Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zuidhorn

Wil je je woning in Zuidhorn voor de best mogelijke prijs van de hand doen? Je zult wellicht verbaasd zijn over de hoge prijs die je kunt krijgen. Verkoop slim, strategisch en met zelfvertrouwen om het optimale resultaat te bereiken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zuidhorn

Als woningverkoper in Zuidhorn heb je verschillende doelen in gedachten wanneer je besluit om je huis te verkopen. Ten eerste wil je natuurlijk een hoge verkoopprijs behalen voor je woning. Daarnaast is het van belang om een snelle verkoop te realiseren, zodat je niet maandenlang in onzekerheid hoeft te leven. Ook zijn er praktische zaken waar je rekening mee houdt, zoals het vinden van een geschikte nieuwe woning en het regelen van de nodige papierwerk.

Maar je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Zuidhorn verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in dit gebied? En hoeveel geld kun je besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen spelen een grote rol in je verkoopstrategie. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Zuidhorn:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 389.700
Besparing (gem.)
€ 1.286

Je huis snel verkopen in Zuidhorn

Woningen in Zuidhorn gaan snel van de markt, ze worden namelijk gemiddeld verkocht in 35 dagen. Dit betekent niet dat verkopen altijd vlekkeloos verloopt. Gelukkig kun je een aantal zaken doen om het verkoopproces te versnellen.

 1. Laat je gratis waardebepaling doen door meerdere makelaars. Hiermee verkrijg je een beter beeld van de realistische prijs van je woning en vergroot je de kans op een snelle verkoop. Eén van de plekken waar je zo'n waardebepaling kunt aanvragen is hier.
 2. Een goede presentatie van je woning is essentieel. Zorg ervoor dat alles er netjes en schoon uitziet, zowel binnen als buiten. Goed verzorgde woningen trekken meer kijkers en verhogen de verkoopsnelheid.
 3. Zorg dat je huis energetisch op orde is en een gunstig energielabel heeft. Dit kan een grote invloed hebben op de verkoopbaarheid van je woning. Zorg ervoor dat je energielabel up-to-date is voor je het huis te koop zet. Een energielabel aanvragen kan via deze link.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Zuidhorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zuidhorn op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zuidhorn in deze periode? Op dit moment staat de gemiddelde verkoopprijs op € 389.700. Maar vergeet niet dat de verkoopprijs van een huis onder andere afhangt van de staat van het huis, de vraag op de markt en de locatie van het huis.

Bovendien verschilt de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Zuidhorn ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment op € 3.168. De exacte verkoopprijs van je woning zal echter ook beïnvloed worden door factoren zoals de staat van onderhoud van je huis en de ligging ervan.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zuidhorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zuidhorn bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zuidhorn.

Feitjes over Zuidhorn

 • Zuidhorn ligt in de provincie Groningen, in het Noorden van Nederland.
 • De plaats is ontstaan in de Middeleeuwen op een zandhoogte.
 • Het heeft diverse historische boerderijen en landerijen.

Tips om je woning te verkopen in Zuidhorn

Je hebt besloten om je woning in Zuidhorn te verkopen. Dit kan een ingrijpend en emotioneel proces zijn. In dit artikel vind je nuttige en praktische tips om je te helpen dit proces zo soepel en succesvol mogelijk te doorlopen.

 • Onderzoek de markt: Bestudeer de lokale huizenmarkt in Zuidhorn. Identificeer de trends, begrijp de prijzen voor vergelijkbare woningen, en bepaal de optimale timing voor de verkoop.
 • Kies een uitstekende makelaar: Je makelaar is je partner in dit proces. Zoek naar een makelaar met een bewezen trackrecord in Zuidhorn. Kijk naar de verkoopsnelheden, klantbeoordelingen en de manier waarop ze jouw type woning presenteren.
 • Maak kleine verbeteringen: Renovaties hoeven niet altijd duur te zijn. Schilder de muren, vervang oude lampen en zorg ervoor dat alle deuren en ramen soepel functioneren.
 • Uitstekende foto's: Huur een professionele fotograaf in om je huis op zijn best te presenteren. Goede foto's kunnen een wereld van verschil maken en potentiële kopers aantrekken.
 • Bezichtigingen: Zorg dat je huis er op zijn best uitziet tijdens bezichtigingen. Houd het huis schoon, zorg voor natuurlijk licht en maak eventuele persoonlijke spullen onzichtbaar.

Ontdek jouw stappenplan in Zuidhorn:

 • Middels ons stappenplan mis je géén belangrijke details in het verkoopproces.
 • Ons interactief stappenplan is speciaal voor jouw huis samengesteld.
 • Jouw to-do-lijst voor woningverkoop, alles vanaf één handige plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zuidhorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zuidhorn kost je als verkoper gemiddeld € 5.399. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zuidhorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 389.700) € 4.326
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.399

Kosten van makelaars in Zuidhorn

Als je jouw huis in Zuidhorn wilt verkopen, maak je doorgaans kosten bij het inschakelen van een makelaar. Deze kosten bestaan uit een courtage en opstartkosten. De courtage wordt uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs van je huis, oftewel de 1,11%. De opstartkosten voor het verkopen van je huis in Zuidhorn zijn gemiddeld € 515.

Echter, het is niet alleen van belang te weten wat een makelaar kost. Minstens zo belangrijk is wat een makelaar jou oplevert. Neem daarom naast de verwachte kosten ook de expertise en verkoopervaring van de makelaar in ogenschouw. Een geschikte makelaar kan je huis sneller en voor een hogere prijs verkopen dan wanneer je het zelf zou doen.

Lees meer over makelaars in Zuidhorn.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je eerst te maken met notariskosten. De notaris zorgt voor een correcte afhandeling van de verkoop. Niet alle kosten zijn voor je rekening, maar de kosten voor de opmaak van de koopakte zijn dat wel.

(Extra) notariskosten zijn een belangrijk onderdeel van de verkoopkosten. Goed zicht houden op deze kosten zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en je een realistisch beeld hebt van de netto opbrengst van je woning.

Energielabel

Een tweede kostenpost heeft te maken met het energielabel. Bij de verkoop van je huis ben je verplicht om het huis een energielabel te geven. De kosten hiervan zijn voor jou als verkoper.

De aanvraag van een energielabel doe je meestal online. Hoewel de kosten variëren, is het een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van je huisverkoop. Let erop dat het ontbreken van een energielabel je een boete kan opleveren.

Marketingkosten

Het derde type kosten zijn de marketingkosten. Het bereiken van geïnteresseerde kopers gaat vaak gepaard met marketinguitgaven. Denk hierbij aan advertenties en professionele woningfoto’s.

Deze marketingkosten zijn over het algemeen onderdeel van de makelaarskosten. Daarom kan het vergelijken van makelaarstarieven lonend zijn. Zo krijg je een goed beeld van wat elke makelaar te bieden heeft voor zijn prijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Zuidhorn?

Is april 2024 een gunstige tijd om je huis in Zuidhorn te verkopen? Ja, dat is het zeker. De woningmarkt is dynamisch en de vraag naar woningen blijft constant hoog. Aangezien er nog steeds meer kopers dan verkopers zijn, is dit absoluut een voordelige tijd om je huis te verkopen.

Maar waar begin je? De eerste stap in dit proces is het selecteren van een goede makelaar. Dit kan je doen door verschillende makelaars te vergelijken, zodat je uiteindelijk de beste keuze voor jouw situatie kunt maken. Jouw huis verkopen is een grote stap en met de juiste makelaar aan je zijde, wordt deze stap een stuk eenvoudiger en aangenamer.

Vergelijk makelaars in Zuidhorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als jij de verkoop van je woning op de meest effectieve manier wilt regelen, biedt de website Huis Verkopen een makkelijk te volgen stappenplan. Dit stappenplan is speciaal voor jouw huis ontworpen en zorgt ervoor dat je geen stap bij het verkoopproces over het hoofd ziet. Je bent dus zeker dat je alle belangrijke zaken rondom de verkoop van je huis goed regelt. Het is een handige online tool die jou begeleidt bij elk stap van het verkoopproces, zodat je met alle vertrouwen jouw woning op de markt kunt zetten.

Gratis waardebepaling

Met Huis Verkopen kun je profiteren van een van de handige tools: een gratis waardebepaling van je huis. Hierdoor krijg je inzicht in de realistische waarde van je woning die je als uitgangspunt kunt gebruiken bij de verkooponderhandelingen.

Vergelijk makelaars

Bovendien biedt Huis Verkopen je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je de beste makelaar in Zuidhorn voor de verkoop van je woning, een stap die flink kan bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Bespaar op makelaarskosten

Daarnaast kun je op Huis Verkopen makelaarstarieven opvragen en daarmee besparen op makelaarskosten. Zo houd je de regie over je eigen woningverkoop én je portemonnee.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen beschikt over veel data en geeft je daardoor inzicht in makelaarsstatistieken. Zo weet je zeker dat je de beste makelaar in Zuidhorn kiest voor de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zuidhorn

Het is over het algemeen een goede tijd om je huis te verkopen. De vastgoedmarkt kan echter variëren, afhankelijk van diverse factoren. Het is aan te raden om eenverkoopadvies aan te vragen om jouw specifieke situatie beter in kaart te brengen.

Het vaststellen van de juiste vraagprijs voor je huis is een belangrijke stap. Verschillende elementen, zoals de woningconditie, marktwaarde en locatie spelen een rol. Voor uitgebreide informatie en ondersteuning bij het bepalen van de vraagprijs, kun je terecht op deze pagina.

Er zijn diverse documenten nodig voor het verkopen van je huis, zoals een eigendomsbewijs, een energielabel en informatie over eventuele verbouwingen. Voor een complete lijst van de benodigde documenten, neem een kijkje op deze link.

De snelheid waarmee een huis wordt verkocht kan variëren op basis van factoren zoals de vraag in de markt en de aantrekkelijkheid van het huis. Klik hier voor meer informatie over het snel verkopen van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen