Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Scheemda

Het verkopen van je huis in Scheemda kan een spannende tijd zijn. Een goede voorbereiding is essentieel; dit maakt echt het verschil tussen een magere en een gunstige verkoopprijs. Vind jij een maximale verkoopprijs ook zo belangrijk?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Scheemda

Als woningverkoper in Scheemda heb je natuurlijk diverse doelen die je wilt bereiken bij de verkoop van je huis. Misschien wil je een maximale opbrengst genereren om zo die droomreis te kunnen maken. Misschien wil je snel verkopen, zodat je kunt verhuizen naar je nieuwe woning in een andere stad. Of misschien vind je het belangrijk om een betrouwbare koper te vinden die goed voor jouw geliefde woning zal zorgen.

En natuurlijk zijn er tal van vragen die spelen. Hoe snel worden huizen in Scheemda gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan je besparen door het vergelijken van makelaars? Wil je weten wat de huidige woningwaarde is van jouw huis? Voor al deze vragen kun je terecht bij het platform waar makelaars worden vergeleken. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Scheemda:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
82 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 342.555
Besparing (gem.)
€ 993

Je huis snel verkopen in Scheemda

In het pittoreske dorpje Scheemda wordt elke woning gemiddeld binnen 91 dagen verkocht. Dit heeft te maken met de aantrekkelijke woningmarkt in dit gebied. Voor het optimaliseren van de verkoopsnelheid van jouw huis, delen we met genoegen de volgende tips.

 1. Zichtbaarheid van de woning is essentieel voor een snelle verkoop. Adverteer op populaire huizensites zoals Funda en sociale media om een breed publiek te bereiken. Hoe groter het bereik, hoe sneller de kans op verkoop.
 2. Accentueer de positieve eigenschappen van je woning. Belicht de voordelen van jouw huis opvallend in de advertentie en tijdens bezichtigingen, om potentiële kopers te overtuigen.
 3. Een goed geprijsde woning verkoopt sneller. Stel een realistische vraagprijs in. Overweeg hierbij recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Scheemda.

Tips in Scheemda

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Scheemda op?

Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Scheemda € 342.555. Deze verkoopsom hangt echter van verschillende factoren af. Zo speelt de ligging van de woning binnen Scheemda een rol, net als de grootte en de staat van onderhoud. Ook de algehele woningmarkt in Scheemda is van invloed op de prijs die je voor jouw woning kunt krijgen.

De gemiddelde prijs per m2 bedraagt in Scheemda op dit moment € 2.525. Deze prijzen zijn echter niet statisch. Vraagprijzen en verkoopprijzen zijn continu in beweging in Scheemda. Dat komt door veranderende vraag en aanbod, maar ook door onder andere kosten voor renovatie of verbouwing. Plan je een verkoop, dan is het zinvol om deze prijzen goed in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Scheemda

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.400
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Scheemda bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Scheemda.

Feitjes over Scheemda

 • Scheemda maakt deel uit van de gemeente Oldambt.
 • De plaats heeft een treinstation: Station Scheemda.
 • Het plaatselijke ziekenhuis is het Ommelander Ziekenhuis.

Tips om je woning te verkopen in Scheemda

Je wilt je huis in Scheemda verkopen en je wilt dit uiteraard zo goed mogelijk aanpakken. Een succesvolle verkoop hangt af van verschillende factoren. Navigeren door het proces kan uitdagend zijn, maar met een paar belangrijke tips kun je het proces makkelijker en succesvoller maken.

 • Prijsstrategie: Een competitieve vraagprijs instellen is essentieel. Raadpleeg een makelaar om te bepalen wat de juiste prijs is voor jouw woning op basis van vergelijkbare verkopen in Scheemda.
 • Presentatie: Besteed aandacht aan de presentatie van je huis. Zorg dat het huis schoon en opgeruimd is. Enkele kleine aanpassingen kunnen de uitstraling van je huis sterk verbeteren.
 • Promotie: Zorg dat je huis opvalt. Gebruik professionele foto's en zorg voor aantrekkelijke omschrijvingen. Promoot je huis ook via social media om een groter publiek te bereiken.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel in de onderhandeling en de bezichtigingsmomenten. Dit kan potentiële kopers aantrekken.

Ontdek jouw stappenplan in Scheemda:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen bij de verkoop van je woning.
 • Het stappenplan is gratis, interactief en geheel afgestemd op jouw woning.
 • Dankzij het stappenplan kun je duizenden euro's besparen door goed te vergelijken.
 • Met het stappenplan houd je eenvoudig het overzicht en regel je alles vanaf één plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Scheemda?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Scheemda kost je als verkoper gemiddeld € 6.032. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Scheemda In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 342.555) € 3.837
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.032

Kosten van makelaars in Scheemda

Als je overweegt je huis te verkopen in Scheemda, is het belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten hiervoor zijn. De meeste makelaars rekenen opstartkosten die komen op € 515. Deze kosten dekken voorbereidende werkzaamheden zoals het opstellen van een verkoopplan, professionele foto's en een plaatsing op Funda.

Naast de opstartkosten rekenen makelaars meestal een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning dat je betaalt aan de makelaar voor zijn diensten. In Scheemda ligt dit percentage gemiddeld op 1,12%. Deze kosten worden pas betaald wanneer jouw huis daadwerkelijk is verkocht.

Lees meer over makelaars in Scheemda.

Andere kosten bij verkoop

Kosten van het energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een energielabel voor jouw woning te hebben. Je moet een deskundige inhuren om jouw huis te beoordelen en het label te verstrekken. De kosten hiervan variëren en zijn ook afhankelijk van het bureau dat je kiest.

Ook al is het energielabel wettelijk verplicht, het kan ook positief bijdragen aan de verkoop van je woning. Zeker als je huis een gunstig energielabel heeft, kan dit de interesse bij potentiële kopers verhogen. Het is belangrijk om dit aspect niet te onderschatten.

Notariskosten

Een van de kosten waar je als verkoper mee te maken krijgt, zijn de notariskosten. Hoewel de koper de akte van levering betaalt, moet je zelf de kosten dragen voor het doorhalen van de hypotheek die op jouw woning rust, dit wordt ook wel royeren genoemd.

Dit is een belangrijke stap, omdat het ervoor zorgt dat de koper vrij en onbezwaard eigenaar van de woning wordt. De kosten voor deze procedure liggen bij de notaris die je hiervoor inschakelt en kunnen dus verschillen per notariskantoor.

Marketingkosten

Wie zijn huis wil verkopen, moet ervoor zorgen dat het huis opvalt. Marketing is hier een belangrijk onderdeel van. Denk aan goede kwaliteit foto's, een pakkende beschrijving en eventueel een 3D-tour of video van de woning. Deze kosten maken normaal gesproken onderdeel uit van de kosten van de makelaar.

De hoogte van deze kosten kan sterk variëren per makelaar. Het is daarom verstandig om vooraf makelaarstarieven te vergelijken. Dit zorgt dat je inzicht hebt in wat de totale verkoopkosten zullen zijn en voorkomt dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Scheemda?

In deze dynamische woningmarkt, zou je kunnen overwegen om je huis in Scheemda te verkopen. De vraag naar woningen is op dit moment erg hoog en er is beperkte beschikbaarheid, wat het juni 2024 een uitstekende periode maakt om te overwegen je huis te verkopen. Eigenlijk kun je niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren als je in de toekomst overweegt om je woning te verkopen.

Vraag je je af of dit ook het juiste moment is voor jou? Het antwoord daarop is dat het van meerdere factoren afhankelijk is, zoals jouw persoonlijke omstandigheden en toekomstplannen. Maar als je voelt dat het voor jou het juiste moment is om jouw huis in Scheemda te verkopen, dan is het overwegen waard om de huidige woningmarkt condities te benutten.

Vergelijk makelaars in Scheemda Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met zoveel keuzes en overwegingen die je moet maken bij het verkopen van je huis, kan het gemakkelijk zijn om overweldigd te raken. Gelukkig maakt Huis Verkopen deze taak minder ontmoedigend door alle aspecten van de verkoop van je huis in één gemakkelijk toegankelijke plaats samen te brengen. Er zijn handige tools, tips en services beschikbaar om je hele verkoopproces te stroomlijnen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke verkoop. Het gebruik van Huis Verkopen bespaart je tijd en stress en stelt je in staat om de best mogelijke deal voor jouw huis te krijgen.

Gratis waardebepaling en vergelijking van makelaars

Vragen over de waarde van je huis en het vinden van de juiste makelaar kunnen ontmoedigend zijn. Gelukkig biedt Huis Verkopen je eenvoudige oplossingen. Door de gratis waardebepaling en de makelaarsvergelijk-tools te gebruiken, kun je een goede prijs voor je woning krijgen en tegelijkertijd de beste makelaar in Scheemda vinden.

Besparing op makelaarskosten

Het besparen op makelaarskosten is vaak een van de grootste zorgen voor huiseigenaren. Met Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen en vergelijken om ervoor te zorgen dat je bespaart op makelaarskosten.

Onafhankelijk online platform voor woningverkoop

Alle diensten die je nodig hebt voor de verkoop van je woning zijn eenvoudig te regelen via Huis Verkopen. Van energielabel tot aanvullende diensten als een verhuizer of woningstyling. Het handige stappenplan leidt je door het verkoopproces, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Scheemda

De kosten voor het verkopen van jouw woning in Scheemda kunnen variëren. Dit hangt af van de makelaar en de diensten die je kiest. Voor een overzicht van de kosten kun je hier terecht.

De waarde van je huis in Scheemda kan worden bepaald door een professionele waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Dit kun je gemakkelijk doen via onze website. Klik hier voor meer informatie.

Het vinden van een goede makelaar kan een uitdaging zijn. Gelukkig hebben wij een handige tool om makelaars te vergelijken. Hiermee kun je de makelaar vinden die het beste bij je past. Kijk hier voor meer informatie.

Het beste moment om je huis te verkopen hangt af van diverse factoren. Over het algemeen is het raadzaam om te verkopen als de huizenmarkt goed is en de woningwaarde hoog ligt. Voor meer info over de woningwaarde, klik hier.

Het snel verkopen van je huis in Scheemda vereist een goede voorbereiding en een aantrekkelijke presentatie van de woning. Op onze website vind je handige tips die je hierbij kunnen helpen. Voor meer informatie, klik hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen