Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Waalre

Als je overweegt om een woning te verkopen in Waalre, is het handig om inzicht te hebben in de lokale huizenmarkt. Deze pagina biedt handige statistieken en vastgoedcijfers uit Waalre die je daarbij helpen. We houden deze cijfers up-to-date, zodat je altijd on-point informatie hebt over de laatste trends op de woningmarkt. De data is bijgewerkt tot en met juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Waalre

De gemiddelde verkoopprijs in Waalre is in de laatste 3 maanden € 623.459 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 812.055 euro. Dit wijst op het belang van een gedegen begrip van de lokale huizenprijzen, zeker als je overweegt een huis te verkopen of te kopen. Om je hierbij te helpen, volgt hierna een grafiek die de recente verkoop- en vraagprijzen in Waalre visualiseert:

Huizenprijzen in Waalre

Afgelopen 3 maanden

€ 67.000
€ 464.000
€ 862.000

Het kan interessant zijn om eens naar de actuele waarde per vierkante meter van woningen in Waalre te kijken. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van het financiële aspect van de woningmarkt in dit gebied. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Waalre is namelijk € 4.540. Dit helpt je om te begrijpen hoe je eigen woning zich verhoudt tot anderen op de markt. We hebben een gedetailleerde analyse van deze marktcijfers gemaakt, weergegeven in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Waalre per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.400
€ 4.600

Prijsontwikkeling Waalre laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Waalre een beweging doorgemaakt. Zonder aannames te doen over de exacte richting of opvallende wendingen, laten we je graag de feitelijke ontwikkeling zien.

Het gemiddelde verkoopbedrag van woningen in Waalre lag deze maand op € 623.459. Maar hoe is dit beeld ten opzichte van de afgelopen 12 maanden? Raadpleeg de onderstaande grafiek voor de marktcijfers:

Wat is mijn woning in Waalre waard?

Wat biedt de huidige woningmarkt op voor jouw huis in Waalre? Dat is vaak de sleutelvraag die bepaalt of je jouw woning wilt verkopen. Zou de opbrengst het waard zijn om de stap te zetten?

Overweeg je de verkoop van je woning? Een eerste stap, waar je veel aan kunt hebben, is een gratis waardebepaling door een makelaar. Dit geeft je een realistische indicatie van wat je woning waard is op de huidige markt. Je kan een gratis waardebepaling aanvragen op onze website.

Een gratis waardebepaling is een schatting van de waarde van je huis door een makelaar. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling, omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Vermeld dit bij het aanvraagformulier als je het prettig vindt dat er meerdere makelaars naar de waarde van je huis kijken. Het is belangrijk om te weten dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult versteld staan hoeveel huizenprijzen kunnen variëren per locatie. Zelfs in dicht bij elkaar gelegen gemeenten kun je al aanzienlijke verschillen waarnemen. Neem nu Waalre, een rustig dorp in de provincie Noord-Brabant. Hoewel de huizenprijzen in Waalre in de lijn liggen met de algemene woningmarktontwikkelingen, bestaan er toch subtiele verschillen met omliggende gebieden. Zo kan het raadzaam zijn om bij je woningzoektocht op deze fluctuaties te letten. Elk plekje heeft namelijk zijn eigen unieke woonkarakteristieken die zich weerspiegelen in de lokale huizenprijzen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Waalre

Op HuisVerkopen.nl verzamelen wij statistieken over de lokale woningmarkt, vastgelegd door verkoopmakelaars in Waalre en omgeving. Deze gegevens stellen ons in staat om verschillen in prestaties, verkoopsnelheid, en de gemiddelde verkoopprijzen van makelaars te onderscheiden. Door op deze manier vergelijkingen te maken, helpen we jou bij het vinden van de meest geschikte makelaar in Waalre.

De keuze voor de juiste makelaar kan een immense impact hebben op je verkoopervaring. Zo kan een kundige makelaar behendig de juiste kopers aantrekken, het beste bod eruit halen en je begeleiden gedurende het hele verkoopproces. Wij helpen je om de makelaar te vinden die hier het beste in is, zodat je zorgeloos je woning kunt verkopen.

Vergelijk makelaars in Waalre Of lees meer over makelaars in Waalre

Gemiddelde tarieven van makelaars in Waalre

Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de verkoop van je huis is de courtage die een makelaar in rekening brengt. In Waalre ligt de gemiddelde courtage op 1,12% van de verkoopprijs van je woning. Dit betekent dat als je huis wordt verkocht voor de gemiddelde verkoopprijs van Waalre, € 623.459, de makelaarskosten zullen uitkomen op € 6.983.

Het is handig om bij verschillende makelaars te informeren over hun tarieven. Niet alle courtages zijn namelijk gelijk. Bovendien is het goed om te weten dat sommige makelaars bijkomende kosten in rekening kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het laten maken van professionele foto's of de plaatsing van je huis op diverse verkoopplatformen. Goed vergelijken kan je dus geld besparen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Waalre

In het karakteristieke Waalre vind je een diverse mix van koopwoningen. Deze woningen zijn voornamelijk bedoeld om zelf in te wonen, maar er zijn ook huiseigenaren die hun huis verhuren. Echter, van het totaal aantal koopwoningen in Waalre is slechts een minimaal deel beschikbaar voor nieuwe kopers of huurders. Dit betekent dat de kans dat jouw droomhuis hier tussen zit, tamelijk klein is gezien de hoeveelheid woningen; 5990 in totaal.

Aantal verkochte woningen in Waalre

In het afgelopen jaar heeft er in Waalre een flink aantal huisverkopen plaatsgevonden. Tegelijkertijd werden er ook nieuwe woningen in de verkoop gezet, dit noemen we 'aanmeldingen'. Bekijk precies hoeveel woningen er zijn verkocht 166 en hoeveel nieuwe 'aanmeldingen' er zijn geweest in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Waalre te verkopen?

Soms kan het een ware uitdaging zijn om je huis in Waalre te verkopen. Zo kun je onder andere stuiten op het verkrijgen van een energielabel – dat is tegenwoordig namelijk verplicht. Ook kan de keuze van de juiste vastgoedmakelaar overweldigend zijn, net als de mogelijke nood aan een professioneel verhuisbedrijf. Gelukkig zijn er manieren om deze obstakels te overwinnen.

Om de verkoop van je huis soepeler te laten verlopen, hebben we een handig stappenplan klaargezet. Dit plan brengt orde in de chaos en gidst je stap voor stap door het hele proces. Neem bijvoorbeeld het vinden van een betrouwbare makelaar. Je ontdekt niet alleen hoe je de beste keuze maakt, maar krijgt ook een duidelijk beeld van wat er verder nog bij de verkoop van je woning in Waalre komt kijken. Zo wordt de verkoop een stuk aangenamer.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenprijzen in Waalre zijn constant in beweging. De actuele prijsontwikkeling van vraagprijzen, verkoopprijzen, aanmeldingen en transacties in deze regio wordt bijgehouden op deze pagina. Dus als je overweegt om je huis te verkopen, is het een goed idee om hier de markttrends en prijsontwikkeling in de gaten te houden.

Hoe Huis Verkopen je helpt in Waalre

Dankzij Huis Verkopen kun je de uitdaging van het verkopen van je woning met vertrouwen tegemoet. Onze tools maken het eenvoudig om een waardebeoordeling aan te vragen, locale makelaars te vergelijken en makelaarstarieven op te vragen. Om ervoor te zorgen dat geen enkele stap over het hoofd wordt gezien, bieden we ook een handzaam verkoopstappenplan. Andere nuttige diensten die eenvoudig via onze website kunnen worden geregeld, zijn onder andere een energielabel, woningstyling en meer.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen