Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ruinen

In de huidige periode zie je dat de huizenmarkt in Ruinen interessante ontwikkelingen doormaakt. Met behulp van de statistieken en vastgoedcijfers op deze pagina krijg je een goed beeld van de woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Ruinen tot en met mei 2024. We werken continu aan het actueel houden van deze informatie, zodat jij altijd over de meest recente data beschikt bij het verkopen van je huis in Ruinen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ruinen

De gemiddelde verkoopprijs in Ruinen is in de laatste 3 maanden € 444.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 380.600 euro. Deze prijzen hebben betrekking op de actuele situatie en geven inzicht in de huidige marktcondities. Hiermee heb je als huizenverkoper of -koper een helder beeld van de prijsontwikkelingen. Bekijk hieronder de grafiek voor een visuele weergave van deze marktcijfers:

Huizenprijzen in Ruinen

Afgelopen 3 maanden

€ 116.000
€ 305.000
€ 494.000

Het kan fascinerend zijn om naar de woningmarkt van Ruinen te kijken en dan specifiek naar de prijs per vierkante meter. Dit is namelijk een interessante manier om de waarde van woningen in deze plaats te duiden. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ruinen € 3.628. Dit getal geeft een indicatie van wat jouw woning waard zou zijn, rekening houdend met de oppervlakte. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer specifieke informatie:

Huizenprijzen in Ruinen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.400
€ 3.900

Prijsontwikkeling Ruinen laatste 12 maanden

Het is altijd interessant om de ontwikkeling van de huizenprijzen goed in de gaten te houden, zo ook die in Ruinen. In de laatste 12 maanden is er een ontwikkeling te zien, zonder een specifieke richting of opvallendheden aan te nemen. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg vorige maand € 444.000. Wat deze ontwikkelingen precies inhouden en hoe deze zich verhouden tot de landelijke trends, zie je in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Ruinen waard?

De waarde van jouw woning in Ruinen hangt af van een scala aan factoren. Het is geen simpele kwestie van formaat en locatie, hoewel deze een grote rol kansen spelen. Ook de vastgoedmarkt, de staat van de woning en de vraag naar woningen in de regio kunnen de waarde sterk beïnvloeden.

Als je benieuwd bent naar de precieze waarde van jouw woning, is het verstandig om een gratis waardebepaling door een makelaar te overwegen. Dit kan een goed uitgangspunt zijn, of je nu zeker weet dat je je woning wilt verkopen, of als je nog twijfelt en een duidelijker beeld van de waarde van de woning wilt hebben om een weloverwogen beslissing te nemen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van je woning te beoordelen. Deze dienst is niet alleen kosteloos, maar geeft ook een goed inzicht in de sterke en zwakke punten van je woning. Bovendien krijg je ook nuttige tips voor eventuele verbeteringen die de verkoopwaarde van de woning kunnen verhogen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je naar de woningmarkt kijkt, merk je dat er een grote variatie is in de prijzen van huizen. Geen enkele stad is hetzelfde, en dat geldt ook voor Ruinen en de omliggende plaatsen. Als je inzicht wilt hebben in de lokale markttrends, is het belangrijk om niet alleen te focussen op Ruinen, maar ook rekening te houden met de prijsschommelingen in de naburige gemeenten:

Met deze bredere kijk op de woningmarkt krijg je een completer beeld van de huidige situatie. Het stelt je in staat om betere beslissingen te nemen op basis van die uitgebreide kennis. Kijk eens naar de volgende grafieken, ze laten duidelijk zien hoe de huizenprijzen van Ruinen zich verhouden tot vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ruinen

Bij het verkopen van je huis in Ruinen, wil je natuurlijk in zee gaan met de makelaar die zijn vak uitstekend beheerst. De kwaliteiten van makelaars kunnen sterk verschillen, afhankelijk van hun expertise, netwerk en marktkennis. Sommige makelaars kunnen bijvoorbeeld sneller een koper vinden, een hogere prijs realiseren of hebben een hogere klanttevredenheid dan anderen.

Daarom is het kiezen van een goede makelaar in Ruinen meer dan alleen een kwestie van een naam uit een lijst trekken. Het kan grote gevolgen hebben voor zowel de verkoopsom als de vlotte afhandeling van het verkoopproces. We raden je dan ook aan om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, omdat ervaringen behoorlijk kunnen variëren.

Vergelijk makelaars in Ruinen Of lees meer over makelaars in Ruinen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ruinen

Het is goed om te weten dat courtages - de tarieven van makelaars - niet overal gelijk zijn. In Ruinen bijvoorbeeld, bedraagt het gemiddelde courtage 1,12% van de verkoopprijs van een huis. Dit betekent dat, bij een gemiddelde verkoopprijs van € 444.000, de gemiddelde kosten voor een makelaar uitkomen op ongeveer € 4.973.

Als je een huis wilt verkopen, is het verstandig om meerdere makelaars te overwegen. Let vooral op hun werkwijze, verkoopstrategie en aanpak. En vergeet hun tarieven niet: verschillen kunnen aanzienlijk zijn, ook binnen Ruinen! Je kunt op onze website eenvoudig makelaars vergelijken. Op basis van jouw voorkeuren selecteren we geschikte makelaars die je meer kunnen vertellen over hun diensten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ruinen

In het schilderachtige Ruinen bevindt zich een selectie aan koopwoningen. Deze koophuizen vormen een plek van thuis voor velen, waarbij anderen ze als investeringsobject benutten door ze te verhuren. Ondanks de aanwezigheid van 1235 koopwoningen, komen er maar relatief weinig van deze panden op de markt om gekocht of gehuurd te worden.

Aantal verkochte woningen in Ruinen

In de afgelopen 12 maanden zijn er tal van woningen in Ruinen in de verkoop geplaatst, waarvan enkele werden afgerond met succesvolle transacties. Het totale aantal verkochte woningen in deze periode staat vast op 25 stuks. Let op de onderstaande grafiek voor een maandelijks overzicht van het aantal aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Ruinen te verkopen?

Wanneer je jouw huis in Ruinen wilt verkopen, zijn er diverse zaken waarmee je rekening moet houden. Met een waardebepaling door een makelaar krijg je inzicht in de waarde van je huis, en daarnaast is een energielabel aanvragen ook een stap die je niet mag overslaan. Het is eveneens raadzaam om verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen voor de meest gestroomlijnde verkoop.

Zekerheid en overzicht krijg je door te werken met een stappenplan. In dit plan staan alle zaken die je regelt voor een succesvolle verkoop van je huis, met een overzicht van deadlines, actiepunten en beslissingen die je tijdig neemt. Het gebruik ervan helpt je ook je thuis verkoop in Ruinen te optimaliseren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Zet je schede over de verkoop van je woning in Ruinen? Weet dan dat de huizenprijzen in Ruinen sterk bewegen. Op de pagina waar je je nu bevindt, houden we de prijsontwikkelingen nauwgezet bij. Wat wordt gevraagd voor een huis, wat uiteindelijk wordt betaald, hoeveel transacties er plaatsvinden en allerlei andere relevante gegevens worden up-to-date gehouden om jou te voorzien van actuele info.

Hoe HuisVerkopen.nl jou kan ondersteunen

Zeker in een bewegende markt is het essentieel goede keuzes te maken. Daar kan HuisVerkopen.nl je bij helpen. Onze website biedt verschillende handige tools aan. Vraag moeiteloos een waardebepaling voor je huis aan, of vergelijk in no-time verschillende makelaars en hun tarieven. Zo vind je de beste deal in Ruinen. Kortom, het platform van HuisVerkopen.nl helpt je om alles wat bij de verkoop van je woning komt kijken makkelijk en efficiënt te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen