Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Scheemda

Ben je van plan je huis in Scheemda te verkopen? De huidige stand van de huizenmarkt in deze plaats kan van invloed zijn op je verkoopstrategie. In juli 2024 tonen de vastgoedcijfers varierende trends in vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Hiermee kan je als woningverkoper een marktconforme vraagprijs bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Scheemda

De gemiddelde verkoopprijs in Scheemda is in de laatste 3 maanden € 373.008 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 351.888 euro. Dit prijsverschil tussen de vraag- en verkoopprijs kan verklaard worden door onderhandelingen en marktomstandigheden. Hieronder wordt dit visueel weergegeven in de vorm van een grafiek:

Huizenprijzen in Scheemda

Afgelopen 3 maanden

€ 186.000
€ 304.000
€ 423.000

In deze grafiek over Scheemda krijg je een weergave van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 over de laatste 3 maanden. Het biedt een realistisch beeld van de huidige situatie op de woningmarkt in Scheemda. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2:

Huizenprijzen in Scheemda per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.300
€ 2.800

Prijsontwikkeling Scheemda laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden voltrokken zich veranderingen in de woningprijzen van Scheemda. Het speelveld lijkt te bewegen, zonder aannames te doen over de richting. De gemiddelde verkoopprijs van de laatste maand kan worden weergegeven met deze waarde: € 373.008. In vergelijking met de landelijke tendensen, lijken de fluctuaties in Scheemda gelijklopend. Hieronder zie je een grafiek die deze prijsbewegingen inzichtelijk maakt:

Wat is mijn woning in Scheemda waard?

De waarde van jouw woning in Scheemda is afhankelijk van meerdere factoren. Zo spelen locatie, onderhoud, oppervlakte en marktcondities een rol in de bepaling van de verkoopprijs. In sommige gevallen kan het ook een verschil maken of er bijzondere elementen aanwezig zijn zoals een uitbouw of een grotere tuin, omdat dit kan bijdragen aan een hogere waardevaststelling.

Als je nieuwsgierig bent naar de precieze waarde van jouw huis, kan het handig zijn om een gratis waardebepaling te laten doen door een makelaar. Dit is een goed startpunt als je jouw woning wilt gaan verkopen. Een nauwkeurige waardebepaling helpt je immers ook bij het maken van een weloverwogen besluit over het al dan niet verkopen van jouw huis vandaag de dag.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar bij jou thuis komt om je huis te bekijken en een prijsindicatie te geven. Hierbij wordt rekening gehouden met alle bovengenoemde factoren. De uitkomst van deze waardebepaling kan je helpen bij toekomstige beslissingen over je woning. En het mooiste is: deze service is geheel gratis!

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het beeld van de woningmarkt kan sterk variëren, afhankelijk van de locatie die je onderzoekt. Zo kunnen de huizenprijzen in de gebieden rondom Scheemda sterk afwijken van de prijzen in Scheemda zelf.

Het verkennen van de huizenprijzen in verschillende gemeenten geeft een genuanceerd overzicht van de huidige marktsituatie. Het begrijpen van deze prijsverschillen is van onschatbare waarde voor zowel kopers als verkopers. Onderstaand treffen we een visuele representatie aan van deze prijsverschillen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Scheemda

Bij HuisVerkopen.nl begrijpen we dat het selecteren van een makelaar een belangrijke beslissing is. Scheemda kent verschillende makelaars, waarvan sommigen sneller woningen verkopen, anderen een hogere verkoopprijs behalen, en nog anderen meer woningen verkopen. We gebruiken de cijfers van de woningmarkt en de statistieken van makelaars in Scheemda en omgeving om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken. Het kan ervoor zorgen dat je woning sneller wordt verkocht, tegen een hogere prijs, en met minder stress. Maak dus gebruik van onze statistieken en maak een vergelijking om de makelaar te vinden die aan jouw unieke behoeften voldoet.

Vergelijk makelaars in Scheemda Of lees meer over makelaars in Scheemda

Gemiddelde tarieven van makelaars in Scheemda

Het is goed om te weten dat de gemiddelde courtage voor een makelaar in Scheemda rond de 1,12% van de verkoopprijs van een woning ligt. Bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Scheemda, dat is € 373.008, betekent een courtage van 1,12% dus ongeveer € 4.178 aan makelaarskosten. Zorg er dus voor dat je op voorhand weet wat die courtage gaat zijn.

Vergeet niet dat courtages onderling kunnen verschillen. Het is daarom verstandig om bij meerdere makelaars in Scheemda en omgeving tarieven op te vragen. Makelaars zullen je dan informeren over hun tarieven, waardoor je een goed beeld krijgt van de markt en verkoopmakelaars op hun tarieven kunt vergelijken. Dit helpt je om uiteindelijk de juiste keuze te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Scheemda

In Scheemda vormen koopwoningen inderdaad de meerderheid, met een totaal van 1477. Dat wil echter niet zeggen dat er geen andere woningopties zijn. Naast de koopwoningen kom je namelijk ook een scala aan andere woningsoorten tegen, waaronder diverse (sociale) huurwoningen. Scheemda biedt dus een divers woonaanbod, dat zowel potentiële kopers als huurders aanspreekt.

Aantal verkochte woningen in Scheemda

In het afgelopen jaar heeft het woningaanbod in Scheemda verschillende stadia doorlopen. Het aantal aanmeldingen daarvan geeft een indicatie van woningen die te koop zijn gezet. Terwijl het aantal transacties de daadwerkelijk verkochte huizen representeert. Hoe deze twee zich tot elkaar verhouden in de laatste 12 maanden, is uitgebeeld in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Scheemda te verkopen?

Het verkopen van jouw woning in Scheemda is geen kwestie van zomaar de sleutels overhandigen; er zijn veel onderdelen om mee te nemen in deze bedrijvige periode. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een correcte waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Maar ook het energielabel aanvragen voor je huis en het vergelijken van makelaars vormen een belangrijk deel van dit proces.

Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, kan een stappenplan voor de verkoop van je huis een grote hulp zijn. Door elke fase overzichtelijk weer te geven, biedt het stappenplan een leidraad door dit ingewikkelde proces. Door goed voorbereid te zijn, kunnen fouten, vertragingen en stress vermindert worden, waardoor de verkoop soepeler verloopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de woningmarkt in Scheemda gebeurt er continu van alles. De woningmarktcijfers veranderen daarom voortdurend. Het is onze taak om deze marktcijfers altijd actueel te houden op onze website, zodat jij altijd het meest recente beeld hebt van de woningmarkt in dit gebied. Dit inzicht kan voor jou echt het verschil maken. Of je nu wilt weten wat een realistische vraagprijs is voor jouw woning, of hoe snel woningen in jouw straat gemiddeld verkocht worden, deze cijfers helpen je om goed geïnformeerd te zijn.

Waarom HuisVerkopen.nl ideale hulp is bij de verkoop van je woning

Op HuisVerkopen.nl vind je allerlei handige tools om de verkoop van je woning in Scheemda te regelen. Zo kun je via onze website een gratis waardebepaling aanvragen en makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Het is ook mogelijk om met onze vergelijkingstool de beste lokale makelaars te selecteren. Dankzij ons uitgebreide stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je de verkoop van je huis op de beste manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen