Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Veldhoven

Ben jij van plan je huis in Veldhoven te verkopen? De woningmarkt in Veldhoven is in februari 2024 bijzonder levendig. Het is belangrijk om de huidige vraagprijzen te volgen omdat deze een indicatie geven van de waarde van jouw woning en je daardoor een realistische verkoopprijs kunt vaststellen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Veldhoven

De gemiddelde verkoopprijs in Veldhoven is in de laatste 3 maanden € 525.299 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 554.585 euro. Het valt op dat de vraagprijs over het algemeen hoger ligt dan de werkelijke verkoopprijs. Dit soort verschillen kunnen het huis verkopen impact maken op jouw verkoopstrategieën en ook je verwachtingen als verkoper. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Veldhoven

Afgelopen 3 maanden

€ 340.000
€ 472.000
€ 605.000

Het bepalen van een marktconforme prijs voor een huis kan lastig zijn, maar een handige tool is het kijken naar de woningprijs per m2 in Veldhoven. Door het aantal m2 van je huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2, krijg je een globale indicatie van het prijsniveau waarbinnen je huis mogelijk verkocht zal worden. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor de meest recente verkoop- en vraagprijzen per m2:

Huizenprijzen in Veldhoven per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.300

Prijsontwikkeling Veldhoven laatste 12 maanden

In Veldhoven zien we dat de woningprijzen de afgelopen 12 maanden niet hebben stilgestaan. De gemiddelde verkoopprijs in Veldhoven de vorige maand was bijvoorbeeld € 525.299 euro.

De prijzen op de woningmarkt zijn een reflectie van de bredere vastgoedmarkt in Nederland. De weergave van de ontwikkelingen in de huizenprijzen in Veldhoven wordt getoond in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Veldhoven waard?

De waarde van je huis in Veldhoven wordt bepaald door meerdere factoren, zoals het type woning, de grootte van het woonoppervlak, de actuele toestand van het huis en uiteraard de huidige marktomstandigheden. Deze variabelen spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs van je woning.

Ben je benieuwd naar de exacte waarde van je huis in Veldhoven? Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar is de beste stap die je kunt nemen. Deze beoordeling levert je duidelijkheid op en helpt je om te bepalen of je je woning wilt verkopen.

Bij een gratis waardebepaling zal de makelaar je huis grondig evalueren. Dit omvat fysieke inspectie en analyse van vergelijkbare woningen in jouw omgeving. Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt je een nauwkeurige en betrouwbare schatting van de waarde van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zien we duidelijke verschillen per locatie. Bekijk je bijvoorbeeld de woningmarktcijfers van Veldhoven, dan merk je op dat deze behoorlijk afwijken van nabije gemeenten. Door deze verschillen te onderzoeken, krijgen we een veelzijdiger beeld van de situatie op de huizenmarkt.

Met name de huizenprijzen kunnen sterk variëren. Een huis in Veldhoven kan een ander prijskaartje hebben dan een vergelijkbare woning in een omliggende gemeente. Dit veelzijdige marktbeeld helpt om een beter inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Veldhoven

Het kiezen van de best presterende makelaar in Veldhoven voor het verkopen van je huis is geen gemakkelijke taak. Verschillende makelaars excel in verschillende aspecten - terwijl de ene makelaar misschien sneller woningen verkoopt, biedt de andere mogelijk uitgebreidere begeleiding. Het gaat uiteindelijk om het vinden van de makelaar die aansluit bij de specifieke behoeften van jou en je huis.

Omdat elke woning en situatie uniek is, is het belangrijk dat jouw makelaar hier op afstemt. Of het nu gaat om een diepgaande marktkennis van Veldhoven, sterke onderhandelingsvaardigheden of uitmuntende klantenservice, je wilt zorgen dat je de best mogelijke keuze maakt. Het is daarom zeker de moeite waard om makelaars te vergelijken en zo de makelaar te vinden die optimaal past bij jouw verkoopsituatie.

Vergelijk makelaars in Veldhoven Of lees meer over makelaars in Veldhoven

Gemiddelde tarieven van makelaars in Veldhoven

Vergeet niet dat de courtages van makelaars in Veldhoven variëren. Hoewel het gemiddelde tarief vaststaat op 1,10%, is het belangrijk dat je de waarde van de diensten van een makelaar in acht neemt. Natuurlijk wil je op de centen letten, maar onderschat de waarde van een uitstekende makelaarsdienst niet.

Een goede verkoopmakelaar kan zomaar enkele duizenden euro's meer voor jouw huis opleveren. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Veldhoven € 525.299 bedraagt, kunnen deze extra opbrengsten al snel oplopen. Voor een duidelijk beeld van afwijkende tarieven in de regio Veldhoven, kun je zeker overwegen de makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je een helder inzicht in de kosten en kies jij voor de makelaar die jou het beste kan begeleiden in jouw verkooptraject.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Veldhoven

In Veldhoven zijn er koopwoningen, een woningmarkt die continu in ontwikkeling is. Het is goed om te weten dat elke woning een specifieke bestemming kan hebben. Dit houdt in dat de woning als een privéwoning of als een bedrijfswoning gebruikt kan worden, mits dit past binnen het bestemmingsplan. Afhankelijk van jouw specifieke situatie en de bestemming van je woning, kan dit invloed hebben op de verkoopmogelijkheden van je huis.

Aantal verkochte woningen in Veldhoven

In de afgelopen 12 maanden heeft de huizenmarkt in Veldhoven een flink aantal woningtransacties gezien. Diverse woningen werden te koop aangeboden (ook wel 'aanmeldingen' genoemd), en een sterke interesse onder kopers is terug te zien in het 406 aantal woningen dat daadwerkelijk is verkocht. Wat dit precies betekent voor de lokale markt, zie je in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Veldhoven te verkopen?

Als je jouw huis in Veldhoven wilt verkopen, kom je voor een aantal uitdagingen te staan. Ten eerste heb je te maken met een concurrerende woningmarkt, waarbij het kan zijn dat andere vergelijkbare huizen sneller worden verkocht. Daarnaast moet je ook diverse zaken regelen, zoals het regelen van een energielabel en het voorbereiden van bezichtigingen. Het kan al met al overweldigend aanvoelen.

Gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen om het verkoopproces te vergemakkelijken. Overweeg bijvoorbeeld eens de hulp in te schakelen van een goede makelaar. Een makelaar kan je helpen met het vaststellen van de verkoopprijs, het promoten van jouw woning en het onderhandelen met potentiële kopers. Ook kan het nuttig zijn om je te verdiepen in de stappen die je moet nemen bij de verkoop van je woning. Voor een handig overzicht zou je ons stappenplan kunnen raadplegen. Dit stappenplan bevat tips en adviezen speciaal voor de verkoop van jouw huis in Veldhoven. Op deze manier ben je goed voorbereid en kan je het verkoopproces met vertrouwen tegemoetzien.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je in Veldhoven woont en je bent van plan om je huis te verkopen, dan is het handig om te weten hoe de huizenmarkt zich daar ontwikkelt. De statistieken zijn constant aan het wijzigen en we zorgen ervoor dat jij altijd de meest recente gegevens tot je beschikking hebt. Met deze actuele marktcijfers heb jij als potentiële verkoper altijd een streepje voor. Zo weet je precies wanneer het gunstigste moment is om je woning in de verkoop te zetten.

Aanvullende tools voor het verkopen van je huis

Buiten de actuele marktgegevens om, staat HuisVerkopen.nl boordevol nuttige informatie voor het voorbereiden en regelen van de verkoop van jouw huis. Van het vergelijken van makelaarstarieven tot het opvragen van een gratis waardebepaling bij een lokale expert. Daarnaast kun je op de site lezen hoe je bepaalt wat de juiste vraagprijs is voor jouw huis en hoe je zo snel mogelijk je huis verkoopt, naar handige tips zoekt of volgens een overzichtelijk stappenplan je verkoop regelt. Zo weet jij altijd precies wat je te doen staat bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen