Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ruinen

Overweeg je jouw huis in Ruinen te verkopen? Via HuisVerkopen.nl kun je alles minutieus voorbereiden. Ontdek de charme en mogelijkheden van deze unieke stad voor potentiële kopers, voor een succesvolle en efficiënte verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ruinen

Wanneer je overweegt jouw huis in Ruinen te verkopen, zijn er verschillende aspecten waar je aandachtig voor moet zijn. De marktsituatie is bijvoorbeeld zeer relevant; is het een verkopers- of een kopersmarkt op dit moment? Staat jouw woning in een populaire buurt, of in een minder gewilde omgeving? Zijn er bepaalde verbeteringen die je kunt doorvoeren om de verkoopwaarde te verhogen? Deze factoren hebben allemaal invloed op zowel de snelheid waarmee je kunt verkopen, als de uiteindelijke verkoopprijs. Bovendien is het vinden van een geschikte en competente makelaar, één die zijn of haar strepen al heeft verdiend in Ruinen, essentieel om een goed verkoopresultaat te behalen.

Vanzelfsprekend wil je ook inzicht krijgen in zaken zoals de gemiddelde verkooptijd van woningen in Ruinen, de gemiddelde opbrengst, en de potentiële besparing die je kunt realiseren door makelaars te vergelijken. Het kan bijvoorbeeld voordelig zijn om verschillende makelaars te vergelijken voor je een definitieve beslissing maakt. Hieronder vind je de meest recente gegevens over de woningmarkt in Ruinen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
135 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 425.714
Besparing (gem.)
€ 1.128

Je huis snel verkopen in Ruinen

In het pittoreske dorp Ruinen rouleert de woningmarkt doorgaans vlot. Gemiddeld genomen vinden woningen binnen 89 dagen een nieuwe eigenaar. Het ideale verkoopmoment kan echter verschillen per situatie. Hieronder vind je enkele tips om jouw woning vlot op de nieuwe eigenaar over te dragen.

 1. Bereid je goed voor door verschillende makelaars om een gratis waardebepaling te vragen. Zo krijg je een breed beeld van de waarde van je woning én kun je de expertise en inschattingen van verschillende professionals vergelijken. Dit kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een verkoopstrategie.
 2. Investeer in professionele vastgoedfotografie. Aansprekende foto's kunnen de aandacht van potentiële kopers trekken en de verkoop van je woning versnellen. Een professionele fotograaf weet hoe jouw woning het best gepresenteerd kan worden.
 3. Zorg voor een neutrale presentatie van je woning. Te persoonlijke inrichting kan potentiële kopers afleiden. Door je huis neutraal en opgeruimd te presenteren, kunnen kijkers zich gemakkelijker voorstellen hoe ze zelf in de woning zouden wonen.

Tips in Ruinen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ruinen op?

De huidige gemiddelde verkoopprijs in Ruinen ligt rond € 425.714. Deze verkoopprijs is niet zomaar een gegeven, maar hangt af van verschillende factoren. De grootte van het huis, de staat ervan, de ligging binnen de gemeente en de marktontwikkelingen binnen de huisvestingssector spelen hierin een grote rol. Met name de locatie en conditie van het huis zijn bepalend."

Bij het verkopen van een huis is ook de prijs per vierkante meter van belang. In Ruinen bedraagt deze momenteel € 3.572. Het is een goede tip om rekening te houden met deze prijs als je overweegt om jouw huis te verkopen. Zo krijg je realistisch beeld van de opbrengst en kun je bepalen of dit het juiste moment is om jouw huis in de markt te zetten."

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ruinen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.300
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ruinen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ruinen.

Tips om je woning te verkopen in Ruinen

Het verkopen van je huis in Ruinen is een grote stap en je wilt dit uiteraard zo goed mogelijk aanpakken. Het is belangrijk om een gedegen voorbereiding in acht te nemen en rekening te houden met onderstaande tips om je woning zo aantrekkelijk mogelijk op de markt te zetten.

 • Heldere foto's: Zorg voor professionele, heldere foto's van je huis. Goede fotografie benadrukt de sterke punten van je woning en kan potentiële kopers aantrekken.
 • Vraagprijs: Bepaal een realistische vraagprijs. Een overgewaardeerd huis kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een lage prijs je eventueel winst kan kosten.
 • Onderhoud: Voer noodzakelijk onderhoud uit. Een goed onderhouden huis geeft de indruk dat het goed is verzorgd en verbetert de verkoopbaarheid.
 • Inrichting: Zorg voor een neutrale maar sfeervolle inrichting. Niet iedereen heeft dezelfde smaak, houd het daarom zo neutraal mogelijk om een brede groep potentiele kopers aan te spreken.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende kanalen (online en offline) om je huis te promoten. Een breed bereik kan de verkoopkansen aanzienlijk verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Ruinen:

 • Volledig op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Mogelijkheid tot duizenden euro's besparen
 • Gratis, vrijblijvend en interactief overzicht
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ruinen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ruinen kost je als verkoper gemiddeld € 9.348. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ruinen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 425.714) € 4.768
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.348

Kosten van makelaars in Ruinen

In Ruinen zijn er veel makelaars om uit te kiezen en de kosten die zij in rekening brengen kunnen sterk uiteenlopen. Dit komt omdat het tarief dat een makelaar rekent, vaak een percentage is van de verkoopprijs van je huis, ook wel de courtage genoemd. Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden, aangezien de gemiddelde courtage in Ruinen op dit moment 1,12%% bedraagt.

Het besluit om je huis te verkopen brengt vele keuzes met zich mee, waaronder het kiezen van de juiste makelaar. Het is dan ook aan te raden om verschillende tarieven van makelaars in Ruinen te vergelijken voordat je je definitieve keuze maakt. Het kan zijn dat een makelaar met een lager courtagepercentage minder diensten aanbiedt of minder ervaren is. Wees dus alert en vergelijk goed.

Lees meer over makelaars in Ruinen.

Andere kosten bij verkoop

De gemiddelde courtage van een makelaar in Ruinen is 1,12%. Dat betekent dat de totale makelaarskosten oplopen tot ongeveer € 4.768, gebaseerd op een gemiddelde verkoopprijs van woningen in Ruinen van € 425.714. Maar naast de makelaarskosten zijn er meer posten die je moet budgetteren bij het verkopen van je woning. Hieronder lichten we er nog drie uit.

Energieprestatieadvies

Als woningverkoper in Ruinen ben je verplicht om een energielabel aan te leveren. Een gecertificeerde adviseur voert een EnergiePrestatieAdvies (EPA) uit om dit label te bepalen. De kosten hiervan variëren.

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van je woning. Een gunstig label kan potentiële kopers aantrekken en de verkoop bespoedigen. Dus hoewel je hier een bedrag voor neertelt, is het ook een waardevolle investering.

Verhuiskosten

Bij het verkopen van je woning komt ook de verhuizing om de hoek kijken. De kosten hiervan hangen af van verschillende factoren, zoals de afstand, de hoeveelheid spullen en eventueel de inzet van een verhuisbedrijf.

Hoewel dit kostenposten zijn, zijn ze wel een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Ze dragen bij aan een soepele overgang naar je nieuwe woning en geven je de ruimte om je volledig op de verkoop te richten.

Loan-to-value (LTV)

De verkoopopbrengst van je woning in Ruinen kan invloed hebben op je hypotheek en daarmee op de zogenaamde 'loan-to-value' (LTV). Als je restschuld hebt, is dit vaak te financieren door je nieuwe hypotheek maar dit levert kosten op.

De invloed van de LTV op je hypotheek kan ook positief uitpakken. Als je winst maakt op de verkoop, kun je die gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Dit kan je maandelijkse lasten verlagen en uiteindelijk geld besparen.

Wanneer mijn huis verkopen in Ruinen?

Overweeg je jouw huis in Ruinen te verkopen en vraag je je af of april 2024 het juiste moment is? Hoewel we ons nooit volledig kunnen losmaken van de onvoorspelbaarheid van de huizenmarkt, is er de laatste tijd een gestage vraag naar woningen in landelijke gebieden zoals Ruinen. Mede daardoor zou je kunnen concluderen dat de huidige periode gunstig is om je woning op de markt te brengen.

Zou je naar verschillende makelaars moeten stappen om te zien wat zij van de huidige periode vinden? Absoluut. Het is altijd verstandig om meer dan één mening te krijgen, omdat verschillende makelaars verschillende kansen zien met betrekking tot woningverkoop in deze tijd. Dit zal je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet verkopen van je huis op dit moment.

Vergelijk makelaars in Ruinen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Moeite met het verkopen van je huis? Dat is niet nodig met Huis Verkopen. We hebben een gebruiksvriendelijk stappenplan ontwikkeld dat je helpt bij het organiseren van een succesvolle verkoop. Dit stappenplan is speciaal ontworpen om jouw huis op een efficiënte en kostenbesparende manier te verkopen. We zorgen ervoor dat je alle relevante stappen in het verkoopproces onder de knie hebt. Door het stappenplan te gebruiken, zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet én bespaar je op potentieel hoge kosten.

Gratis waardebepaling

Met Huis Verkopen hoeft je nooit te gissen naar de waarde van je eigendom. We bieden een gratis waardebepaling aan. Daardoor weet je vanaf het begin hoeveel je woning in Ruinen waard is en krijg je inzicht in de te verwachten opbrengst van de verkoop.

Vergelijk makelaars

De keuze voor de juiste makelaar kan een verschil maken in hoe snel je huis wordt verkocht en voor welke prijs. Met onze makelaarsvergelijker krijg je inzicht in de prestaties van makelaars in Ruinen en maak je een doordachte keuze voor de verkoop van je woning.

Besparen op makelaarstarieven

Wist je dat je met Huis Verkopen ook kunt besparen op makelaarskosten? We bieden je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, zodat je op een eenvoudige manier de beste deal kunt vinden en zo geld bespaart in het verkoopproces.

Aanvullende diensten

Naast de basisdiensten biedt Huis Verkopen extra handige diensten zoals de aanvraag van een energielabel, het vinden van een verhuizer, woningstyling en meer. Zo zorg je ervoor dat je huis perfect op de markt komt en je snel een koper vindt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ruinen

Het vinden van de beste makelaar in Ruinen voor je specifieke situatie hangt af van verschillende factoren. We raden je aan om makelaars te vergelijken op basis van hun diensten en reviews van anderen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Er zijn enkele belangrijke zaken die je moet regelen voordat je je huis in Ruinen kunt verkopen. Denk aan het opstellen van een goede verkoopadvertentie, het bepalen van de juiste vraagprijs en het in orde maken van het energielabel. Bekijk onze checklist voor een volledig overzicht.

De kosten voor het verkopen van een huis in Ruinen variëren. Je moet rekening houden met makelaarskosten, kosten voor het aanvragen van een energielabel, notariskosten en eventueel kosten voor het opknappen van je woning voor de verkoop. Voor een uitgebreid overzicht, bekijk onze kostenpagina.

De waarde van je huis in Ruinen hangt af van factoren zoals de locatie, grootte van het perceel, de staat van onderhoud en de marktontwikkelingen. Voor een nauwkeurige waardebepaling, raden we je aan gebruik te maken van onze online tool voor woningwaarde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen