Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Assen

Ben je geïnteresseerd in het snel verkopen van je huis in Assen? Het kan een daadwerkelijke optie zijn als je een vlotte transactie wilt en niet langer het onderhoud of de betalingen wilt overwegen. Is een snelle verkoop iets dat je behoeften zou kunnen vervullen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Assen

Als je je woning in Assen wil verkopen, zul je bepaalde doelen voor ogen hebben. Misschien is het realiseren van een hoge verkoopprijs een van je grootste doelen. Ook het snel kunnen verkopen van je huis kan een belangrijk streven zijn. Een ander doel kan zijn het vinden van betrouwbare partners waar je op kunt bouwen; professionals die je bijstaan in het verkoopproces en ervoor zorgen dat alles goed geregeld is.

Vanzelfsprekend ben je waarschijnlijk benieuwd naar zaken als: hoe snel worden huizen in Assen doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Om je een antwoord te geven op deze prangende vragen, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Assen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
32 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 382.591
Besparing (gem.)
€ 1.033

Je huis snel verkopen in Assen

In de bruisende stad Assen worden woningen gemiddeld binnen een periode van 36 dagen verkocht. Dit snelle tempo vraagt om een gedegen voorbereiding en slimme strategieën om je eigen woning ook binnen deze tijd te kunnen verkopen. Ben je benieuwd naar hoe je dit aan kunt pakken? Hier zijn enkele nuttige tips.

 1. Bereid je verkoop zorgvuldig voor. Een goede voorbereiding is het halve werk. Verzamel alle noodzakelijke documenten, repareer eventuele defecten en schoon het huis grondig op. Door je huis op orde te hebben, vermijd je onnodige vertragingen en geef je potentiële kopers een positief beeld.
 2. Zorg voor professionele foto's. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Huur een professionele fotograaf in die je huis van zijn beste kant kan laten zien. Dit zal meer potentiële kopers aantrekken en kan de verkoopsnelheid aanzienlijk vergroten.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast. Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in Assen die recent zijn verkocht om een idee te krijgen van de huidige marktwaarde. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen.

Tips in Assen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Assen op?

De verkoop van een huis in Assen brengt op dit moment gemiddeld een bedrag van € 382.591 op. Dit kan je een idee geven van wat je kunt verwachten bij de verkoop van je eigen woning. Maar let op, de uiteindelijke verkoopsom hangt af van verschillende factoren zoals de staat van het huis, de ligging en het type woning.

Wist je dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in Assen momenteel € 2.904 is? Dit is nuttige informatie om te weten, omdat het je kan helpen bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning. Bovendien kan het je inzicht geven in hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen in Assen, vooral als je de gemiddelde prijs per m2 vergelijkt met vorige perioden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Assen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.800
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Assen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Assen.

Feitjes over Assen

 • Assen is bekend als "De TT-stad" vanwege de jaarlijkse TT races.
 • De stad Assen is rijk aan historie met haar Drents Museum.
 • Het heeft meer dan 100 rijksmonumenten, uniek in het noorden.

Tips om je woning te verkopen in Assen

Wil jij je huis in Assen verkopen? Met de juiste strategie en aanpak kun je dit proces soepeler en efficiënter maken. Hier zijn enkele waardevolle tips die je kunnen helpen om je huis succesvol te verkopen.

 • Professionele foto's: Mooie, heldere foto's kunnen de unieke eigenschappen van je huis benadrukken en potentiële kopers aantrekken. Overweeg het inhuren van een professionele fotograaf.
 • Prijsbepaling: Doe grondig onderzoek naar de huidige vastgoedmarkt in Assen om de juiste vraagprijs voor je huis te bepalen. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je huis in goede staat is voordat je het te koop zet. Repareer alles dat kapot is en geef de muren indien nodig een verse laag verf.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende kanalen zoals sociale media, lokale advertenties en vastgoedwebsites om jouw huis onder de aandacht te brengen.
 • Open huis: Overweeg het organiseren van open dagen om potentiële kopers de kans te geven je huis in het echt te bekijken.

Ontdek jouw stappenplan in Assen:

 • Specifiek op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Gratis en interactief: zelf de voortgang bijhouden
 • Voorkomt dat je belangrijke verkoopstappen overslaat
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Assen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. Verkoop van een woning in Amsterdam kost je als verkoper gemiddeld € 5.515. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Assen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 382.591) € 4.476
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.515

Kosten van makelaars in Assen

Als je je huis in Assen wilt verkopen, kun je rekenen op gemiddelde makelaarskosten. Deze komen doorgaans neer op een courtage van 1,17% van de verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 382.591 in Assen, betekent dit dus ongeveer € 4.476 aan kosten.

Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt, is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Laat ze bovendien bij je thuis komen zodat ze de woning kunnen zien en beoordelen. Zo krijg je een justere prijs die gebaseerd is op hun professionele inschatting en niet enkel op de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Assen.

Lees meer over makelaars in Assen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Voordat je jouw huis in de verkoop zet, wil je dat alle gebreken gerepareerd zijn. Dat kan variëren van een lekkende kraan tot scheuren in muren. Niet alleen komen deze kosten voor jouw rekening, maar het kost je ook tijd om dit te regelen.

Soms is een flinke renovatie nodig om de waarde van je woning te verhogen. Denk aan een nieuwe keuken of badkamer. Ook dit zijn kosten die je maakt als verkoper. Hoewel deze kosten hoog kunnen zijn, kan het de verkoopprijs van je woning flink verhogen.

Energielabel

Ook het energielabel hoort tot de kosten voor de verkoper. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Je kunt dit label aanvragen bij een erkend bureau. Zonder geldig energielabel kun je jouw huis niet verkopen.

Hoe beter het energielabel (A is het beste), hoe energiezuiniger jouw huis is. Dit is aantrekkelijk voor mogelijke kopers, aangezien hun energierekening mogelijk lager zal zijn. Het kan dus slim zijn om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Verhuiskosten

Zodra jouw huis is verkocht, moeten je spullen worden verhuisd. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt dit ook laten doen door een verhuisbedrijf. De kosten hiervan variëren enorm, dus het is slim om meerdere offertes aan te vragen.

Daarnaast kunnen er kosten bij komen voor het tijdelijk opslaan van je spullen. Bijvoorbeeld als je nieuwe huis nog niet klaar is, of als je tijdelijk ergens anders woont. De kosten hiervoor variëren per opslagbedrijf en de grootte van jouw inboedel.

Wanneer mijn huis verkopen in Assen?

Overweeg je jouw huis in Assen te verkopen? Dit is werkelijk een perfect moment. De huidige huizenmarkt is in een opmerkelijke staat. De vraag naar woningen overstijgt het aanbod sterk en dit zorgt voor een zeer gunstig verkoopklimaat voor huiseigenaren, zeker in plaatsen als Assen. En specifiek in mei 2024.

Misschien vraag je je af: is het niet beter om nog even te wachten met verkopen? Echter, in de onvoorspelbare woningmarkt van tegenwoordig kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren. Timing is essentieel als je je huis wilt verkopen. Aarzel daarom niet en exploreer je opties nu het verkoopklimaat nog zo voordelig is.

Vergelijk makelaars in Assen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis met Huis Verkopen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Dankzij hun uitgebreide en zeer gebruiksvriendelijke stappenplan zorg je ervoor dat je stipt georganiseerd bent en niets vergeet tijdens het verkoopproces. Daarnaast helpt het je inzichtelijk te maken waar potentiële kostenbesparingen te behalen zijn, iets dat de verkoop van je huis een stuk minder stressvol kan maken.

Alles gemakkelijk op één plek

Met Huis Verkopen regel je gemakkelijk alle zaken omtrent de verkoop van je woning op één plek. Zo kun je niet alleen het noodzakelijke energielabel regelen, maar vind je er ook hulp bij het selecteren van een geschikte verhuizer of ontruimer. Dit maakt het proces efficiënt en stressvrij.

Ontdek de beste makelaar

Het platform helpt je ook bij het vinden van de beste makelaar in Assen. Door specialisten te vergelijken op prijs en kwaliteit, kun je de meest rendabele keuze maken voor de verkoop van je woning. Zo ga je voor maatwerk in plaats van massa.

Verkoop voor maximale prijs

Of je jouw woning nu voor de maximale prijs wilt verkopen of juist heel snel, Huis Verkopen biedt je alle informatie om de juiste keuzes te maken. Zo haal je het meeste uit je verkoop!

Kostenbesparing en slimme aanpak

Huis Verkopen zorgt niet alleen voor een efficiënt verkoopproces, maar helpt je ook op subtiele manieren kosten te besparen. Gemak, efficiëntie en kostenbesparing hand in hand; dat is waar het bij Huis Verkopen om draait.

Appartement verkopen in Assen

Als het aankomt op het verkopen van een appartement in Assen, is de procedure echt anders dan bij het verkopen van een woonhuis. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke regelgeving voor appartementeneigenaren. Zo fungeert een Vereniging van Eigenaren (VvE) als de hoeder van het collectieve eigendom en zijn er regels omtrent onderhoud en renovatie van het complex. Bovendien kan de VvE invloed hebben op de verkoop van jouw appartement, dus zorg ervoor dat je deze regels grondig doorneemt voor een soepele verkoop.

Anderzijds zijn er factoren die de waarde van jouw appartement in Assen kunnen beïnvloeden. De staat van het appartement, de locatie, de marktomstandigheden en zelfs de financiële situatie van de VvE kunnen een significant effect hebben op prijs, verkoopbaarheid en de tijd die nodig is om het appartement te verkopen. Daarom is het raadzaam om met een erkende makelaar in zee te gaan die goed bekend is met de locale markt, om je te ondersteunen bij het krijgen van de hoogste verkoopprijs en het vermijden van eventuele valkuilen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Assen

De verkoopwaarde van je huis in Assen kun je het beste laten bepalen door een professional. Dit kan door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Er zijn een aantal stappen die je doorloopt wanneer je je huis gaat verkopen, van de waardebepaling tot de overdracht. Je vindt een handig overzicht op de stappenplan pagina.

Er zijn diverse strategieën om je huis snel te verkopen. Voor diverse tips kun je kijken op de pagina over snel een woning verkopen.

Er zijn meerdere kostenposten om rekening mee te houden bij de verkoop van je huis. Voor een overzicht van alle kosten kun je terecht op de kostenpagina.

Een goede makelaar vinden kan een uitdaging zijn. Gelukkig hebben we een handige tool om makelaars te vergelijken, waardoor je de beste makelaar voor je verkoop kunt vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen