Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Harkstede

Sta je op het punt je huis in Harkstede te verkopen? Dan biedt deze pagina jou veel waardevolle informatie. Je ontdekt welke lokale makelaar het beste bij je past, welke kosten er bij de verkoop komen kijken en je vindt handige vergelijkingstools om je oriëntatie te vergemakkelijken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Harkstede

Als woningverkoper in Harkstede heb je uiteenlopende doelen bij het verkopen van je woning. Je wilt misschien de best mogelijke prijs krijgen, of het huis zo snel mogelijk verkopen. Misschien kijk je uit naar een soepele verkoop zonder zorgen, of heb je interesse in het verkrijgen van uitgebreide hulp en advies tijdens het verkoopproces.

Als aanstaande woningverkoper ben je vast nieuwsgierig naar de specifieke details van de woningmarkt in Harkstede. Je wilt wellicht weten hoe snel huizen hier door de bank genomen verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Ook ben je mogelijk geïnteresseerd in het weten van de huidige waarde van je woning en hoe je dit kan verhogen. Je kan altijd terecht op deze pagina voor een gratis verkoopadvies van een makelaar. Hieronder vind je de actuele cijfers voor de woningmarkt in Harkstede:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
27 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 337.500
Besparing (gem.)
€ 810

Je huis snel verkopen in Harkstede

Je bent van plan je huis in Harkstede te verkopen en je vraagt je af hoe snel dat kan. In Harkstede duurt het gemiddeld 44 dagen om een woning te verkopen. Hoe zorg je er nu voor dat je zo dicht mogelijk bij dat gemiddelde komt of zelfs sneller bent? Hieronder 3 tips.

 1. Verkoopklaar maken van je huis is essentieel. Een opgeruimd en schoon huis oogt aantrekkelijker. Zorg dat het huis goed belicht is en repareer kleine defecten. Ook een frisse lik verf kan helpen de verkoopsnelheid te verhogen.
 2. Schakel een lokale verkoopmakelaar in. Een lokale makelaar kent de markt goed, heeft een groot netwerk en kan daardoor snel handelen. Ze weten wat potentiële kopers zoeken en kunnen je advies geven over de vraagprijs en presentatie van je woning.
 3. Het gebruik van professionele foto's bij je verkoopadvertentie kan het verschil maken. Het trekt meer aandacht en geeft een betere eerste indruk. Overweeg ook een video tour of 360° foto's voor een complete online bezichtiging.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Harkstede

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Harkstede op?

Huizen in Harkstede worden momenteel gemiddeld verkocht voor € 337.500 euro. De verkoopsom van een woning hangt af van diverse factoren zoals de locatie, de staat van het huis en de grootte van het perceel. Het is goed je te realiseren dat de gemiddelde verkoopprijs in april 2024 door deze factoren beïnvloed kan zijn.

Daarnaast is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter woonoppervlakte. Op dit moment betaal je in Harkstede gemiddeld € 3.117 euro per m2. Dit bedrag laat je zien wat je gemiddeld kwijt bent per vierkante meter woonruimte, wat je kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij de aankoop van een huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Harkstede

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.900
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Harkstede bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Harkstede.

Tips om je woning te verkopen in Harkstede

Wanneer je jouw huis in Harkstede wilt verkopen, zijn er diverse punten die je kunt aanpakken om de verkoop te bevorderen en tegelijkertijd geld te besparen. Hierbij is het essentieel om zowel binnen als buiten het huis te optimaliseren. Hieronder vind je enkele waardevolle tips om je hierbij te helpen.

 • Energiezuinige aanpassingen kunnen de waarde van je huis verhogen en aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Denk aan zuinige verwarmingssystemen of zonnepanelen.
 • Kleinschalige reparaties aan je huis zorgen voor een nettere uitstraling. Denk aan het repareren van een lekkende kraan, het aanbrengen van nieuwe kitranden in de badkamer of het repareren van een klemmende deur.
 • Een frisse verflaag doet wonderen. Je kunt flink besparen door dit zelf te doen. Kies voor neutrale kleuren om een breder publiek aan te spreken.
 • Zorg voor een opgeruimd huis tijdens bezichtigingen. Een opgeruimd huis komt ruimtelijker en uitnodigender over dan een huis vol persoonlijke spullen.
 • Een gezellige sfeer in huis allureert veel kopers. Hierbij kan je denken aan goed uitgelichte kamers, bloemen op tafel of een brandende open haard.

Ontdek jouw stappenplan in Harkstede:

 • Specifiek voor jouw huis samengesteld stappenplan
 • Voorkom overslaan belangrijke stappen in de verkoop
 • Alles eenvoudig regelen vanaf één overzichtelijke plek
 • Mogelijkheid tot duizenden euro's besparen door vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Harkstede?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Harkstede kost je als verkoper gemiddeld € 6.738. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Harkstede In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 337.500) € 3.814
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.738

Kosten van makelaars in Harkstede

Als je je huis in Harkstede wilt verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Gemiddeld betaal je een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 337.500, de kosten voor de makelaar uitkomen op € 3.814.

Gezien de aanzienlijke makelaarskosten, is het van toegevoegde waarde om de tarieven van diverse makelaars te vergelijken. Dit kan je een aanzienlijk kostenverschil opleveren. Kijk echter niet alleen naar de kosten, maar ook naar de diensten en kwaliteit die worden aangeboden om een goede prijs-kwaliteitverhouding te waarborgen.

Lees meer over makelaars in Harkstede.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Voordat je je huis op de markt plaatst, kun je overwegen om verkoopstyling en klein onderhoud te laten doen. Hiermee kun je je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, wat kan helpen om een hogere verkoopprijs te realiseren. Denk hierbij aan het schilderen van muren, het vervangen van versleten vloerbedekking of het opfrissen van de tuin.

De kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud lopen uit een. Factoren die hierbij een rol spelen zijn de grootte van je woning en de staat waarin deze zich bevindt. Gemiddeld genomen gaan de kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud om en nabij de € 875.

Energielabel

Het is verplicht om bij de verkoop van je woning een geldig energielabel te hebben. Dit label informeert kopers over het energieverbruik en mogelijke energiebesparende maatregelen. Het hebben van een energielabel kan zelfs je verkoopsucces beïnvloeden. Potentiële kopers kunnen namelijk hun beslissing baseren op dit label.

Is jouw energielabel nog geldig, of moet je een nieuwe aanvragen? Op onze website kun je eenvoudig checken of je woning een geldig, definitief energielabel heeft. Daarnaast kun je er ook terecht voor meer informatie over het aanvragen van een nieuw label.

Diverse kosten bij verkoop

Bij het verkopen van je huis komen er verschillende kosten om de hoek kijken. Naast de kosten voor een makelaar en het energielabel moet je bijvoorbeeld ook denken aan notariskosten, taxatiekosten en eventueel de aflossing van een restschuld.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten om niet voor verrassingen te komen staan. Op onze website lees je meer over alle kosten waarmee je rekening dient te houden. Zo houd je grip op je financiën tijdens het verkoopproces en kun je een betere inschatting maken van de netto opbrengst van je woningverkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Harkstede?

Is april 2024 een goede tijd om je huis in Harkstede te verkopen? Het antwoord op deze vraag is ja, gezien de huidige actieve woningmarkt. Toch is een succesvolle verkoop niet alleen afhankelijk van de marktomstandigheden; een gedegen verkoopplan is minstens zo belangrijk.

Dit goed doordachte plan kun je samenstellen met een passende makelaar aan je zijde. Waar vind je een makelaar die bij jou en jouw woning past? Een goede start is het vergelijken van verschillende makelaars. Zo ben je verzekerd van een professionele aanpak en een succesvolle verkoop van je huis, ook in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Harkstede Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper wil je de verkoop van je woning optimaal regelen, zonder zorgen en gedoe. Hier komt Huis Verkopen in beeld: jouw one-stop-shop voor het naadloos verkopen van je huis. Met hun stap-voor-stap plan kun je jouw verkoop in eigen beheer nemen, met minimale stress en maximale resultaten. Het is eenvoudig, helder en gemakkelijk te volgen, en het stelt je in staat alles te regelen wat je nodig hebt voor de verkoop van je huis, rechtstreeks vanuit je eigen huis. Voordat je het weet, heb je alles in werking gezet voor een succesvolle verkoop. Bekijk het handige stappenplan en begin direct aan je verkoopavontuur!

Vergelijk specialisten in Harkstede

Wat maakt Huis Verkopen zo geweldig? Ten eerste kun je specialisten vergelijken in jouw lokale gebied, zoals Harkstede. Je kunt snel en gemakkelijk zien welke makelaars er beschikbaar zijn, en de kennis gebruiken om de juiste keuze voor je verkoop te maken.

Ontdek de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Met Huis Verkopen krijg je de kans om een makelaar te kiezen met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Of je nu je woning heel snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, je krijgt de informatie om de juiste keuzes te maken.

Vind de beste dienstverlening

Niet alleen helpt Huis Verkopen je om de beste makelaar te vinden, je kunt ook de beste ontruimers en verhuizers in jouw buurt ontdekken. Alles wat je hoeft te doen, is kijken, vergelijken en boeken.

Gratis en vrijblijvend platform

Huis Verkopen is ook een gratis en vrijblijvend platform, wat betekent dat je nooit vastzit aan onnodige kosten of slimme marketingtricks. Het besparen van kosten is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Harkstede

De beste manier om je huis te verkopen in Harkstede is door een goede lokale makelaar in te schakelen. Zij kennen de lokale markt en weten precies hoe ze jouw huis het beste kunnen prijzen en verkopen.

De verkoopprijs van jouw huis in Harkstede kan het best worden bepaald door een professionele makelaar. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen, om een indicatie te krijgen van de mogelijke verkoopprijs.

De kosten voor het verkopen van je huis in Harkstede hangen af van verschillende factoren, zoals de makelaar die je inschakelt. Voor een overzicht van mogelijke kosten, kun je hier meer informatie vinden.

Het snel verkopen van je huis in Harkstede kan worden bevorderd door zaken als een goede woningpresentatie. Voor meer nuttige tips, kun je deze pagina bekijken.

Het verkopen van je huis voor de hoogste prijs in Harkstede is afhankelijk van factoren zoals de staat van je woning en de lokale huizenmarkt. Vraag advies aan een lokale makelaar of bekijk de tips op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen