Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sterksel

Het succes van de verkoop van je woning in Sterksel is sterk afhankelijk van de makelaar die je kiest. Een weloverwogen keuze voor een makelaar is daarom van grote waarde. Hierbij is het belangrijk om te letten op ervaring, verkoopresultaten en de kwaliteit van de dienstverlening.

Over makelaars in Sterksel

Makelaars in Sterksel verschillen op vele vlakken. De werkwijze, kosten en verkoopresultaten zijn enkele van de factoren waardoor het kiezen van de juiste makelaar een complexe taak kan zijn. Ook de communicatiestijl, marketingstrategieën en lokale marktkennis kunnen sterk variëren. Via 'Makelaars Vergelijken' kun je eenvoudig de sterke en zwakke punten van verschillende makelaars in Sterksel tegenover elkaar stellen. Het is daardoor eenvoudiger om de beste beslissing te nemen voor jouw situatie.

Vast staat dat je als potentiële woningverkoper waarschijnlijk vragen hebt. Wat kost een succesvolle makelaar in Sterksel eigenlijk? Hoeveel onderhandelingsresultaat behalen zij gemiddeld? En hoeveel kun je besparen door deze makelaars tegenover elkaar te zetten? Dat zijn slechts enkele van de vragen die waardevol kunnen zijn in je zoektocht. En voor die belangrijke antwoorden hoef je niet meer verder te zoeken. Hier vind je de actuele cijfers over de beste makelaars in Sterksel:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 8.530
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 23.458
Besparing (gem.)
€ 1.729

Actueel

 • Verwacht de kosten van een makelaar in Sterksel niet over het hoofd te zien. Makelaarscourtages liggen in de huidige periode van mei 2024 meestal tussen de 1,00% en 1,45%.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Sterksel is € 3.524. Meer informatie over de woningmarkt in Sterksel vind je op onze website.
 • Bedenk dat de tarieven van makelaars in Sterksel continu veranderen. Het vergelijken van makelaarstarieven kan je momenteel gemiddeld € 1.729 besparen.

Makelaars in de omgeving van Sterksel

In Sterksel zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Sterksel gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Sterksel verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Sterksel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sterksel?

Een makelaar in Sterksel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 768.500 in Sterksel komt dit neer op € 8.530 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De courtage van een makelaar is een percentage van de verkoopopbrengst van jouw woning. Dit percentage wordt van tevoren afgesproken tussen jou en de makelaar. Deze kosten worden betaald op het moment dat jouw woning is verkocht.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Sterksel 0,45% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.729 besparen door makelaars te vergelijken. Het vergelijken van verschillende makelaars is dus een slimme stap, die je uiteindelijk kan leiden tot een aanzienlijke besparing.

Kosten van makelaars in Sterksel

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.900
€ 8.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sterksel

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Sterksel opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn de initiële uitgaven die een makelaar maakt om jouw woning te gaan verkopen. Denk hierbij aan het inmeten van de woning, het maken van professionele foto's, plaatsing op huizensites en het opstellen van een pakkende verkooptekst.

De opstartkosten kunnen flink variëren, afhankelijk van de services die je kiest en ook per makelaar. Over het algemeen liggen de opstartkosten tussen de € 400 en € 700. Het is belangrijk om duidelijk te krijgen wat er allemaal in deze kosten zijn opgenomen, zodat je de kosten en diensten van verschillende makelaars goed kunt vergelijken.

Intrekkingskosten van makelaars in Sterksel

Bij het uit handen geven van de verkoop van je woning in Sterksel aan een makelaar, is het belangrijk om alert te zijn op mogelijke extra kosten. Eén daarvan zijn de intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het kan om uiteenlopende redenen gebeuren dat je van verkoop wilt afzien, bijvoorbeeld als je een verandering in omstandigheden ervaart of bij een gewijzigd inzicht naar aanleiding van de huidige woningmarkt.

Intrekkingskosten kunnen als een verrassing komen, vooral als je onvoorbereid bent. Deze kosten zijn namelijk bedoeld om het werk en de tijd te vergoeden die de makelaar in de verkoop van je huis heeft gestopt. De hoogte van deze kosten kan variëren per makelaar en is vaak afhankelijk van hoever het verkoopproces reeds gevorderd was. Stel daarom altijd bij aanvang duidelijke vragen hierover aan je makelaar om onaangename verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sterksel met een vast tarief

Er zijn makelaars die hun diensten aanbieden voor een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vast tarief, ongeacht de waarde van jouw woning. Makelaars in Sterksel rekenen gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief biedt zekerheid over de makelaarskosten, je weet vooraf precies wat je gaat betalen. Maar er is ook een keerzijde. Bij een hoge verkoopprijs betaal je wellicht meer dan nodig, terwijl je bij een lagere verkoopprijs juist voordeliger uit kan zijn. Ook kan de focus van de makelaar meer liggen op het aantal transacties dan op een zo hoog mogelijke verkoopprijs.

Tip: Het is verstandig om makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Op deze manier vind je een makelaar die aansluit bij jouw wensen en vereisten. Iedere woning en iedere situatie is immers uniek, het is dan ook belangrijk dat je een makelaar kiest die jouw belangen optimaal kan behartigen.

4 feitjes over makelaars in Sterksel

 • Wist je dat de verkoop van een huis in Sterksel met de juiste professionele begeleiding 14% winstgevender kan zijn dan wanneer je zelf de verkoop regelt? Een ervaren makelaar kan echt het verschil maken.
 • Omdat elke woning uniek is, kunnen verkoopmakelaars in Sterksel de waarde flink anders inschatten. Het verschil kan soms oplopen tot wel een opmerkelijk bedrag van €36.000. Je kunt gratis een waardebepaling aanvragen om hier een beter beeld van te krijgen.
 • Voor hun diensten vraagt een Sterksel makelaar gemiddeld een courtage. Het exacte tarief fluctueert, maar je kunt het altijd checken door naar de 1,11% te kijken.
 • Het lijkt erop dat Sterksel bewoners graag hun opties overwegen voordat ze een definitieve keuze maken. Ze nodigen gemiddeld genomen wel drie verschillende makelaars uit om hun woning te bekijken. Zo kunnen ze een weloverwogen keuze maken voor wie hun woning mag verkopen.

Wat levert de beste makelaar in Sterksel op?

De beste makelaars in Sterksel excelleren niet alleen door hun uitmuntende beoordelingen; zij bewijzen zich evenzo in tastbare prestaties. Uit de cijfers blijkt dat zij in staat zijn om woningen sneller te verkopen en vaak voor een hogere prijs dan verwacht.

De toppers onder de makelaars in Sterksel onderscheiden zich als volgt:

 • Onze verzamelde data illustreert dat deze topmakelaars in staat zijn om woningen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld ligt boven de verwachte verkoopprijs. Dit surplus bedraagt in het geval van de uitblinkers in Sterksel gemiddeld € 17.776.
 • Onze uitgebreide database toont eveneens aan dat de snelste makelaars in Sterksel woningen gemiddeld 16 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega's in de regio.

De beste makelaar in Sterksel vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Sterksel betekent niet meteen dat je de duurste moet kiezen. Succesvol een woning verkopen is een combinatie van factoren, en de prijs van de makelaar is daar maar één van.

Via ons vergelijkingsformulier kan je makelaars op een eenvoudige en transparante manier vergelijken. Zo vind je niet alleen een makelaar die bovengemiddeld presteert in Sterksel, maar ook één die naadloos aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sterksel?

Het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je huis in Sterksel kan een hele uitdaging zijn. De volgende vijf punten kunnen je helpen bij je keuze:

Ervaring

Kies een makelaar met ervaring in Sterksel. Deze kent de lokale huizenmarkt en kan je dus het beste adviseren.

Kosten

Vraag verschillende makelaars om een offerte. De kosten voor de diensten van een makelaar kunnen flink variëren.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft een eigen verkoopstrategie. Bespreek deze en kies een makelaar wiens strategie je aanspreekt.

Verkoopprestaties

Controleer de verkoopprestaties van de makelaar. Hoe snel verkoopt deze gemiddeld een huis? En voor welke prijs?

Contact

Het is belangrijk dat je goed kunt communiceren met je makelaar. Kies daarvoor een makelaar die goed bereikbaar en duidelijk is.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Voor de verkoop van je huis in Sterksel kan een NVM-makelaar je bijstaan. De makelaar adviseert je over het verkoopproces, begeleidt bezichtigingen en onderhandelt namens jou. Gedegen kennis van de lokale woningmarkt is zijn belangrijke wapen.

Er zijn meer brancheverenigingen zoals VBO en VastgoedPRO, maar NVM-makelaars hebben een sterke positie in Sterksel. Ze bieden verkoopplannen op maat, gepaard met persoonlijke begeleiding. Vertrouw op hun expertise om het maximale uit je verkoop te halen.

Weetje: De NVM, oftewel de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars, is veruit de grootste branchevereniging in Nederland. Ze hebben de meeste geregistreerde leden, die tevens kunnen rekenen op een solide ondersteuning. Voor meer informatie, bezoek nvm.nl.

Wat doet een makelaar in Sterksel?

Een makelaar in Sterksel is iemand die je begeleidt bij het volledige verkoopproces van jouw woning. Dit gaat verder dan alleen het plaatsen van een bord in de tuin.

Zo zorgt een full-service makelaar voor het opstellen van een realistisch verkoopplan, onderhandelt namens jou met potentiële kopers en geeft juridisch en fiscaal advies.

 • Marktonderzoek om de juiste verkoopprijs vast te stellen.
 • Het opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie.
 • Promoten van jouw woning in hun netwerk en op vastgoedplatforms.
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers.
 • Juridische en contractuele zaken regelen.

Waarom een makelaar in Sterksel inschakelen?

Het verkopen van een huis is een complex proces dat kennis, ervaring en expertise vereist. In het bijzonder kan de verkoop van een huis in Sterksel een uitdaging zijn, gezien de specifieke lokale marktsituatie en de unieke karakteristieken van deze landelijke regio. Daarom is het raadzaam om een gespecialiseerde makelaar in te schakelen bij de verkoop van jouw huis in Sterksel. Een makelaar kan enorm helpen om dit proces vloeiender te laten verlopen en je te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes.

Marktkennis

Een sterke marktkennis is een van de vele voordelen die een makelaar je kan bieden. Jouw makelaar heeft een goed beeld van de huidige huizenmarkt in Sterksel en kan daarmee de juiste verkoopprijs bepalen.

Bereik potentiële kopers

Een makelaar heeft ook toegang tot een breed netwerk en kan zo potentiële kopers gemakkelijker bereiken. Daarnaast kan een makelaar met zijn ervaring en kennis jouw huis aantrekkelijker presenteren aan geïnteresseerden.

Papierwerk en onderhandelingen

Onderhandelingen voeren en nauwkeurig papierwerk afhandelen kan enorm stressvol zijn. Dit proces wordt voor je geregeld door jouw makelaar, die hier zowel de ervaring als expertise voor heeft.

Begeleiding en advies

Wees gerust in het verkoopproces met behulp van een makelaar. Een makelaar is er om jou te begeleiden en adviseren bij elke stap die je neemt, van het vaststellen van de vraagprijs tot aan de afsluiting van de verkoop.

Makelaars in Sterksel vergelijken

Het vergelijken van verkoopmakelaars in Sterksel kan een hele klus zijn. Maar, dankzij de heldere statistieken en de gratis vergelijkingsopties op Huis Verkopen wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd.

 • Gratis en onafhankelijke vergelijkingsmogelijkheden
 • Inclusief waardebepaling door makelaars
 • Levert kostenbesparende resultaten
 • Helpt bij het vinden van een makelaar die bij je past

Het belangrijkste voordeel is dat je door te vergelijken een beter beeld krijgt van de variërende prestaties van de makelaars in Sterksel. Hierdoor zal je de makelaar vinden die precies aansluit bij jouw vereisten en wensen en kan je uiteindelijk profiteren van een scherpere prijs en efficiëntere verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Sterksel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sterksel

In Sterksel liggen de gemiddelde makelaarskosten rond de € 8.530. Dit bedrag varieert sterk, dus het is verstandig om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars.

Vergelijk makelaars op basis van hun tarieven, dienstverlening en trackrecord. Je kunt op onze vergelijkingspagina een overzichtelijke vergelijking maken van makelaars in Sterksel.

In Sterksel duurt het gemiddeld 94 dagen om een huis te verkopen. Informeer bij je makelaar naar de verwachte verkoopsnelheid.

Ja, er kunnen intrekkingskosten in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn gemiddeld € 500. Lees de voorwaarden en algemene bepalingen bij de keuze van een makelaar in Sterksel.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.729 besparen. Maak een overzichtelijke vergelijking van makelaars op onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen