Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ruinen

Het zoeken van een goede makelaar in Ruinen voor de verkoop van je woning kan een uitdaging zijn. De tarieven van makelaars in dit gebied variëren sterk. Daarom is het voornaamste om verkoopmakelaars te vergelijken, om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

Over makelaars in Ruinen

Als je in Ruinen een makelaar gaat kiezen om je huis te verkopen, zijn er verschillende zaken om op te letten. Bijvoorbeeld de kennis van de makelaar over de lokale markt, zijn netwerk, de aanwezigheid op de belangrijkste woningwebsites en natuurlijk zijn bemiddelingskosten. Vergeet ook niet naar zijn ervaringen te vragen. Elke makelaar heeft zijn eigen sterke punten, dus het is aan jou om te beslissen welke het beste bij je past.

Je vraagt je waarschijnlijk af welke makelaar in Ruinen de woningen het snelste verkoopt of met de hoogste verkoopprijs. Of misschien wil je weten welke makelaar het beste kan onderhandelen. Het is daarom zinvol om verschillende makelaars te vergelijken. Maar hoe pak je dat aan? Op deze pagina kun je ze makkelijk vergelijken op basis van je eigen voorkeuren en wensen. Zo vind je de makelaar die het beste presteert in Ruinen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.973
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.676
Besparing (gem.)
€ 1.177

Actueel

 • Als je jouw huis wilt verkopen, is het goed te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Ruinen op dit moment 1,12% bedraagt per verkoop. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een makelaar.
 • De huidige gemiddelde huizenprijzen lopen ook gestaag op. Voor een inzicht in de actuele huizenmarkt kun je bijvoorbeeld kijken naar de gemiddelde verkoopprijs in Ruinen, die nu op € 444.000 ligt. Daarnaast is de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 3.628. Kijk voor meer informatie hierover op onze pagina over de huizenprijzen.
 • Verder is het van belang te realiseren dat de tarieven van makelaars in Ruinen constant veranderen. Vergelijken van tarieven is daarom zinvol en kan je een aanzienlijke besparing opleveren. De gemiddelde besparing bij het vergelijken van makelaarstarieven in Ruinen bedraagt momenteel € 1.177. Lees hier meer over hoe je tarieven van verschillende makelaars kunt vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Ruinen

In Ruinen bruist het van de capabele makelaars die staan te popelen om je bij te staan in de verkoop van je woning. Het is echter verstandig om niet overhaast een keuze te maken voor de eerste de beste makelaar die je tegenkomt. Het is raadzaam om de makelaars in Ruinen op een objectieve manier te vergelijken, en daarbij te letten op aspecten zoals hun courtage, hun verkoopresultaten en de mate van persoonlijke begeleiding die ze bieden.

Logo De Woonmaat Makelaardij

De Woonmaat Makelaardij

Gelegen in het pittoreske Ruinen, biedt De Woonmaat Makelaardij je gedegen en persoonlijk advies als het om wonen gaat. Met een perfecte balans tussen rust, ruimte en gemak bewijzen ze dat ze de lokale markt op hun duimpje kennen. Of het nu gaat om de verkoop, aankoop of verhuur, De Woonmaat Makelaardij loodst je er doorheen. Ze kennen specifiek de kneepjes van nieuwbouw en recreatie. Een makelaar bij uitstek voor mensen die houden van het landelijke en gemoedelijke leven.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Ruinen die mogelijk beter bij jouw woning en situatie passen. We nemen hier bij Huis Verkopen alle makelaars in Ruinen mee in onze vergelijking. Dus ook die makelaars die mogelijk niet in het bovenstaande overzicht staan. Daarom is een grondige vergelijking zo belangrijk.

Vergelijk makelaars in Ruinen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ruinen?

Daarnaast is het van belang om te realiseren dat jouw woningwaarde invloed kan hebben op de courtage die een makelaar vraagt. Het komt namelijk vaak voor dat bij een hogere woningwaarde makelaars bereid zijn een lagere courtage te hanteren. Zij hebben bij de verkoop van duurdere woningen namelijk al een hogere opbrengst en kunnen hun winst daar vandaan halen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ruinen 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.177 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is om deze reden dan ook zeker zinvol om verschillende makelaars tegen elkaar af te wegen.

Kosten van makelaars in Ruinen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ruinen

In de wereld van makelaardij in Ruinen is het gangbaar om opstartkosten te rekenen. Deze kosten zijn wat je vooraf betaalt voordat de makelaar met zijn daadwerkelijke verkoopwerkzaamheden start. Ze dekken in het algemeen zaken zoals het opmaken van de brochure, reportage van een professionele woningfotograaf, plaatsing op huizensites en Funda, en het opstellen van een energielabel. Ze zijn echt bedoeld als voorafgaande onkosten die door de makelaar gemaakt worden.

Je vraagt je misschien af wat gemiddeld deze opstartkosten zijn in Ruinen? Wij hebben dat voor je uitgezocht. De gemiddelde opstartkosten die door lokale makelaars in rekening worden gebracht liggen rond de € 515. Dit bedrag wordt meestal onafhankelijk van de verkoop van jouw huis geïnd, wat betekent dat zelfs als jouw huis uiteindelijk niet wordt verkocht, je deze kosten nog steeds aan de makelaar verschuldigd kan zijn.

Intrekkingskosten van makelaars in Ruinen

Stel, je besluit om jouw woning in Ruinen te verkopen. Maar dan verandert er iets. Misschien heb je een nieuwe baan aangeboden gekregen in een andere stad of besluit je toch liever in jouw huidige huis te blijven. Als je dan beslist om je woning voortijdig uit de verkoop te halen, kunnen makelaars in Ruinen dit zien als een gemiste kans en intrekkingskosten in rekening brengen.

Intrekkingskosten zijn in principe een vergoeding voor de reeds uitgevoerde werkzaamheden en onkosten die de makelaar heeft gemaakt. Het betreft hier bijvoorbeeld de kosten voor de tijd en energie die de makelaar in de verkoop heeft gestoken, voor marketing en voor de foto's en plattegronden van je woning. Hoewel deze kosten per makelaar kunnen verschillen, ligt het gemiddelde bedrag aan intrekkingskosten in Ruinen rond de € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ruinen met een vast tarief

Er bestaan twee soorten makelaars: de ene soort werkt met courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, en de andere soort werkt met een vast tarief. Bij een vaste prijs betaal je een vastgesteld bedrag, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Ruinen is € 3.250 (update: mei 2024).

Er zitten zowel voordelen als nadelen aan het werken met een makelaar die een vast tarief hanteert. Een voordeel is kostenzekerheid. Je weet vooraf precies hoeveel je betaalt. Een nadeel kan zijn dat de makelaar mogelijk minder motivatie heeft om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren, omdat dit zijn verdiensten niet beïnvloedt. Jouw individuele situatie bepaalt of een vast tarief voordelig is.

Tip: Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Niet iedere makelaar zal dezelfde diensten aanbieden of dezelfde expertise hebben. Door te vergelijken vind je de makelaar die het beste in staat is om jouw specifieke woning en situatie te begrijpen en te vertegenwoordigen.

4 feitjes over makelaars in Ruinen

 • Een aanzienlijk deel van de huizenverkopers heeft een duidelijke voorkeur voor een allround makelaar boven een simpele online dienst. Maar liefst 94% kiest voor deze traditionele methode van woningverkoop.
 • Het betrekken van een makelaar bij de verkoop van een woning in Ruinen, kan een aanzienlijk verschil maken. Woningen verkopen daar gemiddeld 37% sneller wanneer ze ondersteund worden door een professional.
 • Makelaars helpen huizeneigenaren in Ruinen bij het optimaliseren van hun opbrengst. Met een deskundige verkopen ze hun woning in gemiddeld 10% winstgevender dan zelfstandige verkopers.
 • Met een ruim aanbod aan makelaars, is het belangrijk te kiezen voor iemand met bewezen resultaten. De meerderheid van de verkopers in Ruinen plaatst hun vertrouwen in makelaars die standaard beter presteren.

Wat levert de beste makelaar in Ruinen op?

Er zijn een aantal makelaars in Ruinen die zich weten te onderscheiden van de rest. Deze presteren op twee belangrijke gebieden consistent beter dan de meerderheid: de gemiddelde verkoopprijzen die ze weten te behalen en hoe snel ze een woning kunnen verkopen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Ruinen herkent:

 • Uit onze database blijkt dat de top makelaars in Ruinen een gemiddeld verkoopproces van 15 dagen minder hebben dan hun concurrenten. Deze snelheid komt vaak voort uit een effectieve verkoopstrategie, wat laat zien hoe belangrijk het is om een makelaar te hebben met kennis van zaken bij de verkoop van jouw huis.
 • Ook bleek uit onze gegevens dat de beste makelaars in Ruinen huizen gemiddeld verkopen voor een hoger bedrag. Deze makelaars weten gemiddelde verkoopprijzen te realiseren die hoger zijn dan de € 21.472 behaald door andere makelaars in Ruinen. Een goede makelaar betaalt zichzelf terug en kan bij de verkoop van jouw woning een groot verschil maken.

De beste makelaar in Ruinen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Ruinen? De ideale keuze is de makelaar die jouw woning voor de maximale prijs kan verkopen. Een makelaar die jouw situatie analyseert, de verkoopstrategie inzichtelijk maakt en de woningwaarde correct inschat.

Om erachter te komen welke makelaar het beste bij jou past, raden we je aan om makelaars te vergelijken. Je krijgt dan informatie over tarieven, verkoopstrategieën en inschattingen van woningwaardes. Jouw keuze wordt zo duidelijker en eenvoudiger.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ruinen?

Bij het kiezen van een makelaar in Ruinen voor de verkoop van je huis, zijn er vijf belangrijke aandachtspunten:

Prestaties van de makelaar

De prestaties van de makelaar zijn een indicatie van hoe goed hij je kan helpen. Kijk naar het aantal verkochte huizen en de gemiddelde verkooptijd.

Prijsstelling

De kosten voor de diensten van de makelaar kunnen variëren. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van de totale kosten en maak een vergelijking met andere makelaars.

Communicatie

Goede communicatie is belangrijk. Jouw makelaar moet makkelijk bereikbaar zijn en je regelmatig updates kunnen geven over de voortgang van de verkoop.

Marktkennis

Een makelaar met ruime kennis van de lokale markt in Ruinen kan gebruik maken van deze kennis om jouw huis op de juiste manier te positioneren en te prijzen.

Ervaring en reputatie

Jouw makelaar moet over voldoende ervaring beschikken en een goede reputatie hebben. Beoordelingen van eerdere klanten kunnen hierbij een goede indicator zijn.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Ruinen vind je een scala aan woningen op de markt. Deze woningen worden vaak aangeboden door makelaars die bij verenigingen als de NVM, VBO en VastgoedPRO zijn aangesloten.

Dit zijn gerenommeerde brancheorganisaties in de vastgoedwereld. Het zijn betrouwbare partijen die zorgen voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Makelaars die hierbij aangesloten zijn, zijn verplicht om zich aan bepaalde gedragsregels en ethische normen te houden.

Tip: Kijk bij het kiezen van een makelaar niet alleen naar de kosten. De kwaliteit van de dienstverlening is minstens zo belangrijk. Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt en kan je adequaat begeleiden bij het aankoop- of verkoopproces.

Wat doet een makelaar in Ruinen?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je woning in Ruinen. Dit komt doordat de makelaar specifieke kennis en ervaring heeft die meestal niet voorhanden is bij de gemiddelde huiseigenaar.

Bijvoorbeeld, de makelaar kan je huis op de juiste manier presenteren en tegen de juiste prijs op de markt brengen. Daarnaast weet de makelaar ook hoe hij effectief kan onderhandelen wanneer iemand geïnteresseerd is in jouw woning.

 • Vaststellen van de verkoopprijs van je huis
 • Voeren van onderhandelingen over de verkoopprijs
 • Verzorgen van de administratie en overdracht
 • Aanbieden en adverteren van je huis
 • Begeleiden van bezichtigingen

Waarom een makelaar in Ruinen inschakelen?

Denk je erover jouw huis te verkopen in Ruinen? Dan kan de keuze voor een goede makelaar dit proces aanzienlijk versimpelen. Een makelaar in Ruinen heeft niet alleen kennis van de lokale markt, maar begeleidt je ook in alle stappen van het verkoopproces. Van het bepalen van de vraagprijs tot het voeren van onderhandelingen. Maak het zelf makkelijker en vind de makelaar die bij je past.

Lokale marktkennis

Een van de grote voordelen van het inschakelen van een makelaar in Ruinen is kennis van de lokale markt. Jouw makelaar weet precies wat jouw woning uniek maakt en hoe deze zich verhoudt tot vergelijkbare woningen in de omgeving. Deze informatie is onmisbaar bij het bepalen van de juiste vraagprijs.

Paperassen en promotie

Met een makelaar aan jouw zijde hoef je je geen zorgen te maken over het administratieve proces. Jouw makelaar zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw woning op de juiste manier gepromoot wordt. Hierdoor bereik je een breed publiek en vind je sneller een geschikte koper.

Onderhandelingen

Misschien wel het grootste voordeel van het inschakelen van een makelaar: onderhandelen. Jouw makelaar vertegenwoordigt jouw belangen en zorgt ervoor dat je jouw huis niet van de hand doet voor minder dan het waard is.

Geruststellend en gemakkelijk

Ten slotte biedt een makelaar je vooral rust. Je kunt erop vertrouwen dat alle zaken rondom de verkoop van jouw woning goed geregeld worden. Dat scheelt stress en geeft je de ruimte om je te focussen op jouw volgende woonplek.

Makelaars in Ruinen vergelijken

Vergelijken van verkoopmakelaars in Ruinen kan eenvoudig en zinvol zijn. Dankzij de uitgebreide statistieken die Huis Verkopen bijhoudt, kun je makelaars op prestaties beoordelen en de beste keuze maken.

 • Snelheid van verkopen
 • Verkoopopbrengst
 • Ervaring van de makelaar
 • Prijs/kwaliteit-verhouding

Met deze informatie in handen kun je niet alleen op kosten besparen, maar verhoog je ook de kans op een snelle en/of profijtelijke verkoop van je woning. Vergelijk, kies en maak het verschil met Huis Verkopen.

Vergelijk makelaars in Ruinen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ruinen

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Ruinen zijn € 515. Vergelijk de opstartkosten met andere kosten met ons handige makelaarsvergelijkingsoverzicht.

In Ruinen wordt een huis gemiddeld binnen 94 dagen verkocht. Maak gebruik van onze verkooptips om je huis sneller te verkopen.

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Ruinen is 1,12%. Je kunt tarieven opvragen bij meerdere makelaars voor een vergelijking.

Door makelaars te vergelijken, kun je in Ruinen gemiddeld € 1.177 besparen. Gebruik ons overzicht van vergelijkbare makelaars om te besparen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Ruinen is € 444.000. Bekijk onze pagina over woningwaarde voor meer informatie over woningprijzen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen