Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dwingeloo

Jouw huis in Dwingeloo verkopen kan een uitdaging zijn, zeker met de sterke lokale vastgoedmarkt. Op deze pagina vind je alle relevante informatie om succesvol jouw woning aan de man te brengen. Wij tonen je alles over prijstrends, kopersinteresse, beste verkoopmomenten en meer in Dwingeloo.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dwingeloo

Als je van plan bent je huis in Dwingeloo te verkopen, moet je rekening houden met een aantal zaken. Ten eerste is het belangrijk dat je een aantrekkelijke prijs voor je woning krijgt. Je wilt immers dat je investering zijn vruchten afwerpt. Ten tweede wil je geen buitensporige kosten voor een makelaar betalen. Ten slotte is het van essentieel belang de verkoop te bespoedigen om mogelijke dubbele woonlasten af te wenden.

Vraag je je af hoe snel huizen in Dwingeloo worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Goeie vraag! Met een effectieve tool zoals ons makelaarsvergelijkingsportaal krijg je precies deze info. En om je nog beter te helpen volgt hieronder actuele data over woningverkoop in Dwingeloo:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
21 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 656.175
Besparing (gem.)
€ 1.673

Je huis snel verkopen in Dwingeloo

In het rustieke Dwingeloo vinden woningen gemiddeld binnen 74 dagen een nieuwe eigenaar. Dit is relatief snel, maar je kunt als verkoper een aantal stappen ondernemen om dit proces te versnellen.

 1. Competitieve prijsstelling: Vraag een waardebepaling bij een lokale makelaar aan en zet je woning scherp in de markt. Meer informatie over waardebepaling vind je hier.
 2. Voorbereiding en presentatie: Zorg dat je woning er op zijn best uitziet. Een frisse verflaag, opgeruimd huis en onderhouden tuin kunnen wonderen doen. Bezoek onze Tips pagina voor meer advies.
 3. Effectieve marketing: Maak gebruik van professionele foto’s en heldere beschrijvingen om je woning aantrekkelijk te presenteren. Een goede makelaar kan je ook helpen om je huis beter onder de aandacht te brengen. Kijk op onze pagina over makelaars vergelijken voor hulp bij het kiezen van de juiste expert.

Tips in Dwingeloo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dwingeloo op?

Het verkopen van je huis in Dwingeloo kan je een flinke som geld opleveren. De precieze verkoopprijs is afhankelijk van veel factoren, zoals de staat van onderhoud, de grootte van je perceel en de ligging van je huis. Om je alvast een idee te geven; in juni 2024 bedraagt de gemiddelde verkoopprijs in Dwingeloo € 656.175 euro.

Tevens kun je kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter woonoppervlak. Voor Dwingeloo ligt die momenteel rond de € 4.213 euro. Maar let op, dit is slechts een gemiddelde en zegt niet alles. Zo wordt er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de grootte van het perceel bij deze berekening.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dwingeloo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.600
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dwingeloo bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dwingeloo.

Tips om je woning te verkopen in Dwingeloo

Het verkopen van je huis in Dwingeloo kan een uitdaging zijn, zeker als je niet bekend bent met de lokale markt en gebruiken. Maar met de juiste strategie en voorbereiding kun je een succesvolle verkoop realiseren. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

 • Onderzoek de lokale markt: Begin met een grondige studie van de plaatselijke woningmarkt en recente verkoopcijfers in Dwingeloo. Een goede verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.
 • Investeer in professionele fotografie: Een professionele fotograaf kan je huis in Dwingeloo op zijn best laten zien. Dit kan potentiële kopers aantrekken en de verkoop versnellen.
 • Benut de unieke aspecten: Elke woning heeft zijn eigen unieke kenmerken. Een deskundige makelaar in Dwingeloo kan helpen je deze kenmerken te benadrukken bij potentiële kopers.
 • Stel een realistische vraagprijs vast: Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken. Een goede verkoopmakelaar in Dwingeloo kan je adviseren over de juiste prijsstelling gebaseerd op de huidige markt.

Ontdek jouw stappenplan in Dwingeloo:

 • Het stappenplan zorgt voor een gestructureerde verkoopaanpak
 • Het helpt je om niets over het hoofd te zien bij de verkoop
 • Met het stappenplan bespaar je duizenden euro's bij de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Dwingeloo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dwingeloo kost je als verkoper gemiddeld € 7.119. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dwingeloo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 656.175) € 7.218
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.119

Kosten van makelaars in Dwingeloo

Als je overweegt je huis in Dwingeloo te verkopen, dan heb je waarschijnlijk een makelaar nodig. Gemiddeld bedraagt het makelaarstarief in Nederland een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Maar de tarieven kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest. Het is daarom aan te raden om zorgvuldig te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Met een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Dwingeloo op € 656.175 betekent dat een courtage van 1,10% neerkomt op € 7.218. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Let op, hier kunnen nog kosten bijkomen voor bijvoorbeeld de promotie van je huis. Nogmaals, het is belangrijk om makelaarstarieven te vergelijken en te kijken welke services zijn inbegrepen.

Lees meer over makelaars in Dwingeloo.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de kosten van de makelaar, zijn er notariskosten die je als verkoper moet betalen. Notariskosten zijn toepasselijk bij de overdracht en bij de eventuele hypotheekakte.

De notaris zorgt voor de wettelijke overdracht van de woning. De oppervlakte en afbakening van het eigendom is een belangrijk onderdeel waar je mee te maken krijgt.

Kosten voor woningstyling en klein onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Het gaat bijvoorbeeld om het schilderen van deuren en kozijnen, het herstellen van kleine defecten of het arrangeren van de meubels in je huis.

Deze zichtbare verbeteringen kunnen helpen om je huis voor een hogere prijs te verkopen. Het gemiddelde bedrag dat aan dergelijke voorbereidingen wordt besteed, is € 875. Dit bedrag is echter afhankelijk van de grootte van je woning en het type werk dat je wilt laten uitvoeren.

Verhuiskosten

Bij de verkoop van je huis moet je ook rekening houden met verhuiskosten. Je oude huis moet leeg zijn op de dag van de overdracht. Daarvoor heb je mogelijk een verhuisbedrijf nodig.

De kosten voor een verhuisbedrijf hangen af van verschillende factoren. Denk aan de omvang van de verhuizing, de afstand tussen oude en nieuwe woning en of er speciaal vervoer nodig is voor bepaalde stukken.

Wanneer mijn huis verkopen in Dwingeloo?

Twijfel je of je jouw huis in Dwingeloo in deze periode op de markt moet brengen? Een huis op de markt brengen is altijd een grote stap, maar voor ieder type woning zijn er op dit moment volop kansen. Het is daarbij belangrijk om te weten dat een ervaren makelaar het beste moment kan aangeven voor het in de verkoop plaatsen van je woning.

Zou je moeten wachten met de verkoop of is het nu het juiste moment? De beste persoon om die vraag te beantwoorden is een lokale makelaar die op de hoogte is van de huidige markttrend en de specifieke kenmerken van jouw huis. In deze periode, juni 2024, kan het zeker interessant zijn. De lokale makelaar kan je goed adviseren over de verkoopstrategie die het beste past bij jouw woning en je situatie.

Vergelijk makelaars in Dwingeloo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je woning te verkopen, komt er veel op je af. Er zijn immers talloze beslissingen die je moet nemen. Maar geen stress! Huis Verkopen biedt een zeer handig en duidelijk stappenplan aan waarin alle aspecten van het verkoopproces helder worden uitgelegd. Zo weet je precies wat je moet doen en wanneer. Daarmee loop je niet het risico op het missen van belangrijke stappen in het proces, wat je zowel tijd als geld kan besparen.

Vergelijken van specialisten

Met Huis Verkopen is het vergelijken van specialisten zoals makelaars of verhuizers in Dwingeloo kinderspel. Je krijgt op basis van je voorkeuren een overzicht van de best passende specialisten, waardoor je eenvoudig de beste keuze kunt maken.

Alles op één plek

Snel een energielabel, verhuizer, ontruimer of makelaar nodig? Dankzij Huis Verkopen kun je alle noodzakelijke regelzaken voor de verkoop gemakkelijk vanuit één centraal punt regelen. Zo houd je het overzicht en bespaar je veel tijd.

Breed scala aan informatie

Huis Verkopen biedt niet alleen diensten aan, maar ook een rijkdom aan kennis. Zo geniet je tevens van informatie over alle aspecten van de verkoop van je woning, waardoor je altijd een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Kosten en kwaliteit

Of je nu op zoek bent naar snelheid of de maximale prijs, met Huis Verkopen vind je altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding voor je specialisten in Dwingeloo. Daarnaast is het gebruik van het platform volledig gratis en vrijblijvend, waardoor je extra kosten bespaart.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dwingeloo

Een waardebepaling van een makelaar geeft een goed beeld van de actuele marktwaarde van je huis. Je kunt bij ons gratis en vrijblijvend een waardebepaling aanvragen. Dit helpt bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Het kiezen van een makelaar is een belangrijke stap. Met onze tips voor het vinden van een goede makelaar helpen we je hierbij op weg. Overweeg ervaring, tarieven en lokale marktkennis bij het maken van je keuze.

Het verkoopproces van een huis bestaat uit verschillende stappen, waaronder de waardebepaling, het kiezen van een makelaar en het voorbereiden van bezichtigingen. Met ons handige stappenplan helpen we je van start tot finish.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen bestaan uit de makelaarscourtage, kosten voor een energielabel, kadasterkosten en notariskosten. Voor een compleet overzicht van alle mogelijke kosten kun je terecht op onze kostenpagina.

Een snelle verkoop hangt af van meerdere factoren zoals de marktomstandigheden en de vraagprijs. Het professioneel presenteren van je woning kan ook helpen. Bekijk onze tips voor een snelle verkoop om je huis optimaal op de markt te zetten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen