Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Winschoten

Het verkopen van je woning in Winschoten kan een uitdaging zijn, maar een competente verkoopmakelaar kan daarin het verschil maken. Gedegen ervaring en expertise op de lokale markt kunnen bijdragen aan een gunstige verkoopprijs. Evalueer zorgvuldig en kies een professional die je belangen adequaat kan behartigen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Winschoten

Er zijn enkele zaken waar je beslist aandacht aan moet schenken wanneer je in Winschoten je huis wilt verkopen. Het is vanzelfsprekend dat je streeft naar een goede prijs voor je woning. Tegelijkertijd wil je niet te veel betalen voor de diensten van een makelaar. Ook wil je de kans op dubbele woonlasten minimaliseren door je huis snel te verkopen. Maar heb je al eens nagedacht over het belang van de presentatie van je woning? Of over het nut van een grondige marktanalyse om te beslissen over de vraagprijs?

Als potentieel woningverkoper zul je ook bepaalde vragen hebben. Hoe snel worden huizen in Winschoten doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een goed verkoopresultaat bereik je namelijk door een makelaar te kiezen die zich succesvol heeft bewezen in Winschoten. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Winschoten:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 263.123
Besparing (gem.)
€ 947

Je huis snel verkopen in Winschoten

Op zoek naar manieren om je huis sneller te verkopen in Winschoten? Let op, de gemiddelde verkooptijd in Winschoten bedraagt namelijk 62 dagen. Met de juiste strategieën kunt je dat flink versnellen.

 1. Waarde-inschatting: Een sleutel tot een snelle verkoop is het treffen van een goede voorbereiding. Hierbij helpt het om meerdere makelaars uit te nodigen voor een gratis waardebepaling van je huis. Dit geeft je een realistisch beeld van de vraagprijs die je kunt stellen en helpt je om een te hoge of te lage prijs te voorkomen.
 2. Persoonlijke spullen: Om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, is het nuttig om zo min mogelijk persoonlijke spullen zichtbaar te laten. De koper moet zichzelf namelijk makkelijk in jouw huis kunnen voorstellen. Ruim dus vooraf je huis op en depersonaliseer je ruimtes zo veel mogelijk.
 3. Inzet social media: Maak gebruik van social media om je woning onder de aandacht te brengen. Een goed geplaatste advertentie op Facebook of Instagram kan voor veel zichtbaarheid zorgen en je potentiële kopers bereiken die je anders zou missen.

Tips in Winschoten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Winschoten op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Winschoten ligt momenteel op € 263.123. Deze verkoopsom kan echter variëren, aangezien het sterk afhankelijk is van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de ligging ervan. Het is dus goed om rekening te houden met deze aspecten als je een huis gaat kopen of verkopen in Winschoten.

Ook de gemiddelde prijs per m2 speelt een rol bij het bepalen van de verkoopprijs van een huis. In Winschoten is de gemiddelde prijs per m2 € 2.427 in mei 2024. Deze prijs geeft echter geen volledig beeld, omdat bijvoorbeeld de tuin hierbij niet wordt meegerekend. Ook de unieke kenmerken van een woning, zoals bijvoorbeeld een recente verbouwing of een bijzondere architectuur, hebben invloed op de uiteindelijke verkoopprijs en kunnen ervoor zorgen dat een woning bovengemiddeld uitvalt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Winschoten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.300
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Winschoten bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Winschoten.

Feitjes over Winschoten

 • Winschoten wordt ook wel Molenstad genoemd vanwege de drie molens.
 • In Winschoten vind je de enige Joodse begraafplaats van Oost-Groningen.
 • Winschoten is bekend om zijn jaarlijkse hardloopwedstrijd, de RUN.

Tips om je woning te verkopen in Winschoten

Wil je in Winschoten je huis verkopen? Dan wil je dit uiteraard zo vlot en voordelig mogelijk doen. Hieronder delen we een aantal tips om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

 • Fotografie: Professionele foto's geven je huis een voorsprong. Huur een professionele fotograaf in, in Winschoten zijn er genoeg te vinden!
 • Onderhoud: Geef je huis zo nodig een likje verf en repareer kleine mankementen. Een huis dat in perfecte staat is, verkoopt sneller.
 • Neutrale stijl: Vermijd felle kleuren en persoonlijke objecten in je interieur. Potentiële kopers kunnen zich dan beter voorstellen hoe het zou zijn om daar te wonen.
 • Inzet lokaal netwerk: Maak gebruik van de lokale professionals. Winschoten heeft diverse interieuradviseurs en makelaars die je kunnen helpen bij de verkoop.
 • Licht en ruimte: Creëer zoveel mogelijk licht en ruimte in je huis. Dit maakt je huis groter en aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Winschoten:

 • Handig overzicht van alles wat je moet regelen
 • Voorkomt overslaan van belangrijke stappen
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Gratis, interactief en volledig vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Winschoten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Winschoten kost je als verkoper gemiddeld € 4.459. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Winschoten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 263.123) € 3.131
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.459

Kosten van makelaars in Winschoten

Aan het verkopen van een huis in Winschoten zijn uiteraard kosten verbonden. Een belangrijke kostenpost is de courtage voor de makelaar, op basis van een percentage van de verkoopprijs van de woning. De gemiddelde courtage in Winschoten is 1,19% van de verkoopprijs.

Maar vergeet niet, naast de kosten van een makelaar, is het ook van belang om te kijken naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen. Je zou een kijkje kunnen nemen bij het opvragen van tarieven bij makelaars om meer inzicht te krijgen in hun kostenstructuur en hun verwachte verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Winschoten.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van jouw huis worden er twee soorten notariskosten in rekening gebracht. De eerste is de kosten voor de akte van levering, deze wordt betaald door de koper. De tweede is de kosten voor de akte van hypotheek.

Bij het verkopen van een huis is het mogelijk dat je nog een resterende hypotheek hebt. Om de hypotheek uit te schrijven bij de notaris, worden er kosten gemaakt. Deze komen op rekening van de verkoper.

Onderhoudskosten

Voor het verkoopgereed maken van de woning zijn er vaak verschillende onderhoudskosten. Denk hierbij aan schilderwerk, elektrische installaties, sloten vervangen of een dakreparatie. Alle werkzaamheden die bijdragen aan een presentabele en veilige staat van de woning kunnen onder deze kosten vallen.

Verkopers zijn niet verplicht om onderhoud te doen voor de verkoop. Echter, een goed onderhouden en veilige woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Daardoor kunnen deze kosten wel degelijk lonend zijn bij de uiteindelijke verkoop.

Kosten energielabel

Voor de verkoop van een woning is het verplicht om een actueel energielabel te hebben. Het geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning en mogelijke verbeteringen hierin. Deze moet je als verkoper aanvragen en betalen.

De hoogte van de kosten kan variëren, afhankelijk van wie het energielabel levert. Soms wordt het aangeboden als een pakket samen met andere diensten, zoals een bouwkundige keuring of taxatie.

Wanneer mijn huis verkopen in Winschoten?

Vraag je je af of het in mei 2024 een goed moment is om jouw huis in Winschoten te verkopen? Het antwoord is ja. Met de huidige vraag naar woningen kan het een slimme beslissing zijn om nu jouw huis in de verkoop te zetten.

Je vraagt je wellicht af of alle makelaars in staat zullen zijn om het meeste uit deze situatie te halen. Het antwoord hierop is nee. Het is zinvol om verschillende makelaars te vergelijken, omdat iedere makelaar andere kansen en mogelijkheden ziet binnen de huidige huizenmarkt in Winschoten.

Vergelijk makelaars in Winschoten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met Huis Verkopen bereid je zelf eenvoudig de verkoop van je woning voor. De website bevat hulpmiddelen die je helpen om de beste makelaar in Winschoten te vinden. Daarnaast kun je ook makelaarstarieven opvragen en besparen op de makelaarskosten. De website is onafhankelijk en gratis te gebruiken. Met Huis Verkopen weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt.

waardebepaling en makelaars vergelijken

Met waardebepaling en vergelijking van makelaars, maakt Huis Verkopen het makkelijk om de waarde van je huis te bepalen en de beste makelaar te kiezen. Onze vergelijking is geheel onafhankelijk en gebaseerd op veel data over makelaars.

Stappenplan voorbereiding verkoop

Huis Verkopen helpt je met een handig stappenplan om je woningverkoop goed voor te bereiden, zodat je niets belangrijks vergeet. Ook biedt de site aanvullende diensten voor bijvoorbeeld een energielabel of woningstyling.

Beste prijs naar makelaarskosten

Met Huis Verkopen krijg je inzicht in de tarieven van lokale makelaars. Zo weet je zeker dat je voor de beste prijs de verkoop van je woning regelt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Winschoten

Het begint met het verzamelen van relevante informatie over jouw woning en het bepalen van de verkoopprijs. Het inschakelen van een deskundige makelaar is daarbij aan te raden. Verder is het handig om na te denken over de manier van verkoop en je huis verkoopklaar te maken.

Of het een goede tijd is om je huis te verkopen, hangt af van verschillende factoren. Denk aan de huidige woningmarkt in Winschoten, en hoe snel je jouw woning wilt verkopen. Raadpleeg een makelaar voor deskundig advies op basis van de actuele situatie.

De kosten van het verkopen van je huis in Winschoten kunnen variëren. Het bevat doorgaans makelaarskosten, kosten voor het energielabel, notariskosten en mogelijk extra kosten voor het promoten van je huis. Voor een gedetailleerd overzicht, bezoek onze kostenpagina.

Een goede presentatie van je woning, een realistische vraagprijs en het kiezen van een bekwame makelaar spelen allemaal een rol bij een snelle verkoop. Voor meer tips, raadpleeg onze pagina over snelle verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen