Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Harkstede

Op de huizenmarkt in Harkstede is veel gaande. Als potentiële woningverkopers kun je een goed inzicht krijgen in de lokale vastgoedtrends door de meest recente cijfers en statistieken te raadplegen. We bieden informatie zoals gemiddelde vraagprijzen, gerealiseerde verkoopprijzen en het aantal transacties in het dorp.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Harkstede

Bekijk de gemiddelde verkoopprijs in Harkstede, deze is in de laatste 3 maanden € 444.049 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 447.400 euro is. Dit geeft een duidelijk beeld van de stand van de huidige woningmarkt in Harkstede. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek om de prijsontwikkeling te bekijken:

Huizenprijzen in Harkstede

Afgelopen 3 maanden

€ 320.000
€ 408.000
€ 497.000

Bij het overwegen van de verkoop van je woning in Harkstede, is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde waarde per vierkante meter. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 3.419. Deze waarde fungeert als een nuttige graadmeter voor het vaststellen van de verkoopwaarde van je eigen woning. Bekijk hieronder de grafiek voor een duidelijk overzicht van de verkoop- en vraagprijzen per m2 in Harkstede over de afgelopen drie maanden. Deze informatie kan een goede indicatie geven voor jouw te verwachten verkoopproces:

Huizenprijzen in Harkstede per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.100
€ 3.500

Prijsontwikkeling Harkstede laatste 12 maanden

Het is slim om de woningmarkt in Harkstede in de gaten te houden. Kijk met name naar de woningmarktcijfers van de afgelopen 12 maanden. Hou bijvoorbeeld rekening met de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand, die was € 444.049. Onderstaande grafiek geeft dit mooi weer:

Wat is mijn woning in Harkstede waard?

De waarde van jouw woning in Harkstede wordt door een veelheid aan factoren bepaald. De locatie van het huis, de grootte, het onderhoudsniveau en de huidige woningmarkt zijn slechts een paar voorbeelden van elementen die een rol spelen. Ook veranderingen in de buurt, zoals de komst van voorzieningen, kunnen de waarde beïnvloeden.

Wil je exact weten wat jouw woning in Harkstede waard is? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste optie. Deze waardebepaling vormt een uitstekende basis om te beslissen of dit het juiste moment is om je huis te verkopen, of om een goed beeld te krijgen van de huidige waarde van je huis.

Een kosteloze waardebepaling geeft je de kans om een verkoopmakelaar bij jou thuis te ontvangen. Deze specialist kijkt grondig naar je woning en de omliggende marktomstandigheden. Zo kom je tot een realistisch en betrouwbaar beeld van de waarde van je woning in Harkstede, geheel kosteloos.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt kunnen er aanzienlijke prijsverschillen zijn tussen naburige plaatsen. Het is zelfs zo dat de huizenprijzen in omliggende verschil kunnen tonen met die van Harkstede, zonder dat er ook maar enige afwijking is geconstateerd in de gegevens over Harkstede zelf.

Middels een breder onderzoek naar de huizenprijzen in andere gemeenten, ontvang je een uitgebreider beeld van de huidige markttrends. Hierdoor ontwikkel je een vollediger beeld van de actuele situatie op de vastgoedmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Harkstede

Op zoek naar een makelaar voor het verkopen van je huis in Harkstede? Het verschil tussen makelaars in deze regio kan aanzienlijk zijn. Verschillen zitten bijvoorbeeld in commerciële aanpak, klantenservice, kennis van de lokale huizenmarkt en hun netwerk. Daarom is het belangrijk je keuze goed te overwegen.

Een goede makelaar kan een wereld van verschil betekenen voor de verkoop van je woning. Denk aan een hogere verkoopprijs, snellere verkoop en minder stress tijdens het traject. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het verstandig om makelaars te vergelijken. Zo kun je de juiste match vinden voor het verkopen van jouw huis in Harkstede.

Vergelijk makelaars in Harkstede Of lees meer over makelaars in Harkstede

Gemiddelde tarieven van makelaars in Harkstede

Wist je dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Harkstede 1,13% van de verkoopprijs van jouw huis is? Dit kan oplopen tot een flink bedrag. Wanneer je besluit je huis in Harkstede via een makelaar te verkopen, is het belangrijk je hier bewust van te zijn en verschillende makelaars met elkaar te vergelijken op courtage en dienstverlening.

Voordat je het verkoopproces start, raden we je aan goed in kaart te brengen welke kosten ermee gepaard gaan. Dat betekent niet alleen de courtage van de makelaar, maar ook bijvoorbeeld advertentiekosten en kosten voor een professionele fotograaf. Op onze kostenoverzicht pagina vind je gedetailleerde informatie over alle mogelijke kosten bij de verkoop van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Harkstede

In Harkstede bestaat een aanzienlijk aantal koopwoningen, in totaal 1005 om precies te zijn. Op dit moment is echter slechts een minuscuul gedeelte van deze woningen beschikbaar voor verkoop. Dit betekent dat als je nu besluit jouw huis te verkopen, er vrijwel zeker interesse zal zijn van potentiële kopers, gezien het beperkte aanbod op de huidige markt.

Aantal verkochte woningen in Harkstede

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Harkstede diverse woningverkopen voorgedaan. Zowel het aantal aanmeldingen als het aantal daadwerkelijke verkopen, aangeduid als transacties, geven inzicht in de woningactiviteit van het afgelopen jaar. Zie hieronder de grafiek voor een gedetailleerde weergave van het aantal verkochte woningen: 29:

Ben je van plan jouw huis in Harkstede te verkopen?

Als je overweegt je huis in Harkstede te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een energielabel, het kiezen van een competente makelaar en eventueel het inschakelen van een verhuisbedrijf. Deze processen kunnen complex zijn en een grote impact hebben op de snelheid en succes van de verkoop van je huis.

Om overzicht te houden, kan het helpen om een stappenplan te volgen bij het regelen van de verkoop van je huis in Harkstede. Op onze website hebben we een uitgebreid stappenplan voorbereid speciaal voor het verkopen van een huis, dat als leidraad kan dienen. Dit helpt je om niets over het hoofd te zien en zorgt ervoor dat je huis in Harkstede succesvol wordt verkocht.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In het rustige Harkstede veranderen de woningmarktcijfers constant. Deze cijfers worden altijd actueel gehouden op deze site. Deze informatie biedt een duidelijk beeld van de woningmarkt in Harkstede, en kan je helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen als het gaat om de verkoop van jouw woning. Of je nu zelf je huis wil verkopen, of met de hulp van een makelaar, het is altijd nuttig om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen op de lokale woningmarkt.

Handige tools voor de verkoop van je huis

Bij HuisVerkopen.nl vind je allerlei handige tools die je helpen bij de verkoop van je huis. Als je overweegt je woning te verkopen, kan je via onze site gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen. Bovendien kun je makelaars vergelijken, waardoor je de beste makelaar in Harkstede kunt selecteren voor de verkoop van je woning. Ook is er de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Zo kun je een hoop geld besparen op de verkoop van je woning door de beste deal te kiezen! Door onze handige stappenplannen en het grote aanbod aan aanvullende diensten, kun je er zeker van zijn dat je geen enkele stap in het verkoopproces over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen