Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Waalre

Je huis verkopen in Waalre? Het selecteren van een geschikte makelaar is daarbij van groot belang. Op deze pagina kun je op diverse manieren makelaars vergelijken, tarieven inzien en zelfs een waardebepaling aanvragen om zo de best passende makelaar voor jouw situatie te vinden.

Over makelaars in Waalre

Makelaars in Waalre verschillen op vele manieren. Je vindt er makelaars met jarenlange ervaring en starters, makelaars die zich specialiseren in bijzondere panden of juist in standaard gezinswoningen. Sommige hebben een breder aanbod, anderen zetten in op een heel specifieke markt. Het kiezen van de juiste kan daarom best een uitdaging zijn. Gelukkig maken we het je makkelijker met deze handige tool. Hiermee kun je verschillende makelaars vergelijken en de keuze maken die het best past bij jouw situatie. Want vergelijken loont, het levert je gegarandeerd de meest geschikte makelaar op voor jouw woning en situatie.

Vraag jij je af welke ervaringen anderen hebben met een bepaalde makelaar? Ben jij benieuwd naar de verkoopsnelheid van verschillende makelaars or hun prijzen? Of wil je weten welke makelaar de beste kennis heeft van de lokale markt in Waalre? Dat zijn precies de vragen die je jezelf moet stellen bij het kiezen van een goede makelaar. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Zo kun je straks met een gerust hart jouw woning in Waalre aan de juiste makelaar toevertrouwen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 8.472
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 23.298
Besparing (gem.)
€ 2.005

Actueel

 • Als je opmerkt dat de gemiddelde courtages van makelaars in Waalre op dit moment rond de 1,12% liggen, is dit geheel conform de huidige trends in de vastgoedmarkt.
 • Geënt op de huidige huizenprijs in Waalre, kun je minimaal uitgaan van een gemiddelde verkoopprijs van € 756.423 of zelfs een gemiddelde verkoopwaarde per m2 die richting de € 4.281 kan klimmen. Deze prijzen en andere belangrijke cijfers kun je vinden op de woningmarkt pagina.
 • Tarieven van makelaars in Waalre zijn in voortdurende beweging. Vergelijking van deze tarieven loont: gemiddeld zou je hiermee op dit moment al een bedrag van € 2.005 kunnen besparen. Neem eens een kijkje op onze tarieven pagina voor een compleet overzicht.

Uitgelichte makelaars in Waalre

Als je van plan bent je huis in Waalre te verkopen, beschik je over talrijke makelaars om je daarbij te assisteren. Wij hebben voor jou een uitgebreid overzicht samengesteld van diverse verkoopmakelaars actief in Waalre, ieder voorzien van een gedetailleerde omschrijving. Wij adviseren je sterk om de tijd te nemen om deze makelaars te vergelijken, dit zal je inzicht bieden in de variërende diensten, tarieven en ervaringen die zij aanbieden.

Logo Elias Makelaars

Elias Makelaars

Elias Makelaars biedt een moderne, toegankelijke aanpak, gekenmerkt door persoonlijke begeleiding bij het realiseren van woonwensen. Met een achtergrond als bouwkundig tekenaar en uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt, biedt deze makelaar de juiste ondersteuning voor elk nieuw (woon)hoofdstuk. Leon, de drijvende kracht, is niet alleen een professional maar ook gezinsman, waardoor hij als geen ander begrijpt hoe belangrijk een thuis is. Gevestigd aan De Kranssen in Waalre, staat Elias Makelaars klaar voor je volgende stap.
Logo Irene van Aken Makelaardij

Irene van Aken Makelaardij

Irene van Aken Makelaardij blinkt uit in persoonlijke begeleiding bij de (ver)koop van je huis, waardoor het proces voelt als thuiskomen. Met hun betrokkenheid en expertise zorgen ze ervoor dat elke klant een gevoel van zekerheid ervaart. Aangezien deze makelaar deel uitmaakt van de branchevereniging NVM, biedt ze naast (ver)kopen ook taxaties aan. Dit kantoor is perfect als je op zoek bent naar een persoonlijke, betrokken aanpak en professionele ontzorging.
Logo VERHAGEN MAKELAARS

VERHAGEN MAKELAARS

Verhagen Makelaars, gevestigd aan de Willibrorduslaan in Waalre, blinkt uit door zijn sterke positie in de lokale markt en een constructieve aanpak. Met vier medewerkers bieden ze niet alleen adequaat advies, maar ook een uitstekende presentatie van hun aanbod, inclusief professionele fotografie en plattegronden. Ze begrijpen de internationale gemeenschap door hun vloeiend Engels, zijn goed bereikbaar en werken flexibel, ook op zaterdagen. Ze zijn aangesloten bij NVM, NRVT, VastgoedCert en NWWI.

Van Engelen De Wilde Makelaars

Bij Van Engelen De Wilde Makelaars kun je terecht voor professionele ondersteuning bij alle soorten vastgoeddiensten. Deze makelaar is lid van de NVM en gevestigd aan Den Hof in Waalre. Ze onderscheiden zich door hun deskundigheid, betrouwbaarheid en oprechte betrokkenheid. Kiezen voor Van Engelen De Wilde Makelaars betekent kiezen voor zekerheid en expertise in de vastgoedmarkt.

Vos Makelaars

Vos Makelaars is een professioneel makelaarskantoor gevestigd in Waalre aan de Willibrorduslaan 50 A. Als lid van de NVM staan ze bekend om hun betrouwbaarheid en uitstekende dienstverlening. De hoge gemiddelde beoordeling op Funda spreekt boekdelen over de tevredenheid van klanten en de kwaliteit van de aangeboden diensten. Kies voor Vos Makelaars voor een soepele en zorgeloze woningtransactie.

Zuidoost makelaars BV

Zuidoost Makelaars, gevestigd aan de Koningin Julianalaan, is een betrouwbare partner bij de verkoop van je huis. Met hun certificaten en lidmaatschap van branchevereniging Vastgoedpro zorgen ze voor transparantie en professionaliteit. Ze bieden kwaliteit en maken je vastgoedtransacties eenvoudig, duidelijk en zorgeloos. Kies voor Zuidoost Makelaars voor jouw woningzaken.

Let op: er zijn in en rondom Waalre nog meer verkoopmakelaars actief dan in de eerder gegeven lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Waalre mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jou staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Die kun je namelijk alleen vinden door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Waalre Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Waalre?

Een makelaar in Waalre rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 756.423 in Waalre komt dit neer op € 8.472 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage dient als een motivatietool voor de makelaar. Het spoort de makelaar aan om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Dit omdat een hogere verkoopopbrengst direct leidt tot een hoger courtage voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Waalre 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.005 besparen door makelaars te vergelijken. Daarom moet het vergelijken van verschillende makelaars zeker op jouw to-do lijst staan bij het voorbereiden op de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Waalre

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.100
€ 8.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Waalre

Het is belangrijk voor je om te weten dat bij het verkopen van een huis in Waalre, de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn kosten die je aan de makelaar betaalt voordat de verkoop van je huis daadwerkelijk begonnen is. Deze kosten dekken meestal de basistaken zoals het opmaken van het verkoopdossier, het adverteren van je woning in lokale media en op huizensites zoals Funda, en het maken van professionele foto's van je woning.

In Waalre varieert de hoogte van de opstartkosten vaak per makelaar. Gemiddeld liggen deze kosten tussen € 400 en € 700. Zo betaal je voor de verkoop van je huis niet alleen de courtage aan de makelaar, maar ook deze opstartkosten. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden tijdens het budgetteren van de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Waalre

Het verkopen van je huis kan soms gepaard gaan met onverwachte kosten. Een van die kosten waar je mee te maken kunt krijgen, zijn de intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je aan de makelaar moet betalen als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan het geval zijn als je bijvoorbeeld besluit om toch niet te willen verhuizen, of als je een betere aanbieding krijgt van een andere makelaar.

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Waalre deze kosten in rekening brengen. De daadwerkelijke gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Waalre bedragen € 500. Dit bedrag kan verschillen per makelaar, dus het is verstandig om dit vooraf te controleren voordat je een contract met een makelaar tekent. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Waalre met een vast tarief

In Waalre zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat er een vooraf bepaald bedrag wordt gerekend voor hun dienstverlening. Dit tarief omvat doorgaans alle basisservices, waaronder het waarderen van de woning, het promoten van het pand, het voeren van onderhandelingen en het afronden van de verkoop.

Er zitten echter risico's aan het kiezen van een makelaar met een vast tarief. Stel, je woning wordt voor een bedrag verkocht waardoor de makelaar minder werk heeft dan ingecalculeerd. In dat geval betaal je als verkoper relatief veel voor het werk dat de makelaar heeft gedaan. Het gemiddelde vaste tarief in Waalre is € 3.250 (update: april 2024).

Tip: Het is verstandig om een vergelijking te maken van verschillende makelaars. Hierdoor krijg je niet alleen meer inzicht in de verscheidene tarieven, maar ook wat deze verschillende soorten kosten voor jou als woningverkoper betekenen. Kies altijd een makelaar die bij jouw specifieke situatie en wensen past. Maak daarom zeker gebruik van de mogelijkheid tot het vergelijken van makelaarstarieven.

4 feitjes over makelaars in Waalre

 • Potentiele woningverkopers in Waalre geven doorgaans de voorkeur aan makelaars met bewezen ervaring in de regio. Deze voorkeur komt duidelijk naar voren in het vergelijken van verschillende makelaars.
 • Een opmerkelijk gegeven is dat huizen in Waalre, wanneer ze zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, gemiddeld minder opleveren. Het verschil kan oplopen tot wel €15.000.
 • De meerderheid, om precies te zijn 93%, van de makelaars in Waalre is aangesloten bij een branchevereniging. Hierbij kan gedacht worden aan verenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Het blijkt dat de meeste woningverkopers in Waalre eerst verkoopadvies aanvragen bij gemiddeld 3 verschillende makelaars alvorens een keuze te maken voor de uiteindelijke verkoopmakelaar.

Wat levert de beste makelaar in Waalre op?

In de markt van Waalre kan het selecteren van de juiste makelaar een enorm verschil maken. Het onderscheidende vermogen van deze makelaars kan van invloed zijn op zowel de snelheid van de verkoop als de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Maar hoe herken je nu zo'n uitblinkende makelaar in Waalre:

 • Volgens onze onafhankelijke gegevens behalen de vooraanstaande makelaars in Waalre gemiddeld een verkoopprijs die meer is dan de geschatte prijs. In feite, onze berekeningen hebben aangetoond dat deze deskundige makelaars je woning effectief verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 20.331 hoger is dan de verwachting.
 • Ook uit onze data blijkt dat de meest efficiënte makelaars in Waalre woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's in de omgeving. Dit geeft aan dat hun kennis en ervaring in de lokale markt hen in staat stelt om resultaten te behalen die anderen niet kunnen evenaren.

De beste makelaar in Waalre vinden

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Waalre voor de verkoop van je woning? Realiseer je dan dat makelaars jouw woning op verschillende waardes kunnen inschatten en verschillende tarieven hanteren. Het is dus belangrijk om goed te kijken welke makelaar het beste bij jou past.

In vergelijking met andere methodes, loont het om makelaars met elkaar te vergelijken. Dit omdat je met onze tool de meest geschikte makelaar kunt vinden. Aan de hand van jouw adres, situatie en voorkeuren matchen wij je met de beste makelaars in Waalre.

Waar moet je op letten bij makelaars in Waalre?

Als je jouw huis in Waalre wilt verkopen, zijn er vijf belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een makelaar:

Verkoopprestaties

Onderzoek naar het verleden van een makelaar kan verhelderend werken. Bekijk hoeveel huizen ze hebben verkocht en hoe snel dit gebeurde.

Kennis van de lokale markt

Kies voor een makelaar die moderne kennis heeft van Waalre en zijn vastgoedmarkt. Die inzichten kunnen een positieve invloed hebben op het verkoopproces.

Communicatie

Een open en eerlijke communicatie is enorm belangrijk. Zorg ervoor dat je een makelaar kiest die regelmatig updates geeft en snel reageert op vragen.

Marketingstrategie

De makelaar moet een effectieve en doordachte marketingstrategie hebben. Dit omvat onder meer professionele foto's, effectieve online advertenties en geplande open huizen.

Kosten

Controleer altijd de kostenstrategie van de makelaar. Zorg ervoor dat je een duidelijk inzicht hebt in wat je betaalt voor hun diensten en dat dit binnen je budget valt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Waalre kent tal van NVM-verkoopmakelaars die je kunnen ondersteunen bij het verkopen van jouw woning. Ook zijn er makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO vereniging, wat een indicatie is van hun deskundigheid en professionaliteit.

Een NVM makelaar zorgt voor een correcte prijsbepaling, voert onderhandelingen en stelt een koopcontract op. Ook VBO en VastgoedPRO makelaars hebben soortgelijke verantwoordelijkheden. Zij begeleiden je in het complexe verkoopproces en bieden ondersteuning bij juridische vraagstukken.

Weetje: Net zoals in andere beroepen, varieert de kwaliteit tussen verschillende NVM-makelaars. Het is dus zinvol om de diensten, kosten en ervaringen van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Wat doet een makelaar in Waalre?

Een goede makelaar in Waalre kan een wereld van verschil maken bij de verkoop van jouw woning. Met de juiste kennis, ervaring en netwerk kan hij of zij het verkoopproces stroomlijnen en de waarde van je woning maximaliseren.

Zo kan een makelaar bijvoorbeeld de juiste verkoopprijs adviseren, gebaseerd op marktkennis en ervaring. Hij of zij kan ook een passende marketingstrategie opstellen en potentiële kopers aantrekken met professionele foto's en omschrijvingen van jouw woning.

 • Onderzoek van de huidige markt en prijsadvies
 • Opstellen van een marketingstrategie
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Begeleiding bij de afhandeling van het koopcontract

Waarom een makelaar in Waalre inschakelen?

Als je je huis in Waalre wilt verkopen, is het een goede zet om een professionele makelaar in te schakelen. Ze hebben veel ervaring en diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt. Hierdoor zijn ze in staat om je te begeleiden in elke stap van het proces en je kansen op een succesvolle verkoop te vergroten. Ze kunnen je adviseren over het vaststellen van de juiste verkoopprijs, het presenteren van je woning en het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers. Laten we kijken naar de diverse voordelen van het inschakelen van zo'n expert.

Verkoopprijs bepalen

Een goede makelaar kan je helpen met het bepalen van een competitieve verkoopprijs voor je woning. Met hun kennis van de huidige huizenmarkt in Waalre kunnen ze een accurate prijs voor je huis vastleggen. Dit kan uiteindelijk resulteren in een snellere verkoop.

Professionele presentatie

De manier waarop je je huis presenteert, kan een enorme impact hebben op het aantrekken van kopers. Een makelaar weet hoe hij jouw huis het best kan presenteren aan potentiële kopers. Professionele foto's, effectief gebruik van sociale media en een aantrekkelijke beschrijving zijn allemaal manieren waarop de makelaar je woning onder de aandacht kan brengen.

Onderhandelingen leiden

Onderhandelingen kunnen stressvol zijn, vooral als je niet bekend bent met de vastgoedmarkt. Een makelaar kan namens jou onderhandelen en zorgt ervoor dat je de best mogelijke prijs krijgt voor je woning. Ze kunnen ook helpen bij het navigeren door het verkoopproces en eventuele problemen snel oplossen.

Optimaliseer je tijd

Het verkopen van een huis kan erg tijdrovend zijn. Door een makelaar in te schakelen, kan je veel tijd en moeite besparen. Zij kunnen verantwoordelijk zijn voor het organiseren van bezichtigingen, het omgaan met papierwerk en het beantwoorden van vragen van kopers. Zo kun jij je focussen op andere belangrijke zaken.

Informatie over Waalre

Waalre, ook bekend als 'De Groenfontein', is een dorp in Noord-Brabant. Dit dorp kent een rijke geschiedenis, gekenmerkt door natuur, cultuur en gastvrijheid. Met tal van monumenten en landschapsparken biedt Waalre een sfeervolle, groene leefomgeving.

De dorpskern van Waalre is een samensmelting van oud en nieuw. Historische boerderijen grenzen aan moderne woningen, wat zorgt voor een unieke combinatie van nostalgie en hedendaags comfort.

Daarnaast is de bereikbaarheid van Waalre uitstekend. Het dorp ligt vlakbij uitvalswegen A2 en A67, en steden als Eindhoven en 's-Hertogenbosch zijn gemakkelijk bereikbaar. Hierdoor heb je stadse faciliteiten binnen handbereik, terwijl je geniet van dorps wonen.

Weetje:

Hoewel Waalre een aantrekkelijke woongemeente is, is er de afgelopen tijd een opvallende groei te zien in de gemiddelde verkoopprijzen van de woningen. De gemiddelde prijs voor een woning in Waalre bedraagt nu € 756.423 (update: april 2024). Je kunt deze en andere cijfers over de lokale woningmarkt nalezen op onze website.

Makelaars in Waalre vergelijken

Vergelijken van makelaars in Waalre via Huis Verkopen biedt je veel voordelen. Maak je keuze op basis van prestaties en prijs en bespaar op je makelaarskosten.

 • Gratis en onafhankelijk vergelijken
 • Beste prijs/kwaliteit-verhouding makelaars
 • Maximale verkoopopbrengst woning
 • Vrijblijvend verkoopadvies en waardebepaling

Het is belangrijk de makelaar te kiezen die het beste aansluit bij jouw situatie en wensen. Huis Verkopen helpt je hierbij; het vergelijken van makelaars is eenvoudig, snel en biedt garantie op ervaren en succesvolle makelaars.

Vergelijk makelaars in Waalre Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Waalre

Een goede makelaar in Waalre vinden draait om het vergelijken van verschillende makelaars. Door 'makelaars te vergelijken' krijg je inzicht in hun courtage, verkoopsnelheid, verkoopprijs en klantbeoordelingen.

De gemiddelde verkoopsnelheid (52 dagen), courtage (1,12%) en verkoopprijs (€ 756.423) zijn belangrijk. Bekijk ook ervaringen van anderen.

De gemiddelde makelaarskosten in Waalre liggen rond de € 8.472. Deze kosten kunnen variëren, dus het is slim om 'makelaarstarieven op te vragen' bij meerdere makelaars.

Door het vergelijken van makelaars in Waalre kun je gemiddeld € 2.005 besparen. Niet alleen geld, ook tijd en moeite door de beste match te vinden.

Op onze website kun je eenvoudig en snel de 'makelaarstarieven opvragen'. Je ontvangt dan offertes van diverse makelaars in Waalre om zo de beste keuze te kunnen maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen