Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Zuidhorn

Als je overweegt je huis in Zuidhorn te verkopen, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de actuele woningmarktcijfers. Met kennis over de ontwikkeling van huizenprijzen, gemiddelde vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen in deze regio, ben je beter voorbereid op de lokale huizenmarkt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Zuidhorn

De gemiddelde verkoopprijs in Zuidhorn is in de laatste 3 maanden € 389.700 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 438.760 euro. Dit verschil tussen verkoop- en vraagprijs geeft inzicht in de huidige stand van de woningmarkt in Zuidhorn. Ook helpt het bij het maken van een weloverwogen beslissing als je overweegt je huis te verkopen. Bekijk ook de volgende grafiek voor een visuele weergave van deze cijfers:

Huizenprijzen in Zuidhorn

Afgelopen 3 maanden

€ 159.000
€ 324.000
€ 489.000

Kijkend naar de huizenmarkt in Zuidhorn, wordt de waarde per vierkante meter een steeds meer besproken onderwerp. Het biedt inzicht in prijsverschillen en helpt toekomstige kopers en verkopers bij het afwegen van hun opties. Op het moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Zuidhorn een bedrag van € 3.199 euro. Bekijk onderstaand de meest recente marktcijfers voor een visueel overzicht van deze trends:

Huizenprijzen in Zuidhorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.300

Prijsontwikkeling Zuidhorn laatste 12 maanden

Het loont de moeite om de trend in de huizenprijzen in Zuidhorn van het afgelopen jaar bij te houden. Deze observatieve houding helpt je een gevoel te krijgen voor de markt. Ter referentie: de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand bedroeg € 389.700. Hier is een grafiek die dit in beeld brengt:

Wat is mijn woning in Zuidhorn waard?

De waarde van jouw woning in Zuidhorn is een constante dans van verandering, beïnvloedt door verschillende marktontwikkelingen en plaatselijke gebeurtenissen. Of het nu gaat om veranderingen in gemeentelijk beleid, infrastructuurupdates of gewoon de economische conjunctuur, het blijft een beweglijk iets. Het is daarom dan ook belangrijk om de huidige waarde van je huis goed in de gaten te houden.

Helderheid over de waarde van je huis kan je financiële beslissingen aanzienlijk versoepelen en mogelijke verwarring voorkomen. Of je nu denkt aan het verkopen van je huis, het herfinancieren van je hypotheek of gewoon je nettovermogen wilt weten, het is de moeite waard om een nauwkeurig inzicht te krijgen. Een eenvoudige manier om dit te doen is door een waardebepaling te laten uitvoeren door een erkende makelaar.

Een gratis waardebepaling vindt doorgaans plaats aan huis, wat betekent dat je er eigenlijk zelf weinig omkijken naar hebt. De erkende makelaar komt op een afgesproken tijdstip langs om de woning te inspecteren en een bevindingenrapport op te stellen. Door deze efficiënte werkwijze kun jij al snel beschikken over een accurate schatting van je woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je kijkt naar de woningmarktcijfers, kom je al snel tot de ontdekking dat deze enorm kunnen variëren per plaats. Een vergelijking van de huizenprijzen in diverse gemeenten rondom Zuidhorn kan bijvoorbeeld flinke contrasten blootleggen. Dit begrip is essentieel om het huidige marktbeeld te begrijpen.

De gemiddelde verkoopprijzen in Zuidhorn en in de nabije omgeving laten dan ook een interessante dynamiek zien. Hieruit kan men opmaken hoe de situatie in Zuidhorn zich verhoudt tot die in vergelijkbare gemeenten. Kortom, het biedt een verrassend inzicht in de lokale woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Zuidhorn

Zit je te denken aan de verkoop van je huis in Zuidhorn, maar weet je niet hoe je de juiste makelaar moet kiezen? Goed nieuws, de makelaars in Zuidhorn verschillen op diverse manieren. Of het nu gaat om ervaring, plaatselijke kennis of de mate waarin ze persoonlijke ondersteuning bieden; de mogelijkheden zijn ruim en de ervaringen van klanten verschillen.

Een goede keuze maken is belangrijk, omdat de juiste makelaar een wereld van verschil kan maken. De waardebepaling, het voeren van onderhandelingen en begrijpen van de lokale huizenmarkt: het zijn allemaal aspecten waar je makelaar in kan uitblinken. Voor een gedegen keuze raden we aan om verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Zuidhorn Of lees meer over makelaars in Zuidhorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Zuidhorn

Als het gaat om courtages, is het belangrijk om te weten dat makelaars in Zuidhorn gemiddeld een courtage rekenen van 1,11%. Deze kosten worden gebaseerd op de verkoopprijs van je woning, waarvan de gemiddelde verkoopprijs in Zuidhorn op € 389.700 ligt. De courtage is één van de belangrijkste kostenposten wanneer je jouw huis verkoopt, dus het loont om verschillende makelaarstarieven te vergelijken.

Bij het kiezen van een verkoopmakelaar is het niet alleen belangrijk om te letten op de courtage, maar ook op de diensten die je krijgt voor dat tarief. Verdiep je bijvoorbeeld in verkoopstrategie, marktkennis en communicatie. Wil je een goed beeld krijgen van de tarieven van verkoopmakelaars in Zuidhorn, dan kun je op deze pagina tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Zuidhorn en omgeving. Op basis van die informatie kun je een goed geïnformeerde keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Zuidhorn

In Zuidhorn vind je een diversiteit aan koopwoningen, variërend van knusse starterswoningen tot ruime familiehuizen. Deze woningen zijn hoofdzakelijk in bezit voor eigen bewoning en sommigen worden verhuurd. Hoewel het totale aantal koopwoningen in Zuidhorn, 2673, misschien groot lijkt, is slechts een klein percentage van deze huizen daadwerkelijk beschikbaar voor aankoop of huur. Daardoor kan het vinden van een geschikte koopwoning in Zuidhorn soms wat lastiger zijn.

Aantal verkochte woningen in Zuidhorn

In het afgelopen jaar heeft een flink aantal woningtransacties plaatsgevonden in Zuidhorn. Juist hieronder is een grafiek zichtbaar die het aantal aangemelde woningen en het aantal woningtransacties van de afgelopen 12 maanden toont. Bedenk wel: een aangemelde woning kan in een latere maand zijn verkocht, daarom kan er verschil zijn tussen aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Zuidhorn te verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Zuidhorn te verkopen, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Deze variëren van het opstellen van een reële vraagprijs, het aanvragen van een energielabel, tot het laten maken van professionele foto's van je woning. Bovendien is de keuze van een goede makelaar, die je kan helpen met al deze taken, een doorslaggevende factor bij de verkoop van jouw woning.

Een goed plan van aanpak kan het verkoopproces stukken simpeler maken. Je zou kunnen overwegen om een stappenplan voor de verkoop van je woning in Zuidhorn te gebruiken. Dit is een handige tool die je helpt bij het organiseren en regelen van alle uitdagingen die de verkoop met zich meebrengt, van de voorbereiding tot de eigenlijke verkoop. Zo zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningcijfers Zuidhorn op deze plek zijn met grootste precisie voor jou vergaard. Dit met het doel om jou een helder en up-to-date beeld te geven van de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt in Zuidhorn. De betrouwbaarheid van de informatie is voor ons van essentieel belang. We update de gegevens voortdurend om ervoor te zorgen dat je altijd over de recentste cijfers beschikt. Hierdoor kan je de beste beslissing nemen betreft het juiste verkoopmoment voor jouw huis.

Assistentie bij de verkoop van jouw woning

Huis Verkopen is er om jou bij te staan in het proces van het verkopen van je woning. Of dit nou in de beginfase is met een gratis waardebepaling voor het opstellen van een verkoopprijs, of met het overzicht van lokale makelaars om je te helpen de meest geschikte te vinden. Het doel is altijd om jouw leven makkelijker te maken en je kostbare tijd te besparen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor stappenplannen die de te regelen zaken rondom de verkoop voor jou overzichtelijk maakt. Hulp nodig met het aanvragen van een energielabel, of met het vinden van verhuizers? Ook dit heeft Huis Verkopen voor jou in het aanbod. Met Huis Verkopen kies je voor gemak en zekerheid!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen