Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Veendam

Wil je jouw huis in Veendam verkopen? Wij maken het je gemakkelijk met een overzicht van slimme tips en handige informatie. Schakel ons in om het verkoopproces zo soepel en stressvrij te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Veendam

Als je van plan bent je huis in Veendam te verkopen, zijn er een aantal zaken om in acht te nemen. Het verkopen van je huis is meer dan alleen een bord in de tuin plaatsen en wachten op geïnteresseerde kopers. Het is belangrijk om een geschikte makelaar te vinden die je kan bijstaan in het proces. Een goede makelaar helpt je niet alleen bij het vaststellen van de juiste verkoopprijs, maar zorgt er ook voor dat de onderhandelingen soepel verlopen en dat je niet te veel betaalt voor hun dienstverlening. Ook willen we natuurlijk een snelle verkoop om dubbele woonlasten te vermijden.

Als mogelijke verkoper ben je vast nieuwsgierig naar diverse zaken. Hoe snel worden huizen in Veendam verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Een goede plek om deze vergelijking te starten is op deze pagina, speciaal ontworpen om jou te helpen bij het vinden van een geschikte makelaar. Onderstaand vind je meer actuele cijfers over de woningverkoop in Veendam:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 298.534
Besparing (gem.)
€ 1.000

Je huis snel verkopen in Veendam

Wanneer je jouw huis in Veendam op de markt zet, wil je natuurlijk dat het zo spoedig mogelijk verkocht wordt. Op dit moment duurt het gemiddeld 53 dagen voordat een woning hier verkocht is. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarmee je dit proces kan versnellen.

 1. Professionele waardebepaling kan je helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Dit voorkomt dat jouw huis te lang op de markt blijft vanwege een te hoge prijs. Voor een objectieve inschatting van de waarde van je huis kan je een waardebepaling door een makelaar aanvragen op onze site hier.
 2. Overweeg de hulp van een ervaren lokale makelaar. Deze kent de markt en kan je adviseren over de beste verkoopstrategie. Zorg wel dat je de tarieven opvraagt bij verschillende makelaars, om niet voor verrassingen te komen staan. Gebruik onze makelaar vergelijkingstool om de beste match te vinden.
 3. Wees op je hoede voor snelle woningopkopers die jouw huis willen kopen voor een bedrag ver onder de marktwaarde. Verkoop jouw huis voor de juiste waarde en vermijd financiële teleurstellingen. Onze pagina over het aanvragen van een energielabel kan je hierbij helpen.

Tips in Veendam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Veendam op?

Wonen in het karakteristieke Veendam heeft zo zijn charme. Als je overweegt om jouw woning te verkopen, is het interessant om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs is. Momenteel ligt die rond de € 298.534. Die prijs hangt af van verschillende factoren zoals de ligging van de woning, de staat van onderhoud of de grootte van het perceel en eventuele overbiedingen. We spreken altijd van een gemiddelde, omdat de uiteindelijke verkoopsom per woning sterk kan verschillen.

Kijken we naar de kosten per m2, dan ligt de gemiddelde prijs in Veendam nu op € 2.233. Huizenprijzen zijn constant in beweging, beïnvloed door de economie en de vraag en aanbod verhoudingen op de huizenmarkt. De ene periode is gunstiger om te verkopen dan de andere. Vind je het lastig om te bepalen wanneer je jouw huis in de verkoop moet zetten? Een goede makelaar kent de lokale woningmarkt op zijn duimpje en kan jou hierin adviseren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Veendam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.000
€ 2.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Veendam bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Veendam.

Feitjes over Veendam

 • Veendam staat ook wel bekend als Parkstad van Groningen.
 • De eerste turf in Veendam werd omstreeks 1650 gestoken.
 • In Veendam is het grootste hunebed van Groningen gevonden.

Tips om je woning te verkopen in Veendam

Je bent van plan je huis in Veendam te verkopen en je wilt er het maximale uit halen. Dit vergt een goede strategie en wellicht ondersteuning van een professional. Hier volgen enkele waardevolle tips die je helpen om jouw huis succesvol te verkopen.

 • Zorg voor perfecte foto's van je woning. Beelden zijn uitermate belangrijk bij de verkoop. Een professionele woningfotograaf kan hier een groot verschil maken.
 • Schakel een erkende makelaar in. Een makelaar kan je niet alleen helpen met de prijsbepaling, ook zijn of haar netwerk kan van grote waarde zijn bij de verkoop.
 • Depersonaliseer je huis. Potentiële kopers willen zich kunnen inbeelden dat het hun huis is. Verwijder daarom zoveel mogelijk persoonlijke spullen.
 • Investeer in kleine verbouwingen die je woning aantrekkelijker maken. Denk aan een nieuwe keukenkraan of een frisse, neutrale verflaag in de woonkamer.
 • Presenteer een schoon en netjes huis. Een grondige schoonmaakbeurt kan wonderen doen voor de eerste indruk van je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Veendam:

 • Ontvang een op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Je vergeet geen belangrijke stappen bij de verkoop
 • Bespaar duizenden euro’s door te vergelijken en te kiezen
 • Een handige, overzichtelijke to-do-lijst voor de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Veendam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Veendam kost je als verkoper gemiddeld € 4.685. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Veendam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 298.534) € 3.553
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.685

Kosten van makelaars in Veendam

Verkoop je je huis in Veendam, dan loop je er vrijwel zeker tegenaan: de kosten van een makelaar. Een belangrijk deel van deze kosten vormt de courtage, een vergoeding gebaseerd op een percentage van de opbrengst van het huis. Volgens onze meest recente data, hanteren de meeste makelaars in Veendam een courtage van 1,19%.

Daarnaast betaal je meestal opstartkosten, gemiddeld komen die in Veendam neer op: € 515. Aanlokkelijk kan zijn om slechts naar de kosten van een makelaar te kijken, maar bekijk ook de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje.

Lees meer over makelaars in Veendam.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je je huis verkoopt, krijg je te maken met verschillende notariskosten. Het opstellen van een akte van levering en een hypotheekakte is noodzakelijk. Hoewel de koper deze documenten betaalt, zijn er andere notariskosten die voor jouw rekening komen. Denk aan eventuele kosten voor het doorhalen van je lopende hypotheekakte en de registratie hiervan.

De tarieven van notarissen voor deze taken kunnen aanzienlijk variëren, dus het is raadzaam om diverse offertes aan te vragen. Onderschat deze kostenpost niet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het verkopen van je huis.

Verkoopklaar maken van je huis

Voor je je huis op de markt brengt, is het belangrijk dat de woning er netjes en verzorgd uitziet. Het kan dus nodig zijn om te investeren in een nieuwe verflaag, een grondige schoonmaak of zelfs in het repareren van schade. Hierbij kun je denken aan loszittend behang, afgebladderde verf of beschadigde vloeren.

Hoewel deze kosten optioneel zijn, kunnen ze je helpen om snel een koper te vinden. Eventuele gebreken kunnen een koper namelijk afschrikken. Bovendien kan een goed onderhouden woning de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Energieprestatiecertificaat (EPC)

Tegenwoordig is het verplicht om als verkoper een energieprestatiecertificaat (EPC) aan de potentiële koper te overhandigen. Dit document geeft informatie over het energieverbruik van de woning. Het bevat informatie over de isolatie van het huis en mogelijke energiebesparende maatregelen.

De kosten voor het verkrijgen van een EPC kunnen variëren. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van deze en andere kosten. Door goed op de hoogte te zijn van al je totale verkoopkosten, kun je ze in je verkoopprijs verwerken en voorkom je dat je onverwachte uitgaven moet doen.

Wanneer mijn huis verkopen in Veendam?

Overweeg je jouw huis in Veendam te verkopen, maar weet je niet zeker of mei 2024 het juiste moment is? Gezien de huidige markttendensen lijkt dit een prima periode. Een vroege samenwerking met een ervaren makelaar kan je helpen om het optimale moment voor de verkoop te bepalen en zo het maximale uit de verkoop te halen.

Het kan soms lastig zijn om de beste timing voor de verkoop van je woning te bepalen. Het raadzaam is om, in dit vroege stadium, reeds adviezen in te winnen bij jouw makelaar. Zij kunnen je inzicht geven in de marktontwikkelingen, wat je helpt bij het maken van de juiste beslissingen.

Vergelijk makelaars in Veendam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning wil je zeker zijn dat je alles goed regelt. Je wilt de beste prijs voor je woning en het liefst wil je dit op een eenvoudige en transparante manier kunnen regelen. Als woningverkoper maakt Huis Verkopen je het makkelijk om je verkoop optimaal én persoonlijk voor te bereiden. Ons online platform stelt je in staat om de juiste makelaar te vinden, waardebepalingen op te vragen en inzicht te krijgen in alle stappen van het verkoopproces. En het beste? Dit is geheel kosteloos.

Gratis waardebepaling

Wil je weten wat je woning in Veendam nou echt waard is? Met de gratis waardebepaling tool van Huis Verkopen kan je eenvoudig de werkelijke waarde van je huis achterhalen. Zo stel je een realistisch en competitief verkoopbedrag voor je woning vast.

Makkelijk makelaars vergelijken

Met de tool voor het vergelijken van makelaars op Huis Verkopen, vind je gegarandeerd de beste makelaar in Veendam voor de verkoop van je woning. We bieden je heldere, onafhankelijke informatie over de prestaties en kosten van lokale makelaars.

Handig stappenplan

Ons stappenplan helpt je gedurende de volledige verkoop van je woning. Vanaf de voorbereiding tot aan de overdracht; dankzij het online stappenplan van Huis Verkopen garanderen we dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop van je huis goed regelt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Veendam

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je huis er netjes uitziet voor de foto’s en bezichtigingen. Daarnaast is het slim om een realistische vraagprijs vast te stellen, wat je kunt doen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen.

De vraagprijs bepaal je door te kijken naar vergelijkbare huizen in Veendam die recent verkocht zijn. Ook de actuele woningmarkt speelt een rol. Een woningwaarde rapport kan je hierbij helpen, die je kunt aanvragen op deze pagina.

Er is een handig stappenplan voor de verkoop van je huis, van voorbereidende werkzaamheden tot aan de sleuteloverdracht. Op deze website vind je een uitgebreide gids die je specifiek door dit procedé leidt.

De keuze om een makelaar in te schakelen is aan jou. Een makelaar kan je veel werk uit handen nemen en beschikt over specialistische kennis. Om te bepalen welke makelaar het beste bij je past, kun je hier makelaars vergelijken.

De kosten bij de verkoop van een huis kunnen variëren. Denk aan kosten voor het maken van foto’s, plaatsing op een woningwebsite, notariskosten en eventueel courtage voor de makelaar. Meer over deze kosten vind je op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen