Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hoogeveen

Als je overweegt om je huis in Hoogeveen te verkopen, kunnen wij je daarbij helpen. Met onze uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt, zorgen we ervoor dat je woning tegen de beste prijs wordt verkocht. Van het tonen van belangrijke marktinformatie tot het regelen van bezichtigingen, we zijn er voor je.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hoogeveen

Als je overweegt je huis in Hoogeveen te verkopen, zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het uitermate belangrijk om een realistische vraagprijs te stellen, want een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken. Daarnaast is het de moeite waard om je huis grondig op te ruimen en licht en ruimtelijk te presenteren. De eerste indruk is immers vaak bepalend voor het verdere verkoopproces.

Maar er zijn waarschijnlijk nog meer dingen die je wilt weten. Hoe snel worden huizen in Hoogeveen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? En wellicht ook belangrijk: wat is de huidige waarde van mijn woning? Aan de hand van deze vragen kun je onder deze link de verschillende makelaars vergelijken om te zien wie het beste presteert in Hoogeveen. Om je verder te helpen, volgen hieronder de actuele cijfers over woningverkoop in Hoogeveen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 304.215
Besparing (gem.)
€ 1.156

Je huis snel verkopen in Hoogeveen

Wil je je woning in Hoogeveen verkopen? Het gemiddelde aantal dagen dat een huis in Hoogeveen te koop staat voordat het verkocht wordt, bedraagt 49 dagen. Om ervoor te zorgen dat je woning snel van de markt is, hebben we drie effectieve tips op een rijtje gezet.

 1. Bepaal de juiste prijs. Start met een realistische vraagprijs. Dit trekt een breder publiek aan en resulteert in snellere verkoop. Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een prijs te bepalen die bij je huis past.
 2. Zorg voor een goede presentatie. Potentiële kopers base25ren hun interesse vaak op hoe een huis eruitziet. Een opgeruimde, frisse uitstraling en goede foto's kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen. Bekijk ons overzicht van tips voor verkooppresentatie.
 3. Benut openbare woningverkoopplatforms. Het plaatsen van je woning op Funda en andere huizensites kan bijdragen aan een hoger verkoopbedrag en een snellere verkoop. Een groter publiek betekent meer kans op verkoop.

Tips in Hoogeveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hoogeveen op?

Als je op het punt staat om je huis in Hoogeveen te verkopen, dan wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Hoogeveen in deze periode is € 304.215. Deze prijs is echter variabel en hangt onder andere af van factoren zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de vraag en aanbod situatie in deze periode.

Bij het analyseren van de woningmarkt is het ook interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Hoogeveen ligt die prijs momenteel op € 2.931 per m2. Echter, deze prijs geeft niet het volledige beeld, want bijvoorbeeld de grootte van de tuin wordt niet meegerekend. Ook de indeling van de woning, zoals het aantal slaapkamers, kan de verkoopprijs sterk beïnvloeden, ongeacht het aantal vierkante meters.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hoogeveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hoogeveen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hoogeveen.

Feitjes over Hoogeveen

 • Hoogeveen werd opgericht in 1636 als veenkolonie.
 • De plaats telt 19 rijksmonumenten, waaronder diverse molens.
 • De Hoogeveense Vaart is een bekende waterweg in de gemeente.

Tips om je woning te verkopen in Hoogeveen

Overweeg je jouw woning in Hoogeveen te verkopen? Dan komt er heel wat op je af. Een goede voorbereiding kan cruciaal zijn voor een succesvolle verkoop. Daarom geven we je hieronder enkele tips waarmee je je onderscheidt van andere verkopers en zorgt voor een probleemloze en winstgevende verkoop.

 • Kies een ervaren makelaar. Je makelaar is je partner in het verkoopproces. Zorg dat je voor iemand kiest die lokaal bekend is, sterke onderhandelingstechnieken heeft en transparant is over de verkoopstrategie en -kosten.
 • Maak je woning klaar voor bezichtigingen. Een opgeruimd en schoon huis trekt meer potentiële kopers. Herstel kleine mankementen en zorg voor een frisse geur in huis. Een aantrekkelijke woning verhoogt de kans op een snelle verkoop.
 • Zorg voor professionele foto's. In de huidige woningmarkt, waar veel online wordt bekeken, is een goede eerste indruk belangrijk. Professionele foto's helpen hierbij en kunnen de waarde van je huis verhogen.
 • Bepaal een realistische vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een lagere verkoopopbrengst. Doe marktonderzoek of laat je woning taxeren om een passende prijs te bepalen.
 • Ben flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen zien, hoe hoger de kans op verkoop. Wees daarom flexibel met het inplannen van bezichtigingen, ook buiten kantoortijden om.

Ontdek jouw stappenplan in Hoogeveen:

 • Speciaal voor jouw woning geoptimaliseerd stappenplan
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Biedt overzicht tijdens het hele verkoopproces
 • Potentieel tot duizenden euro's besparend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hoogeveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hoogeveen kost je als verkoper gemiddeld € 4.882. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hoogeveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 304.215) € 3.407
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.882

Kosten van makelaars in Hoogeveen

Als je overweegt een woning te verkopen in Hoogeveen, is het belangrijk bewust te zijn van de gemiddelde kosten van een makelaar. Makelaarskosten kunnen namelijk flink variëren. Over het algemeen hanteren makelaars óf een vast tarief óf een courtage. Een vast tarief betekent dat je een afgesproken bedrag betaalt ongeacht de verkoopprijs van je woning. Een courtage houdt in dat je een percentage betaalt van de verkoopprijs van je woning.

In Hoogeveen ligt de gemiddelde courtage die makelaars vragen rond de 1,12% van de verkoopprijs. Dit betekent dat als je woning voor een hogere prijs wordt verkocht, je makelaarskosten ook hoger zullen zijn. Daarbij komen vaak nog kosten voor het opmaken van een verkoopcontract of het verzorgen van professionele fotografie. Bij een vast tarief weet je van tevoren alle kosten en loop je dus geen risico op onverwachte uitgaven.

Lees meer over makelaars in Hoogeveen.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Als woningverkoper in Hoogeveen moet je er rekening mee houden dat er overdrachtsbelasting betaald moet worden. Dit is een bedrag dat de koper aan de belastingdienst betaalt bij de overdracht van de woning. Het tarief bedraagt 2% van de verkoopprijs.

Hoewel de koper degene is die de overdrachtsbelasting betaalt, kan het in sommige situaties zo zijn dat je als verkoper toch opdraait voor deze kosten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je de overdrachtsbelasting hebt opgenomen in de verkoopprijs van de woning.

Voorbereidingskosten

Voordat je woning op de markt kan, zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen. Zo moet er soms wat aan de woning opgeknapt worden om ervoor te zorgen dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Ook zullen er foto’s en plattegronden gemaakt moeten worden als marketingmateriaal voor de verkoop.

Je moet ook rekening houden met de kosten voor het opstellen van een energielabel. Dit is een document waarin wordt weergegeven hoe energiezuinig de woning is. Het hebben van een energielabel is verplicht bij de verkoop van een woning.

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning zul je te maken krijgen met notariskosten. De notaris zorgt namelijk voor het opstellen van de koopakte en de leveringsakte, alsook voor de inschrijving hiervan bij het Kadaster.

Echter, niet alle notariskosten zijn voor jou als verkoper. Het is gebruikelijk dat de koper de kosten voor de leveringsakte draagt. Dit zijn dus kosten waar jij als verkoper geen rekening mee hoeft te houden. Voor meer informatie over de diverse kosten die er bij de verkoop van je woning komen kijken kun je terecht op onze website. Het is namelijk belangrijk dat je goed zicht houdt op alle kosten die met de verkoop van je woning te maken hebben.

Wanneer mijn huis verkopen in Hoogeveen?

Is er een moment waarop je het beste jouw huis kunt verkopen in Hoogeveen? De algemene trend in de huizenmarkt is dat er meer vraag is dan aanbod, wat betekent dat het een goed moment is om te verkopen. In mei 2024 is dit zeker het geval, de balans tussen kopers en verkopers is hierdoor voordelig voor jou als verkoper.

Maar verschillen alle makelaars niet enorm in hun aanpak en visie? Ja, dat klopt. Daarom is het verstandig om makelaars te vergelijken. Iedere makelaar ziet namelijk andere kansen en mogelijkheden voor jouw woningverkoop in deze tijd. Een goede vergelijking kan je veel opleveren en helpt je om het maximale uit deze gunstige verkoopperiode te halen.

Vergelijk makelaars in Hoogeveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van een woning komt heel wat kijken. Gelukkig maakt Huis Verkopen dit proces eenvoudiger en overzichtelijker dan ooit. Met handige tools en een rijk aanbod aan informatie wordt de verkoop van je woning een gestroomlijnd proces. Een goede voorbereiding is essentieel in de woningverkoop, het heeft namelijk veel invloed op het uiteindelijke verkoopresultaat. Denk hierbij aan de woningwaarde, tarieven van makelaars en potentiële kopers bereiken. Huis Verkopen voorziet in al deze aspecten en helpt je stap voor stap je woning optimaal te verkopen.

gratis waardebepaling van je woning

Voordat je je huis verkoopgereed maakt, wil je natuurlijk weten wat het waard is. Huis Verkopen biedt een gratis en onafhankelijke waardebepaling van je woning. Hierdoor weet je precies wat je huis waard is op de huidige markt, en kan je dit meenemen in je verkoopstrategie.

onafhankelijk makelaars vergelijken

Bij het verkopen van je woning wil je de hulp van de beste makelaar. Maar hoe vind je die? Met de tool van Huis Verkopen kun je makkelijk en onafhankelijk makelaars vergelijken. Zo kies je de makelaar die het best bij jouw situatie past en krijg je de beste deal.

Bespaar op makelaarskosten

Het in de arm nemen van een makelaar kan flink in de kosten lopen. Daarom biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen bij lokale makelaars. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kun je besparen op de makelaarskosten.

Appartement verkopen in Hoogeveen

Het verkopen van een appartement in Hoogeveen vereist een andere aanpak dan het verkopen van een vrijstaande woning. Het is essentieel om bewust te zijn van de waarde die jouw appartement heeft in de huidige markt. Hiervoor kun je een professionele waardebepaling door een makelaar aanvragen via deze link.

Daarnaast speelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) een sleutelrol in de verkoop van jouw appartement. Potentiële kopers kijken vaak naar de gezondheid van de VvE, zoals de hoogte van de reserves en of er groot onderhoud gepland is. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van deze zaken en dit duidelijk communiceert aan geïnteresseerden.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hoogeveen

Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de waarde van je huis. Ook kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een indicatie te krijgen van de huidige woningmarkt en de waarde van jouw huis in Hoogeveen.

De kosten van het verkopen van een huis variëren. Het is raadzaam om de kosten voor de verkoop van een huis in Hoogeveen te controleren, hier worden zaken zoals notariskosten, advertentiekosten en makelaarstarieven toegelicht.

Het is mogelijk om zelf je huis te verkopen, maar een makelaar kan je veel werk uit handen nemen en heeft kennis van de lokale markt in Hoogeveen. Overweeg om makelaars te vergelijken om de beste match te vinden voor jouw situatie.

Er zijn verschillende stappen bij het verkopen van een huis, van de voorbereiding tot de afhandeling van de verkoop. Een handig stappenplan kan je helpen om te begrijpen wat je kunt verwachten bij de verkoop van je huis in Hoogeveen.

Verkoop is momenteel een betere keuze, maar de woningmarkt kan soms onvoorspelbaar zijn. Het is daarom altijd verstandig om verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen die je het beste kan adviseren over de situatie in Hoogeveen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen