Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leende

Het vinden van een betrouwbare makelaar in Leende voor de verkoop van je woning kan lastig zijn. Het is belangrijk een makelaar te kiezen die zich volledig inzet om een maximale verkoopprijs te bereiken. Zo verzeker je je van een winstgevende en succesvolle verkoop van je eigendom.

Over makelaars in Leende

We hebben een schat aan informatie over makelaars in Leende. Of het nu gaat om hun tarieven, ervaringen van eerdere klanten of snelheid van verkopen, we houden het allemaal bij. Hierdoor ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken. Waarom zou dat handig zijn? Door makelaars te vergelijken, kan je de meest geschikte kiezen voor het verkopen van jouw woning. En een passende verkoopmakelaar kan jouw woningverkoop veel soepeler en succesvoller maken.

Je bent waarschijnlijk benieuwd wat een makelaar uit Leende je precies kan brengen. Hoeveel kost een makelaar gemiddeld? Hoeveel huizen hebben ze eerder verkocht en hoe snel? Hoe wordt hun service beoordeeld door andere woningverkopers? Deze vragen en misschien nog wel meer spelen een rol in je keuze. Het goede nieuws is dat we je gaan voorzien van alle nuttige details over makelaars in Leende. Hierdoor kan je een weloverwogen keuze maken en hopelijk jouw woning succesvol en zonder gedoe verkopen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.297
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.567
Besparing (gem.)
€ 1.360

Actueel

 • Als je overweegt je huis te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Leende op dit moment 1,11% is. Dit betekent dat de kosten voor het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van je woning kunnen variëren op basis van de verkoopprijs van je huis.
 • Verder is het interessant om te kijken naar de actuele huizenprijzen in Leende. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt momenteel € 477.195. Voor een nog completer beeld kun je ook de gemiddelde prijs per m2 raadplegen, die nu € 3.467 bedraagt. Voor meer details over de vastgoedmarkt in Leende, kun je ook onze pagina met woningmarktcijfers raadplegen.
 • Tot slot is het zinvol om te vergelijken wat de tarieven van diverse makelaars in Leende momenteel zijn. De gemiddelde kosten van een makelaar bedragen op dit moment € 5.297. Het is van belang om te onderzoeken welke makelaar het beste bij jou en je situatie past en welke diensten en kosten daarmee gepaard gaan. Zo kun je mogelijk besparen op de kosten van een makelaar.

Uitgelichte makelaars in Leende

In Leende vind je volop makelaars die bereid staan om je te ondersteunen bij het verkopen van je woning. Het is echter belangrijk om niet zomaar met de eerst beschikbare makelaar in zee te gaan. Een aanbeveling is om de plaatselijke makelaars in Leende objectief te vergelijken gebaseerd op kenmerken zoals tarieven, verkoopresultaten en klantenreviews.

Best Intermediair Vastgoed Makelaardij

Best Intermediair Vastgoed Makelaardij is een toegewijd makelaarskantoor zonder branchevereniging. Gevestigd aan de Valkenswaardseweg in Leende, bieden zij diensten aan met een sterke focus op klanttevredenheid, zoals blijkt uit de goede beoordeling op Funda. Ondanks het ontbreken van certificaten, staat hun streven naar jouw beste belang voorop.

Let op: naast de makelaars die je hier ziet, zijn er in en rondom Leende nog veel meer verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Leende mee in onze vergelijking. Hierdoor weet je zeker dat je geen mogelijkheden over het hoofd ziet. Heb je de ideale makelaar voor jouw woningverkoop nog niet gevonden in onze lijst? Door te vergelijken vind je deze zeker!

Vergelijk makelaars in Leende Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leende?

Een makelaar in Leende rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 477.195 in Leende komt dit neer op € 5.297 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Het is interessant om op te merken dat bij een toename in woningwaarde, veel makelaars soms een lagere courtage berekenen. Dit betekent dat als jouw huis meer waard is, je mogelijk minder courtage hoeft te betalen. Het is altijd waardevol om dit bij verschillende makelaars na te vragen.

Let op: de courtages van makelaars in Leende verschillen gemiddeld 0,57%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.360 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Leende. Daarom is het sterk aan te raden om offertes van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Kosten van makelaars in Leende

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leende

Als je jouw huis wilt verkopen, zul je merken dat de meeste makelaars in Leende opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die gemaakt worden voordat de verkoop van jouw woning daadwerkelijk begint. Ze dekken voorbereidende activiteiten zoals het maken van foto's, het opstellen van de verkoopbrochure en het plaatsingsrecht op huizensites zoals Funda.

Opstartkosten verschillen per makelaar, ook in Leende. In sommige gevallen zijn ze aan de hoge kant. Denk hierbij aan voorbeelden zoals het inmeten van de woning of professionele thuisstyling. Deze kosten komen bovenop de courtage die je de makelaar betaalt als jouw woning succesvol verkocht is. Het is dus zaak om goed te letten op welke opstartkosten een makelaar in rekening brengt en deze af te wegen tegen de aangeboden diensten en service.

Intrekkingskosten van makelaars in Leende

In de wereld van woningverkoop is er een bepaald aspect dat je niet over het hoofd mag zien: intrekkingskosten. Dit is een vergoeding die de meeste makelaars in Leende in rekening kunnen brengen als je ervoor kiest om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Begrijpelijk, want een makelaar heeft tijd en moeite in de verkoop geïnvesteerd. Deze kosten dienen ter compensatie van het werk dat al is verricht en de mogelijke winst die de makelaar misloopt.

Stel je voor dat je een verandering van hart hebt, misschien vanwege een veelbelovende baanaanbieding in een andere stad, of door persoonlijke omstandigheden die het behoud van je woning vereisen. In dergelijke gevallen, wanneer je besluit je woning uit de verkoop te halen, zijn dat de momenten dat intrekkingskosten van toepassing kunnen zijn. Je makelaar zou in staat moeten zijn om deze kosten van tevoren duidelijk te bespreken, zodat je goed geïnformeerd bent over elke mogelijke uitkomst.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leende met een vast tarief

In Leende zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf weet wat je betaalt, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Dit kan financieel voordelig uitpakken, vooral als jouw huis voor een hoog bedrag wordt verkocht. Het gemiddelde vaste tarief in Leende is € 3.250 (update: mei 2024).

Het nadeel van een vast tarief is echter dat het ongeacht het verkoopresultaat hetzelfde blijft. Stel, je hebt een woning van waarde die onverwachts minder oplevert dan gehoopt, dan betaal je alsnog het volledige makelaarstarief. Dit kan onvoordelig uitpakken vergeleken bij een courtage, waarbij het tarief doorgaans een percentage is van de verkoopwaarde.

Tip: Ga na welk soort tariefstructuur het beste bij jouw situatie past. Is de verwachte waarde van jouw woning hoog of zijn er andere factoren die de verkoopprijs kunnen beïnvloeden? Misschien is een vaste prijs dan de beste optie. Maar denk je dat jouw woning voor een lager bedrag verkocht zal worden, dan kan een courtage voordeliger zijn. Neem de tijd om je opties te overwegen en te vergelijken.

4 feitjes over makelaars in Leende

 • Maar liefst 94% van de woningverkopers in Leende opteert nog steeds voor een traditioneel opererende makelaar, die het volledige verkoopproces van a tot z beheert, boven een simpelweg online plaatsende makelaar.
 • Woningen in Leende worden over het algemeen 62% sneller verkocht met de hulp en expertise van een professionele makelaar, vergeleken met wanneer verkopers het verkoopproces zelf in handen nemen.
 • Met de hulp van een makelaar laten de verkoopcijfers in Leende zien dat woningen gemiddeld 11% winstgevender worden verkocht dan zonder de inzet van een makelaar.
 • Het merendeel van de woningverkopers in Leende geeft bij vergelijking aan voorkeur te hebben voor een makelaar die aantoonbaar hogere resultaten behaalt dan collega's in het vak. Ontdek meer over deze vergelijking op onze vergelijkingspagina.

Wat levert de beste makelaar in Leende op?

Bij de verkoop van een woning wordt vaak gekeken naar de kosten van een makelaar. Deze kosten kunnen echter misleidend zijn. Het is niet zozeer wat een makelaar je kost, maar juist wat een makelaar je oplevert, dat werkelijk telt. Het doel is om een optimaal verkoopresultaat te behalen voor jouw woning in Leende.

Dit is hoe je de beste makelaars in Leende herkent:

 • In vergelijking met de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars, leveren de beste makelaars in Leende aanzienlijk meer op voor je woning. Uit onze statistieken blijkt dat zij woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 12.917 hoger ligt, waarbij eveneens rekening wordt gehouden met de prijsklassen van de woningen.
 • De snelheid waarmee een woning wordt verkocht, is een andere indicator voor het succes van een makelaar. Onze gegevens tonen aan dat de snelste makelaars in Leende woningen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit komt doorgaans omdat zij de woningen op de juiste waarde weten te schatten en dus sneller tot een succesvolle verkoop kunnen komen.

De beste makelaar in Leende vinden

De beste makelaar in Leende is degene die naadloos aansluit bij jouw woning en persoonlijke situatie. Deze makelaar begrijpt jouw specifieke behoeften en heeft de nodige kennis en ervaring om jouw huis optimaal te positioneren in de woningmarkt.

Door gebruik te maken van ons vergelijkingsformulier, kun je de prestaties van verschillende makelaars in Leende tegen het licht houden. Zo vind je de makelaar die perfect past bij jouw woning, jouw situatie en jouw verkoopwensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leende?

Bij het kiezen van een makelaar in Leende voor de verkoop van je huis zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden:

Ervaring van de makelaar

Bekijk hoeveel ervaring de makelaar heeft. Niet alleen in het vak, maar ook specifiek in Leende. Deze lokale kennis kan van grote waarde zijn tijdens het verkoopproces.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft een andere aanpak. Vraag daarom naar de verkoopstrategie. Een goed plan kan namelijk bijdragen aan een snelle en succesvolle verkoop van je woning.

Communicatie

Een transparante en heldere communicatie is belangrijk. Check bijvoorbeeld hoe de makelaar je op de hoogte houdt over de voortgang en of de makelaar makkelijk bereikbaar is.

Kosten

De kosten die makelaars rekenen kunnen behoorlijk variëren. Het is daarom belangrijk om deze kosten goed te vergelijken. Denk hierbij aan de courtage, maar ook aan eventuele extra kosten.

Resultaten uit het verleden

Bekijk de resultaten die de makelaar in het verleden heeft behaald. Dit geeft een indicatie over de professionaliteit en de kans op een succesvolle verkoop van jouw huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je van plan bent je woning in Leende te verkopen of te kopen, is het verstandig een NVM-, VBO- of VastgoedPRO-makelaar in de arm te nemen. Deze makelaars zijn aangesloten bij erkende brancheverenigingen en hanteren strikte kwaliteitseisen.

Daarbij biedt het kiezen voor een branchevereniging-aangesloten makelaar enkele duidelijke voordelen. Ten eerste hebben ze toegang tot een breed netwerk en relevante marktinformatie. Scholing en permanente educatie zijn ook verplicht, zodat je verzekerd bent van een makelaar met actuele kennis.

Wat doet een makelaar in Leende?

Heb je een huis in Leende die je wilt verkopen? Een makelaar in Leende kan je hierbij helpen. Een makelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt en weet precies wat jouw huis waard is.

Maar wat doet een makelaar nou precies voor je? Een makelaar is meer dan alleen een tussenpersoon bij de verkoop. Een full-service makelaar biedt complete dienstverlening bij de verkoop van jouw huis.

 • Opmaken van een verkoopplan
 • Inzetten van de juiste marketingmiddelen
 • Bezichtigingen organiseren en begeleiden
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Afronding van de verkoop inclusief juridisch papierwerk

Waarom een makelaar in Leende inschakelen?

De beslissing om je huis in Leende te verkopen is een grote stap. Dit proces kan spannend en tijdrovend zijn, vooral als je geen ervaring hebt met de vastgoedmarkt. Het inschakelen van een verkoopmakelaar kan in dit geval een wereld van verschil maken. Een professionele makelaar kan je niet alleen begeleiden bij het verkoopproces, maar ook zorgen voor een hoger verkoopbedrag.

Het voordeel van kennis en ervaring

Met hun kennis en ervaring kunnen makelaars een accurate prijsbepaling van je huis maken. Dit is een complex proces waarbij diverse factoren meespelen. De juiste prijsstelling kan vervolgens leiden tot een hoger verkoopbedrag van je huis in Leende.

Professionele marketingstrategie

Een makelaar heeft ook toegang tot effectieve marketingtools. Ze weten hoe ze je huis optimaal kunnen presenteren en bij de juiste doelgroep onder de aandacht kunnen brengen. Een professionele marketingstrategie kan zorgen voor meer geïnteresseerde kopers en een hoger verkoopbedrag.

Het inschakelen van een verkoopnetwerk

Makelaars hebben vaak toegang tot een breed verkoopnetwerk. Dit netwerk kan zeer nuttig zijn om je huis onder de aandacht te brengen van potentiële kopers die op zoek zijn naar een soortgelijk huis als het jouwe in Leende. Hierdoor kan je huis sneller worden verkocht en tegen een hoger verkoopbedrag.

Ontzorging tijdens het verkoopproces

Met een makelaar aan je zijde hoef je je minder zorgen te maken over het verkoopproces. Ze zullen je begeleiden en adviseren bij elke stap. Het biedt je de kans om je te concentreren op andere belangrijke zaken, terwijl je huis op een professionele manier wordt verkocht.

Makelaars in Leende vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar in Leende? Bij Huis Verkopen hebben we alle informatie beschikbaar om makelaars in jouw buurt volledig te vergelijken. Zo vind je de ideale makelaar die perfect past bij jouw wensen en behoeften.

 • Compleet overzicht van lokale makelaars
 • Inzicht in prestaties als verkoopopbrengst en snelheid
 • Objectieve en onafhankelijke vergelijking
 • Besparing op makelaarskosten door vergelijking

Of je je huis nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, het vergelijken van makelaars via Huis Verkopen zorgt voor de beste opties. Onze service is gratis en vrijblijvend, en door middel van een eenvoudig proces word je gekoppeld aan de makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Zo ben je verzekerd van de beste prijs/kwaliteit-verhouding en kun je een weloverwogen keuze maken.

Vergelijk makelaars in Leende Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leende

In Leende zijn de makelaarskosten gemiddeld € 5.297. Let op, deze kosten zijn niet vast en kunnen variëren afhankelijk van je specifieke situatie.

Het vergelijken van makelaars kan je helpen de beste makelaar te vinden. Je kan bijvoorbeeld makelaars vergelijken op ervaring, kosten en diensten om te zien wie het beste bij jouw situatie past.

Naast de vergelijking van de tarieven, kijk ook naar de verkoopsnelheid van de makelaars. In Leende is de gemiddelde verkoopsnelheid 74 dagen en dat is ook een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een makelaar.

Door te vergelijken kan je gemiddeld € 1.360 besparen op makelaarskosten. Dit bedrag kan je elders in het verkoopproces goed van pas komen.

Een makelaar kan je zo'n waardebepaling bieden. Hij kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs in Leende, die € 477.195 bedraagt, en naar de kenmerken van jouw woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen