Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Eersel

Op de woningmarkt van Eersel vinden aanzienlijke ontwikkelingen plaats. Het dorp in Noord-Brabant heeft te maken met een stijgende trend in huizenprijzen, wat invloed heeft op jouw huis verkoop. Om het meeste uit deze situatie te halen, kan inzicht in actuele vastgoedcijfers en verkoopstatistieken nuttig zijn.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Eersel

De gemiddelde verkoopprijs in Eersel is in de laatste 3 maanden € 526.611 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 485.553 euro. Het lijkt erop dat de prijzen stabiel zijn, maar dit geeft alleen een globaal inzicht en de prijzen kunnen uiteenlopen. Ben je je huis aan het verkopen? Overweeg dan de juiste marktomstandigheden af te wachten. Hier is de onderstaande grafiek om deze informatie beter in beeld te brengen:

Huizenprijzen in Eersel

Afgelopen 3 maanden

€ 273.000
€ 425.000
€ 577.000

Bij het overwegen om je huis te verkopen, is het belangrijk kennis te hebben over actuele woningprijzen.€ 3.723 is de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Eersel. Deze prijsindicatie is van groot belang, omdat dit een goede referentie biedt voor je prijsstelling. Ter illustratie van de woningprijzenontwikkeling in de afgelopen drie maanden is in de onderstaande grafiek de vergelijking tussen de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Eersel te zien:

Huizenprijzen in Eersel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.900

Prijsontwikkeling Eersel laatste 12 maanden

Je kijkt straks naar de prijsbewegingen van woningen in Eersel over de laatste 12 maanden. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 526.611. Deze bewegingen komen overeen met de landelijke tendens:

Wat is mijn woning in Eersel waard?

De waarde van jouw woning in Eersel wordt beïnvloed door een aantal factoren. De ligging, de bouwjaar, grootte en staat van onderhoud zijn enkele voorbeelden van aspecten die de verkoopwaarde van je woning kunnen verhogen of verlagen.

Als je geïnteresseerd bent in het exacte bedrag dat je voor je huis zou kunnen krijgen, dan biedt een gratis waardebepaling door een makelaar uitkomst. Zo'n waardebepaling kan namelijk een goed vertrekpunt zijn wanneer je jouw woning wilt verkopen, maar ook wanneer je nog twijfelt en graag meer inzicht wilt hebben in je huidige woningwaarde.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je langs om de woningwaarde te bepalen. Het grote voordeel van het inschakelen van een makelaar voor een waardebepaling is dat deze kennis heeft van de huizenmarkt en hierdoor een realistische bepaling kan geven. Belangrijk om te weten is dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is je wellicht al opgevallen dat woningmarktcijfers niet universeel zijn. Ze variëren aanzienlijk per locatie, wat ook geldt voor de prijzen van huizen. Als je bijvoorbeeld de woningwaarden in omliggende gemeenten van Eersel observeert, merk je dat er significante verschillen zijn met Eersel zelf.

Daarentegen, door aandacht te besteden aan de huizenprijzen in diversiteit van gemeenten, krijgen we een heel realistisch en actueel beeld van de woningmarkt. Daarbij wordt opgemerkt dat zulke lokale variaties een rol kunnen spelen in jouw overwegingen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Eersel

Het kiezen van de juiste makelaar in Eersel voor het verkopen van je huis kan voelen als het zoeken van een speld in een hooiberg. Verschillen tussen makelaars kunnen breed zijn, variërend van kennis van de lokale markt, de ervaring die zij hebben of het niveau van service dat zij bieden. Lees feedback van voorgaande klanten om een beter inzicht te krijgen in de prestaties van de makelaar.

Kiezen voor een geschikte makelaar in Eersel kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe soepel het proces verloopt en het bedrag dat je voor je huis krijgt. Daarom is het van belang om je keuze zorgvuldig te maken voor de best passende makelaar. Om je te helpen bij deze keuze, adviseren we om verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Eersel Of lees meer over makelaars in Eersel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Eersel

Het verkopen van een huis gaat samen met verschillende kosten, waaronder de courtage. In Eersel hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,06%. Deze wordt verrekend zodra het huis verkocht is. Het loont de moeite om bij verschillende makelaars te informeren naar hun tarieven en wat daar precies onder valt.

Voordat je besluit om het huis te verkopen, is grondig onderzoek aan te raden. Let op verborgen kosten en vraag altijd een gespecificeerde offerte aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Voor een compleet overzicht van alle kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis, kun je een kijkje nemen op deze kostenpagina. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Eersel

In Eersel vinden we een totaal van 3322 koopwoningen. Deze woningen kunnen dienst doen als hoofdverblijf, maar ook als investeringsobject voor bijvoorbeeld de verhuur. Jouw woning past ook in dit spectrum en kan dus een waardevolle aanvulling zijn op de bestaande woningmarkt. De keuze voor de bestemming van je woning hangt af van je persoonlijke situatie en wensen.

Aantal verkochte woningen in Eersel

In de afgelopen 12 maanden is er in Eersel een bepaald aantal woningen in de verkoop gezet, waarvan er 71 ook daadwerkelijk een nieuwe eigenaar gevonden hebben. Dit zijn de zogenoemde transacties. Het is goed om hierbij te vermelden dat een woning die te koop wordt aangemeld, niet per se in dezelfde maand verkocht hoeft te zijn. In de onderstaande grafiek kun je de verhouding tussen aanmeldingen en daadwerkelijke transacties inzichtelijk gemaakt zien:

Ben je van plan jouw huis in Eersel te verkopen?

Overweeg je om je huis in Eersel te verkopen? Het kan een overweldigend proces lijken, met verschillende stappen die zorgvuldig geregeld moeten worden. Huis Verkopen biedt een handig stappenplan dat je helpt om grip te houden op elk aspect van de verkoop, en je leidt door de noodzakelijkheden zoals het regelen van een energielabel en mogelijk ook een verhuisbedrijf.

Het kiezen van de juiste makelaar is een sleutelonderdeel in dit proces. Een deskundige, betrouwbare makelaar die kennis heeft van de lokale markt kan een groot verschil maken in de uiteindelijke verkoop van je huis. Volg het proces nauwkeurig, zodat je er zeker van kunt zijn dat je elk belangrijk onderdeel hebt afgehandeld. Elk klein detail telt mee!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Met aanwending van grote precisie is hier op Huis Verkopen een fulminante aanlevering van vastgoedfeiten betreffende Eersel. Onze woningdata wordt nauwgezet en stelselmatig bijgehouden om veilig te blijven stellen dat je steeds beschikt over de meest hedendaagse en pertinente inlichtingen. Met behulp van deze actueel gehouden statistieken, kan jij op een weloverwogen manier de ideale verkoopperiode voor jouw woning selecteren.

Faciliteren van een vlotte woningverkoop

Huis Verkopen is jouw betrouwbare assistent bij het klaarstomen van jouw woning voor verkoop. Wij bieden een resem praktische hulpmiddelen zoals een gratis waardebepaling en een tool om makelaars te vergelijken. Van het opvragen van makelaarstarieven, tot de voorbereidingen met ons stappenplan, Huis Verkopen helpt jou om verzekerd te zijn van een naadloze afhandeling van jouw woningverkoop. Je zal verbaasd zijn om te ontdekken hoe gemakkelijk je jouw huis kan verkopen met onze online platform.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen