Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Westerbroek

Wil je je huis verkopen in Westerbroek? Dan is het zaak goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op de lokale huizenmarkt. Zeker in de huidige markt, waarin de prijzen nogal eens fluctueren, is enig inzicht in gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen en verkoopprijzen van belang. Zo speelt de huidige m2-prijs in Westerbroek een grote rol bij het bepalen van de waarde van je woning en dus ook bij het vaststellen van de vraagprijs. We hebben alle relevante vastgoedcijfers voor je op een rijtje gezet, bijgewerkt tot mei 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Westerbroek

De gemiddelde verkoopprijs in Westerbroek is in de laatste 3 maanden € 545.900 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 647.350 euro. Dit onderstreept dat de huizenmarkt in Westerbroek sterk in beweging is, met afwisselende periodes van stijging en daling. Bekijk hieronder de recente ontwikkelingen in detail in de grafiek:

Huizenprijzen in Westerbroek

Afgelopen 3 maanden

€ 193.000
€ 445.000
€ 697.000

Het kan fascinerend zijn om te zien hoe de waarde per vierkante meter varieert in Westerbroek. Deze cijfers kunnen namelijk inzicht geven in de huidige vastgoedmarkt en wat je kunt verwachten van je eigen huisverkoop. Met de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Westerbroek van € 4.044, is het de moeite waard om te begrijpen hoe dit bedrag tot stand komt. Hieronder vind je een visuele weergave van de recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in dit gebied:

Huizenprijzen in Westerbroek per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.400
€ 4.100

Prijsontwikkeling Westerbroek laatste 12 maanden

In de woningmarkt kunnen veranderingen abrupt zijn. De recente prijsontwikkelingen in Westerbroek kunnen een indicatie geven over het algehele marktverloop. Afgelopen maand lag het gemiddelde verkoopcijfer op € 545.900.

Zonder te speculeren over toekomstige verwachtingen, weerspiegelen de prijsschommelingen de bestaande markttendenzen. De bewegingen in Westerbroek zijn vrij parallel met de landelijke veranderingen. Dit wordt visueel in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Westerbroek waard?

De beslissing om je huis in Westerbroek te verkopen hangt vaak samen met hoeveel je denkt dat je voor je woning kunt krijgen in de huidige woningmarkt. Veel hangt af van de geschatte woningwaarde, en dus is dit een belangrijke stap in het afwegen van een eventuele verkoop.

Als je overweegt om je woning te koop te zetten, is het raadzaam om een kosteloze waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Het nut van een waardebepaling is dat je hiermee inzicht krijgt in wat je woning op dit moment waard is op de huizenmarkt.

Een gratis waardebepaling door een makelaar werkt op een eenvoudige manier: de makelaar komt langs en doet onderzoek naar je woning en vergelijkbare verkochte huizen in de regio. Om een nog accurater beeld te krijgen, kan het verstandig zijn om meerdere makelaars om een dergelijke waardebepaling te vragen - elke makelaar kan immers net iets anders taxeren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zou verrast zijn over de verschillen in woningmarktcijfers tussen gemeenten. Zelfs tussen Westerbroek en de omliggende plaatsen vindt men onderscheidende kenmerken, met name op het gebied van huizenprijzen. Een goede manier om dit marktbeeld te ontleden, is door de volgende grafieken in ogenschouw te nemen:

Hierin zal je zowel de gemiddelde verkoopprijzen als de prijzen per vierkante meter van verscheidene vergelijkbare plaatsen vinden. Deze diepere blik biedt je een interessanter en vollediger perspectief op de huidige woningmarkt situatie. Let ook goed op hoe de cijfers zich tot elkaar verhouden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Westerbroek

Op jouw zoektocht naar de ideale makelaar in Westerbroek, wil je logischerwijs de beste keuze maken. Op HuisVerkopen.nl helpen we je daarbij. Door woningmarktstatistieken en prestatiegegevens van makelaars bij te houden, krijgen we inzicht in wie het beste presteert, wie de beste verkoopprijs behaalt en wie de snelste verkoop realiseert. Let wel, klantervaringen kunnen variëren.

Weet dat het kiezen van de juiste makelaar voor jouw situatie een groot verschil kan maken. Elke makelaar heeft immers een eigen aanpak en succespercentage. Door makelaars grondig te vergelijken, kun je een makelaar vinden die niet alleen een hoge verkoopprijs realiseert, maar ook binnen een realistisch tijdsbestek jouw woning in Westerbroek kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Westerbroek Of lees meer over makelaars in Westerbroek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Westerbroek

Als je in Westerbroek je huis wilt verkopen, dan komen daar bij de gemiddelde makelaar natuurlijk courtagekosten bij kijken. Deze courtage is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis en ligt gemiddeld op 1,19%. Bij de gemiddelde verkoopprijs van € 545.900, betekent dat een courtage van € 6.496. Maar, dit percentage kan per makelaar verschillen, dus het is goed om je hier vooraf in te verdiepen.

Vergeet niet dat veel makelaars ook opstartkosten rekenen om je huis in de verkoop te zetten. De gemiddelde opstartkosten liggen rond de € 515. Het kan dus handig zijn om meerdere tarieven van makelaars in Westerbroek te vergelijken. Om gemakkelijk een helder beeld te krijgen van de kosten van verschillende makelaars, kun je tarieven opvragen. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt bij het verkopen van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Westerbroek

Als je door de straten van Westerbroek wandelt, zie je voornamelijk koopwoningen. Het aantal hiervan is namelijk 325. Dat betekent niet dat er alleen maar koopwoningen zijn. Je vindt er ook een selectie van (sociale) huurwoningen en woningen met een andere bestemming. Op deze manier is er een mooie balans in het woningaanbod van dit dorp.

Aantal verkochte woningen in Westerbroek

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Westerbroek diverse verkooptransacties voorgedaan. Het is belangrijk om te realiseren dat de termijn tussen aanmelding en daadwerkelijke transactie kan verschillen. Hierna volgt een grafiek met de exacte gegevens van woningaanmeldingen en 15 afgesloten verkooptransacties:

Ben je van plan jouw huis in Westerbroek te verkopen?

Besloten de stap te zetten en het huis in Westerbroek te verkopen? Gefeliciteerd met deze spannende beslissing! Huis Verkopen heeft een praktisch en overzichtelijk stappenplan voor je samengesteld om je door het hele verkoopproces te loodsen. Het is erg belangrijk dat je iedere stap zorgvuldig regelt, zodat je het meeste uit deze grote stap haalt.

Iedere stap is belangrijk, maar zorg vooral dat je start met het kiezen van de juiste makelaar. Deze professional is namelijk het fundament van elke succesvolle verkoop. Een goede makelaar kan een enorme impact hebben op de snelheid en uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Ga dus zorgvuldig te werk bij het selecteren van een makelaar die bij jouw wensen en situatie past.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wanneer je overweegt om jouw huis in Westerbroek te verkopen, is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. De huizenprijzen in Westerbroek zijn continu in beweging en alle actuele informatie over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen wordt hier op de pagina bijgehouden. Hierdoor heb je altijd de meest recente gegevens bij de hand en weet je wat je kunt verwachten bij de verkoop van je woning.

Handige tools voor een soepele woningverkoop

Het verkopen van jouw woning kan een uitdaging zijn, maar met HuisVerkopen.nl bereid je je op de best mogelijke manier voor. De website biedt verschillende handige tools die je verkoopproces kunnen versnellen en efficiënter kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een gratis waardebepaling om te weten te komen wat jouw woning in Westerbroek waard is. Daarnaast kun je makelaars vergelijken en makelaarstarieven opvragen, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt. Ook biedt HuisVerkopen.nl een handig stappenplan aan, waarmee je zeker weet dat je geen enkele stap in het verkoopproces over het hoofd ziet. Al deze diensten maken het regelen van de verkoop van je woning in Westerbroek eenvoudig en overzichtelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen