Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Veelerveen

Bij het verkopen van jouw huis in Veelerveen zijn diverse factoren om rekening mee te houden. Informeer goed over de makelaarskosten, deze kunnen namelijk sterk variëren. Door een weloverwogen keuze te maken, kan je jouw eigendommen efficiënt en tegen de juiste prijs verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Veelerveen

Als woningverkoper in Veelerveen heb je uiteenlopende doelen. Uiteraard wil je bijvoorbeeld een hoge verkoopprijs behalen voor jouw huis. De waarde die jouw huis vertegenwoordigt, wil je graag volledig benutten. Daarnaast wil je misschien een snelle verkoop realiseren. Dit kun je bereiken door een goede makelaar te kiezen die aantoonbaar presteert in Veelerveen. Maar ook een soepele overdracht kan een belangrijk doel zijn. Je wil immers zo min mogelijk obstakels ervaren tijdens dit ingrijpende proces.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe snel huizen in Veelerveen worden verkocht? Of wat de gemiddelde verkoopprijs is? En hoeveel kan je eigenlijk besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Voor een overzichtelijk stappenplan over de verkoop van jouw woning in Veelerveen kun je hier terecht. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Veelerveen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
17 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 508.798
Besparing (gem.)
€ 1.577

Je huis snel verkopen in Veelerveen

In Veelerveen duurt het gemiddeld 36 dagen om een woning te verkopen. Het kan een uitdaging zijn om je woning snel aan de man te brengen, maar met de juiste strategie is dit haalbaar.

 1. Presenteer je woning optimaal door een professionele fotograaf in te schakelen. Heldere, uitnodigende foto's maken een wereld van verschil. Ze trekken meer potentiële kopers aan en kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 2. Breng je huis onder de aandacht bij een breed publiek. Een goede online aanwezigheid is van vitaal belang in het huidige digitale tijdperk. Adverteer op diverse online platformen en maak gebruik van de kracht van social media.
 3. Zorg voor een concurrerende prijsstelling. Je woning te hoog waarderen kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een lage prijs je sneller tot verkoop kan brengen. Doe onderzoek naar de marktwaarde in je omgeving om een reële, aantrekkelijke prijs te bepalen.

Tips in Veelerveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Veelerveen op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Veelerveen in de huidige markt? Op dit moment ligt dit gemiddelde op € 508.798. Het is belangrijk om te weten dat de verkoopsom van een huis niet alleen wordt beïnvloed door locatie en marktomstandigheden, maar ook factoren als woningtype, bouwjaar, woninggrootte en bijzondere kenmerken van je huis speelt hierin een belangrijke rol.

Verdiep je eens in de gemiddelde prijs die momenteel per vierkante meter voor woningen in Veelerveen wordt betaald, die ligt op € 2.910. Echter, je uiteindelijke verkoopwaarde wordt door meer dan alleen de waarde per m2 bepaald. Om de exacte waarde van jouw woning te bepalen, kan een waardebepaling zeer nuttig zijn. Het is dan ook mogelijk om online een waardebepaling aanvragen te doen om de juiste prijs voor je woning te achterhalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Veelerveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800
€ 1.900
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Veelerveen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Veelerveen.

Tips om je woning te verkopen in Veelerveen

Het verkopen van je huis in Veelerveen kan een uitdaging zijn. Het vereist strategie en aandacht voor detail. In deze gids geven we je een aantal nuttige tips om het proces soepeler en succesvoller te laten verlopen.

 • Onderhoud: voordat je je huis te koop zet, zorg ervoor dat kleine reparaties en schilderwerk zijn uitgevoerd. Een huis dat goed onderhouden is, trekt meer kopers.
 • Presentatie: een schoon, opgeruimd en modern huis, is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Overweeg om wat meubels te vernieuwen of te vervangen om het interieur te verjongen.
 • Prijs: stel een realistische en competitieve prijs in voor je huis. Het kan handig zijn om de hulp van een taxateur of makelaar in te schakelen om de juiste prijs vast te stellen.
 • Open dag: het organiseren van een open huis-dag kan de aandacht van kopers trekken. Zorg ervoor dat het huis er op zijn best uitziet.
 • Online adverteren: zorg voor een sterke online aanwezigheid. Adverteer op populaire vastgoedwebsites en gebruik sociale media om een groter publiek te bereiken.

Ontdek jouw stappenplan in Veelerveen:

 • Specifiek voor jouw woning samengesteld
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij verkoop
 • Eenvoudig bijhouden van stand van zaken
 • Mogelijkheid tot duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Veelerveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Veelerveen kost je als verkoper gemiddeld € 4.515. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Veelerveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 508.798) € 6.411
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.515

Kosten van makelaars in Veelerveen

Wanneer je een huis in Veelerveen wilt verkopen, ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste makelaar voor de klus. De gemiddelde makelaarskosten in Veelerveen lopen uiteen, maar de meeste makelaars rekenen een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis, gemiddeld is dit 1,26% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Als we kijken naar de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Veelerveen, namelijk € 508.798, betekent dit een courtage van ongeveer € 6.411. Het is belangrijk om te onthouden dat deze kosten niet vaststaan, en dat onderhandeling altijd mogelijk is. Een goede makelaar kan het verschil maken bij het verkopen van je woning.

Lees meer over makelaars in Veelerveen.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Als je jouw huis in de kijker wilt zetten, zijn er vaak kosten aan verbonden. Marketingkosten hiervoor kunnen variëren op basis van de gekozen marketingtechnieken. Dit kan gaan om advertenties in kranten, social media-advertenties of professionele fotografie en video's.

Dergelijke marketingkosten zijn doorgaans een onderdeel van de makelaarskosten. Het is daarom een goed idee om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Niet alleen het tarief is belangrijk, maar ook wat je ervoor krijgt en hoe dat waarde toevoegt aan de verkoop van je huis.

Notariskosten

Bij de verkoop van een woning is het inschakelen van een notaris verplicht. De notaris maakt de transportakte op en zorgt voor de inschrijving in het Kadaster. De kosten voor de notaris kunnen variëren en zijn afhankelijk van het tarief van de notaris die je kiest.

Mogelijk moet je de notaris ook nog betalen voor andere werkzaamheden, zoals het doorgeven van de verkoop aan de Vereniging van Eigenaren, als je een appartement verkoopt. Ook in dit geval is het handig om verschillende notaristarieven te vergelijken om kosten te besparen.

Energielabel

In Nederland ben je wettelijk verplicht om een definitief energielabel aan te leveren bij de overdracht van je woning. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Niet naleven van deze verplichting kan je een boete opleveren.

Het proces om een energielabel aan te vragen is vrij eenvoudig en kan online. Op de website van de overheid kan je met je DigiD inloggen en de nodige stappen volgen. De kosten hiervoor zijn voor jou als verkoper.

Wanneer mijn huis verkopen in Veelerveen?

Ondanks de onzekerheid in deze tijd, kun je getuige zijn van het feit dat de huizenmarkt in Veelerveen de laatste maanden steeds beter is geworden voor verkopers. Dit is grotendeels vanwege de gestage vraag naar huizen en een beperkt aanbod. Hierdoor heb je als verkoper een sterke positie op de markt, wat het een goed moment maakt om je huis te verkopen.

Wat betekent dit precies voor jou als huiseigenaar? Simpel gezegd, er is een grote kans dat je huis snel verkocht wordt, vooral als het goed wordt gepromoot en gepresenteerd. Dit is een van de voordelen van de huidige markt in juli 2024. Dus als je overweegt om je huis in Veelerveen te verkopen, is het nu een uitgelezen moment om deze stap te zetten.

Vergelijk makelaars in Veelerveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zelf je huis verkopen kan een hele uitdaging zijn. Het is een flinke klus met veel stappen en zahlreiche facetten, van de optimale prijsbepaling tot de uiteindelijke papierwinkel. Gelukkig is er Huis Verkopen, hét online platform dat de verkoop van een woning vereenvoudigt. Duizenden mensen per maand maken hier al gebruik van, en met goede reden. De eenvoud van Huis Verkopen maakt het voorbereiden en regelen van een verkoop op de best mogelijke manier een fluitje van een cent.

Handige tools voor prijsbepaling en makelaarsvergelijking

Op Huis Verkopen vind je een scala aan handige tools die onder andere een gratis waardebepaling bieden. Deze kunnen je helpen bij het vergelijken van makelaars. Zo weet je zeker dat je de best mogelijke keuze maakt voor de verkoop van jouw woning.

Onafhankelijk en gratis online platform

Wat het platform verder aantrekkelijk maakt, is het feit dat het onafhankelijk en gratis is. Dit betekent dat je alle handvatten krijgt die je nodig hebt zonder dat je ergens aan vastzit of dat je moet betalen voor de diensten die je gebruikt.

Eenvoudig stappenplan voor de optimale verkoop

Huis Verkopen biedt niet alleen handige tools maar ook een eenvoudig stappenplan dat precies uitlegt wat er geregeld moet worden voor de verkoop van de woning. Dit zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop van jouw huis op de best mogelijke manier kunt regelen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Veelerveen

Je kunt de woningwaarde bepalen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Deze neemt diverse factoren in overweging, zoals de staat van het huis, de locatie en de vastgoedmarkt in Veelerveen.

Je kunt het handige stappenplan van HuisVerkopen.nl volgen. Dit plan bevat alle fasen van de verkoop, van oriëntatie tot overdracht bij de notaris, inclusief belangrijke checks en acties.

Voor het vinden van een goede makelaar in Veelerveen kun je gebruik maken van de tool op HuisVerkopen.nl om makelaars te vergelijken. Hiermee kun je de beste match vinden op basis van prijs, ervaring en dienstverlening.

De snelheid van de verkoop van je woning hangt van verschillende factoren af. Wel heeft HuisVerkopen.nl een pagina met tips om een woning snel te verkopen, die je kunt gebruiken om het proces te versnellen.

De kosten van het verkopen van je huis komen onder meer voort uit makelaarskosten, notariskosten en eventuele marketingkosten. Voor een gedetailleerd overzicht kun je terecht op de pagina over kosten van Huisverkopen.nl
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen