Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bruchem

Ben je van plan je huis in Bruchem te verkopen? In juli 2024 is het relevanter dan ooit om goed geïnformeerd te zijn over de huizenmarkt, waaronder de gemiddelde woningprijzen en het aantal transacties in Bruchem. Deze pagina zal je voorzien van alle benodigde statistieken en vastgoedcijfers, die voortdurend worden beïnvloed door de balans tussen vraag en aanbod in Bruchem.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bruchem

De gemiddelde verkoopprijs in Bruchem is in de laatste 3 maanden € 480.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 482.000 euro. Als de vraagprijs gemiddeld hoger is dan de verkoopprijs, betekent dit dat verkopers hun eigendommen doorgaans hoger waarderen dan kopers bereid zijn te betalen. In de onderstaande grafiek wordt dit verschijnsel verder verhelderd:

Huizenprijzen in Bruchem

Afgelopen 3 maanden

€ 359.000
€ 445.000
€ 532.000

Als je naar woningprijzen kijkt, is het belangrijk om niet alleen te letten op de absolute prijs van een huis, maar ook op de prijs per vierkante meter. Dit geldt zeker in een plaats als Bruchem. Door op de prijs per m2 te letten, krijg je een evenwichtiger beeld van de prijs, omdat deze reflecteert wat je echt voor je geld krijgt. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Bruchem op € 4.615. Let goed op het verschil met de vraagprijs per m2. Dit komt tot uiting in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Bruchem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 3.400
€ 4.700

Prijsontwikkeling Bruchem laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Bruchem diverse bewegingen doorgemaakt. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 480.000. Deze bewegingen stonden niet op zichzelf, maar reflecteerden ook de landelijke trends. Verder inzicht is te vinden in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Bruchem waard?

De waarde van jouw woning in Bruchem is geen statisch gegeven, maar verandert continu door diverse factoren. De lokale marktsituatie, ontwikkelingen in de staat van jouw huis of omgevingsveranderingen spelen allemaal een rol. Vooral de lokale marktsituatie kan een groot effect hebben op jouw woningwaarde.

Daarom is het verstandig om toch regelmatig zicht te houden op hoeveel je woning nu eigenlijk waard is. Of je nu wilt verhuizen of gewoon nieuwsgierig bent, het biedt duidelijkheid en zekerheid. Om een nauwkeurige waardebepaling van je woning te krijgen, kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar.

Een dergelijke gratis waardebepaling door de makelaar vindt plaats bij jou thuis. Laat je niet afschrikken door het idee van een extra afspraak in je agenda! De makelaar doet het werk, jij hoeft alleen de deur open te doen. Bovendien levert deze kleine inspanning een waardevol inzicht op in je bezit.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel Bruchem uniek is in vele opzichten, gaat het bij de woningmarkt niet alleen over je eigen dorp. Niet iedereen weet dat de woningmarktcijfers sterk kunnen verschillen van plaats tot plaats. De lokale huizenprijzen kunnen namelijk sterk afwijken van die in de omliggende gemeenten.

Het is van groot belang om in te zien dat prijzen van woningen in buurgemeenten een andere tendens kunnen volgen dan die in Bruchem. Dit begrip helpt bij het vormen van een helder huidig marktbeeld. Daarom is het waardevol om de plaatselijke cijfers in een bredere context te zien.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Bruchem

In Bruchem zijn er verschillende makelaars actief. Iedere makelaar heeft zijn eigen sterke punten en zwakke plekken. Bij ons kun je die vergelijken. We verzamelen namelijk uitgebreide statistieken van alle makelaars. Denk aan informatie over de verkoopsnelheid, de gemiddelde verkoopprijs en het aantal verkochte woningen. Wij geven jou op basis daarvan een betrouwbaar advies over de meest geschikte makelaar in jouw situatie.

Door de juiste makelaar te kiezen in Bruchem, kun je veel voordeel behalen. Niet alleen in snelheid van verkoop, maar ook in de vraagprijs die je kunt vragen voor je woning. Ook de service en communicatie van de makelaar zijn belangrijk. Wij helpen je om een makelaar te kiezen die bij jouw wensen past en jouw woning op de best mogelijke manier verkoopt.

Vergelijk makelaars in Bruchem Of lees meer over makelaars in Bruchem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bruchem

Courtages kunnen nogal variëren, maar in Bruchem ligt de gemiddelde makelaarscourtage rond de 1,11%. Voor een huis met de gemiddelde verkoopprijs van € 480.000 betekent dit courtage dus gemiddeld € 5.328. Maar let op, er zijn ook makelaars die meer rekenen of juist een lager percentage hanteren. Deze kosten bevatten vaak diensten als promotie, bezichtigingen coördineren en onderhandelen.

Als je een huis wilt verkopen is het slim om de tarieven van diverse makelaars te vergelijken. Dit kun je eenvoudig doen door op deze website de tarieven op te vragen. Eenmaal de tarieven in je bezit, let dan ook op wat er precies inbegrepen is in het tarief en wat er eventueel extra bijkomt. De vermelde courtage wordt in de regel pas verrekend wanneer je woning definitief is verkocht; het komt uit de opbrengst van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bruchem

In Bruchem vormen koopwoningen het grootste deel van de woonmarkt, met een totaal van 550 woningen die als eigendom staan geregistreerd. Naast de overheersende hoeveelheid koopwoningen, biedt Bruchem ook andere woonopties aan. Denk hierbij aan (sociale) huurwoningen of panden met een andere bestemming, die ook deel uitmaken van de gevarieerde woningmix in deze plaats.

Aantal verkochte woningen in Bruchem

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Bruchem flink bewogen. Het aantal woningen dat werd aangemeld en transacties die daadwerkelijk plaatsvonden laten dat zien. Bekijk in de onderstaande grafiek hoeveel huizen gemeld en verkocht, aangegeven door de tag 9, zijn in de laatste 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Bruchem te verkopen?

Het verkopen van je woning in Bruchem is een proces waar een groot aantal zaken bij komen kijken. Bijvoorbeeld, je moet zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van je huis voor potentiële kopers, inclusief goede foto's en een duidelijke beschrijving. Bovendien moet je nadenken over de juiste vraagprijs, waarbij je rekening houdt met zowel de huidige marktwaarde van de woning als jouw persoonlijke verkoopdoelstellingen.

Precies omdat er zoveel in acht genomen moet worden, kan een goed stappenplan je enorm helpen bij het regelen van een soepele verkoop. Met zo'n plan zijn alle stappen die jij moet ondernemen voor de verkoop van jouw woning in Bruchem overzichtelijk op een rij gezet. Denk daarbij aan het regelen van een energielabel, het selecteren van een bekwame makelaar, en mogelijk zelfs het finden van een professioneel verhuisbedrijf. Zo behoud je altijd overzicht en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de markt van onroerend goed is verandering de enige constante, zo ook in Bruchem. De woningmarktcijfers van Bruchem zijn continu in beweging. Je kunt hier ronduit alle geüpdatete statistieken en cijfers vinden. Dit biedt je een helder en actueel beeld van de lokale vastgoedmarkt. Deze informatie kan heel nuttig zijn, bijvoorbeeld bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning of om te zien wat een realistisch bod zou zijn.

De voordelen van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl heeft alle middelen in huis om je te ondersteunen bij het voorbereiden en regelen van de verkoop van je huis. Wil je een gratis waardebepaling of makelaars vergelijken? Geen probleem. Nieuwsgierig naar de tarieven van verschillende makelaars? Je kunt hier moeiteloos makelaarstarieven opvragen. Bovendien belooft HuisVerkopen.nl je een zorgeloze verkoop van je woning, met behulp van een uitgebreid stappenplan, waardoor je geen enkel detail over het hoofd ziet. Dankzij de grote hoeveelheid beschikbare data kun je erop vertrouwen dat je de beste lokale makelaars verwacht voor een vergelijking. Een ding is zeker: met HuisVerkopen.nl heb je alles in de hand om je woning op de slimste manier te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen