Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Stadskanaal

Is het tijd om je huis in Stadskanaal te verkopen? Dat kan een spannend proces zijn. Maar wees gerust, door slim te vergelijken tussen diverse makelaars en diensten, kun je aanzienlijk besparen op de kosten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Stadskanaal

Als je in Stadskanaal je huis gaat verkopen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Het is van belang om te zorgen dat je een goeie prijs voor je huis krijgt. Daarbij wil je ook niet te veel betalen voor een makelaar. Natuurlijk is het prettig om je huis zo snel mogelijk te verkopen, zodat je niet onnodig lang met dubbele woonlasten zit. Voor al deze zaken wil je kunnen vertrouwen op de juiste professionals. Het is daarom van belang om de verkoop goed te regelen met specialisten waar je op kunt rekenen.

Vraag je jezelf af hoe snel huizen in Stadskanaal verkocht worden? Benieuwd naar wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen zullen de meeste woningverkopers in Stadskanaal ongetwijfeld bezighouden. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningverkoop in Stadskanaal:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 296.475
Besparing (gem.)
€ 1.067

Je huis snel verkopen in Stadskanaal

Ben je van plan je woning in Stadskanaal te verkopen? Let dan op: een gemiddelde woning in Stadskanaal wordt binnen 56 dagen verkocht. Om ervoor te zorgen dat jouw woning snel van de markt is, volg dan deze drie tips:

 1. Professionele fotografie zal je huis er op zijn best uit laten zien op woningwebsites. Goede afbeeldingen kunnen een enorme impact hebben op de snelheid waarmee een woning verkocht wordt.
 2. Zorg voor een realistische prijsbepaling. Een huis wordt sneller verkocht als de vraagprijs overeenkomt met de marktwaarde. Voor hulp kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 3. Een openbare woningverkoop, waarbij je huis gepromoot wordt op grote huizensites zoals Funda, zorgt vaak voor de snelste verkoop. Meer zichtbaarheid betekent meer geïnteresseerde kopers.

Tips in Stadskanaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Stadskanaal op?

Het verkopen van een huis in Stadskanaal heeft in mei 2024 een gemiddelde prijs van € 296.475. Deze verkoopprijs is van veel factoren afhankelijk, zoals de ligging van de woning, de omvang van het huis, de staat van onderhoud en natuurlijk de huidige woningmarkt. Het is de balans tussen deze aspecten die bepaalt wat jouw huis in Stadskanaal uiteindelijk oplevert.

Om een meer gedetailleerd beeld te geven, kijken we ook naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. In Stadskanaal ligt deze prijs momenteel op gemiddeld € 2.527 per m². Deze cijfers zijn gebaseerd op de gemiddelde verkopen van de afgelopen drie maanden en geven je een indicatie van wat je per m² zou kunnen krijgen bij een eventuele verkoop van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Stadskanaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.100
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Stadskanaal bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Stadskanaal.

Feitjes over Stadskanaal

 • Stadskanaal werd gesticht in de 18e eeuw voor de veenontginning.
 • Het beschikt over een eigen treinmuseum: Museumspoorlijn STAR.
 • De stad heeft een jaarlijks evenement: "Pagefestival".

Tips om je woning te verkopen in Stadskanaal

Het verkopen van een woning in Stadskanaal vraagt om een zorgvuldige aanpak. De concurrentie op de huizenmarkt is immers groot. Gelukkig kunnen de volgende tips een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat van jouw huis.

 • Fotografie: Investeer in een professionele fotograaf om jouw huis optimaal in beeld te brengen. Kwalitatief hoogwaardige foto's trekken meer kijkers en vergroten de kans op een snelle verkoop.
 • Prijsstelling: Bepaal een realistische vraagprijs gebaseerd op vergelijkbare woningen in Stadskanaal. Je makelaar kan je hierbij ondersteunen. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je woning in perfecte staat verkeert. Los opvallende gebreken op en geef de muren eventueel een fris likje verf. Een onberispelijke woning slaat beter aan bij kandidaat-kopers.
 • Presentatie: Creëer een huiselijke en uitnodigende sfeer door jouw woning netjes op te ruimen en te stylen. Potentiële kopers kunnen zich zo beter een voorstelling maken van hun mogelijk toekomstige thuis.
 • Marketing: Maak gebruik van verschillende kanalen om je huis onder de aandacht te brengen. Denk aan online platforms, sociale media maar ook je persoonlijke netwerk kan van grote waarde zijn.

Ontdek jouw stappenplan in Stadskanaal:

 • Gratis en op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
 • Interactieve tool die de voortgang van jouw verkoopproces bijhoudt
 • Vergemakkelijkt de verkoop van jouw woning door overzicht te creëren
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Stadskanaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Stadskanaal kost je als verkoper gemiddeld € 4.459. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Stadskanaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 296.475) € 3.528
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.459

Kosten van makelaars in Stadskanaal

In Stadskanaal betaal je voor een makelaar vaak een courtage. Deze courtage is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Hoeveel je betaalt, varieert per makelaar en is vrijwel altijd onderhandelbaar. Gemiddeld betaal je voor de courtage 1,19% van de verkoopsom.

Daarnaast kunnen makelaarskosten ook bestaan uit opstartkosten en kosten voor promotiemateriaal. Hierom is het waardevol om verschillende makelaars in Stadskanaal te vergelijken. Zo vind je niet alleen de makelaar met de beste prijs, maar ook de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Lees meer over makelaars in Stadskanaal.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Een eerste kostenpost die je hebt als woningverkoper in Stadskanaal, naast de makelaarskosten, zijn de onderhoudskosten. Deze kosten maak je om de woning in een verkoopbare staat te brengen en te houden. Denk hierbij aan kosten voor het repareren van lekkages, het schilderen van muren en het verzorgen van de tuin.

Hoewel de exacte onderhoudskosten per woning verschillen, zijn dit wel kosten waar je als verkoper rekening mee moet houden. Onderhoudskosten kunnen flink oplopen als er veel aan de woning moet gebeuren. Zorg dus dat je deze kosten goed in kaart hebt gebracht voordat je de woning te koop zet.

Verhuis- en opslagkosten

Tijdens het verkoopproces van je woning in Stadskanaal zul je mogelijk te maken krijgen met verhuis- en opslagkosten. Ga je bijvoorbeeld alvast in een nieuwe woning wonen voordat de oude woning is verkocht, dan heb je te maken met dubbele woonkosten.

Daarnaast kun je kosten hebben voor het opslaan van persoonlijke spullen, om je huis ruimtelijker en aantrekkelijker te maken voor kopers. Het inschakelen van professionals voor een soepele verhuizing kan prettig zijn, maar brengt uiteraard ook kosten met zich mee.

Energielabel

Als woningverkoper moet je een geldig energielabel voor jouw huis hebben. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het is verplicht om dit label te overhandigen aan de nieuwe eigenaren bij de overdracht.

Het aanvragen van dit energielabel brengt kosten met zich mee. De hoogte van deze kosten varieert en is afhankelijk van wie het energielabel opstelt. Zorg dat je dit regelt voordat je jouw woning in Stadskanaal in de verkoop zet, zodat potentiële kopers direct zien hoe energiezuinig het huis is.

Wanneer mijn huis verkopen in Stadskanaal?

De vraag die je jezelf wellicht op dit moment stelt is, is dit het moment om mijn huis in Stadskanaal te verkopen? Met de huidige woningmarkt en volgens de inzichten van onze makelaars is het antwoord: absoluut! Je huis is nu een gewild object en er is flinke vraag naar uitstekende woonruimte in Stadskanaal.

Je vraagt je misschien af: waarom is mijn huis nu zo zeer gewild? In principe komt dit doordat Stadskanaal veel te bieden heeft, dit gecombineerd met de vraag naar woningen in de huidige periode mei 2024 maakt dat dit een gelegen moment zou kunnen zijn om te overwegen je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Stadskanaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is hét online platform dat jou helpt met alle aspecten van jouw woningverkoop. Het stappenplan van Huis Verkopen is overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Hierdoor vergeet je geen enkele stap in het verkoopproces en is het verkopen van jouw woning een fluitje van een cent. Bovendien is het stappenplan geheel gratis en vrijblijvend te gebruiken. Maak het jezelf makkelijk en ga slim te werk met Huis Verkopen.

Gratis en vrijblijvend stappenplan

Als je kiest voor Huis Verkopen, kies je voor gemak en eenvoud. Je hebt toegang tot een gratis en vrijblijvend stappenplan. Dit plan gidst je door het complete verkoopproces, zonder dat je iets over het hoofd ziet.

Beste specialisten in Stadskanaal

Huis Verkopen heeft een uitgebreid netwerk van specialisten in Stadskanaal. Of de benodigde professional nu een makelaar, ontruimer of verhuizer is, je vindt de beste expert die de hoogste dienstverlening levert tegen de laagste prijs.

Beste prijs/kwaliteit-verhouding

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of de maximale prijs wilt krijgen, Huis Verkopen helpt jou de juiste keuzes te maken. Je ontdekt welke makelaar in Stadskanaal goed is en kiest de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Vergelijken van specialisten is makkelijk

Met Huis Verkopen is het vergelijken van specialisten een eenvoudige taak. Je bespaart kosten en pakt de verkoop van jouw woning in Stadskanaal op een slimme manier aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Stadskanaal

Het is verstandig om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de marktwaarde van jouw huis in Stadskanaal nauwkeurig te bepalen.

Een perfecte eerste indruk is essentieel. Dat begint bij goede foto's, een overzichtelijke presentatie en een aantrekkelijke omschrijving van je huis. Zorg dat je huis netjes en opgeruimd is. Voor meer tips bezoek je onze tips pagina.

Wij hebben een handig stappenplan voor je samengesteld, dat je kan volgen bij de verkoop van je huis. Deze leidt je stap voor stap door het hele verkoopproces.

De kosten voor het verkopen van je huis in Stadskanaal kunnen variëren en omvatten vaak makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Op onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis vind je daar meer informatie over.

Het kiezen van de juiste makelaar voor het verkopen van je huis is belangrijk. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaringen van anderen. Via onze makelaarsvergelijking tool kun je makelaars in Stadskanaal gemakkelijk vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen