Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Slochteren

Het verkopen van je huis in Slochteren kan een grote uitdaging zijn. Een goede verkoopmakelaar kan echter een grote impact hebben op de uiteindelijke verkoopprijs. Zorg er dus voor dat je een ervaren en betrouwbare makelaar inschakelt, om het beste resultaat voor je woningverkoop te garanderen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Slochteren

Als je in Slochteren je huis gaat verkopen, zijn er enkele belangrijke zaken om op te letten. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen. Daarnaast speelt ook de keuze voor een makelaar een grote rol. Je wilt niet te veel betalen voor deze dienst, maar wel een makelaar die zijn vak verstaat en je woning snel kan verkopen. Want niets is zo vervelend als dubbele woonlasten, omdat je oude huis nog niet verkocht is.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Slochteren verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een woningverkoop in deze regio? Hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken, en hoe kies ik een makelaar die goed presteert in Slochteren, zodat ik een snelle verkoop kan realiseren? Antwoorden op deze vragen kun je vinden door op deze pagina makelaars te vergelijken. Laten we hieronder eens kijken naar de actuele cijfers over woningverkoop in Slochteren:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
74 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 260.172
Besparing (gem.)
€ 676

Je huis snel verkopen in Slochteren

In het rustige Slochteren worden woningen gemiddeld binnen 50 dagen verkocht. Dit betekent dat mensen die hun huis in deze gemeente te koop zetten, gemiddeld binnen deze periode een nieuwe eigenaar voor hun woning hebben gevonden. Wil je jouw huis nog sneller verkopen? Hier zijn een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

 1. Goede presentatie: Zorg dat je woning er op foto's en tijdens bezichtigingen aantrekkelijk uitziet. Denk hierbij aan een opgeruimd huis, een frisse geur en voldoende lichtinval. Een goede eerste indruk kan het verschil maken.
 2. Bodemprijs bepalen: Heb vooraf een duidelijk beeld van de laagste prijs die je voor de woning wilt ontvangen. Als je bereid bent te zakken met de prijs, kan de verkoop sneller verlopen. Echter, let op dat je het huis niet onder de werkelijke waarde verkoopt.
 3. Professionele hulp: Overweeg om een makelaar in te schakelen. Deze professionals hebben een groot netwerk en veel ervaring met het verkopen van huizen. Zij kennen de markt en kunnen je advies geven over de realistische verkoopprijs en hoe je het huis het beste kunt presenteren.

Tips in Slochteren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Slochteren op?

Als je overweegt jouw huis in Slochteren te verkopen, wil je ongetwijfeld een inschatting hebben van de mogelijke opbrengst. Gemiddeld worden huizen daar op dit moment verkocht voor € 260.172. Het uiteindelijke bedrag dat je voor jouw woning krijgt, hangt van verschillende factoren af zoals de staat van het huis, de ligging en de vraag en aanbod op de markt in juni 2024.

Wat ook interessant is om naar te kijken is de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Slochteren ligt deze gemiddeld rond de € 2.790. Hierbij is het belangrijk te realiseren dat de waarde van jouw huis niet alleen op basis van vierkante meters wordt bepaald. Ook andere zaken, zoals de locatie, de staat van het huis en de actuele woningmarkt spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Slochteren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Slochteren bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Slochteren.

Tips om je woning te verkopen in Slochteren

Je wilt je woning in Slochteren verkopen. Het is belangrijk om het verkoopproces goed aan te pakken, zodat je huis zo snel mogelijk tegen de beste prijs gekocht wordt. Dit artikel zal enkele praktische tips geven waarmee je dit kunt bereiken.

 • Perfecte presentatie: Zorg ervoor dat je huis er op foto's en tijdens bezichtigingen netjes en onderhouden uitziet. Een verse laag verf en een nette tuin kunnen wonderen doen.
 • Prijsbepaling: Vraag advies aan een lokale makelaar of taxateur om de juiste vraagprijs te bepalen. Te hoog prijzen kan kijkers afschrikken, te laag is zonde van de potentiële opbrengst.
 • Persoonlijke items: Haal persoonlijke spullen en foto's weg tijdens de bezichtigingen. Kopers willen zichzelf kunnen voorstellen in het huis, en dat gaat moeilijker met jouw spullen er nog in.
 • Energiezuinigheid: Onderzoek of je energiebesparende maatregelen kunt treffen. Een lagere energierekening kan een aantrekkelijk verkoopargument zijn.
 • Flexibele bezichtigingen: Zorg dat je flexibel bent in je planning voor bezichtigingen. Hoe gemakkelijker het voor kijkers is om langs te komen, hoe meer geïnteresseerden je zult trekken.

Ontdek jouw stappenplan in Slochteren:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning
 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen
 • Regel alles eenvoudig vanaf één locatie
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Slochteren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Slochteren kost je als verkoper gemiddeld € 5.346. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Slochteren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 260.172) € 3.070
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.346

Kosten van makelaars in Slochteren

Als je overweegt je huis in Slochteren te verkopen, is het goed om te weten dat de kosten van een makelaar doorgaans bestaan uit een vast tarief of courtage. Een vast tarief is een vooraf bepaald bedrag dat je aan de makelaar betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je huis. De courtage daarentegen is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage, ook wel de 1,18%, kan variëren.

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat hoe hoger de verkoopprijs van je huis, hoe meer je betaalt aan courtage. Daarnaast kun je verwachten dat een makelaar extra diensten, zoals professionele fotografie of een verkoopstrategie, apart in rekening brengt. De gemiddelde kosten van een makelaar voor het verkopen van je huis in Slochteren hangt dus af van de gekozen makelaar, het afgesproken tarief en eventuele extra diensten.

Lees meer over makelaars in Slochteren.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Slochteren wilt verkopen, komen er naast de kosten voor jouw makelaar nog meer kosten om de hoek kijken. Zo kost een makelaar in Slochteren gemiddeld € 3.070, maar dat is slechts een deel van de totale kosten. Er zijn verschillende posten die vaak over het hoofd worden gezien.

Kosten voor de Notaris

In het verkoopproces hebben je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn onderverdeeld in verschillende onderdelen. Het eerste deel betreft de kosten voor de akte van levering. Dit zijn echter kosten die voor de rekening van de koper komen.

Wat wel op je bordje als verkoper komt, zijn de kosten voor de hypotheekakte. Deze variëren per notaris. Probeer daarom van tevoren goed uit te zoeken welke notaris het beste bij jouw situatie past.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel te hebben voor je woning. Je kunt online een energielabel aanvragen, wat je eenmalige kosten oplevert. Het energielabel is tien jaar geldig, dus mocht je in de tussentijd verhuizen dan kun je dit label meenemen.

Het ontbreken van een energielabel bij verkoop kan tot een boete leiden. Zorg dus dat je dit op tijd regelt. Het is een relatief kleine kostenpost, maar wel één die je beter niet kunt negeren.

Marketingkosten

Onder de noemer marketingkosten vallen alle kosten die je maakt om je woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan professionele foto's, een video, de plaatsing op huisverkoopplatforms en advertentiekosten.

Deze kosten zijn vaak onderdeel van de totale makelaarskosten. Het is daarmee verstandig om goed te bekijken welke diensten inbegrepen zijn bij de courtage van je makelaar. Hierbij kan het vergelijken van tarieven een grote hulp zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Slochteren?

Is het nu, in juni 2024, een sterke periode om je huis in Slochteren te verkopen? Ja, de huidige periode is een goed moment om je huis in Slochteren op de markt te brengen. Er is een grote vraag naar huizen, wat resulteert in een gunstige verkopersmarkt. Maar denk je nu, durf ik wel in deze tijd mijn woning te koop te zetten? Het antwoord is ja.

Vergeet niet dat inzichten kunnen variëren per makelaar over wanneer de beste tijd is om je huis te verkopen. Elke makelaar heeft zijn eigen blik op de markt en maakt een eigen analyse van specifieke situaties. Daarom is het een slimme zet om meerdere makelaars te benaderen om hun bevindingen te peilen. Zo vergroot je de kans om een geïnformeerde beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Slochteren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je hebt besloten je huis te verkopen en je wilt dit graag goed en efficiënt aanpakken. Dan is het een slimme zet om gebruik te maken van het heldere, uitgebreide stappenplan van Huis Verkopen. Duizenden mensen per maand stippelen via dit platform moeiteloos de perfecte route uit voor de verkoop van hun woning. Waarom zij voor ons kiezen? Je krijgt bij ons snel en gemakkelijk inzicht in wat je allemaal moet regelen, waaronder bijvoorbeeld zaken als een energielabel of het vinden van een betrouwbare makelaar. Je kunt het stappenplan van Huis Verkopen hier bekijken.

Vergelijken lokale makelaars

Als bewoner van Slochteren ben je bij Huis Verkopen op het goede adres om de lokale makelaars naast elkaar te zetten en te vergelijken op punten als verkoopsnelheid en opbrengst. Zo kun je de meest gunstige keuze maken voor jouw specifieke situatie.

Kosten besparen

Niet onbelangrijk bij de verkoop van een woning: kosten besparen. Via ons stappenplan zetten we alle dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op een rijtje. Zo duik je in de wereld van tarieven en aanbiedingen om tot een weloverwogen keuze te komen.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is niet gebonden aan makelaars of andere partijen. Integendeel, we stellen jouw belang voorop in ons advies. Als grootste platform op het gebied van woningverkoopuitgaven zijn we trots op onze 100% onafhankelijke positie.

Overzicht behouden

Het kan soms een hele klus zijn om de controle te houden tijdens het verkoopproces. Huis Verkopen helpt je om het overzicht te behouden met ons interactieve stappenplan. Zo vink je iedere stap af en weet je precies wat je nog moet doen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Slochteren

Begin met een waardebepaling van je huis. Vervolgens, organiseer de relevante documentatie, maak kleine reparaties en geef de woning indien nodig een frisse uitstraling. Zorg dat je huis er van binnen en buiten zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers.

Er zijn verschillenden stappen bij het verkopen van een huis, waaronder waardebepaling, marketing, bezichtigingen en onderhandelingen. Bekijk het volledige stappenplan voor een gedetailleerde uitleg en handige tips.

De kosten van het verkopen van een woning kunnen variëren. Enkele te verwachten kosten zijn makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een uitgebreid overzicht en tips om kosten te besparen, bekijk deze pagina.

Het is mogelijk om de verkoop van je woning te versnellen door een aantrekkelijke vraagprijs te hanteren, je woning grondig op te ruimen en kleine reparaties uit te voeren. Voor meer tips en trucs om de verkoopsnelheid te verhogen, bezoek deze pagina.

De beste prijs voor je huis krijg je door je woning op de juiste manier te presenteren en te promoten. Een goede makelaar kan hier een grote rol in spelen. Raadpleeg deze pagina voor meer tips en advies.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen