Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Asten

Zet je eerste stap richting een succesvolle huisverkoop in Asten door een toegewijde makelaar te kiezen die je bijstaat. Lees verder voor bruikbare tips om een makelaar te selecteren die aansluit bij je behoeften. Ontdek hoe je de beste kans maakt om je bezit voor een optimale prijs te verkopen.

Over makelaars in Asten

In Asten onderscheiden makelaars zich op allerlei manieren van elkaar. Dit kan bijvoorbeeld zijn door verschillen in werkwijze, kosten en verkoopresultaten. Maar denk ook aan de persoonlijke aanpak, expertise en begeleiding bij het woningverkoopproces. Via deze website kun je makelaars vergelijken. Dit levert je waardevolle inzichten op, helpt je een makelaar te vinden die echt bij jou en je wensen past en kan je uiteindelijk zelfs geld besparen door de juiste keuze te maken.

Waarschijnlijk ben je nieuwsgierig naar een aantal zaken. Wat zijn de kosten van de beste makelaars in Asten? Welk onderhandelingsresultaat behalen zij en in hoeverre kun je geld besparen door makelaars met elkaar te vergelijken? Dit zijn legitieme vragen waar je het antwoord op verdient. Dus laten we je niet langer in spanning houden. Hieronder vind je de actuele cijfers over de beste makelaars in Asten:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.035
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.846
Besparing (gem.)
€ 1.034

Actueel

 • Voor een huisverkoop in de huidige periode, juli 2024, liggen de makelaarskosten in Asten tussen de 1,00% en 1,46% courtage van de verkoopprijs. Bereid je dus voor op deze kosten als je wilt verkopen.
 • Merk op dat in Asten de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 3.703 bedraagt. Voor meer informatie over de huizenprijzen kun je altijd onze pagina raadplegen.
 • Het is goed te weten dat in Asten de makelaarstarieven continu in beweging zijn. Een vergelijking van de tarieven kan een gemiddelde besparing van € 1.034 opleveren!

Uitgelichte makelaars in Asten

In Asten barst het van de kundige makelaars die je kunnen bijstaan in de verkoop van je eigen huis. Echter, het is niet verstandig om zomaar met de eerste de beste in zee te gaan. Het is een slimme zet om eerst een grondige vergelijking te maken tussen de makelaars in Asten, en dan vooral te letten op hun ervaring, beoordelingen, verkoopstrategieën en tarieven.

Logo Beter Wonen makelaardij Helma de Corte

Beter Wonen makelaardij Helma de Corte

Beter Wonen Makelaardij, opgericht door Helma de Corte, is een toegewijd en professioneel makelaarskantoor met jarenlange ervaring in de woningmarkt. De combinatie van oprechte, persoonlijke aandacht en deskundige dienstverlening zorgt voor een stressvrije aan- of verkoop van je woning. Het deskundige team, dat ook uit Wendy van de Weerden bestaat, zet zich in om je woonwensen te realiseren. Gelegen op Ommelseweg 55 in Asten, Beter Wonen Makelaardij staat altijd voor je klaar.
Logo Van Houts Makelaardij

Van Houts Makelaardij

Van Houts Makelaardij, opgericht in 2003, legt de nadruk op een persoonlijke benadering en is goed in bezichtigingen. Met meer dan 30 jaar ervaring en focus op de woningmarkt, kenmerkt dit kantoor zich omdat het zich specifiek richt op verkoop, aankoop en taxaties. Ze zorgen dat je steeds te maken krijgt met de makelaar zelf voor een prettige ervaring. Laat tevens transparantie hoog in het vaandel staan. Aangesloten bij de NVM en in bezit van certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Tulkens Makelaardij

Tulkens Makelaardij

Tulkens Makelaardij, gevestigd in Asten, geeft betekenis aan makelaardij door de waarde van jouw thuis te erkennen. Bij hen kun je terecht voor verkoop, verhuur, aankoop en taxaties met betrouwbaarheid en deskundigheid. Hun empathische team, bestaande uit twee gecertificeerde medewerkers, verzekert je van een objectieve en zorgvuldige begeleiding op de huizenmarkt, die je vertrouwen waard is. Ze zijn lid van de NVM en dragen diverse certificaten.

Gerry Kanters Makelaardij

Bij Gerry Kanters Makelaardij vind je een makelaar die lid is van branchevereniging Vastgoedpro. Met een gemiddelde beoordeling van een 9,4 op Funda ben je ervan verzekerd dat je hoogwaardige diensten krijgt. Deze makelaar, gevestigd op Ostaderplantsoen 10 in Asten, staat klaar om je te ondersteunen in jouw vastgoedbehoeften.

Makelaardij Strijbosch

Bij Makelaardij Strijbosch, gesitueerd in de Hofstraat in Asten, kun je terecht voor al je vastgoedbehoeften. Deze makelaar, aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro, biedt kwalitatieve diensten aan en bewijst zijn professionaliteit met diverse certificaten. Kiezen voor Makelaardij Strijbosch betekent kiezen voor betrouwbaarheid en deskundigheid.

Let op: Er zijn in Asten nog meer verkoopmakelaars actief dan degenen die je net in ons overzicht zag. Het kan zijn dat de ideale makelaar voor jouw situatie niet in de bovenstaande lijst staat. Daarom is het belangrijk om ze allemaal te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Asten mee in onze vergelijking om jou de beste match te kunnen bieden.

Vergelijk makelaars in Asten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Asten?

Een makelaar in Asten rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 449.535 in Asten komt dit neer op € 5.035 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Een courtage dient als motivatie voor de verkoopmakelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Het percentage dat zij ontvangen stijgt immers mee met de verkoopprijs van jouw woning.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Asten 0,46% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.034 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Gelukkig is het vergelijken van makelaars niet alleen slim, maar ook kosteloos en zonder enige verplichting.

Kosten van makelaars in Asten

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Asten

Wanneer je jouw woning wilt verkopen via een makelaar in Asten, houd er dan rekening mee dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Opstartkosten zijn kosten die je vooraf betaalt aan de makelaar, nog voordat je woning daadwerkelijk te koop wordt gezet. Deze kosten worden gebruikt om de beginfase van het verkoopproces te financieren.

Enkele voorbeelden van wat er met deze opstartkosten wordt gedekt zijn; het maken van verkoopfoto's, het opstellen van de verkoopadvertentie en het plaatsen van jouw woning op woningverkoopwebsites. De gemiddelde opstartkosten die makelaars in Asten rekenen zijn € 515. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat deze kosten per makelaar kunnen variëren, dus neem dit mee in je overweging bij het kiezen van een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Asten

Bij het verkopen van jouw woning in Asten kunnen zich situaties voordoen waarbij je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Misschien omdat je van gedachten verandert of omdat je een interessanter verkoopbod krijgt. De meeste makelaars zullen dan intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je moet betalen als vergoeding voor de tijd en de inspanningen die de makelaar al in de verkoop van jouw woning heeft geïnvesteerd.

Het kan soms een uitdaging zijn om te anticiperen op deze kosten, aangezien de bedragen variëren tussen makelaars. Echter, in Asten ligt het gemiddelde bedrag aan intrekkingskosten op € 500. Afhankelijk van je situatie, kan dit bedrag hoog of laag lijken. Het is dus belangrijk dat je de tijd neemt om de voorwaarden van je makelaarsovereenkomst te lezen en te begrijpen voordat je een beslissing neemt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Asten met een vast tarief

Hoewel courtage een veelgebruikte betaalmethode is onder makelaars, zijn er ook makelaars in Asten die werken volgens een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is de duidelijkheid: je weet van tevoren precies wat je betaalt, zonder eventuele verrassingen achteraf. Voor de huidige periode is het gemiddelde tarief € 3.250 (update: juli 2024).

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat de makelaar mogelijk minder gemotiveerd is om voor de hoogst mogelijke verkoopprijs te gaan. Stel je voor: je makelaar verkoopt jouw woning voor een aanzienlijk hogere prijs dan vooraf werd geschat. Bij een courtage zou de makelaar profiteren van deze meevaller, terwijl bij een vast tarief jouw winst niet leidt tot een hoger loon voor de makelaar.

Tip: Weeg de voor- en nadelen van beide betaalmethodes goed tegen elkaar af voordat je een makelaar kiest. De zekerheid van een vast tarief kan prettig zijn, maar besef ook dat je bij een meevallende verkoopprijs mogelijk goedkoper uit zou zijn geweest met een makelaar die op courtagebasis werkt. Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen en deze naast elkaar te leggen.

4 feitjes over makelaars in Asten

 • In Asten gaat de voorkeur van maar liefst 91% van de woningverkopers uit naar een traditionele makelaar boven een online variant. Ze zoeken volledige ondersteuning tijdens het verkoopproces.
 • Met de assistentie van een makelaar lukt het om huizen in Asten gemiddeld 35% sneller van de hand te doen. Zij maken het verkoopproces efficiënter en zorgen voor een vlotte afhandeling.
 • Aandacht voor de verkoopprestaties loont in Asten: de meeste huizenverkopers kiezen niet voor de goedkoopste makelaar maar voor de beste performer. Een optimale verkoopprijs blijkt belangrijker te zijn dan de kosten van de makelaar.
 • Woningen in Asten die verkocht worden met hulp van een makelaar, brengen doorgaans zo'n 9% meer op dan woningen die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht.

Wat levert de beste makelaar in Asten op?

Topmakelaars in Asten onderscheiden zich niet alleen door uitstekende beoordelingen. Ze laten ook aantoonbaar sterke prestaties zien in de cijfers. Bijvoorbeeld, zij slagen erin om woningen sneller te verkopen en bovendien voor een hogere prijs dan standaard verwacht.

Hoe herken je deze toppresteerders in Asten? Hier zijn hun kenmerken:

 • Eén van hun opmerkelijke prestaties is het behalen van een verkoopprijs die vaak boven de verwachte prijs ligt. Volgens onze onafhankelijke berekeningen verwezenlijken de beste makelaars een gemiddelde overwaarde van € 15.054 bovenop de verwachte verkoopprijs.
 • Verder signaleren we in onze database dat de meest effectieve makelaars in Asten huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega’s. Dat versnelt het verkoopproces aanzienlijk en zorgt voor minder stress.

De beste makelaar in Asten vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Makelaars verschillen enorm in bijvoorbeeld hun benadering, tarieven en verkoopstrategieën. Sommige makelaars leggen de focus op een snelle verkoop, waar andere makelaars juist gaan voor de hoogst mogelijke verkoopprijs.

De keuze van een makelaar speelt een grote rol in het eindresultaat van de verkoop van je woning. Door het vergelijken van verschillende makelaars op basis van je eigen situatie en wensen, zorg je voor de beste match. Ontdek je mogelijkheden op makelaarsvergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Asten?

Bij het kiezen van een makelaar in Asten voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden:

Kennis van de lokale markt

Het is belangrijk dat de makelaar bekend is met de lokale markt in Asten. Deze kennis kan van grote invloed zijn op de verkoopprijs en -snelheid van je huis.

Communicatie en beschikbaarheid

Een goede communicatie tussen jou en de makelaar is essentieel. Let erop dat de makelaar makkelijk bereikbaar is en tijd voor je maakt.

Tarieven van de makelaar

De kosten van een makelaar kunnen flink variëren. Het is dan ook aan te raden om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken via deze pagina.

Onderhandelingsvaardigheden

De onderhandelingsvaardigheden van de makelaar kunnen een groot verschil maken in de verkoopprijs van je huis. Onderschat het belang hiervan niet.

Ervaringen van anderen

Lees voordat je een keuze maakt, de ervaringen van anderen. Dit geeft een goed beeld van de werkwijze en betrouwbaarheid van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Het kiezen van een verkoopmakelaar in Asten is geen eenvoudige taak. Je wilt iemand betrouwbaar, met local kennis en bewezen resultaten. Een NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar geeft je die vertrouwen en zekerheid. Deze makelaars zijn gebonden aan strenge kwaliteitseisen en gedragsregels.

Maar let op: niet alle makelaars in Asten zijn aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit kan risico's met zich meebrengen. Onder andere op het gebied van aansprakelijkheid en kwaliteitsgarantie. Denk dus goed na over wie je kiest om je woonhuis te verkopen.

Wat doet een makelaar in Asten?

Een goede makelaar in Asten kan een enorm verschil maken bij de verkoop van jouw woning. Het gaat niet alleen om het vinden van een koper, maar het volledige verkoopproces should een soepele ervaring zijn.

Weet je bijvoorbeeld hoe je jouw huis in de schijnwerpers kunt zetten? Of welke juridische aspecten er komen kijken bij de verkoop van een pand? Een ervaren makelaar in Asten helpt je door dit proces, met zowel strategisch advies als praktische begeleiding.

 • Beoordeling van de woningwaarde en marktomstandigheden
 • Adviseren over de optimale vraagprijs en verkoopstrategie
 • Stylingtips om jouw huis aantrekkelijker te maken voor kopers
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers om de beste verkoopprijs te behalen

Waarom een makelaar in Asten inschakelen?

Als het gaat om het verkopen van je huis, moet je erkennen dat dit een van de meest significante financiële beslissingen is die je in je leven zult nemen. Daarom is het logisch om een professional in te schakelen die jouw belangen begrijpt en vertegenwoordigt. Een makelaar in Asten heeft diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt en het verkoopproces, en kan je helpen om maximale waarde uit je eigendom te halen.

Diensten van een ervaren makelaar

Een ervaren makelaar biedt meer dan alleen maar het plaatsen van een “Te Koop” bord in je tuin. Zij helpen bij het opstellen van een gedetailleerd verkoopplan, stellen een concurrerende prijs voor je eigendom vast en ontwerpen professionele marketingmateriaal om kopers te trekken.

Web van contacten

Bovendien, makelaars hebben een uitgebreid netwerk van contacten in de vastgoedwereld. Ze weten welke aankopers op zoek zijn naar huizen, waardoor ze je woning direct onder de aandacht van geschikte kopers kunnen brengen.

Kennis van de lokale markt

Een lokale makelaar kent de huizenmarkt in Asten op zijn duimpje. Dat is niet alleen handig als het gaat om het bepalen van een realistische vraagprijs, maar ook bij het onderhandelen met potentiële kopers.

Stress verminderen

Ten slotte, verlicht een makelaar ook de stress en verantwoordelijkheid die komen kijken bij het verkopen van je huis. Hij of zij neemt jouw belangen ter harte en zorgt dat het hele proces gladjes verloopt. Vertrouw op hun expertise!

Makelaars in Asten vergelijken

Huis Verkopen maakt het mogelijk om makelaars in Asten gemakkelijk te vergelijken. Door middel van onze data over prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid, helpen we je de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.

 • Objectieve vergelijking van prestaties
 • Gratis en vrijblijvend
 • Besparing op makelaarskosten
 • Een op maat gemaakt overzicht

Dit waardevolle overzicht is te danken aan onze nauwkeurig bijgehouden statistieken. Hiermee bieden we jou een volledig beeld van de verschillende makelaars in Asten en zo helpen we je de juiste keuzes te maken. De voordelen van het gebruiken van Huis Verkopen zijn het krijgen van gratis verkoopadvies en een scherper makelaarstarief zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Vergelijk makelaars in Asten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Asten

De gemiddelde makelaarskosten in Asten zijn € 5.035. Deze kosten zijn een combinatie van opstartkosten, promotiekosten en courtage. Voor meer specificaties over de kosten kun je een kijkje nemen op onze kostenpagina.

Het is belangrijk dat je een makelaar kiest die bij jou past. Dit kun je onderzoeken door bijvoorbeeld gesprekken te voeren met meerdere makelaars in Asten, of door de makelaars te vergelijken op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Asten is 58 dagen. Let op, de uiteindelijke verkoopsnelheid kan afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals vraag en aanbod.

Ja, dat kan. Door makelaars in Asten te vergelijken, kan je tot € 1.034 besparen op makelaarskosten. Je kunt dit zelf doen op onze vergelijkingspagina.

Het verkopen van je huis voor de hoogste prijs hangt af van meerdere factoren. Een goede presentatie en de juiste vraagprijs zijn erg belangrijk. Hier vind je meer informatie en tips die je daarbij kunnen helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen