Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sellingen

Ben je klaar om je huis in Sellingen te verkopen en wil je weten hoe je dit slim en effectief kunt doen? Op deze pagina vind je waardevolle tips, broodnodige informatie en handige tools die je proces zullen versoepelen. Ben je nog op zoek naar een goede makelaar in Sellingen om je hierbij te ondersteunen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sellingen

Als woningverkoper in Sellingen heb je vast diverse doelen die je wilt bereiken met de verkoop van je huis. Een paar van die veelvoorkomende doelen zijn bijvoorbeeld het behalen van een hoge verkoopprijs, het realiseren van een snelle verkoop of misschien wel het beperken van de kosten die gepaard gaan met de verkoop van de woning. Belangrijk is het om vooraf duidelijk deze doelen in kaart te hebben, zodat je jouw strategie hierop kunt afstemmen.

Maar je vraagt je misschien ook af hoe het zit met de woningmarkt in Sellingen. Hoe snel worden de huizen hier doorgaans verkocht en wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En kun je geld besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Hieronder volgen de actuele cijfers van de woningmarkt in Sellingen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
147 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 465.375
Besparing (gem.)
€ 1.117

Je huis snel verkopen in Sellingen

In Sellingen duurt het gemiddeld 89 dagen om een woning te verkopen. Dat is vrij snel, maar als je wilt dat jouw woning nog sneller van de hand gaat, zijn er een aantal concrete stappen die je kunt nemen. Hieronder hebben we drie belangrijke tips op een rij gezet:

 1. Presenteer je woning optimaal: Zorg dat je woning op alle online en offline foto's er netjes en sfeervol uitziet. Een opgeruimd huis oogt groter en geeft een positievere indruk. Zorg ook voor voldoende natuurlijk licht tijdens bezichtigingen.
 2. Stel een realistische vraagprijs: Zorg dat je vraagprijs aansluit bij de waarde van vergelijkbare woningen in Sellingen. Een waardebepaling door een lokale makelaar kan je hierbij helpen.
 3. Gebruik professionele hulp: Een goede makelaar kent de lokale markt en kent potentiële kopers voor jouw woning. Maak gebruik van hun expertise en netwerk voor een efficiënte verkoop. Lees hier meer over het vinden van de juiste makelaar.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Sellingen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sellingen op?

In Sellingen is de gemiddelde verkoopprijs van een huis op het moment € 465.375 euro. Deze prijs is natuurlijk een gemiddelde, want de uiteindelijke verkoopsom hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type huis, de grootte en de staat ervan. Ook de locatie in Sellingen en de huidige woningmarkt spelen een grote rol.

De vraagprijs per vierkante meter in Sellingen ligt rond de € 3.461 euro. Dit is het gemiddelde over de afgelopen drie maanden. Het is goed om je te realiseren dat dit een gemiddelde is. Besef dat de prijs ook hier sterk afhankelijk is van bovengenoemde factoren. Zo kun je realistische verwachtingen opstellen bij de verkoop van jouw woning in april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sellingen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.200
€ 2.400
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sellingen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sellingen.

Tips om je woning te verkopen in Sellingen

Het verkopen van je huis in Sellingen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en strategie kan je jouw woning voor de maximale prijs verkopen. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

 • Goede fotografie - Hoogwaardige foto's kunnen de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Overweeg een professionele fotograaf in te huren om de unieke kenmerken van je woning te benadrukken.
 • Onderhoud - Zorg ervoor dat alles in en rond het huis in goede staat is. Kleine reparaties en onderhoud kunnen een grote impact hebben op de potentiële verkoopprijs.
 • Opslagruimte - Een huis met veel opslagruimte is aantrekkelijk voor kopers. Maak kasten en opbergruimtes leeg om de hoeveelheid beschikbare ruimte te benadrukken.
 • Licht - Een goed verlicht huis geeft een ruim en uitnodigend gevoel. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en plaats indien nodig extra verlichting.
 • Presentatie - Zorg dat je huis er van binnen en van buiten uitnodigend uitziet. Een nette tuin en een schoon, opgeruimd interieur kunnen veel kopers aantrekken.

Ontdek jouw stappenplan in Sellingen:

 • Ontvang een op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Bespaar kostbare tijd door efficiënte begeleiding
 • Voorkom fouten met ons interactief overzicht van stappen
 • Het is een gratis tool, dus je bespaart ook geld
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sellingen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sellingen kost je als verkoper gemiddeld € 6.666. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sellingen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 465.375) € 5.259
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.666

Kosten van makelaars in Sellingen

Als je een woning in Sellingen wilt verkopen, doe je er goed aan om naar de gemiddelde kosten van een makelaar te kijken. De makelaarscourtage is over het algemeen een percentage van de verkoopprijs van de woning. In Sellingen bedraagt deze gemiddeld 1,13%. De exacte kosten kunnen dus variëren, afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning.

Het is goed om te weten dat dit percentage op een gemiddelde verkoopprijs van € 465.375 in Sellingen neerkomt op ongeveer € 5.259. Het is echter niet alleen het kostenplaatje dat telt. Kijk ook naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen. Een hogere verkoopopbrengst kan de hogere makelaarskosten namelijk meer dan goedmaken.

Lees meer over makelaars in Sellingen.

Andere kosten bij verkoop

Explootkosten

Wanneer je je huis verkoopt, zal je ook rekening moeten houden met exploitkosten. Dit zijn kosten die je maakt bij de inschakeling van een gerechtsdeurwaarder. Hij zorgt ervoor dat juridische documenten daadwerkelijk bij de juiste partijen terechtkomen.

De deurwaarder bezorgt de officiële verkoopinfo aan beide partijen en laat een aankondiging achter bij het verkoopadres. Deze aankondiging is een bewijs dat er een legitieme verkoop plaatsvindt. Houd dus rekening met deze kosten in Sellingen.

Onderhoudskosten

Onderhoud aan je huis is een belangrijk onderdeel als je je woning te koop zet. Potentiële kopers willen een huis kopen dat in goede staat is. Denk aan een likje verf, reparaties aan het dak of het aantrekkelijker maken van de tuin.

In Sellingen is het net als overal van belang dat het huis er aantrekkelijk uitziet. Onderhoud speelt hier een grote rol. Voor eventuele onvoorziene onderhoudskosten is het verstandig een post onvoorzien aan te houden.

Verhuis- en transportkosten

Wanneer je na de verkoop van je huis verhuist, heb je waarschijnlijk te maken met verhuis- en transportkosten. Het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf kan wat prijziger zijn, maar het bespaart je wel een hoop tijd en moeite.

Verder kunnen er kosten komen kijken bij het transporteren van bijvoorbeeld grote meubelen of apparatuur. Verhuis- en transportkosten zijn vaak afhankelijk van de afstand en de hoeveelheid spullen die je wilt verhuizen.

Wanneer mijn huis verkopen in Sellingen?

De woningmarkt verschilt per plaats, dus ook voor Sellingen. Je vraagt je waarschijnlijk af: is dit de juiste tijd om mijn huis te verkopen in Sellingen? Over het algemeen is de situatie gunstig voor huizenverkopers. De precieze ins en outs voor jouw specifieke situatie kan een lokale makelaar in Sellingen je haarfijn uitleggen. Hun expertise en marktkennis zijn onmisbaar voor een goede keuze.

Natuurlijk wil je ook weten of er nog specifieke factoren spelen. Hier kunnen we zeggen dat een grondige oriëntatie van essentieel belang is. Jouw unieke situatie en woning spelen een grote rol in de uiteindelijke beslissing om je huis te verkopen. Is er vraag naar vergelijkbare woningen in Sellingen? Hoe staat de lokale huizenmarkt er momenteel voor? Slechts vragen die een makelaar in Sellingen kan beantwoorden.

Vergelijk makelaars in Sellingen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning is niet eenvoudig, zeker niet als je onbekend bent met alles wat er geregeld moet worden. Gelukkig biedt Huis Verkopen een gemakkelijk te volgen stappenplan dat helpt bij het organiseren van het gehele proces. Dit stappenplan gidst je door de verkoop van je woning in Sellingen, zodat niets over het hoofd wordt gezien. Het is slim om dit stappenplan te gebruiken, want het zorgt ervoor dat je bereid bent en niets vergeet, terwijl je kosten bespaart.

Alles geregeld op één plek

Met Huis Verkopen regel je alles op één plek, van het energielabel tot de verhuizer. Je krijgt hulp bij het vinden van de juiste specialisten in Sellingen, en al deze diensten zijn gratis en vrijblijvend. Zo houd je overzicht en blijf je gemakkelijk bij.

De beste prijs/kwaliteit-verhouding

Huis Verkopen maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk de beste prijs/kwaliteit-verhouding te vinden. Of je je woning nu snel wilt verkopen of voor de maximale prijs, met Huis Verkopen ontdek je de makelaar die het beste bij je past.

Onmisbare informatie

Huis Verkopen biedt een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Hierdoor ben je uitstekend geïnformeerd en kun je slimme beslissingen nemen tijdens de verkoop van je woning.

Vergelijk en bespaar

Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten gemakkelijk. Zo bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning in Sellingen zo slim mogelijk aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sellingen

Het beoordelen van de waarde van je huis in Sellingen kan complex zijn en vereist een grondige marktkennis. Het is raadzaam om een professionele waardebepaling door een makelaar aan te vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van de marktwaarde van je huis.

De snelheid waarmee je je huis in Sellingen kunt verkopen hangt af van verschillende factoren, zoals marktcondities en de vraagprijs van je huis. Voor een snelle verkoop kun je onze tips om een woning snel te verkopen volgen.

Bij het verkopen van je huis in Sellingen kun je verschillende kosten verwachten. Je kunt denken aan makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. In onze gids vind je alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Het vinden van een goede makelaar in Sellingen is een belangrijke stap in het verkoopproces. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun reputatie, tarieven en verkooprecord. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken.

Het energielabel is verplicht bij de verkoop van je huis. Je kunt een energielabel aanvragen via een gecertificeerde adviseur. Op onze site vind je meer informatie over het aanvragen van een energielabel.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen