Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Aalst

Je wilt je huis in Aalst verkopen en bent op zoek naar een goede verkoopmakelaar. Wie is de beste makelaar in Aalst? De keuze hangt af van je wensen en eisen: zoek je iemand met veel ervaring, een uitgekiende marketingstrategie of juist persoonlijke begeleiding?

Over makelaars in Aalst

Het kiezen van een goede makelaar in Aalst is een belangrijke stap in de voorbereiding van het verkopen van je woning. Maar het is niet de enige stap: er zijn andere facetten die je niet moet vergeten. Denk hierbij aan het opstellen van een correcte vraagprijs, het klaarmaken van je woning voor bezichtigingen, en zeker niet te vergeten: het opstellen van een degelijk marketingplan. Wil je meer weten over deze stappen? Neem dan eens een kijkje op ons handige stappenplan dat je begeleidt bij de verkoop van je woning in Aalst.

Maar hoe helpt ons platform nu precies bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar? We kijken niet alleen naar de prijs van de makelaarsdiensten, maar ook naar de ervaring en het trackrecord van de makelaar in kwestie. Zo kunnen we bijvoorbeeld beoordelen hoe goed de makelaar is in het onderhandelen over de verkoopprijs, of hoe snel de vorige verkochte woningen van de hand gingen. Op basis van al deze informatie kunnen we een duidelijk beeld vormen over wie wellicht de beste match is voor jou als verkoper in Aalst.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.664
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.326
Besparing (gem.)
€ 1.398

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Aalst is momenteel € 595.000 en de gemiddelde prijs per m² is € 4.020. Wil je een diepgaand inzicht krijgen in de lokale vastgoedmarkt? Bezoek onze pagina met huizenprijzen om gedetailleerde statistieken te bekijken.
 • In de periode van mei 2024 bedragen de gemiddelde courtages van makelaars in Aalst ongeveer 1,12%% van de verkoopprijs. Let op, dit kan variëren afhankelijk van de makelaar en het soort diensten dat je nodig hebt.
 • Niet alle makelaars in Aalst hanteren dezelfde tarieven. Er zijn grote verschillen en dat maakt het vergelijken van makelaarstarieven zeker de moeite waard. Volgens onze data kan het je gemiddeld een besparing van € 1.398 opleveren.

Makelaars in de omgeving van Aalst

In Aalst zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Aalst gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Aalst verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Aalst Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Aalst?

Een makelaar in Aalst rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 595.000 in Aalst komt dit neer op € 6.664 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De kosten voor een makelaar vormen de grootste uitgave bij de verkoop van jouw huis. Het inzetten van een vakkundige makelaar is niettemin de investering waard. Een deskundige makelaar kan namelijk op effectieve wijze de hoogste prijs voor je woning realiseren.

Let op: de courtages van makelaars in Aalst verschillen gemiddeld 0,47%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.398 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Aalst. Het ondernemen van deze vergelijking kost je niks en is geheel zonder verplichtingen.

Kosten van makelaars in Aalst

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Aalst

Wanneer je besluit je woning in Aalst te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met eventuele opstartkosten. Deze kosten worden door de meeste makelaars gerekend om de beginfase van de verkoop te dekken. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor het maken van professionele foto's, de promotie van je woning en juridisch advies. De gemiddelde opstartkosten liggen rond de € 515. Elk makelaarskantoor heeft zijn eigen tarievenpakket, dus de kosten kunnen variëren.

Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, is het aan te raden om van tevoren de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je niet alleen een indicatie van de opstartkosten, maar ook van de courtage die de makelaar rekent. Het is gemakkelijk, gratis en vrijblijvend om dit te doen. Op de pagina tarieven opvragen kun je gemakkelijk een aanvraag indienen om een duidelijk overzicht te krijgen van de kosten die makelaars in Aalst rekenen.

Intrekkingskosten van makelaars in Aalst

In Aalst kunnen veel makelaars in rekening brengen wat bekend staat als intrekkingskosten als je besluit je woning vroegtijdig uit de verkoop te halen. Dit zijn kosten die een makelaar in rekening brengt als compensatie voor de tijd en middelen die tot dat moment zijn geïnvesteerd. Het is een manier voor de makelaar om het gederfde commissiegeld - wat pas wordt verdiend bij succesvolle verkoop van de woning - enigszins te dekken.

Er zijn verschillende situaties waarin je overweegt om de verkoop van je woning te stoppen. Hierbij kun je denken aan een veranderde persoonlijke situatie waarbij je er toch voor kiest om in het huis te blijven wonen, of indien je zelf een koper hebt gevonden en daardoor geen makelaarsdiensten meer nodig hebt. In deze gevallen is het belangrijk dat je je bewust bent van mogelijke intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Aalst met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Aalst die werken met een vast tarief. Hierdoor weet je van tevoren precies wat de kosten zullen zijn. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel hebben. Stel dat een makelaar jouw woning verkoopt voor 250.000 euro en hij heeft een vast tarief van 3.000 euro. Dat komt neer op 1,2% van de verkoopwaarde. Verkoopt diezelfde makelaar echter een vergelijkbare woning van je buren voor 300.000 euro, dan ontvangt hij daar voor hetzelfde werk nog steeds diezelfde 3.000 euro, wat neerkomt op slechts 1% van de verkoopwaarde. Kortom, het tarief is dan relatief hoger als je woning minder opbrengt.

Tip: De meeste verkopers in Aalst gaan liever voor een makelaar die op basis van courtage werkt. Dit komt omdat zij een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan een vast tarief. Zij zien dat vaak als garantie dat de makelaar zijn best zal doen om de woning voor het hoogst mogelijke bedrag te verkopen.

4 feitjes over makelaars in Aalst

 • In Aalst blijkt uit onderzoek dat 95% van de verkopers traditionele makelaars verkiest die het volledige verkoopproces begeleiden, boven online makelaars die enkel voor online zichtbaarheid zorgen.
 • Verkopers in Aalst hebben ontdekt dat het inschakelen van een makelaar de verkoop van hun woning met 68% versnelt in vergelijking met een verkoop zonder tussenkomst van een professional.
 • Door een professionele makelaar in te zetten voor de verkoop van hun woning, zijn verkopers in Aalst tot 14% winstgevender dan wanneer ze zelf het huis zouden verkopen.
 • Bij het vergelijken van makelaars merken we op dat de meerderheid van de verkopers in Aalst een voorkeur heeft voor een makelaar die aantoonbaar betere resultaten levert. Vergelijk hier de makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Aalst op?

Er zijn verschillende verkoopmakelaars in Aalst die wezenlijk beter presteren dan hun collega's. Dit verschil is voornamelijk terug te zien in de hogere verkoopprijzen die worden behaald en in de snelheid van de verkoop van woningen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Aalst herkent:

 • In onze statistieken blijkt dat de toppresteerders onder de makelaars in Aalst woningen gemiddeld verkopen voor een bedrag wat € 14.528 boven het gemiddelde van hun concurrenten ligt. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de variërende prijsklassen van de verschillende woningen.
 • In diezelfde statistieken is daarnaast te zien dat de snelste makelaars in Aalst hun woningen gemiddeld 16 dagen sneller weten te verkopen dan de overige makelaars. De sleutel tot deze versnelde verkoop ligt hoofdzakelijk in het accuraat inschatten van de juiste waarde van de woningen.

De beste makelaar in Aalst vinden

Op zoek naar de beste of snelste makelaar in Aalst? Het hoeft niet per se de duurste te zijn. De beste keuze hangt af van jouw situatie, de woning en je eigen voorkeuren. Vind de juiste match voor de beste prijs.

Bij ons kun je makelaars pur sang vergelijken, gewoon door ons eenvoudige vergelijkingsformulier in te vullen. Je ontvangt dan passende voorstellen van makelaars die aansluiten bij jouw wensen en levensfase; op maat voor je gemaakt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Aalst?

Bij het kiezen van een makelaar in Aalst voor de verkoop van je huis, zijn er diverse aandachtspunten om rekening mee te houden:

Ervaring in de regio Aalst

De makelaar die je kiest, moet goed bekend zijn met de vastgoedmarkt in Aalst. Dit is belangrijk voor een realistische taxatie en snelle verkoop van je woning.

Bekijk de courtage

Let op hoeveel courtage de makelaar vraagt voor de diensten. Vergelijk deze tarieven met andere makelaars. Hier vind je een handige pagina om tarieven van makelaars op te vragen.

Check de werkwijze

Begrijp je de werkwijze van de makelaar? Een goede makelaar legt je duidelijk uit wat je kan verwachten gedurende het verkoopproces.

Beoordelingen van eerdere klanten

Lees wat andere klanten zeggen over de makelaar. Beoordelingen geven je een goed beeld van de betrouwbaarheid en professionaliteit van de makelaar.

Onderhandelingsvaardigheden

Een goede makelaar heeft sterke onderhandelingsvaardigheden. Deze kan een hogere verkoopprijs voor je woning realiseren, wat tot een betere deal leidt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Er zijn diverse soorten verkoopmakelaars beschikbaar wanneer je je huis in Aalst wilt verkopen, zoals NVM-, VBO- en VastgoedPRO-makelaars. Elk met hun eigen specialiteiten en aanpak. De keuze voor de juiste makelaar kan een wereld van verschil maken.

Een NVM-makelaar kent de woningmarkt in Aalst uitstekend en kan je helpen gedurende het gehele verkoopproces. Van stevig onderhandelen tot nauwkeurig papierwerk: de expertise van de NVM-makelaar draagt significante waarde bij aan de transactie.

Wat doet een makelaar in Aalst?

Een makelaar in Aalst is een experts op het gebied van huizenverkoop. Ze helpen je bij het hele proces van de verkoop van jouw huis, van de eerste stappen tot aan de daadwerkelijke overhandiging van de sleutels.

Vastgoedexperts zoals de makelaars in Aalst, weten als geen ander de waarde van jouw pand in de huidige markt te bepalen. Zonder hun kennis en ervaring is het vaak lastiger om de juiste prijs voor je huis te krijgen.

 • Marktonderzoek om de woningwaarde te bepalen
 • Promoten van je woning op verschillende platforms
 • Potentiële kopers rondleiden door je huis
 • Onderhandelen over de verkoopsprijs
 • Begeleiding bij juridische en administratieve formaliteiten

Waarom een makelaar in Aalst inschakelen?

Stel je voor, je hebt besloten om jouw huis in Aalst te verkopen en je wil hiervoor een makelaar inschakelen. Het is belangrijk om te weten wat je kan verwachten zodat het proces soepel verloopt. Zo'n makelaar kan je namelijk helpen bij verschillende stappen om het proces voor jou gemakkelijker te maken, op een manier die tijd bespaart en de kans op een succesvolle verkoop verhoogt.

Eerste ontmoeting en woningopname

Vaak begint het proces met een kennismakingsgesprek en een woningopname. De makelaar komt langs bij je thuis om de woning te bekijken en te leren kennen. Niet alleen de staat van de woning wordt onder de loep genomen, maar ook potentiele kansen en bijzondere details worden besproken. Hieruit volgt een goed beeld van wat je woning te bieden heeft voor potentiële kopers.

Marktanalyse en verkoopprijs bepalen

Vervolgens zal de makelaar een marktanalyse uitvoeren. Hierbij wordt er gekeken naar recente verkoopgegevens van vergelijkbare woningen in de omgeving van Aalst. Op basis hiervan bepaalt de makelaar samen met jou een realistische vraagprijs voor jouw woning. Dit helpt je om te verzekeren dat je een goede opbrengst krijgt.

Promotie van je woning

De makelaar neemt ook de promotie van je woning voor zijn rekening. Dit betekent mooie fotograferen maken, aantrekkelijke beschrijvingen schrijven en de woning publiceren op diverse online platformen. De makelaar zorgt ervoor dat je woning opvalt bij potentiële kopers, om zo de verkoopchance te vergroten.

Rondleidingen en onderhandelingen

Tot slot plant de makelaar bezichtigingen met geïnteresseerden en leidt hij ze rond in jouw huis. Als er een bod komt, zal je makelaar de onderhandelingen op zich nemen om je te helpen de beste verkoopprijs te bereiken. Het einddoel is natuurlijk een overeenkomst waar je tevreden bent en die de deur opent naar jouw volgende avontuur.

Makelaars in Aalst vergelijken

Bij het verkopen van je huis speelt de juiste makelaar een cruciale rol. Het vergelijken van makelaars in Aalst via Huis Verkopen kan je veel voordelen bieden.

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding van makelaars
 • Kostenbesparing op makelaarskosten
 • Onafhankelijk en objectief vergelijk
 • Gratis en vrijblijvend advies

Door makelaars te vergelijken, krijg je niet alleen een duidelijk beeld van de verkoopprijs die zij in gedachten hebben, maar ook van de dienstverlening die zij bieden. Hierdoor vind je makkelijk de makelaar die het beste bij jouw situatie en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Aalst Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Aalst

In Aalst zijn de gemiddelde opstartkosten van een makelaar € 515. De precieze kosten kunnen verschillen per makelaar, wat het vergelijken waard maakt.

Het vinden van een goede makelaar in Aalst kan eenvoudiger als je de kosten en prestaties van verschillende makelaars vergelijkt. Dit kan je doen op de pagina 'makelaars vergelijken'.

De gemiddelde makelaarskosten in Aalst zijn € 6.664. Dit is inclusief courtage, promotiekosten en eventuele extra diensten die de makelaar aanbiedt.

Bij Huis Verkopen kun je gemakkelijk verkoopadvies aanvragen bij makelaars in Aalst. Berzoek deze pagina om verkoopadvies aan te vragen.

Je kunt gemiddeld € 1.398 besparen door makelaars te vergelijken in Aalst. Dit doe je gemakkelijk en snel via de vergelijkingsfunctie op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen