Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Geldrop

Als je een huis wilt verkopen in Geldrop, dan wil je natuurlijk weten wat de huidige stand van de woningmarkt is. Met de meest actuele woningmarktcijfers van HuisVerkopen.nl zie je precies hoe de huizenmarkt in Geldrop zich ontwikkelt. Ontdek de gemiddelde verkoopprijzen, bekijk de vraagprijzen, en tel het aantal recente transacties van juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Geldrop

De gemiddelde verkoopprijs in Geldrop is in de laatste 3 maanden € 537.990 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 547.278 euro. Deze prijzen kunnen flink variëren, zo kan de prijs van een huis oplopen vanwege verschillende factoren zoals de ligging, grootte en staat van onderhoud. Mocht je overwegen om je huis in Geldrop te verkopen, is het handig om een idee te hebben van de huizenprijzen in deze regio. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Geldrop

Afgelopen 3 maanden

€ 400.000
€ 498.000
€ 597.000

In de onderstaande grafiek wordt inzichtelijk gemaakt wat de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m2 de afgelopen 3 maanden in Geldrop waren. Op basis hiervan, krijg je een goed beeld van de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs van woningen in deze regio, berekend per m2:

Huizenprijzen in Geldrop per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.600
€ 4.000

Prijsontwikkeling Geldrop laatste 12 maanden

Het is verstandig om inzicht te hebben in de prijstrends van woningen in Geldrop van het afgelopen jaar. Je zou dan met een gegronde reden kunnen beslissen of nu het juiste moment is om je huis te verkopen. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 537.990. Zoals je goed kunt zien, beweegt de markt in Geldrop mee met de algehele Nederlandse woningmarkt. Meer details zijn te vinden in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Geldrop waard?

Waarom besluit iemand zijn huis te verkopen in Geldrop? Meestal is de beslissing direct verbonden aan het rendement op de woningmarkt. Als de verkoopprijs die in de huidige markt kan worden verkregen aantrekkelijk genoeg is, is dit vaak de aanleiding voor een verkoopbeslissing.

Overweeg je de verkoop van jouw woning? Dan kan een gratis waardebepaling een verstandige eerste stap zijn. Niet alleen krijg je inzicht in de mogelijke opbrengst van jouw woning, het geeft je ook de kans om de vraagprijs realistisch vast te stellen, wat de kans op een snelle verkoop kan vergroten.

Bij een gratis waardebepaling inspecteert de makelaar jouw woning en vergelijkt deze met vergelijkbare woningen die recent zijn verkocht in Geldrop. Let op: het kan nuttig zijn om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen, omdat de geschatte winst per makelaar kan variëren. Je kunt aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars de waarde bepalen bij het aanvragen van de waardebepaling.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de wereld van onroerend goed is er geen one-size-fits-all aanpak. De woningmarkt is intrigerend divers, met cijfers die sterk uiteenlopen van plaats tot plaats. Zo kunnen de huizenprijzen in de regio's rondom Geldrop behoorlijk variëren ten opzichte van de kosten van een woning in Geldrop zelf:

Dit is niet enkel een boeiende observatie, maar voegt ook fundamentele waarde toe aan het inzicht van het huidige marktbeeld. Door het monitoren van de huizenprijzen in omliggende gemeenten kunnen we een volledigere blik werpen op variërende markttrends. Factoren als de lokale economie, werkgelegenheid en voorzieningen dragen alle bij aan deze locale verschillen in huizenprijzen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Geldrop

Op HuisVerkopen.nl maken we gebruik van een reeks aan statistieken om de prestaties van verkoopmakelaars in Geldrop nauwkeurig in kaart te brengen. Denk hierbij aan cijfers zoals gemiddelde verkoopsnelheid, aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs. Omdat elke woning en situatie anders is, speelt deze informatie een sleutelrol bij het vinden van een makelaar die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Het vinden van een makelaar die écht bij je past kan het verschil maken bij de verkoop van jouw woning. Aan de hand van de vergelijking die wij op ons platform aanbieden, heb je de kans om de beste makelaar te selecteren die aan jouw unieke eisen voldoet. Hierdoor kun je mogelijk sneller de woning verkopen en ook nog eens tegen een hogere prijs.

Vergelijk makelaars in Geldrop Of lees meer over makelaars in Geldrop

Gemiddelde tarieven van makelaars in Geldrop

Bij het willen verkopen van jouw huis in Geldrop zijn de courtages van makelaars ongetwijfeld een onderdeel om rekening mee te houden. Het gemiddelde tarief, ook wel courtage genoemd, ligt in Geldrop op 1,11%. Dit betekent bij een gemiddelde verkoopprijs in Geldrop van € 537.990 dat je ongeveer € 5.972 aan makelaarskosten kwijt bent.

Ondanks dat deze tarieven standaard lijken, zijn er wel degelijk verschillen tussen de ene en de andere makelaar. Niet alleen in prijs, maar ook in kwaliteit van dienstverlening. Door de tarieven van makelaars in Geldrop op te vragen, kun je inzicht krijgen in deze verschillen. Zodoende kun je een weloverwogen beslissing maken met betrekking tot het kiezen van een makelaar die zowel een goede prijs als kwaliteit biedt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Geldrop

In Geldrop bevinden zich op dit moment8524 koopwoningen. Het is goed om te weten dat elke woning verschillende bestemmingen kan hebben, afhankelijk van de wensen van de koper. Zo kan je woning een fijne gezinswoning worden, of juist een droomhuis voor een paar dat net samenwonen gaat, maar ook een comfortabele plek voor senioren kan de nieuwe bestemming worden. Deze factoren kunnen invloed hebben op de waarde en aantrekkelijkheid van jouw woning op de huizenmarkt.

Aantal verkochte woningen in Geldrop

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Geldrop een interessant aantal woningen op de markt komen. Dit zijn de zogenaamde 'aanmeldingen'. Maar hoeveel van deze woningen zijn ook daadwerkelijk verkocht, oftewel: aantal transacties? De exacte cijfers worden helder weergegeven in de onderstaande grafiek, met 258 als huidige aantal woningverkopen:

Ben je van plan jouw huis in Geldrop te verkopen?

Wanneer je jouw woning in Geldrop wil verkopen, komt daar best veel bij kijken. Om te beginnen, het is belangrijk om een idee te hebben van jouw woningwaarde. Het bepalen van de juiste vraagprijs kan nogal een uitdaging zijn. Ook zul je een beslissing moeten nemen over welke makelaar je gaat inschakelen. Het is raadzaam om verschillende makelaarstarieven op te vragen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Daarnaast is het slim om na te denken over welk energielabel jouw huis heeft, omdat dit invloed kan hebben op de verkoopprijs.

Voor het gemakkelijk en vlot regelen van de verkoop van je huis is een handig stappenplan een aanrader. Dit biedt je een helder overzicht van wat er allemaal moet gebeuren en in welke volgorde. Het helpt je om niets over het hoofd te zien en tevens om prioriteiten te stellen. Inclusief zaken zoals de waardebepaling van je woning, het vinden van de juiste makelaar, en het regelen van een energielabel voor je woning. Indien goed uitgevoerd, zorgt het stappenplan ervoor dat de verkoop van je woning in Geldrop soepel en stressvrij verloopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze pagina worden de actuele woningmarktcijfers van Geldrop constant aangepast. Zo heb je altijd inzicht in de nieuwste gegevens en trends. Het begrijpen en volgen van deze woningmarktcijfers is een slimme zet. Het helpt je namelijk niet alleen om te weten wat je huis waard is, maar ook om te bepalen wanneer het de beste tijd is om te verkopen of te kopen. Het geeft je een indicatie van het huidige marktklimaat in Geldrop, wat je een voordeel kan geven in onderhandelingen.

De voordelen van HuisVerkopen.nl bij woningverkoop

Met handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om via een tool makelaars te vergelijken, helpt HuisVerkopen.nl je bij de voorbereiding en regeling van de verkoop van je woning. Door eenvoudig makelaarstarieven op te vragen kun je besparen op makelaarskosten. Daarnaast biedt ons stappenplan duidelijkheid over wat er geregeld moet worden voor de verkoop van jouw woning. Hierdoor loop je geen enkele stap mis. Extra diensten zoals het regelen van een energielabel of woningstyling zijn eveneens snel geregeld. Kortom, met Huis Verkopen weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en krijg je de beste mogelijke deal bij alle lokale specialisten in Geldrop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen