477.195 resulteert dit dan ook in een gemiddeld makelaarstarief van € 5.297!

Als je een huis wilt verkopen, kunnen de kosten flink oplopen. Het is daarom handig om een duidelijk beeld te hebben van de tarieven die makelaars hanteren. Via deze vervolgpagina kun je makkelijk en snel de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Leende en omgeving. Hierdoor kun je verschillende tarieven naast elkaar leggen en de beste keuze maken voor jouw situatie. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en ben goed voorbereid!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leende

In Leende treft je een aanzienlijk aantal koopwoningen aan. Het huidige aantal staat op 1558. Bij het verkopen van je woning moet je weten dat een huis verschillende bestemmingen kan hebben. Zo kan het dienen als hoofdverblijf, maar ook voor bijvoorbeeld verhuur of als bedrijfsruimte. Het is belangrijk om goed na te denken over welke bestemming het meest passend is voor jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Leende

In de afgelopen 12 maanden in Leende werden er talloze woningen aangemeld voor verkoop en gevonden door nieuwe eigenaren. Het precieze aantal woningen dat in de handen van nieuwe eigenaren overging (de transacties), is 37. Het is belangrijk om te bedenken dat een aangemelde woning niet altijd in dezelfde maand verkocht wordt. Een blik op de hieronder getoonde grafiek verheldert deze zaak:

Ben je van plan jouw huis in Leende te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Leende komt heel wat kijken. Van simpele zaken zoals het zorgen voor een opgeruimd huis tot complexere dingen zoals het vinden van een goede makelaar, het regelen van een energielabel en het selecteren van een potentieel verhuisbedrijf. Het is ook van belang niet te vergeten je woning aantrekkelijk te presenteren, rekening houdend met sfeer, lichtinval en decoratie.

Een goed georganiseerde aanpak is wat je helpt bij het effectief beheren van dit proces. Een stappenplan komt hier uitstekend van pas. Met een heldere structuur van taken en verantwoordelijkheden, weet je precies wanneer wat te doen en houd je het overzicht duidelijker. Ga dus gestructureerd te werk en maak de verkoop van jouw huis in Leende tot een succesvol project.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Leende is continu in beweging. Het kan zelfs van dag tot dag veranderen. Maar maak je geen zorgen, wij zorgen ervoor dat de laatste data altijd voor jou beschikbaar is op deze locatie. Het is belangrijk dat je altijd de meest recente informatie raadpleegt, want dat helpt je om beter op geïnformeerde wijze beslissingen te nemen, bijvoorbeeld over de vraagprijs van je woning. Door real-time marktanalyses te bieden, zetten we ons volledig in om jouw ervaring op de huizenmarkt zo vloeiend en succesvol mogelijk te maken.

Meer manieren om je huisverkoop efficiënt te beheren

HuisVerkopen.nl is niet alleen nuttig voor het bijhouden van de huizenmarkt in Leende, maar het platform heeft ook andere waardevolle tools die je kunnen helpen bij het verkopen van je huis. Je kunt bijvoorbeeld waardeschattingen aanvragen bij lokale makelaars om een beter inzicht te krijgen in de prijs van je woning. Bovendien maakt het platform het eenvoudig om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken voor jou. Ook bieden we een effectief stappenplan voor de verkoop van je huis, zodat je zeker weet dat je alle belangrijke stappen niet overslaat. Al deze nuttige gereedschappen zijn ontworpen om jou te helpen je huis zo efficiënt en voordelig mogelijk te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen