Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heiligerlee

Als je overweegt je huis in Heiligerlee te verkopen, let dan op de levendige lokale woningmarkt die voortdurend verandert. Een goede presentatie van je woning en een aantrekkelijke prijssetting zijn onmisbaar om snel een geschikte koper te vinden. Het correct inspelen op de huidige marktontwikkelingen zal je verkoopsucces aanzienlijk vergroten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heiligerlee

Als je jouw woning in Heiligerlee gaat verkopen, zijn er diverse doelen die je in gedachten hebt. Je streeft mogelijk naar een hoge verkoopprijs om zoveel mogelijk winst te behalen. Een snelle verkoop zou ook een van je doelen kunnen zijn, om ervoor te zorgen dat je snel kunt verhuizen of snel je investering kunt terugverdienen. Tegelijkertijd wil je belangrijke zaken bij het regelen van de verkoop niet over het hoofd zien, denk bijvoorbeeld aan het regelen van contracten of het voorbereiden van de woning voor bezichtigingen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Heiligerlee worden verkocht, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Ook ben je mogelijk benieuwd hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Met het stappenplan voor de verkoop van een woning krijg je een duidelijk overzicht van de stappen die nodig zijn bij een huisverkoop. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Heiligerlee:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
20 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 295.000
Besparing (gem.)
€ 929

Je huis snel verkopen in Heiligerlee

In Heiligerlee worden woningen gemiddeld binnen 68 dagen verkocht. Dit is relevante informatie om in gedachten te houden als je van plan bent je woning op de markt te brengen. Hoe kun je zorgen dat jouw huis sneller verkocht wordt? Hier volgen drie tips.

 1. Inrichting - Hoe ziet je huis eruit? Een goed ingericht huis trekt sneller potentiële kopers. Zorg dat je woning schoon, opgeruimd en neutraal ingericht is. Dit helpt kijkers om zich voor te stellen hoe zij zelf in de woning zouden leven.
 2. Moedig bezichtigingen aan - Hoe meer mensen je woning bekijken, hoe groter de kans op verkoop. Verleid potentiële kopers met flexibele bezichtigingstijden en zorg voor een warm welkom wanneer zij langskomen.
 3. Commerciële fotografie - Professionele foto's kunnen je woning doen opvallen tussen de vele andere huizen in de verkooppagina's. Investeren in een professionele fotograaf die de sterke punten van je huis benadrukt, kan het verschil maken.

Tips in Heiligerlee

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heiligerlee op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heiligerlee is momenteel € 295.000 euro. Dit bedrag kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat en grootte van de woning, de populariteit van de buurt of specifieke vraag in de markt. Bijvoorbeeld, een goed onderhouden huis met een ruim perceel in een gewilde woonwijk kan voor een hoger bedrag verkocht worden.

Om een goede indruk te krijgen van de huizenmarkt in Heiligerlee is het nuttig te kijken naar de gemiddelde prijs per m2. Op dit moment ligt die gemiddelde prijs op € 3.278 euro per vierkante meter. Dit cijfer geeft je een helder beeld van de waarde van het onroerend goed in de regio, ongeacht de grootte of het type van de woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heiligerlee

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.300
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heiligerlee bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heiligerlee.

Tips om je woning te verkopen in Heiligerlee

Voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om het verkopen van je huis in Heiligerlee. Met de juiste strategieën en aandachtspunten kun je het verschil maken en je huis snel en tegen een goede prijs verkopen. Hier zijn enkele handige tips om je hierbij te helpen.

 • Eerste indruk: Besteed aandacht aan het exterieur van je huis. Een verzorgde tuin en een nette voorgevel zorgen ervoor dat potentiële kopers een positieve eerste indruk krijgen.
 • Opslagruimte: Kopers zijn op zoek naar opslagruimte. Als je huis vol staat met spullen, kan het kleiner lijken. Maak kastruimte vrij en berg overtollige spullen op om dit te voorkomen.
 • Schoonmaak: Een schoon huis straalt zorg en aandacht uit. Zorg dat je huis grondig schoon is voordat je kijkers ontvangt. Vergeet ook geen verborgen plekken zoals de kelder of zolder.
 • Fotografie: Goede foto’s zijn essentieel voor een succesvolle verkoop. Laat professionele foto’s maken van je huis en gebruik deze in de verkoopadvertentie.

Ontdek jouw stappenplan in Heiligerlee:

 • Specifiek stappenplan gebaseerd op jouw adres
 • Interactief en gratis overzicht dat jou helpt
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Regel alles eenvoudig en direct vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heiligerlee?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heiligerlee kost je als verkoper gemiddeld € 4.541. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heiligerlee In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 295.000) € 3.540
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.541

Kosten van makelaars in Heiligerlee

Als je je huis in Heiligerlee wilt verkopen, is het belangrijk om ook op de kosten van een makelaar te letten. De gemiddelde kosten die je aan een makelaar betaalt, worden courtage genoemd en is uitgedrukt als een 1,20% van de verkoopprijs. Hierbij is het belangrijk te beseffen dat elke makelaar zijn eigen tarieven hanteert en deze kunnen dus variëren.

Naast de kosten van de makelaar zelf is het ook belangrijk om te kijken naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen. Een lagere courtage kan aantrekkelijk lijken, maar als dit resulteert in een lagere verkoopprijs, kan dit minder voordelig zijn dan het lijkt. Om een goede keuze te maken is het zowel belangrijk de kosten als de verkoopwaarde in overweging te nemen.

Lees meer over makelaars in Heiligerlee.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de kosten van de makelaar zijn er nog diverse andere kostenposten waar je rekening mee dient te houden. Zo ben je ook verantwoordelijk voor de notariskosten bij het opstellen van de leveringsakte en de hypotheekakte. Deze kosten kunnen flink variëren tussen verschillende notarissen.

Het is van belang dat je deze kosten goed in kaart brengt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij de verkoop van je woning. Een goed overzicht van de totale kosten helpt je ook bij het bepalen van de vraagprijs van je woning.

Energielabel

Een andere kostenpost bij de verkoop van je woning is het energielabel. Dit label is verplicht bij de verkoop van een huis en geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Om dit label te verkrijgen, moet je vaak een energieadviseur inschakelen.

Gelukkig kun je op onze website makkelijk en snel een energielabel aanvragen. Het is wel belangrijk deze kosten mee te nemen in je budget, zodat je een realistisch beeld hebt van de totale verkoopkosten.

Onderhoudskosten

Uiteraard wil je je huis in optimale staat aanbieden aan potentiële kopers. Dit kan betekenen dat je nog wat onderhoudswerken of reparaties moet uitvoeren. Denk hierbij aan schilderwerk, kleine reparaties of misschien zelfs het vernieuwen van bepaalde kameronderdelen.

Ook deze kosten kunnen optellen, dus het is verstandig hier rekening mee te houden bij het opstellen van je budget. Door vooraf goed inzicht te hebben in deze kosten, kun je ze meenemen in de vraagprijs en voorkom je financiële verrassingen achteraf.

Wanneer mijn huis verkopen in Heiligerlee?

Op dit moment zou de huidige woningmarkt in Heiligerlee inderdaad gunstig kunnen zijn om je huis te verkopen. Door de hoge vraag naar woningen kan het zijn dat je huis sneller verkocht wordt dan in een minder gespannen huizenmarkt. Maar of dit ook betekent dat jouw huis in Heiligerlee nu een hogere verkoopprijs zou opbrengen, daarvoor kan een local makelaar je het best adviseren.

Je vraagt je misschien af hoe je ervoor zorgt dat je huis sneller verkocht wordt zonder in te leveren op de verkoopprijs. Het antwoord ligt in een realistische prijsstelling en het aantrekkelijk presenteren van je woning. Zowel online als tijdens bezichtigingen kan dit het verschil maken en bijdragen aan een snelle verkoop, specifiek nu in juli 2024.

Vergelijk makelaars in Heiligerlee Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Een huis verkopen is een spannend proces. Om je op weg te helpen, biedt Huis Verkopen een compleet stappenplan aan. Dit stappenplan is specifiek afgestemd op jouw huis en behoeften. Het gebruik van dit stappenplan verzekert je ervan dat je niks over het hoofd ziet en alles soepel verloopt. Kortom, een stappenplan dat jou ontzorgt en ondersteunt in het volledige verkoopproces! Bezoek hier ons stappenplan en ontdek hoe eenvoudig het is.

Gratis waardebepaling

Een cruciale stap in het verkoopproces is het bepalen van de waarde van je huis. Huis Verkopen biedt een gratis en betrouwbare waardebepaling. Hiermee krijg je een realistisch startpunt voor de verkoop en kun je een competitieve verkoopprijs instellen.

Onafhankelijke makelaarsvergelijker

Hoe vind je de beste makelaar in Heiligerlee? Geen zorgen, Huis Verkopen heeft een handige tool voor jou. Onze onafhankelijke makelaarsvergelijker maakt het eenvoudig om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en prestaties.

Besparen op makelaarskosten

Makelaarskosten kunnen flink oplopen. Maar met Huis Verkopen kun je aanzienlijk besparen. Hier kun je namelijk makelaarstarieven opvragen en zo de beste deal scoren. Wees slim en maak gebruik van deze mogelijkheid!

Uitgebreid aanbod van aanvullende diensten

Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een verhuizer, Huis Verkopen biedt een complete service. Ons aanbod van aanvullende diensten helpt om jouw verkoopproces simpel en stressvrij te maken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heiligerlee

Om de juiste verkoopprijs te bepalen, kun je het beste een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Deze geeft je een realistisch beeld van de marktwaarde van jouw woning in Heiligerlee. Voor meer informatie kun je hier terecht: waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Om jouw huis snel te verkopen, is een goede presentatie belangrijk. Vergeet niet jouw woning aantrekkelijk te makendoor opruimen en eventuele kleine reparaties. Het promoten van jouw huis kan ook helpen. Zie hier voor meer tips: tips om een woning snel te verkopen.

Het is niet verplicht, maar een makelaar kan veel waarde toevoegen. Een makelaar heeft kennis van de markt, helpt bij onderhandelingen en zorgt voor een goede promotie van jouw huis. Lees hier meer over op: wat een makelaar doet en hoe je een goede makelaar kiest.

Het proces van het verkopen van een huis kan complex zijn. Het begint bij het bepalen van de verkoopprijs en het klaarmaken van de woning, tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Volg dit stappenplan voor meer duidelijkheid: handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

De kosten voor de verkoop van een huis kunnen variëren. Afhankelijk van of je een makelaar inschakelt, zijn er makelaarskosten. Maar denk ook aan kosten voor promotie en eventueel voor een notaris. Ga naar alles over de kosten van de verkoop van een huis voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen