Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hoogeveen

Bij het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Hoogeveen, draait het allemaal om vertrouwen, kennis en ervaring. Je wilt een vertrouwenspersoon die de lokale markt door en door kent, en met de nodige ervaring om je te begeleiden bij elke stap van het huis verkooptraject. Dus wie is de beste makelaar in Hoogeveen? Laten we dat uitzoeken.

Over makelaars in Hoogeveen

Wij houden alles bij over makelaars in Hoogeveen. Van ervaringen en prijzen tot aan de specifieke diensten die ze aanbieden. Niet alle makelaars zijn immers hetzelfde en door ze te vergelijken, kun je eenvoudiger de makelaar vinden die precies past bij jouw verkoopdoel en budget. Het vergelijken stelt je in staat om een keuze te maken die later mogelijk resulteert in een hogere verkoopprijs voor jouw woning.

Waarschijnlijk heb je een aantal vragen wanneer je op het punt staat jouw woning in Hoogeveen te gaan verkopen. Hoe bepalen makelaars bijvoorbeeld hun prijs? Wat maakt de ene makelaar anders dan de andere? En heb je een grote of kleinschalige makelaar nodig voor het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs? Geen zorgen, al jouw vragen worden beantwoord. Je staat op het punt om een weloverwogen beslissing te nemen over welke makelaar in Hoogeveen het beste past bij jouw situatie.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.407
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.369
Besparing (gem.)
€ 1.156

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen is het interessant om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Hoogeveen op dit moment is 1,12% procent. Dit is een getal dat wordt bijgewerkt naargelang de actuele situatie op de markt.
 • Om te bepalen of dit het juiste moment is je huis te verkopen, is het ook handig om te weten wat de huidige huizenprijzen in Hoogeveen zijn. De gemiddelde verkoopprijs is € 304.215 euro en per vierkante meter betaalt men gemiddeld € 2.925 euro. Deze cijfers worden automatisch bijgewerkt en je kan hier op de woningmarkt pagina meer over lezen.
 • De tarieven van makelaars kunnen flink variëren en daarom is het zinvol om deze te vergelijken. Het gemiddelde tarief voor een makelaar in Hoogeveen is op dit moment € 3.407 euro. Door het vergelijken van tarieven kan je mogelijk flink besparen op de verkoop van je huis.

Uitgelichte makelaars in Hoogeveen

In Hoogeveen zijn er talrijke makelaars beschikbaar die zich vooral richten op verkoop, dus je hebt genoeg keuze. We gaan je hieronder een overzicht voorstellen van verschillende verkoopmakelaars in deze regio. We raden je aan om een grondige vergelijking van de beschikbare makelaars te maken, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe ze variëren op gebieden zoals hun prijzen, aanpak, ervaring en reputatie.

Logo CORPOwonen

CORPOwonen

CORPOwonen is een vooruitstrevende internetmakelaar die zich specifiek richt op de behoeften van woningcorporaties. Met een team van 9 gecertificeerde professionals biedt deze NVM-makelaar deeldiensten op het gebied van verkoop en verhuur. Of het nu gaat om bestaande woningen, nieuwbouwprojecten of vrije sector huurwoningen, CORPOwonen biedt je de hands-on ondersteuning en expertise waar je als woningcorporatie naar op zoek bent. Gevestigd op de Weide 2 in Hoogeveen.
Logo Hentenaar Makelaardij

Hentenaar Makelaardij

Hentenaar Makelaardij is al ruim 40 jaar een betrokken en deskundig makelaarskantoor in Hoogeveen en Zuidwolde. Als geregistreerd NVM-lid met certificeringen als VastgoedCert, NWWI en NRVT, biedt het je een grondige begeleiding bij de koop of verkoop van je woning. Ze zijn daarbij gespecialiseerd in nieuwbouw. Hun persoonlijke aanpak en speciale aandacht zorgen ervoor dat jij de beste ervaring en resultaten krijgt. Even samengevat, jouw woonplezier is hun prioriteit.
Logo Hup & Fidom Garantiemakelaars

Hup & Fidom Garantiemakelaars

Hup & Fidom Garantiemakelaars is een betrouwbare speler in de regio Hoogeveen. Met een toegewijd team van professionals wordt je professioneel begeleid bij aan- en verkoop van woningen. Naast expertise in bestaande bouw en nieuwbouw, bieden ze ook diensten als taxaties, verhuur en financieel advies. Doe je zaken in het Duits of Engels? Geen probleem. Dit NVM-lid kijkt ernaar uit om je te helpen bij de volgende stap op de vastgoedmarkt.
Logo JIP makelaars

JIP makelaars

JIP makelaars, een levendig en innoverend kantoor, blinkt uit in de verkoop, taxatie en verhuur van courante woningen. Met 10 deskundige medewerkers en lidmaatschap bij de NVM, bieden ze je persoonlijke service, een gestroomlijnde verkoopervaring en sterke marketing. Of je nu zelf je huis wilt verkopen of alles aan hun wilt overlaten, JIP ondersteunt je. Dankzij specialismen in nieuwbouw, recreatie en beleggen, is JIP een prima keuze voor elk soort woningverkoop.
Logo Schelhaas Makelaardij b.v.

Schelhaas Makelaardij bv

Bij Schelhaas Makelaardij draait het om persoonlijke aandacht en expertise op het gebied van landelijk en exclusief wonen. Dit kantoor is al bijna 50 jaar actief in heel Noord Nederland, met een speciale focus op agrarisch onroerend goed. Ze begeleiden je van A tot Z bij de koop of verkoop van jouw woning. Ook in het Engels en Duits kan men je van dienst zijn. Dankzij hun NVM-lidmaatschap en diverse certificaten ben je verzekerd van kundig advies.
Logo Otten Makelaardij Hoogeveen B.V.

Otten Makelaardij Hoogeveen BV

Otten Makelaardij in Hoogeveen is een betrokken partner bij de aankoop, verkoop en taxatie van je woning. Ze streven naar een persoonlijke, zakelijke band en zetten je wensen centraal. Hierbij leveren ze onderbouwd advies, unieke presentatie en persoonlijke aandacht. Niet de laagste courtage, maar het beste verkoopresultaat is waar ze voor gaan. Ze houden je continue op de hoogte en verdedigen jouw belangen tijdens het gehele traject. Lid van NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Schenkel Makelaardij

Schenkel Makelaardij

Schenkel Makelaardij is een actieve makelaar met gedegen lokale kennis, gericht op het creëren van meer verkoopkansen. Ze hebben aandacht voor hun klanten, maken glasheldere afspraken en bieden een service die jouw ervaring gemakkelijker maakt. Met specialisme in recreatievastgoed en lidmaatschap van NVM, kun je vertrouwen op professionaliteit en betrouwbaarheid. Ze bieden diverse diensten waaronder verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek bij hun kantoor in Hoogeveen.
Logo Volkerts Makelaardij

Volkerts Makelaardij

Volkerts Makelaardij is de startplaats voor betrouwbaarheid op de huizenmarkt. Dit klantgerichte makelaarskantoor, opgericht in 2004 in Hoogeveen, blinkt uit in toegankelijkheid en persoonlijke adviezen. Jouw wens staat centraal in hun diensten, die variëren van verkoop tot verhuur, aankoop, taxaties en aanhuur. Zorgeloos een woning vinden, met volledige begeleiding en geen verborgen kosten: dat is wat je kunt verwachten. Oftewel, een solide keuze bij het zetten van de volgende stap in jouw wooncarrière.

Let op: we hebben niet alleen te maken met de bovenstaande makelaars in Hoogeveen. Er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in en rondom Hoogeveen. Misschien zit jouw ideale makelaar daar wel bij. Daarom nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Hoogeveen mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Hoogeveen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hoogeveen?

Interessant genoeg rekenen veel makelaars in Hoogeveen een lagere courtage bij een hogere woningwaarde. Het idee hierachter is dat een hoger geprijsde woning hen meer inkomsten zal opleveren, zelfs met een kleine courtage. Het is een vorm van schaalvermindering waar jij als woningeigenaar van kunt profiteren.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hoogeveen 0,76% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.156 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Vergelijken is nooit kwaad, want het kan je een mooi bedrag besparen en zorgen voor meer duidelijkheid in de makelaardij wereld.

Kosten van makelaars in Hoogeveen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 3.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hoogeveen

In Hoogeveen, net zoals in andere steden, rekenen de meeste makelaars opstartkosten aan hun klanten. Dit zijn kosten voor de initiële handelingen die de makelaar voor je uitvoert om je woning op de markt te zetten. Denk hierbij aan het professioneel fotograferen van je woning, de woning opmeet, het opmaken van de verkoopbrochure en het plaatsen van jouw woning op verschillende woningverkoopsites. Het is dus wezenlijk anders dan de courtage, dat is het percentage van de verkoopprijs die je aan de makelaar betaalt na de succesvolle verkoop van de woning.

De opstartkosten variëren natuurlijk per makelaar, maar over het algemeen ligt het gemiddelde in Hoogeveen tussen de € 400 en € 700. Deze kosten worden vaak vooraf gefactureerd, dus het is goed om je bewust te zijn van deze kostenpost en deze mee te nemen in je overweging bij het kiezen van een makelaar. Het kan zeker de moeite waard zijn om verschillende makelaars te vergelijken en te kijken waar je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

Intrekkingskosten van makelaars in Hoogeveen

Het kan voorkomen dat je besluit om jouw huis uit de verkoop te halen bij een makelaar in Hoogeveen. Wat je misschien niet weet, is dat er dan vaak zogenaamde intrekkingskosten in rekening gebracht worden. Deze kosten zijn een vergoeding voor de diensten die de makelaar tot die tijd heeft geleverd. Werkzaamheden die hij bijvoorbeeld al heeft uitgevoerd zijn het organiseren van bezichtigingen, onderhandelingen met potentiële kopers of de marketing van jouw huis.

De intrekkingskosten kunnen per makelaar verschillen, maar in Hoogeveen ligt het gemiddelde rond de € 500. Een scenario waarin je met deze kosten te maken kunt krijgen, is als je besluit om jouw huis uiteindelijk toch niet te verkopen. Maar ook als je (voortijdig) overstapt naar een andere makelaar kunnen deze kosten in rekening worden gebracht. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze kosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens het verkoopproces van jouw huis.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hoogeveen met een vast tarief

In Hoogeveen zijn verschillende makelaars actief die werken met een vast tarief. Bij deze makelaars is meestal een standaardpakket inbegrepen, denk hierbij aan diensten zoals het taxeren van de woning, het opstellen van de koopovereenkomst en het begeleiden bij de onderhandelingen. Het gemiddelde tarief bij deze makelaars ligt rond de € 3.250 (update: mei 2024).

Wanneer je kiest voor een makelaar met een vast tarief, zijn er bepaalde risico's waar je rekening mee moet houden. Stel, de verkoop van jouw woning blijkt ingewikkelder of tijdrovender dan verwacht. Echter, met een vast tarief betaal je een vaste prijs, ongeacht de extra tijd en moeite die de makelaar erin steekt. Hierdoor kan het zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om extra inspanning te leveren.

Tip: Het is verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je beter inzicht in de verschillende tarieven en wat ze voor jou als woningverkoper betekenen. Elke makelaar hanteert zijn eigen tarieven en pakket van diensten, dus zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt.

4 feitjes over makelaars in Hoogeveen

 • Wist je dat het met een lokale makelaar doorgaans mogelijk is om jouw huis in Hoogeveen met een rendement van 10% meer te verkopen, vergeleken met zelf verkopen?
 • Verkoopmakelaars in Hoogeveen hebben uiteenlopende manieren van het inschatten van de waarde van een woning. De verschillen kunnen oplopen tot wel €20.000. Het kan daarom nuttig zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen.
 • In de competitieve wereld van de makelaardij in Hoogeveen, is het interessant te weten dat de courtage van de duurste makelaar 1,61% bedraagt. Maar wees gerust, de meerderheid van de makelaars hanteert lagere tarieven.
 • Gemiddeld gezien vragen huizenverkopers in Hoogeveen bij drie verschillende makelaars om verkoopadvies voordat ze definitief een keuze maken. Overweeg dus zelf ook om verkoopadviezen op te vragen.

Wat levert de beste makelaar in Hoogeveen op?

De expertise en vaardigheden van makelaars in Hoogeveen variëren sterk. De invloed hiervan op de verkoopervaring kan niet worden onderschat. Neem bijvoorbeeld de juiste prijsbepaling van jouw woning; dit kan het verschil betekenen tussen een snelle verkoop en maandenlange stilstand.

Hoe onderscheid je dan de beste makelaars in Hoogeveen van de rest? Let op het volgende:

 • Het blijkt uit statistieken dat de beste makelaars in Hoogeveen jouw huis op de markt brengen en het uiteindelijk voor ruim boven de aanvankelijke verkoopprijs verkopen. Sterker nog, onze data laat zien dat ze dit significant vaker presteren, gemiddeld verkopen ze voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs van € 9.191.
 • Niet alleen de prijs speelt een rol. Uit onze cijfers blijkt ook dat de meest effectieve makelaars in Hoogeveen jouw huis gemiddeld tussen de 7 en 24 dagen eerder verkopen dan hun collega's in de regio. Het verschil kan oplopen tot een indrukwekkende 24 dagen sneller.

De beste makelaar in Hoogeveen vinden

Ben jij op zoek naar de beste makelaar in Hoogeveen? Het vinden van de ideale makelaar draait niet alleen om reputatie, maar ook om de vaardigheid om jouw huis tegen de meest gunstige prijs te verkopen. Jouw ideale makelaar voelt de lokale markt perfect aan en heeft een bewezen succesvol trackrecord in Hoogeveen.

Vergelijken is de sleutel om te ontdekken welke makelaar het best bij je past. Door het invullen van een handig vergelijkingsformulier krijg je direct inzicht in de tarieven, verkoopstrategieën en mogelijkheden van de best presterende makelaars in Hoogeveen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hoogeveen?

Bij het kiezen van een passende makelaar in Hoogeveen voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten:

Kennis van de lokale markt

Het is belangrijk dat de makelaar goed onderlegd is in de lokale woningmarkt in Hoogeveen. Dit zorgt namelijk voor een realistische waardebepaling van je huis en kan de verkoop versnellen.

Persoonlijke klik

Bereid een ontmoeting voor met potentiële makelaars. In dit gesprek kun je peilen of jullie op een lijn liggen en of de makelaar je vertrouwen wekt.

Tarieven van de makelaar

Vergeet niet de tarieven van de makelaar te controleren. Voor een overzicht van de tarieven van verschillende makelaars, ga naar tarieven opvragen.

Communicatiestijl

Goede communicatie is belangrijk in het verkoopproces. Kies een makelaar die transparant is en je goed op de hoogte houdt van de voortgang.

Eerdere ervaringen

Controleer de reviews en ervaringen van eerdere klanten om een beeld te krijgen hoe de makelaar in de praktijk te werk gaat.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Hoogeveen heb je talloze keuzes als het gaat om makelaars. Je kunt kiezen uit NVM-verkoopmakelaars, maar ook VBO en VastgoedPRO hebben hier een ruime vertegenwoordiging. Welke je kiest hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften.

Wij nemen de taak op ons om de prestaties van alle NVM-makelaars in Hoogeveen en omgeving nauwkeurig in de gaten te houden. Zo hebben we objectieve verkoopstatistieken tot onze beschikking. Dit helpt ons om een helder beeld te creëren van welke NVM-makelaar in deze regio het meest succesvol is.

Wat doet een makelaar in Hoogeveen?

Een makelaar in Hoogeveen ontzorgt je bij het verkopen van je huis. Deze expert heeft kennis van de lokale woningmarkt en kan een realistische verkoopprijs bepalen. Zo maximaliseer je de kans op een snelle, lucratieve verkoop.

Het proces omvat veel meer dan alleen een bord in de tuin zetten of een advertentie op internet plaatsen. Een makelaar coördineert ook bezichtigingen, onderhandelt voor je en zorgt voor een correcte koopovereenkomst. Dit voorkomt veelvoorkomende valkuilen bij de verkoop van je woning.

 • Adviseren over een geschikte vraagprijs
 • Optimaliseren van je woningpresentatie
 • Regelen en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopcondities
 • Opstellen van de koopovereenkomst

Aan de verkoop van een huis zonder de hulp van een makelaar zijn risico's verbonden. Je vangt dan wellicht het vraagprijs voordeel, maar er zijn ook veel technische en juridische aspecten waarbij fouten dure consequenties kunnen hebben.

Waarom een makelaar in Hoogeveen inschakelen?

Een goede verkoopmakelaar in Hoogeveen is onmisbaar als je jouw huis snel wilt verkopen en het beste bod wilt krijgen. Het is meer dan slechts een tussenpersoon; de verkoopmakelaar is een strategische partner die je begeleidt bij het stellen van de juiste vraagprijs, mediapresentatie en onderhandelingen. Met zijn marktkennis, netwerk en ervaring maakt hij het verschil in een succesvolle verkoop binnen jouw tijd frame en prijsbereik.

Marktkennis

Met een duidelijke kennis van de lokale markt, kan een verkoopmakelaar een realistische verkoopprijs adviseren. Hij weet wat kopers zoeken in Hoogeveen en dat is goud waard. Hij kan je ook begeleiden om jouw huis aantrekkelijk te maken voor de markt om zo een snellere verkoop te realiseren.

Mediapresentatie

Een goede mediapresentatie is van groot belang voor een succesvolle verkoop. De verkoopmakelaar coördineert niet alleen de professionele fotografie, maar zorgt ook voor de plaatsing van jouw woning op relevante platforms. Dit draagt bij aan een groter bereik onder potentiële kopers.

Netwerk en ervaring

Een sterke verkoopmakelaar heeft een uitgebreid netwerk en de nodige ervaring om potentiële kopers effectief te bereiken. Hij kent de juiste kanalen om jouw huis te promoten en heeft toegang tot tools die je helpt om de juiste koper te vinden.

Onderhandelingen

Ook bij de onderhandelingen komt de expertise van de verkoopmakelaar naar voren. Hij zorgt ervoor dat je niet onder druk wordt gezet om te snel of tegen een te lage prijs te verkopen. De juiste onderhandelingsstrategie kan het verschil maken tussen een goed bod en het allerbeste bod.

Informatie over Hoogeveen

Hoogeveen ligt in de provincie Drenthe en kent een rijke historie. Deze is nog altijd zichtbaar in de architectuur en het straatbeeld van de stad.

Hoogeveen groeide in de 17e en 18e eeuw uit tot een belangrijk knooppunt voor water- en landverkeer. Deze rol heeft het stadje gevormd.

Ondanks de industriële groei, heeft Hoogeveen haar groene omgeving behouden. Dit maakt de stad aantrekkelijk voor zowel inwoners als bezoekers.

Weetje: De huizenprijzen in Hoogeveen hebben in de loop der jaren een groei doorgemaakt. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 304.215 (update: mei 2024). Meer informatie hierover vind je op de pagina met woningmarktcijfers van Hoogeveen.

Makelaars in Hoogeveen vergelijken

Vergelijken van makelaars in Hoogeveen via Huis Verkopen levert je veel op. Door ons onafhankelijke platform krijg je een beter beeld van de prestaties en tarieven van verschillende makelaars.

 • Inzicht in prestaties van makelaars
 • Optimale prijs/kwaliteit-verhouding
 • Besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend advies

Het vergelijken stelt je in staat om de beste verkoopprijs voor jouw woning te behalen. Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, met Huis Verkopen maak je de juiste keuzes. Bovendien is dit proces volledig gratis en vrijblijvend, waardoor je alleen maar voordeel behaalt.

Vergelijk makelaars in Hoogeveen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hoogeveen

Belangrijke punten zijn de kosten, ervaring, en de aanpak van de makelaar. Bijvoorbeeld, de gemiddelde makelaarskosten in Hoogeveen zijn € 3.407. Het kan ook nuttig zijn voor jou om te weten dat je makelaars kunt vergelijken om een goede keuze te maken.

Je kunt de tarieven van verschillende makelaars rechtstreeks bij hen opvragen, of je kunt gebruik maken van onze handige tool om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars tegelijk. Dit kan je een hoop tijd besparen.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Hoogeveen is 49 dagen. Een snelle verkoop hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraag in de markt en de toestand van het huis.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Hoogeveen zijn € 515. Deze kosten variëren echter per makelaar, dus het is verstandig om dit navraag te doen bij het kiezen van een makelaar.

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun ervaring, kosten en service. Lees ook beoordelingen van eerdere klanten om hun prestaties te beoordelen. Je kunt beginnen met je zoektocht op onze pagina goede makelaar vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen