Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Steensel

In Steensel merk je specifieke trends op de huizenmarkt. Hier liggen de woningprijzen hoger dan gemiddeld, maar de vraag ernaar houdt aan en de transacties blijven op peil. Wil je je huis in Steensel verkopen, dan is het de moeite om deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Steensel

De gemiddelde verkoopprijs in Steensel is in de laatste 3 maanden € 477.833 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 534.750 euro. Deze cijfers weerspiegelen hoe de woningmarkt in Steensel zich doorgaans beweegt in lijn met de landelijke trends. Het verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs kan vaak inzicht bieden in de mate van concurrentie bij het verkopen van een huis. Binnenkort volgt meer inzicht in deze trends met de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Steensel

Afgelopen 3 maanden

€ 228.000
€ 407.000
€ 585.000

Als je overweegt je huis te verkopen, is het belangrijk te kijken naar de waarde per vierkante meter in Steensel. Vermenigvuldig het aantal m2 van jouw woning met de gemiddelde verkoopprijs per m2, dan krijg je een grove inschatting van de verkooppotentie van je huis. Vergeet echter niet dat vraag- en verkoopprijs per m2 nooit hetzelfde zijn. Voor een beter inzicht in de huidige marktwaarden, bekijk de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Steensel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.400
€ 4.400

Prijsontwikkeling Steensel laatste 12 maanden

In Steensel is de woningmarkt continu in beweging, maar sterk variërend door externe factoren. De prijsontwikkeling kan een indicatie geven over de bewegingsrichting van de markt.

Vorige maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in Steensel € 477.833 euro. Kijkend naar de volgende grafiek krijg je een goed beeld van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Steensel waard?

De woningwaarde in Steensel is geen statisch gegeven, maar een doorlopend fluctuerende factor. Dit wordt sterk beïnvloed door marktontwikkelingen op lokaal, regionaal en landelijk niveau evenals door aanpassingen aan de woning zelf of de omliggende omgeving.

Gezien deze continu veranderende woningwaarde, is het een verstandig idee om hier inzicht in te krijgen. Niet alleen zal je beter in staat zijn om berekende beslissingen te maken, het draagt ook bij aan een geïnformeerde verkoopstrategie. Een gratis waardebepaling door een gespecialiseerde makelaar biedt hier uitkomst.

Deze waardebepaling vindt bij je thuis plaats, waardoor je er geen extra tijd voor hoeft te reserveren. Integendeel, je ontvangt zo verdiepende inzichten over de woningwaarde vanuit het comfort van je eigen huis. Het gemak en voordeel dat zo'n waardebepaling geeft, is dus veel groter dan de te nemen stappen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel we vaak algemene woningmarktcijfers voorgeschoteld krijgen, is het belangrijk om te realiseren dat deze cijfers variëren van plaats tot plaats. Elk gebied heeft zijn eigen trends, ontwikkelingen en nuances. Wat we zien in Steensel, is niet per se wat we zien in de directe omgeving van deze plaats.

Door niet alleen naar de cijfers van Steensel te kijken, maar ook naar die van omringende gemeentes, krijgen we een breder en meer gedetailleerd beeld van de huidige woningmarkt. De vergelijkingen bieden inzichten in hoe de verkoopprijzen in Steensel zich verhouden tot die in soortgelijke plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Steensel

In Steensel willen wij variaties in makelaarsprestaties begrijpelijk maken. Op ons online platform verzamelen we de cijfers van de woningmarkt in Steensel en houden we de statistieken van makelaars in de buurt bij. Maar herinner je, iedere verkoopmakelaar is uniek in hun werktempo, aantal verkochte woningen en hun vermogen om een hogere verkoopprijs te behalen. We gebruiken al deze gegevens om je een makelaar te helpen kiezen die het best bij je behoeften past.

Zekerheid en tevredenheid kun je verwachten als je een geschikte verkoopmakelaar voor jouw situatie kiest. Van makelaars die snel kunnen handelen tot verkoopmakelaars die gemiddeld hogere prijzen behalen, de mogelijkheden zijn breed. Onze vergelijking helpt je bij het vinden van de juiste match, zodat je optimaal kunt profiteren van jouw woningverkoop in Steensel.

Vergelijk makelaars in Steensel Of lees meer over makelaars in Steensel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Steensel

In de wereld van woningverkoop zijn courtages een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. De gemiddelde makelaar in Steensel hanteert een courtage van 1,16%. Dit betekent dat je bij de gemiddelde verkoopprijs in Steensel van € 477.833 aan kosten uit zou komen op ongeveer € 5.543.

Het is handig om niet alleen te focussen op deze gemiddelde kosten. Kijk ook naar de kwaliteit van de makelaar en de diensten die zij aanbieden. Bepaal voor jezelf welke diensten je belangrijk vindt en welk prijskaartje je daaraan wilt hangen. Een goede prijs/kwaliteit-verhouding is namelijk belangrijk. Via tarieven opvragen kun je inzicht krijgen in de tarieven van verschillende makelaars in Steensel en omgeving.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Steensel

In het rustieke Steensel zul je merken dat koopwoningen een belangrijk onderdeel vormen van de woningmarkt. Deze woningen dienen in de meeste gevallen als een thuis voor de eigenaar, maar een aantal van hen wordt ook ingezet voor verhuurdoeleinden. Maar let op, als je kijkt naar het totaal aantal koopwoningen in Steensel, gemarkeerd met , zul je merken dat maar een klein gedeelte ervan beschikbaar is voor aankoop of huur op elk gegeven moment.

Aantal verkochte woningen in Steensel

In de loop van de afgelopen twaalf maanden zijn er in Steensel verschillende woningen zowel aangemeld als verkocht. Het aantal verkochte woningen in deze termijn bedraagt 7. De grafiek die je hieronder ziet, toont het aantal aanmeldingen en transacties per maand en cumulatief over het jaar. Het is belangrijk op te merken dat een aangemelde woning in een later stadium verkocht kan zijn, als de verkoopprocedure langer dan een maand in beslag neemt:

Ben je van plan jouw huis in Steensel te verkopen?

Het verkopen van een huis in het rustige Steensel kan net als in de rest van Nederland een flinke uitdaging zijn. Enerzijds wordt de markt gedomineerd door enthousiaste kopers, maar anderzijds kan het moeilijk zijn om alles omtrent de verkoop van jouw woning op orde te krijgen. Van benodigde documentatie zoals energielabels tot het inschakelen van de juiste professionals zoals makelaars.

Om het proces van het verkopen van jouw huis in Steensel zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er gelukkig hulpbronnen beschikbaar. Neem bijvoorbeeld het handige stappenplan dat alle cruciale zaken in kaart brengt. Daarnaast kun je overwegen om het verkoopproces uit te besteden aan een gespecialiseerde makelaar. Met alle geregel achter de rug, kun je je dan volledig richten op de spannende volgende stap: het vinden van een nieuwe thuis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers van Steensel zijn volop in beweging en dat maakt het voor woningverkopers belangrijk altijd op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. Deze pagina voorziet je continu van de meest recente statistieken, van actuele vraagprijzen tot de gemiddelde verkooptijd van woningen. Met deze up-to-date informatie kun je, gewapend met kennis en inzicht, op het juiste moment de beste beslissingen nemen voor de verkoop van je woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je bijstaat in de verkoop van je woning

Huis Verkopen biedt tal van handige tools en diensten om je optimaal te ondersteunen tijdens de verkoop van je woning in Steensel. Zo kun je via de website eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen en de beste makelaar in Steensel vinden door diverse makelaars te vergelijken. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op makelaarskosten. Het heldere stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij de voorbereiding van de verkoop. Het online platform is eenvoudig in gebruik en geheel onafhankelijk. Jouw verkoop op de slimste manier regelen, dat doe je met Huis Verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen