Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Valkenswaard

Een goede makelaar kiezen voor de verkoop van je woning in Valkenswaard is geen kleine taak. Makelaars hebben specialisaties in diverse soorten woningen en situaties. Daarom is het raadzaam een makelaar te selecteren die ervaring heeft met jouw soort woning en jouw specifieke situatie.

Over makelaars in Valkenswaard

Makelaars in Valkenswaard zijn op vele manieren verschillend. De wijze van aanpak, kostenberekening en verkoopresultaten zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Daarnaast kan de mate van ervaring, het netwerk en de specifieke specialisaties ook significant verschillen. Om de makelaar te vinden die het beste bij jouw situatie en woning past, is het vergelijken van verschillende makelaars sterk aan te raden. Hierbij kan de webpagina voor het vinden van een sterk presterende makelaar in Valkenswaard een nuttige tool zijn. Deze vergelijking kan je veel opleveren, denk bijvoorbeeld aan besparingen op de kosten of een snellere verkoop van je woning.

Wellicht vraag je jezelf af: wat kosten de beste makelaars in Valkenswaard en welke onderhandelingsresultaten behalen ze? Of misschien ben je benieuwd naar wat je kan besparen door het vergelijken van verschillende makelaars. Als potentiële verkoper van een woning zijn dit logische en relevante vragen. Alle informatie die je zoekt op deze gebieden is binnen handbereik. Hier volgt een overzicht met actuele cijfers over de beste makelaars in Valkenswaard:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.695
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.661
Besparing (gem.)
€ 1.424

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen, is het interessant om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Valkenswaard momenteel op 1,08% ligt. Dit kan een indicatie geven van de kosten die je kunt verwachten in juli 2024.
 • Daarnaast is het relevant om op de hoogte te zijn van de huidige huizenprijzen in Valkenswaard. Eén van de factoren die hierin meespeelt is de gemiddelde verkoopprijs per m2. Deze bedraagt momenteel € 3.984 euro. Meer infomatie over de huizenprijzen in Valkenswaard kun je vinden op onze website.

Uitgelichte makelaars in Valkenswaard

In Valkenswaard vind je een flink aantal makelaars die je graag te hulp schieten bij het verkopen van je huis. Maar neem niet zomaar de eerste de beste! Het is een verstandige zet om de makelaars in Valkenswaard vooraf goed te vergelijken, kijkend naar hun ervaring, aanpak, kosten en resultaten.

Logo André Brood Makelaars

André Brood Makelaars

André Brood Makelaars, gevestigd in Valkenswaard, is een persoonlijk en kleinschalig NVM makelaarskantoor met 30 jaar ervaring. Of je nu een huis wilt kopen of verkopen, een taxatie nodig hebt of een bedrijfspand zoekt, zij helpen je met het verwezenlijken van je droom. Specialismen zijn onder meer woningfotografie en het zakelijke segment. Met slechts twee medewerkers, houden ze altijd de vinger aan de pols van de huizenmarkt.
Logo Bij Brigitte Makelaars

Bij Brigitte Makelaars

Bij Brigitte Makelaars onderscheiden zich door een persoonlijke, moderne aanpak. Ze zijn realistisch, zakelijk, maar ook inlevend. Ze staan klaar om voor je door het vuur te gaan, met korte communicatielijnen en grondige dossierkennis. Met een groot bereik en diepgaande kennis van Zuid-Oost Brabant, kunnen ze je bijstaan in verkoop, aankoop en taxaties. Stel je niet tevreden met minder, Bij Brigitte Makelaars streeft altijd naar het beste resultaat voor jou.
Logo Leemans Makelaardij

Leemans Makelaardij

Leemans Makelaardij is een actieve NVM-makelaardij in Valkenswaard met een uitgebreid aanbod van woningen in diverse prijsklassen. Met meer dan 25 jaar ervaring, grondige lokale marktkennis en financiële expertise, weet deze makelaar je perfect te begeleiden in het verkoopproces. Ze hechten waarde aan flexibiliteit, met bezichtigingen ook in de avond en het weekend. Als extra voordeel spreken ze ook Engels en Duits.
Logo Niels de Cort Makelaars & Woonadvies

Niels de Cort Makelaars & Woonadvies

Niels de Cort Makelaars & Woonadvies, gevestigd in Valkenswaard, is een actief en flexibel team met een frisse aanpak. Met jarenlange ervaring in de regio, hebben ze kennis van de woningmarkt van Valkenswaard tot Bergeijk. Ze bieden diverse diensten aan zoals verkoop, verhuur, taxaties en aankoop van zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten. Ze zijn vooral gekend voor hun inlevingsvermogen en resultaatgerichtheid, en hebben een gemiddelde Funda beoordeling van 9,3. Bezoek ze op Waalreseweg 1 D.
Logo Met Ons Makelaars

Met Ons Makelaars

Met Ons Makelaars is een verfrissende speler in de woningmarkt van Valkenswaard, Waalre, Heeze-Leende, De Kempen en Eindhoven. Met hun unieke aanpak zoeken ze de perfecte match tussen woning en jouw wensen. Ze bieden verschillende diensten, van verkoop en taxaties tot financieel advies. Gespecialiseerd in nieuwbouw en woningfotografie, durft dit kantoor, lid van NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI, en NRVT, zich te richten op het persoonlijke en het woongeluk van klanten.
Logo Scholte Albers Makelaardij

Scholte Albers Makelaardij

Scholte Albers Makelaardij is een deskundige in het vak met een focus op buitenlands vastgoed en nieuwbouw. Ondanks de kleinschaligheid van het bedrijf met één werknemer, gaat de service niet onopgemerkt. Je kunt bij deze makelaar rekenen op deskundige begeleiding tijdens het verkoopproces. Met een NVM-lidmaatschap bieden ze betrouwbaarheid en kwaliteit binnen hun dienstverlening. De voertaal is Nederlands.
Logo Wijman & Jansen ERA makelaars

Wijman & Jansen ERA makelaars

Ga voor een vlotte verkoop van jouw huis met Wijman & Jansen ERA Makelaars. De lokale expertise van dit makelaarskantoor, gekoppeld aan het landelijke bereik van ERA, zorgt voor een optimale verkoop tegen gunstige condities. Met diensten als verkoop, aankoop en taxatie onder één dak en een gemiddelde klantbeoordeling van 9,3 op Funda, weten ze consequent te presteren. Ze zijn gevestigd op de Eindhovenseweg in Valkenswaard.

HG Makelaars og

HG Makelaars o.g. is een zelfverzekerd en deskundig makelaarskantoor gevestigd in Valkenswaard op Dijkstraat 73. Hoewel ze geen lid zijn van een branchevereniging, bieden ze wel betrouwbare diensten. Met hun ervaring en kennis bewijzen ze een goede keuze te zijn voor jouw vastgoedbehoeften.

Let op: Valkenswaard en omgeving hebben meer verkoopmakelaars dan je mogelijk in de bovengenoemde lijst ziet. Het kan dus zijn dat de ideale makelaar voor jou er niet tussen zit. Maar maak je geen zorgen. Bij Huis Verkopen betrekken we echt alle makelaars in Valkenswaard in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Valkenswaard Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Valkenswaard?

Een makelaar in Valkenswaard rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 527.287 in Valkenswaard komt dit neer op € 5.695 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Het berekenen van de courtage gebeurt op basis van de verkoopprijs van je huis. Dit is dus een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De exacte hoogte van dit percentage kan per makelaar verschillen, aangezien dit onderhandelbaar is.

Let op: de courtages van makelaars in Valkenswaard verschillen gemiddeld 0,54%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.424 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Valkenswaard. Door de aanbiedingen van diverse makelaars naast elkaar te leggen, kun je een weloverwogen keuze maken en altijd geld besparen.

Kosten van makelaars in Valkenswaard

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 5.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Valkenswaard

Als je je huis in Valkenswaard wilt verkopen, krijg je te maken met diverse kosten, waaronder de opstartkosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen voor de beginfase van het verkoopproces. Het zijn de kosten van diensten zoals het maken van professionele foto's, het ontwerpen van brochures, het inmeten van je woning en het plaatsen van je woning op bekende woningwebsites.

Opstartkosten zijn niet bij alle makelaars hetzelfde en kunnen sterk variëren. Het is daarom uiterst handig om een goed beeld te krijgen van deze kosten voorafgaand aan je verkoopproces. Via deze pagina kan je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Valkenswaard. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kan je een weloverwogen keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Valkenswaard

Ben je van plan om jouw woning in Valkenswaard te verkopen via een makelaar? Let dan goed op de voorwaarden. Veel makelaars brengen namelijk intrekkingskosten in rekening als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit betekent dat er kosten verbonden zijn aan het stoppen van de verkoopprocedure.

Intrekkingskosten zijn kosten die je aan de makelaar moet betalen als je de opdracht om jouw woning te verkopen beëindigt. Laten we zeggen dat je plotseling besluit om toch niet te verhuizen, omdat je een nieuwe baan in de buurt hebt gevonden. Of misschien heb je besloten om jouw huis te verhuren, in plaats van het te verkopen. In dit soort gevallen kunnen makelaars intrekkingskosten in rekening brengen vanwege de tijd en moeite die zij al in de verkoop van jouw woning hebben gestoken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Valkenswaard met een vast tarief

Er bestaan makelaars in Valkenswaard die werken met een vast tarief. Wat is het voordeel hiervan? Nou, je weet vanaf het begin precies wat je kwijt zult zijn aan makelaarskosten. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Valkenswaard hanteren is € 3.250 (update: juli 2024). Zo kom je nooit voor financiële verassingen te staan!

Toch kan een vast tarief soms in jouw nadeel werken. Stel, je verkoopt je woning voor €300.000 en de makelaar rekent een vast tarief van €3.500. Als de verkoopprijs stijgt naar €325.000, blijft het tarief van de makelaar gelijk. Hierdoor wordt het percentage dat je aan de makelaar betaalt lager, maar de makelaar heeft geen extra stimulans om voor de hogere verkoopprijs te gaan.

Tip: De meeste verkopers in Valkenswaard kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit betekent dat de makelaar een percentage ontvangt van de uiteindelijke verkoopprijs. Ze kiezen hiervoor omdat ze een hogere verkoopprijs het allerbelangrijkst vinden. Het geeft de makelaar een extra stimulans om het onderste uit de kan te halen!

4 feitjes over makelaars in Valkenswaard

 • In Valkenswaard wordt de keuze voor een makelaar in de meeste gevallen beïnvloed door lidmaatschap van een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Ongeveer 93% van de verkopers kiest voor een makelaar met een dergelijke affiliatie.
 • Een opvallend feit is dat de woningmarkt in Valkenswaard voor een groot deel wordt bediend door traditionele makelaars. Deze makelaars die het volledige verkooptraject op zich nemen, worden verkozen boven online makelaars door een aanzienlijk percentage van 94% van de verkopers.
 • Het in de arm nemen van een makelaar resulteert in Valkenswaard in een snellere verkoop van de woning. Er wordt namelijk gemiddeld 40% sneller verkocht met een makelaar dan zonder makelaar.
 • Bij het vergelijken van makelaars in Valkenswaard blijkt dat de meeste verkopers de voorkeur geven aan makelaars die boven de rest uitsteken in hun prestaties. Met dit formulier kun je makelaars eenvoudig vergelijken op basis van hun prestaties.

Wat levert de beste makelaar in Valkenswaard op?

Het is van groot belang om niet enkel te focussen op wat een makelaar in Valkenswaard kost, maar vooral wat deze oplevert. Een bekwame makelaar kan immers een hogere winst realiseren bij de verkoop van je huis, wat het kostenplaatje overstijgt. Door slimme keuzes te maken, kun je meer winnen dan je spendeert met een goedkope makelaar.

De kenmerken van de beste makelaars in Valkenswaard worden hieronder uitgelicht:

 • Op basis van onafhankelijke analyse blijkt dat topmakelaars in Valkenswaard je huis kunnen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de geschatte verkoopwaarde. Dit decimeert concreet naar een bedrag van € 14.328 meer winst.

 • Uit onze gegevensverzameling is eveneens af te leiden dat de meest doeltreffende makelaars huizen in Valkenswaard gemiddeld 15 dagen sneller van de markt weten te halen dan hun collega's. Dit versnelt dus significant het verkoopproces.

De beste makelaar in Valkenswaard vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Valkenswaard? Zoek niet verder. De beste makelaar is degene die je helpt om je woning te verkopen voor de hoogst mogelijke prijs, afgestemd op jouw specifieke situatie en wensen.

Maar hoe ontdek je welke makelaar bij je past? Maak gebruik van onze vergelijkingstool. Met een slimme vergelijking van lokale makelaars, kun je een gerichte keuze maken voor de makelaar die jouw verkoop het beste kan begeleiden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Valkenswaard?

De verkoop van je huis in Valkenswaard vraagt om een geschikte makelaar. Focussen op de volgende vijf elementen kan je een eind op weg helpen:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet een goed inzicht hebben in de lokale vastgoedmarkt van Valkenswaard. Dit heeft invloed op de prijs en strategie.

Communicatieve vaardigheden

De makelaar is jouw spreekbuis. Kies voor iemand met goede communicatieve vaardigheden om de onderhandelingen soepel te laten verlopen.

Ervaring en reputatie

Hoe meer ervaring de makelaar heeft, hoe beter. Extra aandacht voor recensies kan nuttig zijn bij het inschatten van de betrouwbaarheid en kwaliteit.

Kosten en voorwaarden

De tarieven en voorwaarden kunnen variëren. Zorg dat je begrijpt waar je voor betaalt en of de vereiste diensten in het pakket zitten.

Het verkopen voor de hoogste prijs

Een huis verkopen voor de hoogste prijs is niet eenvoudig. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je dit met de juiste makelaar kunt bereiken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het prachtige Valkenswaard opereren verschillende soorten makelaars, waaronder NVM-makelaars, VBO-makelaars en zij die bij VastgoedPRO zijn aangesloten. Wat deze makelaars kenmerkt, is hun respectievelijke lidmaatschap bij professionele brancheorganisaties. Elk met eigen voordelen.

Een NVM-verkoopmakelaar bijvoorbeeld, heeft toegang tot een breed netwerk en een enorme databank met vastgoedinformatie. Dit kan voordelig zijn in jouw zoektocht naar een woning. Maar ook VBO en VastgoedPRO-makelaars kunnen met hun specifieke expertise en lokale kennis van onschatbare waarde zijn bij het kopen of verkopen van een woning.

Wat doet een makelaar in Valkenswaard?

Laat je jouw huis in Valkenswaard verkopen door een makelaar, dan neemt deze specifieke taken voor je uit handen. De makelaar kent de lokale markt door en door en voert belangrijke werkzaamheden uit om de verkoop van je woning zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Een makelaar leidt potentiële kopers rond, zorgt voor de juiste juridische documentatie en onderhandelt scherp namens jou. Kortom, met een makelaar wordt de verkoop van je huis in Valkenswaard efficiënt en zorgeloos geregeld.

 • Objectieve waardebepaling van je woning
 • Uitgebreide promotie van je huis
 • Goede onderhandelingspositie bij prijsonderhandelingen
 • Adequate en tijdige communicatie met geïnteresseerden
 • Deskundige begeleiding bij het juridisch traject

Waarom een makelaar in Valkenswaard inschakelen?

Als je je huis wilt verkopen, is het raadzaam om een makelaar in te schakelen. In Valkenswaard hebben wij een betrouwbaar en ervaren makelaarskantoor dat deze klus voor jou kan klaren. Een makelaar is de expert op het gebied van woningverkoop en weet precies hoe hij jouw woning tegen de beste voorwaarden kan verkopen. Hij kent de lokale markt op zijn duimpje en heeft toegang tot een breed netwerk van potentiële kopers. Ook neemt hij je een hoop zorgen en werk uit handen.

Makelaar als expert

Kennis en ervaring zijn een groot voordeel bij het inschakelen van een makelaar. Ze kennen de lokale markt, weten wat de huidige waarde van je woning is en hoe ze de juiste kopers kunnen aantrekken. Dit resulteert veelal in een snellere en succesvollere verkoop.

Tijdbesparing en gemak

Een makelaar neemt je allerlei tijdrovende taken uit handen. Hij regelt bezichtigingen, onderhoudt contact met geïnteresseerden, en draagt zorg voor de administratieve afhandeling. Zo kun je jezelf richten op andere belangrijke zaken, zoals je nieuwe woning of de verhuizing zelf.

Brede exposure en netwerk

Door het uitgebreide netwerk en de marketingstrategieën van de makelaar, krijgt je woning veel meer exposure dan als je het alleen zou doen. Dit resulteert in meer potentiële kopers en vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

Financieel voordeel

Hoewel het inschakelen van een makelaar kosten met zich meebrengt, kan je dit uiteindelijk een financieel voordeel opleveren. Een professionele makelaar kan je huis vaak voor een hogere prijs verkopen dan je zelf had kunnen doen, wat de kosten voor de makelaar ruimschoots compenseert.

Informatie over Valkenswaard

Valkenswaard is een gemeente in het zuiden van Nederland. Je vindt hier een unieke mix van natuur en cultuur, zoals het historische dorp Dommelen en het natuurgebied de Malpie.

In de wijken van Valkenswaard proef je de harmonie tussen deze natuurlijke en culturele elementen. De vriendelijke bevolking en de warme sfeer vullen dit geheel aan.

Met haar bloeiende economie, gevarieerde bouwstijlen en goede bereikbaarheid, biedt Valkenswaard voor elk wat wils. Je vindt er zowel historische huizen, moderne appartementen als sfeervolle woonwijken.

Weetje: De huizenprijzen in Valkenswaard zijn in de loop der jaren behoorlijk gestegen. Het gemiddelde bedrag voor een huis ligt nu op € 527.287 (update: juli 2024). Interessant om te zien hoe de lokale markt zich ontwikkelt, toch?

Makelaars in Valkenswaard vergelijken

Het vinden van een geschikte makelaar in Valkenswaard begint met een goede vergelijking. Deze vergelijking baseer je op jouw woning, situatie en voorkeuren.

 • Vergelijk makelaars op prestaties
 • Ontvang gratis waardebepaling
 • Verzeker jezelf van lagere makelaarstarieven
 • Vind makelaars die aansluiten bij jouw situatie

Huis Verkopen vergemakkelijkt het vergelijken van makelaars. Na het invoeren van je adres, wensen en voorkeuren, koppelt Huis Verkopen je aan de makelaars die het beste bij je passen. Makelaars vergelijken is dan ook een must voor iedereen die het maximale uit de verkoop van zijn woning wil halen.

Vergelijk makelaars in Valkenswaard Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Valkenswaard

In Valkenswaard liggen de gemiddelde opstartkosten van een makelaar op € 515. Dit kan verschillen per makelaar. Je kunt dit vergelijken op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde makelaarskosten voor de verkoop van een woning in Valkenswaard liggen rond de € 5.695. Het is aangeraden om meerdere makelaars te vergelijken.

Makelaars in Valkenswaard hanteren een gemiddelde courtage van 1,08%. Een gedetailleerd overzicht van courtages kun je vinden op ons vergelijkingsplatform.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Valkenswaard is 59 dagen. Om dit te verlagen, kun je tips vinden op onze pagina over snelle verkoop.

Door het vergelijken van makelaars in Valkenswaard kun je gemiddeld € 1.424 besparen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen