Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bergeijk

Als je overweegt je woning in Bergeijk te verkopen, dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in de lokale vastgoedmarkt. Sinds juni 2024 biedt deze pagina een schat aan informatie, waaronder gemiddelde woningprijzen, vraag- en verkoopprijzen en het aantal lokale transacties. Deze gegevens zijn uitermate nuttig voor makelaars en huizenverkopers om een strategie te ontwikkelen voor een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bergeijk

De gemiddelde verkoopprijs in Bergeijk is in de laatste 3 maanden € 517.136 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 548.920 euro. Dit maakt Bergeijk een matig competatieve markt. Een hogere verkoopprijs dan de vraagprijs kan wijzen op een sterke vraag en wellicht een beperkt aanbod. Onderstaande grafiek geeft een overzicht van deze prijzen:

Huizenprijzen in Bergeijk

Afgelopen 3 maanden

€ 326.000
€ 463.000
€ 599.000

Het kijken naar de waarde per vierkante meter kan je inzicht geven in de huizenmarkt van Bergeijk. Het gaat hierbij niet enkel om de globale verkoopprijs, maar het biedt ook context. Het maakt namelijk een objectieve vergelijking van verschillende woningen mogelijk. Neem bijvoorbeeld de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Bergeijk, die op het moment staat op € 3.504. Dit geeft je een leidraad waarmee je situatie kunt beoordelen én vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe de verkoopprijzen per vierkante meter zich ontwikkelen:

Huizenprijzen in Bergeijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.800

Prijsontwikkeling Bergeijk laatste 12 maanden

In de woningmarkt van Bergeijk hebben we de afgelopen 12 maanden beweging gezien in de woningprijzen. Dit komt overeen met de tendensen die we landelijk waarnemen.

De gemiddelde verkoopprijs van de huizen in Bergeijk de afgelopen maand was € 517.136 euro. Een gedetailleerd overzicht van de prijsontwikkeling over de afgelopen 12 maanden kan je vinden in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Bergeijk waard?

Contemplatie over de verkoop van je huis in Bergeijk is vaak een consequentie van een ding: wat zou het op de actuele woningmarkt opbrengen? De mogelijke verkoopprijs van jouw woning kan afschrikwekkend of juist motiverend zijn - het is ongetwijfeld een bepalend aspect in de besluitvorming.

Ben je aan het piekeren over het mogelijk verkopen van je woning in Bergeijk? Laat dan een kosteloze waardebepaling uitvoeren door een makelaar. Het vertrekpunt in het proces van verkoop, een waardebepaling, is uitermate handig omdat het je een helder beeld geeft over de huidige waarde van je woning.

Maar hoe wordt zo'n kosteloze waardebepaling dan precies uitgevoerd? In feite, wordt jouw woning op allerlei aspecten beoordeeld door een makelaar. Het kan slim zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten doen, omdat de geëvalueerde waarde kan variëren per makelaar. Deze diversiteit in beoordelingen kan je een completer beeld verschaffen van jouw woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om een helder beeld te krijgen van de woningmarktcijfers, is het verstandig om niet enkel op Bergeijk te focussen. Door ook de situatie in omliggende plaatsen te onderzoeken, kun je waardevolle inzichten opdoen over de stand van zaken op de huizenmarkt.

Ook hier geldt dat huizenprijzen sterk kunnen variëren van de één tot de andere plaats. Het is dus van belang om rekening te houden met deze regionale verschillen bij het interpreteren van de cijfers.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Bergeijk

Op zoek naar een makelaar in Bergeijk voor het verkopen van je huis? Niet alle makelaars zijn hetzelfde. Ze verschillen in expertise, aanpak en makelaarstarieven. Zo kan de ene makelaar bijvoorbeeld ervaring hebben met luxe woonhuizen, terwijl de ander zich specialiseert in appartementen en starterswoningen.

Het kiezen van een goede makelaar kan echt een groot verschil maken. Denk maar eens aan de invloed die een makelaar kan hebben op de eindprijs, maar ook aan de snelheid waarmee je huis verkocht kan worden. Een grondige vergelijking van makelaars is daarom een waardevolle stap in het verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Bergeijk Of lees meer over makelaars in Bergeijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bergeijk

Zet je bril op, want het gaat over courtages. Als je jouw huis in Bergeijk wilt verkopen, is het belangrijk te weten dat makelaarstarieven niet vaststaan. Sterker nog, de gemiddelde courtage van makelaars in Bergeijk is 1,11%. Dit betekent dat als je een huis verkoopt voor de gemiddelde prijs van € 517.136, de kosten die je aan de makelaar betaalt neerkomen op € 5.740. Maar onthoud, dit is een gemiddelde, daadwerkelijke percentages kunnen variëren.

Daarom is het verstandig om niet direct met de eerste de beste makelaar in zee te gaan. Werkelijk, het kan slim zijn de tarieven van diverse makelaars te vergelijken om een goed beeld te krijgen van wat je waar krijgt voor je geld. Op onze tarievenpagina kun je makelaarstarieven in Bergeijk gemakkelijk opvragen. Dan hoor je direct van de makelaars zelf wat hun tarieven zijn en kun je beter inschatten welke makelaar mogelijk het beste bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bergeijk

Hoewel Bergeijk een deel van zijn huizen aanbiedt als sociale huurwoningen, is het merendeel van het woonaanbod bedoeld voor verkoop. Dit betekent dat de kopersmarkt domineert in deze gemeente, met een totaal van 3746 koopwoningen. Dus als je op zoek bent naar je eigen stukje Bergeijk, dan is er een ruime keuze uit koopwoningen beschikbaar.

Aantal verkochte woningen in Bergeijk

In de laatste 12 maanden zijn er diverse woningen in Bergeijk in de verkoop geplaatst en daadwerkelijk verkocht. Het precieze aantal verkochte woningen komt terug in de aanstaande grafiek als 94. Deze geeft tevens informatie over het aantal aanmeldingen, zodat je inzicht krijgt in deze specifieke huizentransacties:

Ben je van plan jouw huis in Bergeijk te verkopen?

Als je je huis in Bergeijk gaat verkopen, zijn er veel dingen om rekening mee te houden. De eerste stap is vaak het inschakelen van een makelaar, waarbij je de beste makelaar in je regio wilt vinden die je kan helpen om de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen. Daarnaast is het belangrijk om ook praktische zaken, zoals het aanvragen van een energielabel, niet te vergeten.

Gezien er zoveel op je af komt bij het verkopen van je huis, is een gestructureerde manier van werken van cruciaal belang. Een stappenplan kan dan ook enorm handig zijn om rust en overzicht te realiseren. Hierbij worden alle stappen die je moet doorlopen in een duidelijk overzicht gepresenteerd, zodat je niks over het hoofd ziet en alle zaken op een geordende manier afwerkt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bent geland op het platform van Huis Verkopen, de ultieme online plek voor woningbezitters die overwegen hun eigendom aan een nieuwe eigenaar te leveren. Wij bieden je hier frisse en actuele informatie over de woningmarkt in Bergeijk, met zorgvuldig samengestelde cijfers die een glasheldere weergave van de huidige huizenprijzen bieden. We houden deze pagina continu up-to-date zodat jij, op basis van deze woningcijfers, slim je verkoopmoment kunt bepalen.

Handige verkoophulpmiddelen

De missie van Huis Verkopen is het zo eenvoudig mogelijk maken van de voorbereiding en het regelen van de woningverkoop. We doen dat onder andere met nuttige tools, zoals een gratis waardebepaling en een functie voor het vergelijken van makelaars. Zo helpen wij jou de beste makelaar in Bergeijk te vinden en de beste prijs voor je woning te krijgen. Volg ons stappenplan om zeker te zijn dat je geen enkele stap overslaat of wend je tot onze aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel of het vinden van een professionele verhuizer of stylist. Je regelt het allemaal gemakkelijk via Huis Verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen