Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Valkenswaard

In Valkenswaard kun je voor verschillende uitdagingen komen te staan bij het verkopen van je huis. Houd de lokale trends op de huizenmarkt goed in de gaten: de stijgende woningprijzen, fluctuerende vraagprijzen en het aantal transacties kunnen van invloed zijn op jouw verkoopproces. Inzicht en kennis hiervan kan je positie bij het onderhandelen versterken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Valkenswaard

De gemiddelde verkoopprijs in Valkenswaard is in de laatste 3 maanden € 527.287 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 534.916 euro. Inzicht in deze cijfers geeft je een sterke uitgangspositie bij het verkopen of kopen van een huis. Je krijgt namelijk een goed beeld van het huidige marktklimaat in Valkenswaard. Bekijk de huidige trends in de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Valkenswaard

Afgelopen 3 maanden

€ 393.000
€ 489.000
€ 585.000

Bij het inschatten van de waarde van je woning in Valkenswaard is het van belang te kijken naar de waarde per vierkante meter. Een handige tip is het aantal vierkante meter van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Valkenswaard. Zo krijg je een indicatie van de mogelijke verkoopprijs van je huis. Bekijk onderstaande grafiek voor de actuele stand van zaken op de lokale huizenmarkt:

Huizenprijzen in Valkenswaard per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.200

Prijsontwikkeling Valkenswaard laatste 12 maanden

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Valkenswaard of er een te kopen, houd dan de lokale huizenprijzen goed in de gaten. Het volgen van de ontwikkeling in de laatste 12 maanden kan je inzicht geven. Bijvoorbeeld, de gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 527.287. Bekijk nu de vastgoedcijfers in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Valkenswaard waard?

Wat is de waarde van jouw huis in Valkenswaard? Je hebt misschien een idee, maar het hangt af van verschillende factoren. Het type woning, het oppervlakte, de onderhoudsstaat en de huidige woningmarkt zijn enkele elementen die de waarde van je huis kunnen beïnvloeden. Het is geen simpele rekensom, maar een samenspel van bovenstaande factoren.

Ben je benieuwd wat jouw woning in Valkenswaard waard is? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste keuze voor je. Zo'n waardebepaling geeft je duidelijkheid over de potentiële verkoopwaarde. Met deze informatie kun je beter bepalen of de verkoop van de woning voor jou gunstig is op dit moment. Natuurlijk wil je als eigenaar graag de beste prijs voor jouw woning ontvangen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar werkt vrij eenvoudig. De makelaar komt bij je langs, bekijkt de woning grondig en maakt op basis daarvan een schatting van de waarde. Een waardebepaling laat je dus niet alleen zien wat je woning op dit moment waard is, maar helpt je ook om een strategie te bepalen voor de verkoop. Dit maakt het een uitstekende eerste stap in het verkoopproces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om op te merken dat de huizenprijzen niet gelijk zijn verdeeld over elke plaats. De kosten van een woning kunnen namelijk aanzienlijk variëren van streek tot streek. Als je kijkt naar Valkenswaard, zie je bijvoorbeeld dat de huizenprijzen daar soms anders zijn dan in naburige plaatsen. Het is dus goed om je te realiseren dat de prijs van een huis niet alleen afhankelijk is van de woning zelf, maar ook van de locatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Valkenswaard

Bij dit online platform begrijpen we dat verkoopmakelaars in Valkenswaard variëren in prestaties. We bekijken de cijfers van de woningmarkt in Valkenswaard grondig, in combinatie met gedetailleerde statistieken van nabije makelaarskantoren. Het gaat hierbij om zaken als verkoopsnelheid, gemiddelde verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen. Dit geeft ons de mogelijkheid jou te helpen een makelaar te kiezen op een grondige, data-georiënteerde manier.

Het kiezen van een makelaar gaat verder dan het gewoon zoeken door een lijst en het oppikken van de eerste naam die je ziet. Het kan verstrekkende gevolgen hebben voor zowel de snelheid van de verkoop als de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Door statistieken te gebruiken in onze vergelijkingen, helpen we je een makelaar te selecteren die echt past bij jouw specifieke behoeften en wensen, niet één die simpelweg het meest zichtbaar is.

Vergelijk makelaars in Valkenswaard Of lees meer over makelaars in Valkenswaard

Gemiddelde tarieven van makelaars in Valkenswaard

Highlighted op de verkoop van je eigendom in Valkenswaard, is het courtagepercentage een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Courtage is feitelijk een vergoeding die je betaalt aan de makelaar voor zijn diensten, en in Valkenswaard bedraagt dit gemiddeld 1,08% van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Met een gemiddelde verkoopprijs van woningen in Valkenswaard op € 527.287, kunnen deze courtagekosten snel oplopen.

Om onverwachte uitgaven te vermijden, is het belangrijk om deze kosten vroegtijdig in kaart te brengen en verschillende makelaars in Valkenswaard te vergelijken. Je kan de makelaarstarieven in Valkenswaard en omgeving opvragen via deze tool. Door de ontvangen informatie van de geselecteerde makelaars te vergelijken krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten en welke makelaar het beste bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Valkenswaard

In de prettige gemeente Valkenswaard domineren koopwoningen het woninglandschap. De meeste mensen hebben hier inderdaad een warm thuis in een eigendomswoning, met het aantal liggend op 9045. Toch is er ook voldoende variatie, aangezien de gemeente een assortiment van andere woningtypes herbergt. Denk hierbij aan sociale huurwoningen en panden met een andere bestemming die bijdragen aan de diversiteit van het lokale woonaanbod.

Aantal verkochte woningen in Valkenswaard

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Valkenswaard een flink aantal woningen in de verkoop gezet, zogenaamde aanmeldingen. Niet alleen de aanmeldingen, maar ook het 326 aantal gerealiseerde transacties, oftewel de daadwerkelijk verkochte woningen, laten een interessant verloop zien. In de onderstaande grafiek zie je de verkoopaantallen van de afgelopen 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Valkenswaard te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Valkenswaard te verkopen, moet je met heel wat factoren rekening houden. Niet alleen is de prijsbepaling van belang, maar ook het verzamelen van de benodigde documentatie zoals een energielabel, plattegronden en eigenaarsbewijzen. Het kan ook handig zijn een makelaar in te schakelen om je door het proces te begeleiden en misschien moet je zelfs een verhuisbedrijf inschakelen.

Om overzicht te houden in dit verkoopproces, kan het behulpzaam zijn om een stappenplan te volgen. Op deze manier ben je in staat om je woning gestructureerd en efficiënt te verkopen zonder belangrijke zaken over het hoofd te zien. Bovendien neemt het wellicht een deel van de stress weg, zodat je je kunt richten op het vinden van jouw nieuwe droomwoning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen, jouw vertrouwde platform wanneer je overweegt jouw woning te verkopen. Wij streven ernaar om de reis van huizenverkoop te vereenvoudigen. Om dat mogelijk te maken, verzamelen we voortdurend de laatste cijfers en statistieken over de huizenmarkt in Valkenswaard. Ons doel is om je op de hoogte te houden van de huidige huizenprijzen. Aangezien deze gegevens regelmatig worden bijgewerkt, raden we je aan hier terug te komen wanneer je het perfecte moment voor verkoop wilt bepalen.

Handige tools voor het verkopen van je huis

Op Huis Verkopen nemen we de hectiek van de verkoopwetgeving over, zodat je kunt vertrouwen op een gestroomlijnd proces. We hebben verschillende tools en diensten om je te helpen. Met een simpele klik kun je een gratis waardebepaling aanvragen. Van het vinden van een goede makelaar in Valkenswaard tot het opvragen van makelaarstarieven, we staan aan je zijde. Het gebruik van Huis Verkopen betekent ook dat je een basis hebt om de beste deal te vinden onder de lokale specialisten. Het stelt je in staat om je woningverkoop op de meest effectieve manier te beheren.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen