Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Aalst

Wil je jouw huis in Aalst verkopen? Blijf dan op de hoogte van de huidige vastgoedcijfers. In mei 2024 zijn er bijvoorbeeld uiteenlopende trends te zien in gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Voor een succesvolle verkoop is kennis over de meest recente m²-prijs van groot belang. Zo vergroot je de kans op een geslaagde verkoop in Aalst.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Aalst

De gemiddelde verkoopprijs in Aalst is in de laatste 3 maanden € 595.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 373.000 euro. Dit geeft een indicatie van de huidige stand van zaken op de lokale vastgoedmarkt. Daaraan zie je direct dat het verstandig is om op de hoogte te blijven van de prijzen voor huis verkoop. Bekijk voor een nauwere blik de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Aalst

Afgelopen 3 maanden

€ -262.000
€ 192.000
€ 645.000

Bij het bepalen van de waarde van je woning in Aalst, speelt de waarde per vierkante meter een sleutelrol. Om een schatting te krijgen van de mogelijke opbrengst, vermenigvuldig je het aantal m2 van je huis met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2. Dit geeft je een voorproefje van hoe de verkoop kan lopen. Hieronder vind je een grafiek die deze prijzen inzichtelijk maakt, met de meest recente gegevens van HuisVerkopen.nl:

Huizenprijzen in Aalst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.300
€ 4.100

Prijsontwikkeling Aalst laatste 12 maanden

Het is verstandig om alert te zijn op de fluctuaties in de vastgoedmarkt. Dit geldt ook voor de huizenprijzen in Aalst. Een blik op de prijsbeweging van de afgelopen 12 maanden toont de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand: € 595.000. Een zorgvuldige vergelijking met de nationale trends biedt een mogelijk beeld van de lokale markt. Zie hieronder de toelichtende grafiek:

Wat is mijn woning in Aalst waard?

De beslissing om jouw woning in Aalst te verkopen, is vaak sterk gekoppeld aan wat het mogelijkerwijs zou opbrengen op de huidige woningmarkt. Verschillende factoren, zoals de locatie, het woningtype en de staat van onderhoud, kunnen hierbij een rol spelen. Een correcte en realistische waardebepaling is daarom de eerste stap in het verkoopproces.

Denk je eraan om jouw woning te verkopen? Dan is het zeker een slim idee om een waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Het biedt je inzicht in de mogelijke verkoopwaarde, waardoor je beter kunt inschatten of dit het juiste moment is om jouw huis te verkopen en, natuurlijk, om zoveel mogelijk rendement op je investering te behalen.

Deze gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar jouw woning onderzoekt en beoordeelt op diverse aspecten om zo een gefundeerde schatting van de waarde te kunnen geven. Omdat de geschatte waarde per makelaar kan variëren, is het slim om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling. Bij het aanvragen van de waardebepaling, kun je aangeven dat je meerdere schattingen wenst te ontvangen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Bij het begrijpen van de huidige woningmarkt is het van belang om breder te kijken dan alleen de stads- of dorpsgrenzen. Wanneer je de onroerendgoedprijzen van Aalst in een groter kader ziet, krijg je een duidelijker beeld van de marktbewegingen in de regio.

Vergelijkbare plaatsen in de omtrek van Aalst kennen een variërend prijsbeeld. Met een blik op de volgende grafieken, krijg je inzicht in hoe de huizenprijzen in Aalst zich verhouden tot deze omringende gemeenten:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Aalst

Als je jouw huis in Aalst wilt verkopen, zoek je natuurlijk naar de best presterende makelaar. Er zijn veel makelaars in Aalst, maar sommige presteren beter dan andere, bijvoorbeeld in hun expertise op de lokale markt, communicatievaardigheden, prijsstrategieën en onderhandelingsvaardigheden. Deze factoren kunnen een groot verschil maken in de verkoopsnelheid en verkoopprijs van je huis.

Daarom is het belangrijk een goede makelaar in Aalst te kiezen. Een goede makelaar kan jouw huis sneller verkopen en voor een betere prijs. Wij adviseren je om de prestaties van verschillende makelaars te vergelijken. Hierdoor maak je een geïnformeerde keuze die tot een hogere verkoopprijs kan leiden.

Vergelijk makelaars in Aalst Of lees meer over makelaars in Aalst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Aalst

Let op, courtages kunnen flink variëren! In Aalst is het gemiddelde tarief dat makelaars rekenen namelijk 1,12% van de verkoopprijs. Dat betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 595.000 al snel € 6.664 kwijt bent aan makelaarskosten. Dit is een flink bedrag, dus het is belangrijk om goed te kijken naar wat je hiervoor terugkrijgt.

Bij de keuze van een makelaar is niet alleen het courtage belangrijk, maar juist ook de prijs/kwaliteitsverhouding. Kijk daarom goed naar de diensten die verschillende makelaars aanbieden en vergelijk deze met elkaar. Houd daarnaast ook altijd in gedachten dat een goede onderhandelaar je veel geld kan besparen, dus let ook op de onderhandelingsskills van de makelaar die je overweegt in te huren.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Aalst

In Aalst is het aanbod aan koopwoningen vertegenwoordigd door een totaal van 695 woningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben, zoals een gezinswoning, een tweede verblijf of als investeringspand. Als je overweegt om jouw woning te verkopen, is het belangrijk om te bedenken welke bestemming jouw woning het meest aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Aalst

In het voorbije jaar is de woningmarkt in Aalst zeer actief geweest. Zo zijn er volop woningen in de verkoop geplaatst en hebben er talrijke verkooptransacties plaatsgevonden. Deze activiteit wordt zichtbaar in de meting van 14 verkochte huizen in de afgelopen 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Aalst te verkopen?

Verkopen van je woning in Aalst vereist zorgvuldige aandacht en overweging. Je zal rekening moeten houden met diverse punten zoals het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar om een gepaste startprijs te bepalen. Het aanvragen van een energielabel voor je huis is ook een niet te vergeten stap, gezien potentiële kopers direct inzicht willen hebben in de energiezuinigheid van je woning. Daarnaast is het nuttig om makelaars te vergelijken en de beste uit te pikken voor de verkoop van je huis.

In dit hele proces kan een gedegen stappenplan je bijzonder goed van pas komen. Een stappenplan zorgt er namelijk voor dat je overzicht houdt, en verdere systematiek kunt brengen in je aanpak. Een handig stappenplan voor de verkoop van je huis biedt hier uitkomst. Op deze wijze vermijd je onvoorziene complicaties of vertraging in de verkoopprocedure. Het aanschouwen van je verkoop progressie kan tevens een gevoel van voldoening en controle over het proces bieden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenprijzen in Aalst zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Als je overweegt om je huis te verkopen, is het goed je te realiseren dat alle actuele informatie met betrekking tot vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen op onze pagina terug te vinden is. We houden alles voor je bij, zodat je altijd inzicht hebt in de recente ontwikkelingen.

Bespaar tijd en geld met HuisVerkopen.nl

Van de voorbereiding tot het regelen van de verkoop van je woning, HuisVerkopen.nl biedt je de handvatten die je nodig hebt. Zo kun je bij ons terecht voor een gratis waardebepaling en het vergelijken van makelaars om de beste makelaar in Aalst te vinden. Daarnaast zijn er diverse aanvullende diensten te regelen zoals de aanvraag van een energielabel, of hulp bij de inrichting van je woning voor een betere verkoop. Met de hulp van Huis Verkopen, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je huis in Aalst.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen