Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zuidhorn

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Zuidhorn om je huis te verkopen? Marktkennis kan per makelaar verschillen. Huis Verkopen helpt je bij het vinden van een ervaren makelaar die aansluit bij jouw wensen en verkoopstrategie.

Over makelaars in Zuidhorn

Elke makelaar in Zuidhorn is uniek, wat betekent dat ze allemaal iets anders te bieden hebben. Dit verschil zit 'm bijvoorbeeld in de manier van werken, het specialisme of hun lokale kennis. Er zijn makelaars die heel technisch en grondig te werk gaan, terwijl anderen juist sterk zijn in het persoonlijk contact en de communicatie. Het vergelijken van makelaars biedt je de kans om te ontdekken welke makelaar het beste past bij jouw wensen en jouw situatie. Voor een makkelijk overzicht van verschillende makelaars, kun je terecht op deze handige pagina waar je zelf een makelaar kunt zoeken op basis van jouw voorkeuren.

Ben je benieuwd naar wat een makelaar precies doet om de verkoop van jouw woning tot een succes te maken? Vraag je je af welke makelaar in Zuidhorn het meest deskundig is op het gebied van jouw type woning? Hoe zit het met de courtage, en welke extra diensten bieden ze aan? Dit zijn vragen die waarschijnlijk bij je opkomen als je een makelaar wilt kiezen. Op deze pagina vind je de antwoorden en nog veel meer, zodat je de makelaar in Zuidhorn kunt kiezen die jou het beste kan helpen.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.642
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.766
Besparing (gem.)
€ 1.380

Actueel

 • Denk je over het verkopen van je woning, let dan op de gemiddelde courtages van makelaars in Zuidhorn. Dat percentage bedraagt momenteel 1,11% wat betreft de verkoopprijs van je woning. Daarom is het verstandig om diverse makelaarspartijen met elkaar te vergelijken, alvorens een keuze te maken om je woning te verkopen.
 • Kijk goed naar de huidige huizenprijzen in Zuidhorn. De gemiddelde verkoopprijs is nu € 418.237 en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt € 3.483. De specifieke cijfers voor Zuidhorn kun je terugvinden op onze woningmarktpagina. Het is altijd goed om te weten wat de gemiddelde prijzen zijn voordat je besluit om je woning te verkopen.
 • Wil je jouw huis in Zuidhorn verkopen en ben je benieuwd naar de makelaarstarieven, neem dan in overweging dat het vergelijken van tarieven van verschillende makelaars momenteel erg zinvol is. De gemiddelde tarieven liggen in Zuidhorn rond de € 4.642. Dit maakt het interessant om de diverse kosten eens naast elkaar te leggen voordat je een beslissing maakt.

Uitgelichte makelaars in Zuidhorn

In Zuidhorn zijn tal van makelaars actief die je bijstaan bij het in de markt zetten van je woning. Het is echter aan te raden niet direct in zee te gaan met de eerste de beste, maar een weloverwogen keuze te maken. Door het vergelijken van makelaars op basis van hun ervaring, tarieven, en beoordelingen door eerdere klanten, maak je de kans groter een makelaar te vinden die perfect bij je past.

Logo Dijkstra Makelaardij en Financieel Advies

Dijkstra Makelaardij en Financieel Advies

Bij Dijkstra Makelaardij en Financieel Advies word je bijgestaan door een erkend team van 12 medewerkers met zestig jaar ervaring in regio Westerkwartier en de stad Groningen. Of je nu hulp zoekt bij de aan- of verkoop van een huis, een taxatie, verhuur of financieel advies, dit bureau biedt volledige ondersteuning. Je krijgt altijd vakkundig en eerlijk advies en je kunt hen vinden aan de Hoofdstraat in Zuidhorn.
Logo Makelaardij Zuidhorn

Makelaardij Zuidhorn

Makelaardij Zuidhorn is een toegankelijke, jonge maar ervaren makelaar in het Westerkwartier. Met een dienstverlening die varieert van verkoop en aankoop tot verhuur, taxaties en financieel advies. De twee deskundige makelaars navigeren je door de wereld van woningmarkt en hypotheken op een begrijpelijke, professionele manier. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of laten taxeren, bij Makelaardij Zuidhorn ben je aan het juiste adres.
Logo Steenhuis Makelaars Zuidhorn

Steenhuis Makelaars Zuidhorn

Als je op zoek bent naar een makelaar die uitblinkt in woningstyling en -fotografie, dan is Steenhuis Makelaars Zuidhorn een goede keuze. Dit allround makelaarskantoor zet graag een stapje extra, met persoonlijke betrokkenheid bij elke woningverkoop. Ze genieten van de goede reputatie door hun professionele aanpak en uitstekende service. Gevestigd op de Hooiweg in Zuidhorn focussen ze zich op de regionale woningmarkt en vastgoed, maar zijn ze ook buiten hun kernregio actief.

Jaap Lukkien Hypotheken en Makelaardij

Kies voor Jaap Lukkien Hypotheken en Makelaardij voor betrouwbaar en deskundig advies omtrent woningaankoop en hypotheken. Gevestigd aan de levendige Hoofdstraat in Zuidhorn. Hoewel niet aangesloten bij een branchevereniging, staat de klant bij dit kantoor altijd centraal. Ervaar het persoonlijke karakter en laat je begeleiden in het complexe proces. Je kunt rekenen op een goede service en een betrokken werkwijze.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Zuidhorn die mogelijk beter aansluiten bij jouw woning, situatie en voorkeuren. De meest geschikte makelaar voor je kan dus zomaar ontbreken in de eerder getoonde lijst. Om de meest passende makelaar te vinden raden we je aan om alle makelaars in Zuidhorn te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Zuidhorn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zuidhorn?

Een makelaar in Zuidhorn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 418.237 in Zuidhorn komt dit neer op € 4.642 aan makelaarskosten (update juni 2024).

Wanneer je jouw huis wilt verkopen in Zuidhorn, is het goed om te weten dat de meeste makelaars hier werken met een courtage. De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkooprijs van je huis, dat je aan de makelaar betaalt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Zuidhorn 0,66% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.380 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Houd er rekening mee dat courtages persoonlijk en daarmee variabel zijn, aangezien deze op basis van je individuele situatie worden berekend.

Kosten van makelaars in Zuidhorn

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zuidhorn

Het is belangrijk om te weten dat veel makelaars in Zuidhorn opstartkosten rekenen. Opstartkosten zijn kosten die je betaalt voordat je huis daadwerkelijk te koop wordt gezet. Deze kosten dekken voornamelijk diensten zoals het opmaken van het verkoopdossier, professionele foto's, plaatsing van jouw woning op verschillende woningzoekmachines en dergelijke. Wees bewust van het feit dat deze kosten ook moeten worden betaald als de woningverkoop uiteindelijk niet doorgaat.

De gemiddelde opstartkosten in Zuidhorn zijn € 515. Echter, afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die jij nodig hebt, kunnen deze kosten variëren. Het is daarom van groot belang om offertes aan te vragen bij verschillende makelaars om te bepalen welke fijne balans tussen kosten en diensten voor jou het beste werkt. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door de tarieven op te vragen bij de makelaars in Zuidhorn via ons platform.

Intrekkingskosten van makelaars in Zuidhorn

Verkoop je jouw woning in Zuidhorn via een makelaar, dan is er een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden: intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de makelaar kan vragen als je besluit de verkoop van je huis voortijdig stop te zetten. De makelaar heeft immers tijd en energie in de verkoop gestoken en deze kosten zijn een compensatie hiervoor. Deze kosten moeten in het contract zijn opgenomen.

Stel, je besluit om persoonlijke redenen - misschien een verandering van werk, persoonlijke omstandigheden of een andere woning die je ziet - dat je jouw huis niet meer wilt verkopen. In dat geval kan de makelaar intrekkingskosten in rekening brengen, om te compenseren voor de inspanningen die hij al heeft gedaan. Hoewel deze kosten even vervelend kunnen zijn, zijn ze een standaardonderdeel van het proces om ervoor te zorgen dat zowel jij als de makelaar beschermd zijn.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zuidhorn met een vast tarief

Als je op zoek bent naar een makelaar, houd dan in gedachten dat naast makelaars die werken met een courtage, er ook makelaars zijn die werken met een vast tarief. Het grote verschil zit in de betalingsstructuur. Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs van je woning, bij een vast tarief weet je op voorhand precies wat de kosten zullen zijn.

Voor een makelaar in Zuidhorn met een vast tarief, ligt het gemiddelde tarief rond de € 3.250 (update: juni 2024). Het vaste tarief biedt zekerheden en voorspelbaarheid, maar kan minder flexibel zijn. Wellicht vraag je je nu af: zijn er dan ook nadelen? Jazeker, een potentieel nadeel is dat bij een succesvolle, snelle verkoop je mogelijk een hoger bedrag betaalt dan bij courtage.

Tip: De perfecte makelaar is een persoonlijke keuze. De best passende makelaar voor jouw woning en unieke situatie vind je door goed te kijken naar de verschillende opties. Het actief vergelijken van makelaars kan je hierbij helpen. Door te kijken naar verschillen in kosten, dienstverlening en ervaring, vind je de makelaar die echt bij je past.

4 feitjes over makelaars in Zuidhorn

 • Veel verkopers in Zuidhorn gaan voor de beste waar voor hun geld en kiezen daarom niet voor de goedkoopste makelaar, maar voor degene die een optimale prijs-kwaliteitsverhouding te bieden heeft.
 • Een indrukwekkende 95% van de verkopers in Zuidhorn geeft sterk de voorkeur aan een lokale full-service makelaar boven een online variant.
 • Het inzetten van een professionele makelaar in Zuidhorn kan een flink verschil maken. Huizen worden er gemiddeld 50% sneller verkocht dan wanneer je het verkoopproces zelf probeert te navigeren.
 • Door de hulp in te schakelen van een makelaar zien verkopers in Zuidhorn hun woning met een extra rendement van 15% verkopen, vergeleken met het zelfstandig verkopen.

Wat levert de beste makelaar in Zuidhorn op?

Als je je huis wilt verkopen in Zuidhorn, is het belangrijk om te kijken wat een makelaar voor je kan betekenen. Vaak levert een goede makelaar namelijk meer op dan je bespaart met een goedkope makelaar. Overweeg niet alleen de kosten van een makelaar, maar kijk ook naar de mogelijke opbrengst.

Maar hoe herken je de beste makelaar in Zuidhorn? Hier zijn twee belangrijke indicatoren:

 • Het verschil in prijs is een duidelijke indicator. Op onze website hebben we de resultaten van verschillende makelaars verzameld. Daaruit blijkt dat de beste makelaars in Zuidhorn huizen weten te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 10.612 hoger is dan de gemiddelde verkoopprijs van andere makelaars, rekening houdend met de prijsklassen van de woningen.
 • Uit onze statistieken blijkt ook dat de betere makelaars in Zuidhorn huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Deze makelaars hebben vaak een goed oog voor de juiste waardebepaling van woningen, waardoor ze sneller tot een verkoop kunnen komen.

De beste makelaar in Zuidhorn vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Sommigen leggen de nadruk op de nauwkeurige taxatie van jouw woning, terwijl anderen uitblinken in hun verkoopstrategie. Door variërende stijlen, tarieven en specialiteiten kunnen makelaars sterk verschillen.

Het selecteren van de juiste makelaar is de eerste en een van de meest belangrijke stappen in het verkoopproces van jouw huis. Op onze website kun je gemakkelijk makelaars vergelijken op basis van jouw voorkeuren en situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zuidhorn?

Het kiezen van een geschikte makelaar in Zuidhorn voor de verkoop van je huis is geen kleinigheid. Er zijn namelijk meerdere punten waar je goed op moet letten:

Kennis van de plaatselijke markt

Een makelaar met kennis van de Zuidhornse markt kan inspelen op lokale ontwikkelingen en vraag. Dit kan essentieel zijn voor een succesvolle verkoop van je huis.

Tarieven van de makelaar

Transparantie in de kosten is fundamenteel. Ga voor een makelaar met heldere tarieven. Hier kun je de tarieven van verschillende makelaars opvragen.

Verkoopsnelheid

Een makelaar zou in staat moeten zijn je huis snel te verkopen. Kijk hier voor meer informatie over het kiezen van een makelaar die snel verkoopt.

Communicatiestijl

Het is belangrijk dat de communicatiestijl van de makelaar bij je past. Je moet je op je gemak voelen en vertrouwen hebben in de manier van werken.

Aanbevelingen en referenties

Kijk naar recensies en vraag aan mensen in je omgeving naar hun ervaringen. Dit geeft vaak een goed beeld van de kwaliteit van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Zuidhorn staan bekend om hun betrouwbaarheid en deskundigheid. Ze zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars, wat betekent dat ze voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Andere brancheverenigingen, zoals VBO en VastgoedPRO, bieden eveneens zulke garanties.

Let op: Wanneer je besluit een makelaar te kiezen, kies er dan één die bij een erkende branchevereniging is aangesloten. Makelaars zonder certificering kunnen mogelijk minder betrouwbaar of deskundig zijn. Dit kan leiden tot onvoorspelbare resultaten en mogelijk extra kosten.

Wat doet een makelaar in Zuidhorn?

Een makelaar in Zuidhorn biedt je begeleiding in het complete proces van het verkopen van je huis. Deze ervaren expert adviseert je over de juiste vraagprijs, zorgt voor professionele fotografie en aantrekkelijke verkoopadvertenties.

Daarnaast verzorgt de makelaar ook de rondleidingen met potentiële kopers en onderhandelt namens jou over de verkoopvoorwaarden. Volledige ontzorging in het verkoopproces, zodat je met een gerust hart je huis kan verkopen.

 • Advies over de juiste vraagprijs
 • Professionele fotografie en het opstellen van verkoopadvertenties
 • Het verzorgen van rondleidingen met potentiële kopers
 • Onderhandelingen voeren namens jou
 • Controleren en opmaken van de koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Zuidhorn inschakelen?

Als je van plan bent om je huis in Zuidhorn te verkopen, kan een makelaar daarbij een waardevolle bijdrage leveren. Een makelaar kent de lokale huizenmarkt door en door, en met die kennis kan hij je helpen om de verkoop van je huis succesvol te laten verlopen. Een makelaar neemt veel taken op zich, van het bepalen van de juiste vraagprijs tot het voeren van de verkooponderhandelingen. Dit zijn de stappen die een makelaar doorloopt bij de verkoop van jouw woning.

Waardebepaling van het huis

De verkoop begint met een waardebepaling van jouw huis. De makelaar komt bij je langs om de woning te bekijken en te taxeren. Hij houdt daarbij onder andere rekening met de staat van het huis, de grootte, de locatie en vergelijkbare huizen in Zuidhorn.

Verkoopstrategie opstellen

Vervolgens stelt de makelaar in samenwerking met jou een verkoopstrategie op. Dit omvat de vraagprijs, welke marketingtechnieken worden ingezet, en hoe de bezichtigingen worden georganiseerd. De ideale strategie is afhankelijk van de marktsituatie in Zuidhorn.

Huis presenteren

De volgende stap is het presenteren van je woning. De makelaar zorgt voor professionele foto’s, 3D-beelden en plattegronden. Hij zorgt ook voor een aantrekkelijke presentatie op diverse woonsites en in de etalage van het makelaarskantoor in Zuidhorn.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Tot slot begeleidt de makelaar de bezichtigingen en voert hij namens jou de onderhandelingen. Hij heeft de nodige ervaring om potentiële kopers te overtuigen van de waarde van jouw huis en is erop gericht om de beste verkoopprijs te realiseren.

Makelaars in Zuidhorn vergelijken

In Zuidhorn is het aanbod van verkoopmakelaars groot. Huis Verkopen maakt het mogelijk om deze makelaars te vergelijken op basis van belangrijke prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • Jouw mogelijkheden overzichtelijk
 • Objectieve en onafhankelijke informatie
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Hulp bij het maken van de juiste keuzes

Bij Huis Verkopen staat jouw situatie en wens centraal. We koppelen je snel en simpel aan de beste makelaars. Vergelijken is niet alleen makkelijk en gratis, het is ook heel nuttig. Het levert je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling op en geeft je de garantie op de beste makelaar voor jouw situatie. Zo ben je altijd zeker van de beste prijs en kwaliteit.

Vergelijk makelaars in Zuidhorn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zuidhorn

Begin met het vergelijken van lokale makelaars op basis van hun verkoopresultaten, kosten en klantbeoordelingen. Op hier kan je makelaars in Zuidhorn vergelijken om de meest geschikte makelaar te vinden.

De gemiddelde makelaarskosten in Zuidhorn zijn € 4.642. Deze kosten zijn gebaseerd op de courtage, de opstartkosten en eventuele intrekkingskosten.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Zuidhorn is 33 dagen. De exacte verkoopsnelheid verschilt echter per woning en hangt af van verschillende factoren.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Zuidhorn bedragen € 515. Het is goed om deze kosten te vergelijken voor je jouw keuze maakt.

Ja, je kunt gemiddeld € 1.380 besparen door verschillende makelaars in Zuidhorn te vergelijken voordat je jouw keuze maakt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen