Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Meerstad

Je huis in Meerstad verkopen kan een uitdaging zijn. Echter, met de juiste makelaar aan je zijde wordt het proces een stuk eenvoudiger. Deze professional kent de lokale markt en helpt je om het beste uit je verkoop te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Meerstad

Als je jouw huis in Meerstad wilt verkopen, zijn er verschillende zaken om op te letten. Pak bijvoorbeeld je onderhoudshistorie erbij: potentiële kopers zijn steeds vaker geïnteresseerd in het onderhoud van jouw woning. Denk ook aan het afstemmen van je vraagprijs op de huidige woningmarkt in Meerstad. Te hoog inzetten kan kopers afschrikken, terwijl je met een te lage prijs mogelijk geld laat liggen.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Meerstad verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Allemaal terechte vragen die spelen bij de verkoop van jouw woning. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Meerstad:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
20 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 722.875
Besparing (gem.)
€ 1.807

Je huis snel verkopen in Meerstad

Wanneer je jouw woning in Meerstad te koop zet, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een koper vinden. Gemiddeld duurt het hier 69 dagen voordat een woning verkocht is. Hoe zorg je ervoor dat jouw woning sneller verkocht wordt? Hieronder delen we een aantal nuttige tips.

 1. Goede fotografie is essentieel voor de verkoop van je huis. Zorg voor professionele foto's die jouw huis in het beste licht laten zien om potentiële kopers aan te trekken. Overweeg het inzetten van een professionele vastgoedfotograaf voor de beste resultaten.
 2. Een competitieve prijsstelling kan je verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen. Het inzetten van een makelaar voor het bepalen van de correcte marktwaarde kan hierbij helpen. Vraag een waardebepaling aan om je daarbij te helpen.
 3. Als je jouw huis zo snel mogelijk wilt verkopen, neem dan in overweging om je huis openbaar te verkopen door het te promoten op grote huizensites zoals Funda. Dit zorgt voor de meeste zichtbaarheid en trekt een breder publiek van potentiële kopers aan.

Tips in Meerstad

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Meerstad op?

In Meerstad gaan huizen momenteel voor ongeveer € 722.875 van de hand. Deze prijs hangt natuurlijk af van meerdere factoren zoals het type huis, het aantal vierkante meters en de staat van het huis. Het is altijd interessant om te zien hoe deze elementen een rol spelen in de vraag en het aanbod op de woningmarkt.

Als we naar de gemiddelde prijs per vierkante meter kijken, is dit in Meerstad ongeveer € 4.275. Deze prijzen zijn gebaseerd op de transacties van de laatste drie maanden. Het is altijd slim om kennis te hebben van de markttrends, zodat je je huisverkoop in juli 2024 kunt plannen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Meerstad

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.000
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Meerstad bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Meerstad.

Tips om je woning te verkopen in Meerstad

Overweeg je jouw huis in Meerstad te verkopen? Het proces van het verkopen van je huis kan een uitdaging zijn. Met de juiste strategie en voorbereiding, kan je deze taak echter eenvoudiger en efficiënter maken. Hier zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen.

 • Schakel een makelaar in. Het inschakelen van een makelaar kan enorm veel voordelen hebben bij het verkopen van je huis. Zij kennen de lokale markt, onderhandelen over de prijs en helpen bij het plannen van bezichtigingen.
 • Zorg voor professionele foto's. Foto's zijn een van de eerste dingen dat potentiële kopers zien. Het inhuren van een professionele woningfotograaf kan ervoor zorgen dat je huis op zijn best wordt gepresenteerd.
 • Update je binnen- en buitenbereik. Een frisse verflaag of nieuw ingerichte ruimtes kunnen je huis moderner en aantrekkelijker maken. Buitenshuis kan je zorgen voor een verzorgde tuin en schoon erf.
 • Prijs het goed. Vertrouw op je makelaar om de juiste vraagprijs voor je huis te bepalen. Dit is gebaseerd op vergelijkbare woningen in je omgeving en de huidige marktcondities.
 • Maak je huis schoon en georganiseerd. Een schoon huis laat zien dat het goed is onderhouden. Ruim rommel op en zorg dat je woning er netjes en gastvrij uitziet.

Ontdek jouw stappenplan in Meerstad:

 • Het stappenplan zorgt voor een duidelijk overzicht.
 • Het stappenplan is gratis en helemaal op jouw woning afgestemd.
 • Met het stappenplan voorkom je dat je belangrijke zaken overslaat.
 • Door het stappenplan te volgen bespaar je tijd én mogelijk ook geld.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Meerstad?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Meerstad kost je als verkoper gemiddeld € 8.949. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Meerstad In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 722.875) € 8.241
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.949

Kosten van makelaars in Meerstad

Bij het verkopen van een huis in Meerstad, is het handig om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn doorgaans een percentage van de verkoopprijs. De meeste makelaars werken met een gemiddeld courtage van 1,14% over de verkoopprijs.

Stel, je verkoopt jouw huis in Meerstad voor de gemiddelde prijs van € 722.875. Bij een gemiddeld courtage van 1,14%, betekent dit dat je voor makelaarskosten gemiddeld € 8.241 kwijt bent. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat de meeste makelaars werken met een courtage en dit dus invloed heeft op de uiteindelijke kosten.

Lees meer over makelaars in Meerstad.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Meerstad wilt verkopen, heb je in eerste instantie te maken met kosten voor de makelaar. De gemiddelde courtage van een makelaar in Meerstad is 1,14%. Op basis van de gemiddelde verkoopprijs in Meerstad van € 722.875, komt dit gemiddeld neer op € 8.241 aan makelaarskosten. Maar naast deze makelaarskosten zijn er nog andere kosten die je niet uit het oog mag verliezen.

Kosten voor het energielabel

Een van de kosten waar je rekening mee moet houden als woningverkoper in Meerstad is het energielabel. Dit label toont aan hoe energiezuinig jouw woning is en is verplicht bij de verkoop van een huis. Zonder dit label kun je flinke boetes verwachten.

Het is dus belangrijk om een energielabel aan te vragen voordat je jouw woning verkoopt. De kosten hiervoor zijn variabel en hangen af van het bedrijf dat je inschakelt om het energielabel te bepalen.

Notariskosten

Daarnaast krijg je te maken met notariskosten voor de verkoopakte. Dit zijn de kosten die de notaris in rekening brengt voor het opstellen van de verkoopakte en het regelen van de officiële overdracht. Dit is een wettelijke verplichting bij de verkoop van een huis.

De hoogte van de notariskosten kan variëren en is afhankelijk van het notariskantoor. Het is dus verstandig om meerdere tarieven van verschillende notarissen in Meerstad te onderzoeken voordat je een keuze maakt.

Verhuiskosten

Verder krijg je als woningverkoper in Meerstad ook te maken met verhuiskosten. De hoogte hiervan hangt af van hoeveel spullen je wilt verhuizen, de afstand naar je nieuwe woning, het tijdstip waarop je wilt verhuizen en de verhuisdiensten die je kiest.

Als je veel meubels hebt, op een bovenverdieping woont of naar een andere stad verhuist, kunnen de verhuiskosten flink oplopen. Zelfs als je veel zelf doet, moet je rekening houden met eventuele kosten voor een verhuisbusje of aanhangwagen.

Wanneer mijn huis verkopen in Meerstad?

Is juli 2024 een goed moment om je huis te verkopen in Meerstad? Absoluut! De woningmarkt is dynamisch en de vraag naar huizen in Meerstad is groot. Daarnaast merken we dat potentiële kopers momenteel erg actief zijn, wat de kans op een snelle verkoop vergroot.

Vraag je je af met welke makelaar je het beste in zee kunt gaan? Dat is een belangrijke overweging. Makelaars geven verschillende adviezen en hanteren variërende strategieën. Neem dus de tijd om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je de juiste keuze kunt maken gericht op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Meerstad Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je huis te verkopen, dan kan je het beste gebruik maken van Huis Verkopen. Het biedt je alle tools, tips en informatie die je nodig hebt om je huis op de slimste manier te verkopen. Met Huis Verkopen heb je alles bij de hand om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze website zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten.

Eenvoudige waardebepaling en vergelijking van makelaars

Met Huis Verkopen kan je gemakkelijk een waardebepaling van je huis aanvragen. Daarnaast kan je makelaars vergelijken om de beste makelaar in jouw regio te vinden. Dit helpt je kosten te besparen en de beste deal te krijgen voor jouw specifieke situatie.

Onafhankelijk advies en kostenbesparing

Huis Verkopen biedt onafhankelijk advies en helpt je makelaarstarieven op te vragen. De vergelijking helpt je de meest voordelige makelaar te vinden en flink te besparen op makelaarskosten. Daarmee maak je de verkoop van je huis een stuk voordeliger.

Volledig stappenplan en aanvullende diensten

De website biedt een volledig stappenplan voor de verkoop van je huis. Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en voorbereid bent op de verkoop. Daarnaast kan je via de website makkelijk aanvullende diensten regelen, zoals een energielabel of woningstyling. Zo bereid je je optimaal voor op de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Meerstad

De eerste stap om je huis te verkopen is het bepalen van de woningwaarde. Dit kun je doen door recente verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in Meerstad te bekijken, of door een taxateur te raadplegen. Het is ook belangrijk om een realistische verkoopprijs te bepalen, check hiervoor onze pagina over vraagprijsbepaling.

Het kiezen van de juiste makelaar is een persoonlijke keuze en hangt af van je specifieke behoeften. Vergelijk de diensten, tarieven en ervaring van verschillende makelaars. Zorg ervoor dat je voelt dat je een goede relatie met de makelaar kunt opbouwen. Kijk op onze website voor vergelijking van makelaars.

Er zijn verschillende strategieën om de verkoop van je huis te versnellen. Dit varieert van het verbeteren van de presentatie van je huis tot het prijzen onder de marktwaarde om meer geïnteresseerden aan te trekken. Voor meer specifieke tips, bezoek onze pagina over snel verkopen.

Er zijn verschillende documenten die je nodig hebt bij de verkoop van je huis, zoals de eigendomsakte, het energielabel en soms ook plattegronden en bouwtekeningen. Ook heb je in sommige gevallen documenten nodig over betaalde erfpachtcanon en eventuele verbouwingen. Voor een uitgebreide lijst van benodigde documenten kun je onze documentenpagina bekijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen